ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ondřej ‘papi‘ Berkus | papi-knives Možnosti
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
založeno na přání
tak se ukaž... Happy
.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/17/2009
Děkuju Milane, něco sem teda dám :)

Pevný mazlík s 19191 na hamon a snakewoodem.

Nerez damašek (Chad Nichols), bílá perleť

OU #12 (zkratka pro oranžovou úchylárnu)

Automat, modřený damašek, perleť. Hodinky jsou damasteel, korál, ETA F04, červená kůže.

Přes Vánoce bych chtěl nafotit postup výroby jednoho nože, tak to sem pak taky šoupnu.

Díky za kouknutí, mějte se

Ondřej 'papi' Berkus
Ondřej 'papi' Berkus |
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2009
Noo tak ten modrenej damasek vypada mooc pekne Ok Applause
Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Vyuzijem prilezitost na otazku ako sa roby ten modry damasstel,ak to nie je tajne
Dakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2005
Nazdar , nazdar , ako sa máme , pekná robotaAdmire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
ahoj PAPI hoď mi sem tu fotku toho nože jak jsi tam použil ten obsidián ode mně
fakt mě to zajímá.dík Tom
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Pozorovatel
Tome, zrovna jsem ti chtěl poslat e-mail, ale máš pravdu, hodím to sem :)
Bohužel jsem nenašel fotku hotového, tu musím vymámit z majitele:)

Modření je žárově, a ano, trochu to sníží tvrdost čepele, ale pokud se mě někdo zeptá, jestli pak s takovým nožem naseká dřevo na oheň.....:nutz:

Jsem vybavený i na nitro modření, které se na tvrdosti neprojeví, ale výsledky nejsou tak pěkné jako u žárového.

O'p'B
Ondřej 'papi' Berkus |
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Oh No já myslel že jsi to vsadil do střenky u zavírákuLaugh
:mrgreen:
telefón:737101335 emil:vidomustomas@seznam.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
papiknives napsal:

Jsem vybavený i na nitro modření, které se na tvrdosti neprojeví, ale výsledky nejsou tak pěkné jako u žárového.

Ja se toho ledecneho modreni trosku bojim... BTW: Ten dusicnan taje taky pri docela vysokych teplotach (presne nevim, ale urcite to bude nejakych 160 stupnu minimalne), coz ti cepel taky klidne popusti. Nicmene bezne se popousti v lazni popoustecich soli, coz je neco podobneho tomu dusicnanu, akorat je to setrne k povrchu, ze to trebas takhle nezmodra. Takze si myslim, ze bys mohl uspesne modrit jeste nepopustene cepele tak, ze bys modrenim vlastne udelal jednu popousteci fazi (pokud napr. mas matros, kterej se popousti 2x po dvou hodinach pri 200 stupnich) Ale netusim, pri jake teplote ma ten dusicnan bod varu, jestli by se to dalo na tech 200 stupnu ohrat, aniz by to prskalo... jinak by to byla dost nebezpecna legrace, ono uz takhle to je vec, ze ktere mam docela respekt.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
Krásné zavíráčky je co ukazovat je je.
Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Moc hezký OndroOk .Myslím,že si ušel pořádný kus cesty od dob co jsi tady nebyl.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/29/2008
to je dost že jsi tady-*zdar
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Nožíky milé..... modrá je hezká, dřevo bych s tím neštípal, ale zajímá mě co to udělá, když s tím ukrojím jabko, nebo cibuli? Popřípadě citron....?
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Pozorovatel
Hejkal von Sovinec napsal:
Nožíky milé..... modrá je hezká, dřevo bych s tím neštípal, ale zajímá mě co to udělá, když s tím ukrojím jabko, nebo cibuli? Popřípadě citron....?

Na to je jednoduché řešení, kup si ho a vyzkoušej.
Nebo si na to vem kuchyňák, jako všichni ostatní.

Ondra
Ondřej 'papi' Berkus |
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
papiknives napsal:

Nebo si na to vem kuchyňák, jako všichni ostatní.

Ondra

Ok, díky za radu, netušil jsem, že všichni ostatní mají modřené kuchyňáky, ale zkusím to a pak poreferuju......Wink
Jinak na výlety nosím v kapse jabko, chleba,špek, cibuli a zavírák... tak jsem jen chtěl vědět jak dlouho by mi vydržel modrej.mrGreen
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
Jinak na výlety nosím v kapse jabko, chleba,špek, cibuli a zavírák...

teda Hejkale (Viky), ty máš ale kapsu (péro)! Grin
Neupadejme do starých stereotypů. I kdyby to bylo úplně k ničemu, je to hezký. A kdyby to nevydrželo nic, tak už by asi Papi zahynul rukou svých dosavadních zákazníků. Třeba by se empiricky zjistilo, že mozkomíšní mok to modření žere neobyčejně rychleHappy

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
papiknives napsal:

Ondra

Odpověď je z tvojí strany "pěkná", ale žel to není odpověď, která nám řekne životnost povrchovky.
Tvoje nože jsem viděl v Praze na výstavě a moc se mi líbili a uvažuji u tebe o pořízení nože, ale očekával bych, že se budeš snažit svoje nože zde představit a né kup si ho a uvidíš, není to přece rohlík..... Bavíme se o pár tisících. Pokud je barvení bezproblémové a drží, proč to neříct, každý nožíř se rád předvede s něčím vyjímečným, no né.. Mě, jako potencionálnímu kupujícímu to řekně něco víc o tvých nožích, bohužel nemám s čím srovnávat, zatím jsem nenašel na tvém vlákně žádné další praktické zkušenosti od jiných lidiček, co si u tebe nůž už pořídili.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/5/2004
Papi,
tahle tvoje trochu neomalená odpověď Hejkalovi mi připomíná jednu tvoji fotku kterou jsi se před časem dal
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/28/2004
Tak si nejsem tak ouplně jistý- je to "tak si ho kup" odpověď profíka? Spíš bych čekal něco jako je to v pohodě, nebo nevydrží to, je to na parádu... Něco konkrétního, co na to autor.. Ale to jsem asi čekal trochu moc, ovšem o odpovídajícím to taky něco říká. Děkuji, pane Berkusi..
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006

Oxidické vrstvy na oceli mají většinou zvýšit ochranný účinek proti korozi a dodat povrchu
určitý dekorační vzhled. Vzhledem k malé tloušťce těchto vrstev (500-800 nm) je jejich ochranný účinek malý a pro zvýšení korozní odolnosti se ještě impregnují. Vrstvy obvykle dobře chrání proti povětrnostním vlivům, odolávají potu a těžko se odírají.

http://tzs.kmm.zcu.cz/POUcelk.pdf
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum