ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Boj nožem Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/13/2008
Ja by som sa teda rad opytal na moznosti vyuky sermu atd. v Brne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Tenhle člověk má nejen španělskou školu v malíku..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
želva napsal:
tohle vlákno mi přijde úplně zbytečný..je abstraktní protože to je vždycky jinak a jediná chvíle našeho života se už nikdy neopakuje..nedá se o tom hovořit natož se dobrat nějakého závěru polemikou o tom "coby kdyby" Možná se dá ještě diskutovat o školách pro výuku boje z nožem ale v poslední době jsem tu nikoho takového nezaregistroval. Možná by bylo zajímavé kdyby někdo povolaný pozvolna přibližoval třeba "Španělskou školu"..vím že vychází z šermu a obrázků s figurami je dost. Vysvětlit teorii a přiblížit její¨problematiku. Možná by bylo zajímavé kdyby se tu psalo i o šermu jako takovém. Třeba by toto vlákno dostalo konečně smysl než je balast tvořený výměnou většinou praxí nepodložených názorů...Blacku nechceš donutit někoho třeba z Dipen shi aby sem začal psát, Ire jak to je s mečem seveřanů? Myslím že pak by to bylo zajímavé..

Sám dobře víš, co mi řeknou. Aby dotyčný nekecal bludy u compu, zvedl ten líný zadek, a zašel si na tréning. A každý tréning bojového umění bolí. Každý sport bolí. Všechny. A jen ti vytrvalí, co vydrží hodiny a hodiny kvalitního drilu mají o něco větší šanci, než ti netrénovaní. A za sebe dodávám, ano, to vše je fajn, ale pokud budete hodně cvičit, a nebudete moci utéct, budete potřebovat dobrého právníka. Jak si asi myslíte, že dotyčný dopadne?
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/13/2008
Preco automaticky predpokladate, ze clovek, ktory diskutujem po internete nema ziadne prakticke skusenosti? Ja som robil tri roky thajsky box a predtym karate, takze nieco malo o bolesti a drine tiez viem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
[quote=Fiskantes]Ja by som sa teda rad opytal na moznosti vyuky sermu atd. v Brne....Pokud vím , tak jediná možnost je na www.drcbrno.cz.Dům rytířských ctností,Brno Komárov,Svatopetrská 14)24.Německý šerm,boj tesákem,sekerou,španělská škola boje nožem,výcvik s teleskopem a tak.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
Flector EP napsal:
[quote=Fiskantes]Ja by som sa teda rad opytal na moznosti vyuky sermu atd. v Brne....Pokud vím , tak jediná možnost je na www.drcbrno.cz.Dům rytířských ctností,Brno Komárov,Svatopetrská 14)24.Německý šerm,boj tesákem,sekerou,španělská škola boje nožem,výcvik s teleskopem a tak.

Dům rytířskej ctností jo? Tak to doufám, že vás tam naučej taky hru v šach, recitovat dámám na vyžádané téma a hru na loutnu ..... bojovníci. Happy
jirikostinek.cz
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/3/2007
Stejně ... není umění bojovat, ale vyhnout se boji se ctí... Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
aikido nevím, přece jenom mi tam chybí plnokontaktní spárování a tudíž nemožnost vyzkoušet si techniky v plné síle a rychlosti, ale Judo byl nezavrhoval ani trošinku. Když vás někdo hodí na beton a umí to, tak to bejvá konečná. Spousta různých boxerů, kickboxerů a jiných kopačomlátičů jsou uplně ztracený, jakmile se dostanou na zem a judista ví moc dobře, jak je tam dostat a jak je tam upáčit, nebo uškrtit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pokud není možnost trénovat přímo třeba valetudo,je ideální kombinace na pouliční boj kickbox nebo thaibox+zápas,nebo judo...Mluvim tedy za sebe,je to osobní pohled na věc.Nechci chytračit,nebo něco vnucovat.
Ale mám kamaráda který už mnoho let dělá aikido,dokonce instruktora a občas si zatrénujem spolu,některé jejich techniky jsou účinné a rozhodně stojí za to k tomu "přičuchnout".
Posláno:

Pokročilý
souhlas absolutní, jen bych judo a zápas shrnul do jednoho - brazilský jiu jitsu
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
Gero, naprostý souhlas.
Každstyl boje má silnější a slabší stránku.
Boxer umí úhyby tělěm ale nepracuje nohama, karatista sice umí kopat a mlátit rukama, ale jak ho chmatne zápasník typu judo, má jen malou šanci, judista umí bojovat jenom zblízka atd...
Na to, aby člověk uměl aspoň trochu bojovat je nutné, aby vědel z každého rožku trošku.
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
brak napsal:
souhlas absolutní, jen bych judo a zápas shrnul do jednoho - brazilský jiu jitsu
Určitě,bohužel u nás kromě větších měst je to méně dostupný sport.Ten zápas a judo tady má přeci jen větší tradici.
Mažu do práceNeutral.
Posláno:

Pokročilý
je dobrý zajet občas na nějaký seminář minimálně, pilovat si to pak může člověk s kamarádama. Myslím, že Fernando docela po seminářích jezdí.
ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
brak napsal:
aikido nevím, přece jenom mi tam chybí plnokontaktní spárování a tudíž nemožnost vyzkoušet si techniky v plné síle a rychlosti, ale Judo byl nezavrhoval ani trošinku. Když vás někdo hodí na beton a umí to, tak to bejvá konečná. Spousta různých boxerů, kickboxerů a jiných kopačomlátičů jsou uplně ztracený, jakmile se dostanou na zem a judista ví moc dobře, jak je tam dostat a jak je tam upáčit, nebo uškrtit.

Jestli to neni tím, že vyzkoušet to v plné rychlosti může znamenat ztrátu zubů Happy. Je toho mraky, co se dá dělat, lepší něco než nic. Já myslím, že pokud budeš hledat, tak klub, kde ti umožní "plnokontaktní spárování" vykoušet. Možná zkus chodit tam, kde trénují profíci, Policie, MP. Ti bývají v tomhle reálnější, i když dělají Aikido.
ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
Fiskantes napsal:

V Brne sa niekde cvici Systema?Surprised

Hotel Global, Libušino údolí, trolejbusem 37 (doufám) Po-St-Pá 19 - 21h Wink
Až přijedeš do Brna tak se ozvi, zavedu tě.
Posláno:

Pokročilý
já na 100 procent doporučuji http://serrada.cz/
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/31/2009
Zajímá mne kam chodíte trénovat vi jak často trenujete a td. jinak A.B.N.O dělají zas nábor a začínají rozjíždět tréninky tak jestli někdo o nich víte a chodíte knim trénovat jake tréninky jsou a jak se vám libi
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/3/2008
Hledal jsem nějaký jednodenní seminář boje s nožem a našel jsem "systém reálné sebeobrany" - www.sorudo.cz - školu, která takové semináře pořádá. Nemá někdo zkušenost s tímto systémem, popř. tip na nějaký jiný seminář v dohledné době?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/5/2008
Nejlepší sebeobrana je se rvačce vyhnout. Nebo pokud to jde a sebevědomí to unese tak někam zdrhnout. Ušetříte si tím minimálně vysvětlování policajtům. Já se nepral už hodně let, naposled snad na škole, ale před pár týdny jsem byl na školení kousek od polských hranic a tam nás v hospodě prudil nějakej místní blboun. Nechali jsme ho být, jen tak jsme seděli u stolu a potom jednoho z nás (byli jsme tři) uhodil. Tak jsme ho chytili a dali místním na uklidnění, ani jsme ho netloukli. Za chvíli přišel znova, sednul si, začal vysvětlovat a potom kámoše praštil znova. Roztrhnul mu ucho, ten z toho byl tak vykulenej, že se na nic nezmohl. Tak jsem mu pomohl. Pár ran padlo na obě strany, nějaký roztržený obočí a poškrábaný ruce u mě, jeho jsem moc neviděl, kámoši a hospodskej ho odtáhli a předhodili policajtům (prý to neudělal poprvé a asi ani naposled, tak je volali automaticky).

Když jsem si ale potom uvědomil, že jsem měl v kapse malou RATku, tak se mi hrozně ulevilo, že mě ani ve snu nenapadlo ji vytáhnout. A vidět ji u mě ten pitomec, tak nevím, co by napadlo vytáhnout jeho.

Takže hlavně v klidu a radši nikde s kudlou nemachrovat. Noste ji jen na práci a na žrádlo, jako já Laugh
Z kuřete nejde udělat dobrej řízek, kuře nechrochtá ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Instruktážní video.Wink

Obrana proti noži.

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum