ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
E-Ryc (krezac) Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Ahoj,
pri hrabani v krabicich jsem nasel prvni nozirsky pokus z doby pred 25 lety (kozena rukojet pro VO7 po tatovi z vojny), tak jsem si rekl, ze to sem hodim a zacnu vlakno. Ne ze by to bylo neco, cim bych se chtel chlubit, treba Mat v tom veku vyrobil nadherny gravitacni zavirak...

Udelano podle navodu v nejakem casopise (doba predinternetova) - opizlano lamacim nozem, opaleno filcovym kotoucem, nic lepsiho jsem tenkrat k dispozici nemel. Ale prezil se mnou celou vysokou, ruzne cestovani, vody, odvirani nedobytnych kozerv a tak vubec. Nekolikrat jsem byl v pokuseni ubrousit spicku na normalni tvar (z druhe strany je jeste cara fixou), ale nedokopal jsem se.

krezac vložil tyto přílohy:
bajonet.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
A druhy pokus ze soucasne doby, "woodlore" cepelka od Pietra, strenky americky orech (?), mosazne piny, lneny olej. Opracovano castecne dremelkou, castecne Proma "pasovkou" v byte na podlaze ;)

woodlore.jpg.jpg
vyroba.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Hratky s kydexem. Cerveny vysel paradne, cerny se pri stejne dobe a teplote (uznavam, blby predpoklad) zdrcnul a zkroutil, takze tvar je takovy jaky je, aby se do toho nuz jakz takz vesel, cely plat se mi vyhodit nechtelo, kdyz jde vlastne jen o ochranne prepravni obaly.

pouzdra_1.jpg.jpg
pouzdra_2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Woodlore dostal pouzdro. Sice trochu pripomina soutez "najdi 10 chyb", ale fungovat bude a pristi pokus uz treba dopadne lip.

pouzdro_nuz.jpg.jpg
pouzdro.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Cepel od ivan78 byla vyhra v putovni soutezi.
Material cepele, pokud se dobre pamatuju, listove pero, drevo na strenky netusim (poznate nekdo? bylo vpodstate bile, barvu chytlo az v oleji). Drevo osetreno v horkem lnenem oleji a pak maznuto vcelim voskem. Pouzdro mozna bude, mozna ne ;)

IMG_0951.jpg.jpg
IMG_0952.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Upresneni, drevo je "JALOVEC od stréca Pavla"
Posláno:
Štamgast
Pouzdro na KDS pulmesic (ta potvora vystrkuje spicky vsude.
Byl to zaroven prvni pokus s nim kuzi narezat, tak to podle toho vypada. Vubec uspesny projekt, skoro mi nevysla dratev a zlute nyty jsou take prilis kratke. Ale vzhledem k tomu, ze je to spis treningovy projekt, cert to vem...

pulmesic1.jpg.jpg
pulmesic2.jpg.jpg
pulmesic3.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
A dalsi pokus, tentokrat ze silnejsi kuze (pro danou aplikaci nejspis zbytecne, ale byla "skladem").
Ovsem tloustka 13mm v miste svu uz je docela masakr a, jak je videt na rubove strane, propichovani sidlem na hrane stolu se uplne nevedlo.

kukrip1.jpg.jpg
kukrip2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Cepel od ivan78, strenky americky orech vykoupany v horkem lnenem oleji a maznuty vcelim voskem. Pouzdro je ve fronte

tracker.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
A Tracker uz taky dostal kabatek na zimu

tre1.jpg.jpg
tre2.jpg.jpg
tre3.jpg.jpg
tre4.jpg.jpg