ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Něco z Lamnie, něco z Prémiových nožů, něco třeba z baterky-noze.sk atd.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/22/2012
Po vikende mi ostal uz len tento fesak. Dnes som prerobil ostrie na vrcholovych 35° a teraz reze ako ziletka

polo21 vložil tyto přílohy:
20221219_140743.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Ma prosim niekto Cetos? V porovnani s Adimanti je to nejaky podstatny rozdiel?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/29/2022
Zdravím chlapy, mám dotaz docela uvažuju o civivi conspirator v damašku. Jak na tom ten damašek je? Druhá varianta je kizer begleiter xl poradí někdo, nemohu se rozhodnout Neutral
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2014
GeorgeSeparator napsal:
Zdravím chlapy, mám dotaz docela uvažuju o civivi conspirator v damašku. Jak na tom ten damašek je? Druhá varianta je kizer begleiter xl poradí někdo, nemohu se rozhodnout Neutral

Ten Damascus je uhlikovka....treba s tym pocitat....nakolko su to noze na potraviny tak ziadne kysele ovocie ani zelenina a neustale udrzovat v cistote a suchu....najradsej maju klobasu a slaninu...Laugh

Mal som Conspirator a Cogent v damascu.....mam ich aj teraz ale v nerezovke a je to v pohode.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Rasty napsal:
Ten Damascus je uhlikovka....treba s tym pocitat....

Hm, ne že bych byl buhvíjaký expert na oceli, ale moje Dogma se chová celkem jako normální nerezovka. I by tomu odpovídal názor, že je to 9Cr18MoV + 10Cr15MoV prezentovaný zde: https://www.bladeforums.com/threads/civivi-damascus-properties.1813776/post-20779616. Někde jsem četl, že je to jako slušně zpracovaná 440C (nedaří se mi to teď dohledat). To podle mě +/- sedí, ale moc tu Dogmu nepožívám, nosím ji spíš na parádu Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2014
Nasiel som u nejakych predajcov Civivi v popise...nerezovy damasek....

Skus otestovat na potravinach jako nerezovu cepel a uvidis.....Wink
Posláno:

Štamgast
GeorgeSeparator napsal:
Zdravím chlapy, mám dotaz docela uvažuju o civivi conspirator v damašku.

Conspirator je asi nejlepší Civivi dneška, ne nadarmo to je na BladeHQ letos nejprodávanější kudla Happy. Jejich damašek mám na 3 kudlach a řekl bych, že slušně otestovaný a byl jsem příjemně překvapený, jak drží ostří. Je to směs CrMoV nerezovek na cca 60 HRC, takže fajn matroš. Koroze se taky bát nemusíš. Jinak ten Kizer je taky fajn kudla, velká, dobře udělaná, slušná ocel. Ale já bych šel do Conspiratoru, což jsem taky udělal Happy. V té mikartě a damašku nemá chybu.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Kluci tak nakonec Conspirator v damašku je doma. No nemůžu se na něj vynadívat a z ruky ho taky nedám. Pojistka tohoto typu je v mých rukou prvně a musím varovat je to opravdu návyková záležitost. Happy ručka jednoduchá do mě ruky padne jak pedel na hrnec.
Děkuju vám za rady Grin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Výše uvedené oceli na damaškovém conspirátoru odpovídají 440 C a VG 10.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Dám to sem, protože Sencut nemá vlastní vlákno, a je to vlastně nejbudgetovější značka z portfolia WE Knives. Opět s neoddiskutovatelnou kvalitou stejně jako Civivi.

Brzy vyjede linerlock Scitus navržený Ostapem Helem, jehož nože mě oslovují už dlouho Ok. Chtěl jsem původně pořídit Sencut San Angelo, ale nakonec jako první od téhle značky zkusím tenhle kousek. I protože má narozdíl od většiny Sencutů na čepeli D2ku.

http://www.sencut.com/search?type=product&q=Scitus*

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230105_204032.jpg.jpg
IMG_20230105_204054.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Jo, to vypadá fajn, za 50 babek...není moc o čem.
Posláno:
Pozorovatel
Jsou všechny nože stejného zpracování? Nebo existují opravdu dobré modely?
Posláno:

Štamgast
Zpracování je velmi podobné/stejné. To, jak je který model dobrý, je záležitost osobních preferencí. Za mě Sokoke má potenciál být top budget EDCčkem, aspoň pro mě. Asi můžeš narazit na nepovedený kus, ale to se mi u Civivi ještě nestalo, a to jsem jich na výstavách osahal možná stovky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Nyní již jsem snad ve správném vlákně Happy
Civivi Sokoke Front Flipper, ocel 14C28N, ručka black G10.
Mám jej sotva den, zatím probíhá seznamovačka. Každopádně dojmy jsou veskrze pozitivní. Design Raye Laconica je velice sexy, ten prostě strávím i na čínských kudlách. Zpracování nože je bez chyby, všechny hrany rovnoměrné, zahlazené, klip a příložky jsou precizně zafrézované - tyto ještě odlehčené. Drop point čepel s plochým výbrusem a jemným saténovým pískováním má pravidelnou mikro fazetu, chlupy lítají již při dotyku. Oproti Ti Espritu není výbrus tolik vytažený, nad fazetou je trochu více materiálu. Jinak velikostně i hmotnostně +/- obdobné nože. Textura ručky je mírně zdrsněná a na oko líbivá. Čepel na ložiskách má rychlou akci, nůž lze snadno otevřít přes kolíček a při troše cviku i front flipperem. Liner lock je pevný, vůle jsem nezaznamenal. Dokážu si nožík představit i s klasickým flipperem bez kolíčku. Za mě další povedený počin.

Vogysan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg
5.jpg.jpg
6.jpg.jpg
7.jpg.jpg
8.jpg.jpg
9.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Vypadá parádně a přijde mi trochu větší, než Espit. K otvírání, já Esprit nejraději otvírám si reverse flickem prostředníčkem za kolík, přijde mi to nejintuitivnější (holt deformace ze Spyderek Happy ). Frront flipper palcem naprosto v pohodě, ale jde to i ukazováčkem, což už je trochu challenge, ale zase ta kudla tak brzo neomrzí Grin . Pokud bys tan narval flipper, zničil bys celý ten super design, nejen opticky, ale hlavně bys přišel o možnost chytit nůž hned u ostří, což je velký benefit těhle kudel, a u Sokoke to podle fotek půjde ještě líp, než u Espritu. BTW jestli máš posuvku, změř pls, kolik nad tou fazetou je.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ok Ok Ok

Gyrl vložil tyto přílohy:
21309182_083F_459D_8A98_EFD3FF18035A.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/8/2012
Celková délka/ čepel/ tl. nad fazetou
Esprit - 190 mm/ 81 mm/ 0.44 mm
Sokoke - 194 mm/ 84mm/ 0, 42 mm

Rozměry fazety bez záruky, ostatní +/_ 1 mm. Nakonec se mi to jen zdálo, je to nejspíše způsobeno v porovnání nižší mikrofazetou u Sokoke, tudíž ma větší úhel a tím pádem znatelnější přechod z výbrusu. Obě kudly jsou jedovaté, do řezu jde o chlup lépe Esprit. Sokoke bude mít zase trochu odolnějši ostří.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Luky, paráda, toho chci jednoznačně vidět Ok Ok Ok

Jen se bojím, že ho budu moc moc chtít Laugh
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum