ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/3/2023
Jak píše Mico, preferuji linerlock - ale jsem hater “zamykacích” nožů.
Mám jen dva. Jeden je tady Kokose🥥😄
Být to framelock, nebyl by tak použitelný (zábavný) pro nemotoru jako jsem já.

Ale nadhodím jiný parametr - full flat VS high sabre☝️
Pro mě jednoduchá volba bez ohledu na cenu…
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Mico1300: ok beru. Obě kudly jsem rozebíral zajím jednou, takže opotřebení šroubků jsem si nevšiml. Kolík na Espritu se mi povolil taky, ale stačilo ho znovu zalepit, což nebyl takový problém. Vady v karbonu mám taky.

Totoro: záleží pouze na úhlu výbrusu a jeho tloušťce nad fazetou. Z tohoto pohledu může být high sabre klidně řezivější. Jinak FFG mám rád, ale když je u hřbetu malá plocha, je to fajn. Líp se mi to brousí.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Mne sa práveže kolík nepovolil, ale s povoleným, alebo teda nedotiahnutým kolíkom som Esprita už kúpil a to je to podstatné na tom celom, že to takto pustia do predaja.
Fakt som tých WEčiek mal dosť na to, aby som si vytvoril triezvy obraz, je pravda, že väčšinou mi padla sánka, ale tých pár sklamaní ma uistilo o tom, že aj Číňan je len človek a ten máva občas aj zlé dni.. Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Jedno Sokoke do zásoby..Grin

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230320_135836.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Já myslel do druhé ruky Grin .
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2013
Tak jsem to nevydržel a pořídil si taky jeden kousek. Líbila se mi ale tahle kombinace. Úhel fazety bych tady neřešil, ten výbrus je tak do tenka, že 30 nebo 40 stupňů je na běžné používání jedno. Řezivost je skvělá.

Exodus vložil tyto přílohy:
1679319356315.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Táto varianta je je fakt super!Ok
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
O damaškovém Sokoke stále rozmýšlím, ale pak padne můj zrak na tu vyhlodanou střenku a vychladnu...

Zato ale Aratra je tak výstřední, až se mi snad zalíbí...Grin Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
civivi_aratra_d2_g10.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Civivi Vision FG Prototype...

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20230328_145136.png.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
jako levnější, tj trochu vošulený Vision R ? Kolik to asi bude koštovat?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Jestli to bude 14c28n,tak po něm hned skočím...titanovej klouže a tenhle vypadá že bude mít "normální" klipHappy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
JiriS napsal:
Jestli to bude 14c28n,tak po něm hned skočím...titanovej klouže a tenhle vypadá že bude mít "normální" klipHappy

ten klip u R je fakt všude diskutovaná věc - já třeba klipy sundavám u všech nožů, to co nejde sundat ani nekupuju nebo jen na podívání a zase to jde dál Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2015
Mé první Civivi a po značce Kubey, další příjemné překvapení Applause

Diego40 vložil tyto přílohy:
IMG_20230330_081538832_HDR.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2010
Ahoj chlapi! Neměl by tu někdo porovnávací fotku Civivi Altus a Sencut Crowley?
Díky 🙏🏻
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Francuz ma zľavy pri výročí tejto značky. Tak kto ma rad tieto budget noziky tak sup na nákup. Pri tejto cene netreba riešiť ako drží povrchovka Wink

laurin vložil tyto přílohy:
IMG_8014.jpeg.jpg

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/27/2015
na knifestock maji doprodej nozu, pekne slevy u civivi, treba conspirator pod 2t https://www.knifestock.cz/civivi-conspirator-c21006-2-p87841
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Bylo jasný, že se objeví doma. Otázka byla jen kdy a jaká verze. Tak tedy dnes a tahle mikarta 🙂

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230413_201845.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Výborná voľba.Wink
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Tak první seznamování. Nositelnost, ovladatelnost, otvírání, chod čepele, zpracování atd. vynikající. Potraviny, maso bez debat. Výbrus nádherně řezivej, tohle Civivi a WE prostě umí. Po přebroušení Sokoke řeže snad ještě o tenkej fous líp než Saakshi, ale možná se mi to jen zdá. Ergonomie výborná, ten nůž sedí ve všech úchopech.

Ale na dřevě bych v tuhle chvíli sáhnul po Saakshi, a to kvůli pohodlnějšímu úchopu. Docela mě to překvapilo, ale při bližším prozkoumání se už nedivím. U Saakshi jsou střenky opravdu konturované, spolu se zaoblenými příložkami je rukojeť pocitově příjemně dokulata, to už mám dávno osahaný a je to jeden z důvodů, proč mi Saakshi zatím ze všech zavíráků sedlo nejvíc. Mikarta na Sokoke je výrazně hranatější, zejména spodní část rukojeti tlačila docela dost. Schválně jsem sundal klip, abych eliminoval jeho vliv a tím svůj případný chybný dojem, ale je to prostě tam.

Dál klip je cítit v ruce o dost víc, viz fotka, kde jsem nože schválně srovnal "na úchop" vzhledem k tomu, že u Saakshi je ukazovák za flipperem. U Saakshi se hrot klipu schová uprostřed dlaně, u Sokoke je posunutý.

Výše popsané platí pro moji malou ruku. Popřemýšlím ještě, ale asi Sokoke prostě zaoblím hrany rukojeti. A mohl by dobře fungovat ten frézovaný titanový klip.

Jinak 14C28N od Civivi je vážně lahůdkovej, brousí se jak po másle a drží teda fest 👍

Každopádně až na mírný zklamání na dřevě první dojmy ze Sokoke celkově skvělý, tahle kudla se podle mě stane legendou podobně jako RAT-1, Doziery, Voyagery apod.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230414_205916.jpg.jpg
IMG_20230414_210041.jpg.jpg
IMG_20230414_205955.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Vláďo, pěkné kudly a srovnání.
Sokoke se mi vzhledově líbí více.

Osobně si myslím, že se masovou "legendou" jako například RAT-1 nebo KB Doziery už žádná kudla nestane, protože tenkrát RAT-1 a KB Doziery byly na tu dobu relativně levné a kvalitní, ale hlavně neměly ve své kategorii v poměru cena/kvalita pomalu žádnou konkurenci.
Dnes je od různých čínských firem pomalu každý měsíc mraky i kvalitních novinek za v uvozovkách pár korun, tak i díky tomu je úplně jiný výběr.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum