ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/24/2022
Díky za odpověď pánové. Ano, ten krátký flipper tam taky řešil, ale jelikož má Cetos ten (neznám správný výraz) žlábek na čepeli stejně jako conspirator, tak předpokádám, že půjde pohodlně otvírat "Spydie flickem" což je stejně můj nejoblíbenější způsob. Teď je Cetos za cca 1500, tož ho asi prubnu.
Posláno:

Začátečník
Dneska jsem si na knifestocku objednával ten Cetos a tak zběžně mrknul na svůj oblíbený conspirator abych zjistil, jestli náhodou nepotřebuju ještě nějakou jinou kombinaci k té co už mám doma. No a z hrůzou koukám, že už je to tam téměř vybraný. Tak jsem rychle vzal do zásoby ten s dřevěnou střenkou, protože druhý který tam ještě mají, se zelenou micartou už mám. Takže pokud někdo uvažujete o pořízení conspiratora, tak bych moc dlouho neváhal. V dalších shopech pokud ještě jsou, tak o půlku dráž NoNoNo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
A kolik stojí na Messerundco.de? Tam jsou Civivi nejlevnější, pokud vím. Jinak kdybys chtěl, tak nejlepší dostupný Conspirator je asi tohle:

https://www.knifecenter.com/item/CIVC21006B1/civivi-knives-conspirator-flipper-knife-s35vn-satin-drop-point-blade-black-aluminum-handles-knifecenter-exclusive
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Začátečník
Já bohužel neznám žádné EU shopy, kromě francouzské coutellerie. Z US občas něco objednávám, ale spíš věci, které nejdou sehnat u nás. Což by byl sice případ i téhle exclusivky, ale ta cena ve výsledku bude pomalu jednou tolik :(
Posláno:

Začátečník
Dnešní zásilka. U toho cetose první dojem, asi se mě nebude moc dobře držet. I když nemám bůhvíjak velkou ruku, tak ta ručka je už dost úzká. Ne o moc proti conspiratorovi, ale je to znát. Conspirator se mi naopak drží výborně. Jinak co říkáte na ty fleky na čepeli cetose? Když jsem to uviděl, prodělal jsem sérii lehkých srdečních příhod :) naštěstí to šlo sundat obyčejným suchým hadrem. Nikdy před tím jsem to na jiném noži neviděl.

rumlor vložil tyto přílohy:
IMG_20230627_125740.jpg.jpg
IMG_20230627_131745.jpg.jpg
IMG_20230627_125945.jpg.jpg
IMG_20230627_125936.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tohle bych vrátil, pokud to nejde vyčistit.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Začátečník
Naštěstí to šlo celkem v pohodě jen hadrem na sucho. Jinak bych to taky řešil.
Posláno:

Začátečník
Jinak teda ten cetos za mě v pohodě kudla. Trochu mě vadí ta úzká ručka, hůř se drží, ale zase nic extra hrozného. Pojistka framelock, o které jsem slyšel, že jde dost ztuha, tak naprosto ok. Chodí úplně stejně jako všechny framelocky co mám. Menší fliper mi nevadí ani nepřijde nějak nekomfortní. Čepel jde hlavně úplně luxusně "spydie flickovat" i přes horší úchop díky užší ručce. Za mě celkově povedený kousek, který rozhodně zařadím do své denní rotace.

A co máte rádi za matroš na střenkách? Já nejvíc micartu, taky dřevo a měď. Celkově cokoliv, co není G10 :zvracecísmajlík: mrGreen

IMG_20230627_173159.jpg.jpg
IMG_20230627_173037.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
V životě by mě nenapadlo, že budu nadšenej z mikartových střenek na zavíráku, ale po zakulacení hran je ta ručka prostě 👌

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230701_143751.jpg.jpg
IMG_20230701_143810.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Ona i ta čepel mě baví 🙂

IMG_20230704_201550.jpg.jpg
IMG_20230704_201809.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Když už jsem mazal boty, napatlal jsem i Sokoke. Zdá se, že by to mohlo fungovat fajn, po snadným setření absolutně bez pocitu vlhkosti rukojeti. Jo, používám Limmer Boot Grease.

IMG_20230708_204555.jpg.jpg
IMG_20230709_075835.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Mám stejnou kudlu a že všech mých mikartových střenek tahle nejvíc klouže v ruce. Neumím si představit, že bych to ještě namazal.
Posláno:

Štamgast
Martine, ono se to vsákne a impregnuje. Povrch má na ohmat pak stále stejnou strukturu. To mazadlo neobsahuje vosk, který by povrch "zalepil".
"Thin is sharp."
Posláno:

Začátečník
Elementálové dostali titanové klipy od Lynche :)

IMG_20230711_200328.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
Na Civivi Vison som sa celkom tešil, ale keď vidím kde umiestnili ten klip, tak neviem, Nie som fanúšik ani klipu na WEčku, ale ten do ruky netlačí. Myslím si, že toto na nejaké silové rezanie nebude nič príjemne.

wirehead vložil tyto přílohy:
IMG_0351.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/3/2021
Tak me Tyler asi taky pekne na ten Sokoke namlsal, ze se ted rozhoduju mezi G10 a Mikartou. G10 mam celkem rad, ale s Mikartou nemam vubec zadne zkusenosti. Jaky je to matros pocitove?
Posláno:

Začátečník
Hele záleží jaký typ micarty, jak je udělaná. Může být celkem drsná na omak nebo i hodně hladká. Je to zjednodušeně řečeno nějaký druh textílie zalitý v resinu (syntetické pryskyřice). V některých případech připomíná i tu G10. Micarta je můj nejoblíbenější materiál a mám ji na většině nožů. Rozhodně doporučuju si ji aspoň "omakat". Jestli máš někde poblíž obchod s noži, jistě nebude problém.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
magnus napsal:
Tak me Tyler asi taky pekne na ten Sokoke namlsal, ze se ted rozhoduju mezi G10 a Mikartou. G10 mam celkem rad, ale s Mikartou nemam vubec zadne zkusenosti. Jaky je to matros pocitove?

Mikarty je čoraz viac. Kedysi to bol materiál na "vzácnejšie" nože, dnes už je skoro všade...
A aj na čínskych nožoch je v obľube. Všeobecne ju nevedia až tak dobre spracovať, no Civivi je výnimka.
A na tomto modeli sedí veľmi dobre. G10 je úplne bežná, Sokoke s mikartou je určite zaujímavejší.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/12/2022
Coming Soon. Nitro V ocel.

Petr1169 vložil tyto přílohy:
4hvkwik6dkbb1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/31/2013
Moji mazlíci:

Strom vložil tyto přílohy:
2023_07_13_CIVIVI.jpg.jpg

Věci a situace mají takovou váhu, jakou jim přiřadíme.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum