ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Chod čepele může být hlavně utažením čepu, teoreticky černá povrchovka může být hladší a tím i chod. Ještě možná u jednoho víc zapuštěný tedy lehčí detent.

Tloušťka linerlocku bude optický klam (černý vs světlý liner, barvy střenek).
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2023
Zdravím Vás všechny, jsem v tomto "oboru" úplný začátečník. Doufám, že mě hned neukamenujete, když zde položím pro mnohé asi hloupý dotaz :)

Po delším "pokukování" mě zaujala výše uvedená značka Civivi, respektive model Altus. Čím déle vybírám, tak se mě líbí v provedení wood. Byl jsem pro tento nůž již rozhodnut, ale narazil jsem ještě na model Conspirator. Máte někde osobní zkušenost, porovnání těchto dvou modelů? Asi to dopadne, že objednám oba dva modely a jeden z nich následně vrátím Laugh .. Vím, že každému sedne do ruky něco jiného, ale když už tato skupina existuje, tak jsem se chtěl chtěl zeptat. Nůž bude sloužit ke každodennímu, běžnému nošení.

Hezký den přeji všem.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/28/2018
Mrkni na délku čepele a porovnej s tím, co máš doma... Je v tom dost rozdíl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Loni jsem jel do Příbrami na výstavu s tím, že si koupím Altus, a odjel s Conspiratorem. Altus je docela prcek, Conspirator full size kudla, ale super jsou oba. Takže doporučuju zajít zítra nebo v neděli na výstavu a oba si osahat. Nebo oba objednat z eshopu a jeden pak vrátit.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Altus nemam,ani jsem neměl v ruce,ale Conspirator už je trochu starší kudla a v té době u Civivi stála ještě micarta za houby...alespoń na tom mém...

JiriS vložil tyto přílohy:
20230908_164900.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Já jsem pro conspirátora v damašku . Na nože nůž ve slevě za 3000kč.Tomu noži nemohu nic vytknout.

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20230908_165614.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/9/2013
Lukáš13 napsal:

.... když už si našel tyto stránky tak ber oba, stejně to tak nakonec dopadne. Wink Laugh

klasik vložil tyto přílohy:
20230908_170114f.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Všem moc děkuji za reakce. V současné domě mají pěkné ceny na https://www.knifestock.cz/

Máte s touto stránkou nějaké zkušenosti s vrácením zboží? Koukal jsem, že obchod je na Slovensku.

Conspirator v damašku mají v současné době za 2.338,- Kč popřípadě s dřevěnou rukojetí za 2.022,- Kč

Čím déle se v tom hrabu, tak vždy najdu i jiný model, který mě nejprve neoslovil, ale důkladnějším prohlížením se mě začne líbit Laugh je to hrůza...

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Knifestock je v pohodě (hodně lidí i odtud z fóra tam běžně nakupuje) i vrácení je na pohodu zabalíš a pošleš zpět zasilkovnou zadara stačí při podání uvést jejich kód.
https://www.knifestock.cz/jednoduche-vraceni-zbozi-a13
knifepanic
Posláno:

Pokročilý
Lukáš13 napsal:
Všem moc děkuji za reakce. V současné domě mají pěkné ceny na https://www.knifestock.cz/

Máte s touto stránkou nějaké zkušenosti s vrácením zboží? Koukal jsem, že obchod je na Slovensku.

Conspirator v damašku mají v současné době za 2.338,- Kč popřípadě s dřevěnou rukojetí za 2.022,- Kč

Čím déle se v tom hrabu, tak vždy najdu i jiný model, který mě nejprve neoslovil, ale důkladnějším prohlížením se mě začne líbit Laugh je to hrůza...

Conspirator v damašku za 2338 kč.JežišmarjaShocked neváhej a ber.
Posláno:
Začátečník
Flector EP napsal:
Lukáš13 napsal:

Bavíme se o stejném? Happy https://www.knifestock.cz/civivi-conspirator-c21006-ds1-p87839
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
nebo je v inzerci za 1300(!) sokoke Happy,taky super civivi
[No affiliation]
Posláno:

Pokročilý
Lukáš13 napsal:
Flector EP napsal:
[quote=Lukáš13]Všem moc děkuji za reakce. V současné domě mají pěkné ceny na https://www.knifestock.cz/

Bavíme se o stejném? Happy https://www.knifestock.cz/civivi-conspirator-c21006-ds1-p87839[/quote

Ano
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Jen info: Stěžejní ocel toho damašku je 9Cr18Mov 57HRC. Zbytek tají.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
A černěná čepel u standardních ocelí = -1 HRC v udaváné rozteči.
Posláno:
Začátečník
To mám chápat jak? 🤔
Posláno:

Štamgast
Velmi obecně:
Civivi damašek je designová záležitost, ne kvalitativní (vs “obyčejné” varianty).
A když vybíráš z homogenních ocelí, ta která má černou barvu bude o chlup měkčí.
Posláno:
Začátečník
Totoro napsal:
Velmi obecně:
Civivi damašek je designová záležitost, ne kvalitativní (vs “obyčejné” varianty).
A když vybíráš z homogenních ocelí, ta která má černou barvu bude o chlup měkčí.

Co tedy osobně doporučuješ? Happy
Posláno:

Štamgast
Lukáš13 napsal:

Mé doporučení je jednoduché - řiď se vlastním pocitem a vyber, co láká tebe.
Dali jsme ti informace, vezmi si z nich co chceš.

Někoho bude hřát vědomí, že má co možná nejtvrdší ocel, jiného jak krásný má jeho damašek kresbu a třetí bude happy za all-black kus. Ani jedno není špatně.

Nejdůležitější je, aby se nůž líbil tobě a byl jsi s ním spokojený.
Protože všchny parametry jsou k ničemu, když to tak není Wink
Posláno:
Začátečník
Totoro napsal:
Lukáš13 napsal:

Mé doporučení je jednoduché - řiď se vlastním pocitem a vyber, co láká tebe.
Dali jsme ti informace, vezmi si z nich co chceš.

Někoho bude hřát vědomí, že má co možná nejtvrdší ocel, jiného jak krásný má jeho damašek kresbu a třetí bude happy za all-black kus. Ani jedno není špatně.

Nejdůležitější je, aby se nůž líbil tobě a byl jsi s ním spokojený.
Protože všchny parametry jsou k ničemu, když to tak není Wink

Super, díky za info. Happy Objednám více modelů - verzí a rozhodnu se podle toho, jak mě bude sedět (popř. vzhledově). Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum