ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/11/2009
Ahoj. Podlehl jsem svodům tohohle vlákna a pořídil si Elementum v damašku. Je to můj první nůž na ložiskách a hodil by se mi ucelený návod, jak se o něj starat. Čím mazat, jak vyčistit bordel, jestli je nutná vždycky rozborka, na co si dát při skládání bacha, atp. Něco jsem tady ve vláknech vyzobal, ale mám v tom trochu chaos. Díky
Za všechno si můžu sám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Tak snažit se to udržovat v čistotě a když už to umeješ, je fajn to pak vyfoukat třeba kompresorem. Korozi řešit nemusíš, protože to je keramika. A když se chod zhorší, prostě to rozebereš, vyčistíš a namažeš třeba KPL, který je super.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
IMG_20231010_155115.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Nějaké novinky:

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Screenshot_20231012_064029_Instagram.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Tohle vypadá taky moc pěkně:

Screenshot_20231014_214548_Instagram.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
vision

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
IMG_6502.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
ZLOjasna napsal:
vision

Tenhle hype train mi totálně ujel.
A mrknul jsem na cenu toho damasteel-ovýho wýčka…🥶😨😅
Šílený.

Já se těším na levňáka.
Dostane karbon od UC, co teď nosí starší brácha.

Totoro vložil tyto přílohy:
IMG_6259.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Tak ten Baby wharncliffe je super. Pri tak malom noži je to najlepší tvar čepeľeOk

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013

Myslím, že se někdo ptal po Vision FG Happy

https://www.knifestock.cz/civivi-vision-fg-black-g10-handle-black-nitro-v-blade-c22036-1-p103206
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012

Vláďo moc díky. 👍🤝
knifepanic
Posláno:

Štamgast
Tady je skladem za 90 Euro.

Výst_ižek.JPG.jpg

EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
IMG_20231107_012751_01.jpeg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Další novinky. Praxis s button lockem vypadá super a Sokoke v jade G10 taky.

Screenshot_20231122_090625_Instagram.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
A bude se barvit! 😎🙃👍
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Novinky žiadne, len ďalšie modifikácie...
A tých PRC chrlí také množstvo, že už je to nezaujímavé.
Aj keď stále rovnako dobré.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
Za mňa fajn. Zo širokej ponuky si každý vyberie to svoje. Praxis s linerom som nechcel, ten strieborný a zelený s buttonom vyzerajú parádne. Na druhú stranu všetko z Ultem-u mi príde ako žltý sneh.
Posláno:

Štamgast
Delewar napsal:
Novinky žiadne...

Za mě je implementace button locku do stávajících povedených modelů super inovace. Takhle je tu kudla, která bude konkurovat Conspiratoru (aktuálně spolu se Sokole nejlepší Civivi), možná bude i lepší (ergonomie mi víc vyhovuje u Praxisu, i velký choil, takže člověk dostane ruku až k ostří, je fajn) a button lock je prostě lepší, než liner. A v té zeleně je fakt roztomilý...uvidíme. A kdyby ho časem dělali ve dřevě a damašku...BTW např. Spyderco a ZT taky udělalo plno kudel s drobnými modifikacemi (šrouby, střenky) a lidi to stejně kupovali, tak proč by to nefungovalo tady?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
V tomto súhlasím-
Sokoke a Conspirator sú za mňa najlepšie ich modely, aj mnou najviac obľúbené.
Aj poistka button lock, ako taká. Pokiaľ bude dlhodobo fungovať Zatiaľ sa nekazia...
Uvidíme-
každopádne, to je politika otvoreného trhu- Máš možnosť, tak si vyber
A koľko ľudí, toľko chutí...
V Číne to vedia, ich značky to takto robia opakovane a dlho ešte aj budú.
Môže to byť zaujímavé, len ten prehľad sa tam stráca.

A fungovať to bude-veida, čo na ľudí platí. Ešteže nie som stádový typWink
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/26/2017
Neměl někdo v ruce nové modely s příložkama z Ultemu? Jaký je to pocit při úchopu?
Ta jantarová/medová barva a viditelné odlehčení na rukojeti se mi celkem líbí.
Problém je že se bojím že pocitově to bude jako držet nějaký nejlevnější plast nevalné kvality.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
CIVIVI SYNERGY4

Dnes přišel. Už mě přestalo bavit čekat, já tyhle antré moc nemusím, tak jsem vzal – zatím – celočerný. Níže uvádím rozměry z firemních stránek, odpovídají. Na trojku recenze jsou, tady to bude stejné, jen citelně větší a bytelnější.

Když bych měl použít jedno slovo, tak až na dvě „drobnosti“ to bude slovo „skvělý“. Perfektní zpracování. Krásně udělaný povrch střenek, nedrbe kapsu, neklouže v ruce, vysloveně svádí ke hraní si s letokruhy 😊. Úchop velmi pohodlný jakkoliv. Na hřbetu čepele sice není jimping, ale palec přes vrchol na rozhraní střenek a čepele nesklouzne. Abych cítil při úchopu v ruce klip, musel jsem se cíleně snažit. Choil je rozumně malý, při zkráceném úchopu se ukazovát opírá o flipper. Flipper je pohodlný a otevření je velmi příjemné.

Čepel je pokrytá „něčím“, není to blackwash, ale u civivi to snad drží. Neměřil jsem, abych čepel nepoškrábal, ale nad fazetou by mohlo být necelých 0,5mm. Z továrny „nějak řeže“, po nabroušení (já bych poprvé brousil tak na 35° vrcholových) to podle mě bude skalpel přímo ďábelský. Nůž je skvěle ovladatelný při jakémkoliv úchopu, kombinace tvaru, délky a výšky střenek s 14,5 mm tloušťky je vysloveně lahůdková.

Overall Length: 9.31" / 236.5mm
Width: 1.76" / 44.7mm
Overall Height(Include Clip): 0.75" / 19mm
Blade Length: 3.94" / 100mm
Closed Length: 5.37" / 136.5mm
Blade Thickness: 0.12" / 3mm
Handle Thickness: 0.57" / 14.4mm
Knife Weight: 5.07oz / 143.8g

Celou dobu, co to píšu, beru synergy průběžně do ruky a zkouším, že ty letokruhy jsou fakt tak příjemný 😊.

Druhou drobností (kromě nabroušení) je to, že čepel po odjištění nepadá vlastní vahou dolů. Řekl bych, že přítlak pojistky není nepřiměřený (dokonce bych řekl, že je detent spíš měkčí), čepel jinak chodí hladce a lehce, takže kdybych si ho nechával, nůž bych určitě vyčistil a naolejoval.

Prostor pro odjištění je řešen opticky čistě a jazýček pojistky netlačí ani při pevném stisku, na druhou stranu je právě proto jazýček pojistky utopený resp. zarovnaný s okrajem střenky. Pro mě je odjištění hodně nepohodlné, po sportovním úrazu v mládí mám omezenou hybnost pravého palce a některé pohyby prostě neudělám nebo jen s bolestí. Nicméně, můj syn mi řekl, že je pro něj odjištění bez problémů a ucedil, že je to asi stářím.

Nechce se mi takový nůž rovnou vracet, takže ho nejdřív na den dva nabídnu v inzerci. Njn, neměl jsem na něj být tak natěšený či co 😊.

Fotky jsou jen nouzové se zbytkem světla, omlouvám se.

Chloupek vložil tyto přílohy:
P1240016.JPG.jpg
P1240017.JPG.jpg
P1240020.JPG.jpg
P1240033.JPG.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum