ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Jsi musel mít velkou smůlu na kus. Z toho, co mám doma, nebo mi prošlo rukama, jsem žádný problém nikdy nezaznamenal. Ale ono to občas ujede i CRK, viděl jsem Sebenzu, kde nefungoval framelock a jinou, kde se protácel a chrastil thumbstud. Ale záleží, jaké je to procentuální zastoupení zmetků...třeba Böker je (byl, nevím, jak jsou na tom teď) vyhlášený svou nekvalitou a dobrý kus jsi musel opravdu hledat. A pak jsou značky, kde máš téměř 100% jistotu, že ta kudla bude ok.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Martin Morávek napsal:
Jsi musel mít velkou smůlu na kus. Z toho, co mám doma, nebo mi prošlo rukama, jsem žádný problém nikdy nezaznamenal. Ale ono to občas ujede i CRK, viděl jsem Sebenzu, kde nefungoval framelock a jinou, kde se protácel a chrastil thumbstud. Ale záleží, jaké je to procentuální zastoupení zmetků...třeba Böker je (byl, nevím, jak jsou na tom teď) vyhlášený svou nekvalitou a dobrý kus jsi musel opravdu hledat. A pak jsou značky, kde máš téměř 100% jistotu, že ta kudla bude ok.

No po téhle zkušenosti, že aktuální Bokery plus jsou lépe udělané nože.
Posláno:

Štamgast
Tak něco jim vyrábí i Reate, ty budou v topu. Ale těch mizernych jsem viděl hromadu. Naopak špatné Civivi jsem ještě nepotkal. Nech si poslat jiný kus, určitě bude ok.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/14/2020
co říkáte na Elementum slipjoint. Ten bude velice řezavý malý nožík! Dost o něm přemýšlím
Posláno:

Štamgast
Elementum se mi nikdy moc nelíbilo. Tohle má čepel 3 mm tlustou, což je takový standard. Třeba Qubit bude řezat mnohem lépe (2.3 mm) pokud ti jde o řezivost. A pokud chceš slip joint, jak já bych sáhl třeba po Foldisu.
Posláno:
Pokročilý
Má to dutej výbrus :) takže 3mm nejsou vůbec moc
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/1/2013
fazzyk napsal:
co říkáte na Elementum slipjoint. Ten bude velice řezavý malý nožík! Dost o něm přemýšlím

O tomto som nevedel. Určite zaujímave, pri ceste cez Nemecko by to mohlo byť fajn.
Čo sa vlastne stalo s Elementum Utility? Nejak to rýchlo vymyzlo z e-shopov,
Posláno:

Štamgast
Já vím, ale stejně pak musíš řezaným materiálem protlačit i ten 3 mm tlustý hřbet. Ale Qubitu se čepel ke špičce plynule zužuje a už v základu je mnohem tenčí, než to Elementum. Taky je otázka, kolik má nad fazetou, Qubit má dost pod půl mm.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Odporúčam pozrieť aj sencut arcblast. Podobne tenká čepeľ ako qubit, ale s duťákom. Rukoväť trošku kratšia ako na qubit a iná oceľ, inak dosť podobný nožík
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/15/2023
Martin Morávek napsal:

Nejhorší věci u civivi jsou většinou horší chod a detent, teda aspoň z těch 20ks+- co mi prošlo rukama Grin Až na cogent, tam se po prodeji udělal vakl... ale to prý byl problém celé té série a slabé pružiny:/

Jinak kdybych měl odepsat celou značku a dělat závěry z jednoho kusu, tak si ani ten blbý vinox nekoupím Laugh

Nejdůležitější u civivi/sencut/we je konstantní upravování a vylepšování mechanismů a designů.
Viz. jejich button locky a framelocky.
Porovnat ten jejich(civivi) první framelock s Sinisys, to je úplně jiný svět :D

Každopádně je pravda, že to je overhyped značka, tak jako bohužel většina... V době internetu je vše perfektní a úžasné, dokud se něco neposere Grin
A právě proto jsou důležité i tyhle negativní zkušenosti! Já to beru jako takové malé usazení do reality... že nic není tak dokonalé jak se zdá:)
Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Posláno:
Pokročilý
Martin Morávek napsal:
Já vím, ale stejně pak musíš řezaným materiálem protlačit i ten 3 mm tlustý hřbet. Ale Qubitu se čepel ke špičce plynule zužuje a už v základu je mnohem tenčí, než to Elementum. Taky je otázka, kolik má nad fazetou, Qubit má dost pod půl mm.
Qubit nebude tak úplně legální v Německu Anglii atd :)) já koukam po nějakém šikovném slipjointu
Posláno:

Štamgast
Vidíš, mně právě chod a detent přijde na Civivi perfektní, v podstatě dokonalý, že by se i mnohem dražší značky mohly učit. Kudlu, co by chodila blbě, jsem od nich v ruce ještě neměl a za mě se pořád jedná od jednu z nejzajímavějších budget značek (teď bych přihodil třeba ještě Vosteed).

Fazzyk: hodně mi sedí Ruike L11
Posláno:

Pozorovatel
Martin Morávek napsal:
Vidíš, mně právě chod a detent přijde na Civivi perfektní, v podstatě dokonalý, že by se i mnohem dražší značky mohly učit. Kudlu, co by chodila blbě, jsem od nich v ruce ještě neměl a za mě se pořád jedná od jednu z nejzajímavějších budget značek (teď bych přihodil třeba ještě Vosteed).

Fazzyk: hodně mi sedí Ruike L11

Jako většinou tomu tak je, jen u pár kousků jsem měl právě smůlu Grin nejčastěji u detent locků a kombinace button lock + flipper.
Vždy to bylo sice použitelný, ale právě oproti tomu jejich standartu to byl rozdíl:)
Posláno:

Štamgast
Mám doma 3 button locky a jsou všechny perfektní. Asi mám kliku Happy. Ale nejlepší je stejně to Sokoke, s tím bych mohl v klidu dožít. Dokonalý design.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20250211_144229.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
fazzyk napsal:
Martin Morávek napsal:
Qubit nebude tak úplně legální v Německu Anglii atd :)) já koukam po nějakém šikovném slipjointu

Zkoušel ses dívat na Trailblazer ? Taky má 3mm a duťák:)
Měl jsem a super kudla Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007

[/quote] Qubit nebude tak úplně legální v Německu Anglii atd :)) já koukam po nějakém šikovném slipjointu[/quote]
Pozri Fox Livri a Libar ,fajn slipjonty z ocele M390

alone-rs vložil tyto přílohy:
IMG20240819175954.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/28/2009
Mám je dnes s sebou v práci a koupil jsem si je z blbosti
jenom proto, že se mi líbily a byly v akci, ale nevykazujou žádnou
vadu ani nedostatek. Nebo jsem si zatím nevšimnulHappy

mirtakco vložil tyto přílohy:
IMG_20250214_073134.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/7/2020
Objevuju pro sebe svět Civivi a čím dál více se mi ty nože zamlouvají 🙂

Chimera vložil tyto přílohy:
IMG_20250220_092719689_MFNR.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
Chimera napsal:
Objevuju pro sebe svět Civivi a čím dál více se mi ty nože zamlouvají 🙂

Ahoj, můžu poprosit o postřehy k noži Propugnator.Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/20/2025
Objednal jsem si Praxis Button Lock a vypadá skvěle. Ale na každodenní nošení v kapse mi přijde trochu moc velký. Kdyby někdo měl zájem, nechám ho za 2000, včetně Zásilkovny. Happy

Paulie99 vložil tyto přílohy:
IMG_4710.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum