ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Po dlouhým používání framelock flipperů jsem si chvíli zvykal, ale tenhle nožík se Civivi povedl náramně Ok

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20220219_172655.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Vyzerajú jak dvojičky..
Brazen a Altus

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20220306_103615.jpg.jpg
20220306_104748.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A co na něj říkáš? Mně Altus přijde jako asi nejlepší 3palcový EDC, co jsem kdy měl. Řezivej, příjemnej do ruky a ten button lock a chod čepele na ložiskách je perfektní.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Ako už u Civivi som zvyknutý, prekvapenie bolo príjemné, chod je luxusný, vôle to nepozná, výbrus rezivý.
Spracovanie znova príkladné, ale to už snáď pri tejto značke ani netreba spomínať. Happy

Jediný problém bol, že ktorý vybrať, mal som pred sebou na stole všetky štyri varianty, každý bol moc pekný, ale ako univerzál na každú príležitosť vyhral ten najobyčajnejší.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/4/2022
Ahoj, měl bych otazku na ty co maj altus nebo cogent, ten button lock se dá použít jen na zavření, nebo mužete ho otvírat i zavírat (bez fliperu, kolíčku) stejně jako civivi elementum button lock? Na amerických videich jsem viděl že při otevírání ten čudlík nepoužívají. Díky Cool
Posláno:

Štamgast
Ahoj, Altusa aj Cogenta môžeš otvoriť aj zatvoriť iba za pomoci button locku, takže ano dá sa to.
Posláno:

Začátečník
Děkuji,
líbí se mi všechny tři (altus, cogent, elementum button) jsou tak pěkný a hraví. Jen si vybrat....Confused

Co byste doporučili?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Já bych se zase rád zeptal na sílu toho buttonu v zavřeném stavu. Jak velký tam je odpor proti otevření? Ještě by mě zájimala špička čepele u cogentu. Jak moc je slabá? Díky Admire
Posláno:

Štamgast
Detent u Cogenta je veľmi príjemný, skôr slabší, ale určite tam nemáš pocit, že by sa nôž sám otvoril.
Špičku by som prirovnal niekde k spyderco pm2, je hodne tenká.
Posláno:

Štamgast
Tak to si počkám na tanto verzi kterou chystaji viz. jejich instagram. S mojí prací by byla špice rychle pryč Laugh
Posláno:

Začátečník
ahoj, víte neco o tom damasku? ze pry 10cr...neco neco poradte dekuju
Posláno:

Štamgast
knifeee napsal:
ahoj, víte neco o tom damasku? ze pry 10cr...neco neco poradte dekuju

Zrovna dnes jsem to nekde zahledl ze 10cr v kombinaci 9cr18mov
Posláno:

Začátečník
jo a myslíte ze je celej nebo je to jen na povrchu?
Posláno:

Štamgast
Pokud vim je to damasek bez jadra, je to ukované dohromady
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Mám damaškovou dogmu, a čepel je bez jádra, jak píše PatrikD. Než jsem kupoval, také jsem hledal, co je to zač. Pokud si dobře vzpomínám, většinou psali 9cr18mov + 10cr15mov, výdrž a nerezovost cca jako 440C. Tak mi to taky přijde, a ... vyhovuje Happy
Občas jsem sice narazil na tvrzení, že drží ostří lépe, než noname čínská D2, ale to mi nepřipadá. Na srovnání s čínskou D2 mám teda jen superlevné Ganzo FH11S z ebaye (to je mimochodem za ty peníze fakt dobré), a o něco dražší Marbles D2 Saddlehorn (ten je zas krásný Wink ), a oba mi přijdou o něco lepší, co se výdrže týká - jen tak pocitově, testovat mě nebaví...
Fotka je z loňska, chvíli po nákupu:

hpmickey vložil tyto přílohy:
DSC06093dt.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Mám z toho jejich damašku 2 kudly, Bullmastiffa a Imperium, a kvalita toho damašku mě opravdu příjemně překvapila, hlavně výdrž ostří. To Imperium (BTW fakt super kudla) jsem testoval poměrně intenzivně a nakonec ho jenom obtáhl na kůži s diamantovou pastou a zase parádně holí, to jsem fakt nečekal. V současnosti má Civivi kudy s nejlepším poměrem cena/výkon.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20210925_104115.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013

TAMASHII
Krásnej, velkej, skladnej, skvělý úchop, dobře udělaný kydex, v téhle kategorii mě nenapadá žádná výtka ... ale stejně pořád váhám čertvíproč.

Na levé straně čepele asi centimetr od špičky je takový "jakoflíček" už z krabice (tohůe už jsem měl i u práškovek) a po dnešní chvíli venku už jsou na čepeli mikrovlásečnice po kydexu.

Srovnávací fotka - CS Lone Star, Mora Companion, Victorinox 111 mm.

Chloupek vložil tyto přílohy:
T1.JPG.jpg
T2.JPG.jpg
T3.JPG.jpg
T4.jpg.jpg
T5.JPG.jpg
T6.JPG.jpg
T7.jpg.jpg

Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Ale no...však ako tu tvrdí väčšina užívateľov,alebo tu tento názor prevláda, kydex,ani plastové púzdra predsa nože neškrabú.Wink

Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
no jo, taky bych z logiky věci řekl, že ne, a pak se objeví mikrovlásečnice ... ale pravdou je, že test různých kydexů na různých površích jsem zatím nedělal Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Řekl bych, že ty vlásečnice vznikají primárně od bordelu, co se do těch pouzder natahá.

Jinak to Tamashii vypadá strašně pěkně Ok. Z praktického pohledu bych mu asi špičku zarovnal do roviny se zbytkem čepele, ale jinak působí velmi sympaticky. Zdaleka nejen kvůli ceně.
"Thin is sharp."
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum