ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jerome Heretic Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2009
Tak, hodim sem prvni kousek z me po dlouhych letech pomalu znovu obnovene dilnicky. Jak vidite, cepel neni moje, je to takovy ten klasicky japonsky kuchynsky nuz od me oblibene firmy "pet hromadek rozsypaneho caje, pata hromadka je vetsi".

Je to muj nejoblibenejsi kuchynak, se kterym sem delal temer vsechno. Dostal sem ho pred lety jako darek od brachy. Na cepeli muzete videt hromadu skrabancu, je videt, ze je pomerne pouzivanej Happy No a nekdy pred vanocema se ho v nestrezenou chvili zmocnila nase cuba, totalne rozzvejkala rukojet a este si s nim potvora stihla porezat hubu a nohu. Nuz jsem pochopitelne chtel opravit, ale rikal sem si, ze strenku trochu vylepsim. Nicmene nechtel sem mu uplne sebrat ten japonsky styl, tak sem badal co s tim. Nakonec sem se rozhodl ponechat nozi ten puvodni, strohej, japonskej tvar a jen pridat neco malo ozdob. Takze materialy jsou buvoli roh, hovezi kost (za trest sem cube sebral jeji morkovou kost a vyrezal z ni platky Happy ) a mosaz.
Drevo je olivovej odpad koupenej za par supu na vahu, osetrenej je opakovanym naterem horkym panenskym olivovym olejem a naslednym zalestenim filcem (predtim ruco brouseno az na zrnitost 2000).

Jeste nake detaily povrchovky:

Intarze je mosaz a orech tagua. Bohuzel se mi hvezda ve stredu trochu rozjela, ale co uz s tim ted nadelam, zejo.... Sad

No, jinak nezli se zmuzu na neco kompletne vlastniho, asi to bude jeste chvili trvat. Jednak mam suplik plnej ruznych rozbitych nozu, ktery chci spravit, jednak mam nakoupeny nejaky cepele a v neposledni rade furt este potrebuju doplnit naky veci do dilny. V tuhle chvili mi chybi i stojanova vrtacka a vrtat ty veci z ruky, to se neda, clovek neudrzi kolmost a tak, vsak to sami znate...
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Hmm, dobrý, hvezdu jsem bral tak, že to rozjetí je umyslný, prostě dobrá kudla, čubě dej přez čumu Happy

Mat
Posláno:

Štamgast
Tak, Gonza mi vyrobil raznik, cimz mu za to zaroven i dekuju a prihazuju obrazek.
Cislice jsou pro porovnani velikosti "3" je velka 3mm, "2" ma 1.5mm.

Posláno:

Štamgast
(ted uz se jen dokopat a zacit konecne generovat noze Happy )
Posláno:

Štamgast
Tak kdyz uz sem odbananovanej, mohl bych sem hodit nuz co sem letos delal do K.I.T.H. Cepel od Milana Svatka.
Drevo lacewood (uz z nej delat nebudu, ty zrcatka v nem sou strasne mekky a prakticky to nejde vybrousit do roviny), hovezi kost, mosaz.

JeromeHeretic vložil tyto přílohy:
DSCN2611.JPG.jpg
DSCN2618.JPG.jpg
DSCN2623.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
hele banánovo kudla :)

máš ňáký resty kolem piva poslední dobou hele :)
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
TRMAN napsal:
hele banánovo kudla :)

máš ňáký resty kolem piva poslední dobou hele :)

Dovolena... ale pristi tyden (pokud neco bude) uz se rozhodopadne chystam aktivne zucastnit. Preci vam to pivo vsechno nenecham! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Mal som ho v Lipovej v ruke ale nejako mi nesadol. A to mám dlhé prsty, tvar rúčky OK ale mohla byť užšia. Ale je to môj názor.Happy
Posláno:

Štamgast
Gofi napsal:
Mal som ho v Lipovej v ruke ale nejako mi nesadol. A to mám dlhé prsty, tvar rúčky OK ale mohla byť užšia. Ale je to môj názor.Happy

Ja to prave koncipoval jako nuz pro chlapa, co ma misto ruky lzici od bagru. Mam stihlou, dlouhou ruku, mozna sem udelal chybu v tom, ze kdyz sem se to snazil oproti uchopu pro svou ruku udelat vetsi, nevzal sem v potaz ze s velikosti ruky se automaticky nezvetsuje i delka prstu... Nu co uz, priste uz budu chytrejsi Happy
Posláno:

Štamgast
Silent Mistress - darek pro kamarada.
Lepsi fotky zatim nemam, protoze vcera prselo, tak jsem fotil doma na okne a blejskavej nuz nafotit v protisvetle, to se snad poradne ani neda.
Delka: 27.5 cm
Delka cepele: 15.5 cm
Ocel: RWL 34
Tvrdost: 59 HRC
Strenka: Eben, nejaka nekalitelna nerez

JeromeHeretic vložil tyto přílohy:
DSCN2875.JPG.jpg
DSCN2877.JPG.jpg
DSCN2897.JPG.jpg
DSCN2901.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Smarja, ten knife pri tom resizovani obrazku s tema fotkama dela strasny veci, na to se neda koukat. Tak tady jeste link na galerii, kde jsou fotky lepsi.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
teda jerome ? dát si takovou práci a pak provést "rytinu " dremelkouOh No KO to nejde moc dohromady, dost to té dýce ubližuje, to už by byla lepší holá ... promiň, napsat jsem to musel.
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Mas pravdu :-/ Jenze kdyz ja nemam rydla a vzhledem k tomu, ze nemam vyhen, tak je ani nemam jak vyrobit. Takze za danych okolnosti tohle byla jedina moznost. Taky me to sere.
Posláno:

Štamgast
to se dá vyřešit Happy posílam v pm telefon. stavíš se u mne doma a nějaký rýtka vyrobíme- ale nebude to zadarmo. připrav si láhev univerzálního platidla (RUM).
Posláno:

Štamgast
Je, to bys byl moc hodnej, diky Happy Me pro zacatek bude stacit jen uzke a siroke V, protoze dokud s poradne nenaucim delat linky a obloucky, nema cenu se poustet do zadnych vetsich akci. (A litranek Rozumne Ulozene Meny je rozhodne cena vic, nez prizniva Happy )
Posláno:

Štamgast
jasný- a alespoň jedno plochý .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Tak jsem si jí včera osahal, jak na dýky a vůbec nože co mají ostří na místě kam obvykle při krájení dávám palec moc nejsemmrGreen , tak tohle bych si dal říct. Jerome překvapilOk
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum