ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
V.Pokluda - Lama Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2004
Tak jsem dokončil svoji další kudlu. Materál AK5+Amarant. Byl to pokus o takový jednoduchý nožík. Předem se omlouvám za nekvalitní foto, neumím fotit lesklé věciSad Prosím, o vaši kritiku.
Posláno:

Pokročilý
foto
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
vypadá pěkně ale jsou z te kudly vydět jenom střenky Laugh zbytek se leskne Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
Pekne, ale nemel jsi to drevo lestit/napoustet hned. Kdybys opracovanou rukojet nechal lezet, tak hoodne ztmavne. Vypada to to pak zajimavejiHappy.
Jinak, jak se ti pracuje s amarantem?
Posláno:

Pokročilý
Tak to jsem nevěděl...v reále to dřevo vypadá dost dobře. Jinak moc dobře se sním nepracuje, rychle se vyhřívá a pak tmavne. Možná by se toho ale dalo využít na zajímavou kresbu dřeva...Happy

Rumoko napsal:
Pekne, ale nemel jsi to drevo lestit/napoustet hned. Kdybys opracovanou rukojet nechal lezet, tak hoodne ztmavne. Vypada to to pak zajimavejiHappy.
Jinak, jak se ti pracuje s amarantem?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/12/2006
to vypada dosti dobre,ty nejsi lamaWink
jen nevim co je to za divnou modu delati zub na zacatku cepele tam kde jiz ma byti ostri ale to vubec nejsi sam......
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happyvypadá dost dobře, hezkej tvar i zpracováníHappy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/5/2005
KAHR napsal:
nevim co je to za divnou modu delati zub na zacatku cepele tam kde jiz ma byti ostri ale to vubec nejsi sam......
Choil (čojl), na tenke prace.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/16/2005
Hlavně nedejchej piliny jsou jedovatý. Taky se tomu říká purplehart. A bacha na třísky jsou tk na otravu krve...
Posláno:

Pokročilý
Uf, to myslíš vážně? tak to jsi mě dostalShocked
nevíte ještě o nějakých dalších dřevech s podobnými vlastnostmi?
Sagitarius boemorum napsal:
Hlavně nedejchej piliny jsou jedovatý. Taky se tomu říká purplehart. A bacha na třísky jsou tk na otravu krve...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Lama: jedovatý je třeba tis, sliznici dráždí i IPE.. další dřeva si klidně ověř ve vlastnostech tady:
wood.mendelu.cz/nod/e107_cz/nod_plugins/projects/tropicka_dreva/index.htm

Ale i v kuchyni je řada koření, např. muškátový oříšek je už ve 2g jedovatý, anýz a badián ve větší míře halucinogenní atd.. Happy
Posláno:

Pokročilý
Moc díky. U toho Amarantu jsem tam nenašel že by byl přímo jedovatý, jen že je biologicky středně aktivní, způsobuje podráždění sliznic a kůže...to jak jsem se díval, ale mají skoro všechna dřeva...Tak nevímSad
Samurai napsal:
Lama: jedovatý je třeba tis, sliznici dráždí i IPE.. další dřeva si klidně ověř ve vlastnostech tady:
wood.mendelu.cz/nod/e107_cz/nod_plugins/projects/tropicka_dreva/index.htm

Ale i v kuchyni je řada koření, např. muškátový oříšek je už ve 2g jedovatý, anýz a badián ve větší míře halucinogenní atd.. Happy
Posláno:

Štamgast
Lama: je to dřevařská encyklopedie, ne medicínská Happy obecně jsou dráždivé ty dřeva, které mají velmi jemné třísky ala IPE.. to smrdí jak pertinax a osobně mi smrdí a vadí mi.. narozdíl třeba od padouku, který mi voní ale dle encyklopedie je stejně dráždivý jako to ipe..
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/31/2005
S tím IPE to mohu potrvrdit, dělal jsem s ním jednou a myslel jsem si, že se udusím.. moc nepomáhly ani takový ty býlý filtry na xicht..
Posláno:

Štamgast
Honza B. býlý? a kde máš dylynu? Laugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/31/2005
Stydým seSad
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/28/2005
nevim jak exoticke dreviny,ale prach ze vsech tvrdych drevin u nas bezne pouzivanych je rakovinotvorny.vetsinou pracuji s dubem a vzdy pouzivam respirator.
Posláno:

Pokročilý
Tak jsem dokončil takovou kuchyňskou kudlu. Čepel je z AK5, rukojeť hruška+fíbr a nerezová záštita. mně osobně se líbí, je to takový kuchyňák dle mých představ.Wink
Posláno:

Pokročilý
Rád bych slyšel vaše názory a připomínky na tyhle 2 nové kousky.

ten první:
Čepel D2 kaleno na 59-61 HRc, délka 77 mm, střenka Wenge (Jatagan). Celková délak nože 161mm.

Posláno:

Pokročilý
.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum