ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
V.Pokluda - Lama Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2004
Druhý.
Čepel D2, kaleno na 59-61 HRc, délka 85 mm, střenky Zebrano(Jatagan), celková délka 180mm.
Posláno:

Pokročilý
.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Mě se nejvíc líbý ten prostřední ,má moc pěknej tvar je takovej zakulacenej.
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Je to taková hezká klasika. Mě se líbí, jak si vyhraješ s tím podseknutým kováním. To je profi.

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Lama napsal:
Druhý.
Čepel D2, kaleno na 59-61 HRc, délka 85 mm, střenky Zebrano(Jatagan), celková délka 180mm.
Moc pěkný kousek.

D.
( . )( . )
Posláno:

Pokročilý
jjo,Happy je dělaný podle vzoru p. PokaWink

Pike napsal:
Nemůžu si pomoci, ale tenhle kudlík jako by mi něco pořád připomínal... Happy
Posláno:

Pokročilý
a jo, je mu podobnej...Happy já jsem tam ještě mezi čepel a střenky dal červený fíbr a ješte bych chtěl na záštitu něco vyleptat, ale jen jestli se mi to podaří...
Pike napsal:
Ale ne, myslel jsem svůj návod na Jataganu. Velice podobný tvar, stejný výbrus, taky D2 + nerez, taky podbroušená záštita, skoro stejný filework.
Asi jsem paranoidní Wink.
Pak smažu...
Posláno:

Pokročilý
Včera jsem dodělal jednu kudlu. Po kalení mi místy odprýskal ochranný nátěr a vznikl takový zajímavý povrch. Čepel mi bylo líto vyhodit tak jsem vyrobil tohle. Je to z 19 569 a rukojeť ze švestky. Tak nevím...
Posláno:

Pokročilý
detail
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Co blbneš,vždyť 19569 je dobrej matroš,dost pružnej i při vyšších tvrdostech,používá se i přes nižší obsah C jako alternativa A2.Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/13/2006
osobne si myslim, ze je pekny.Casto sa totiz stava, ze prava mala nehoda/chybicka, ci ina "vada" na krase urobi noz jedinecym a este krajsim, casto mozu vzniknut aj velmi zaujimave vzory.Tento sa mi paci, pekna rucka, aj cepel je takto zaujimava Happy nehadzal by som "flintu" do zita Wink
“There is a beast in man that needs to be excersised, not exorcised."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/19/2006
Za sebe mohu říci, že z prezentovaných nožíků se mi tenhle líbí nejvíce. Právě pro tu syrovost. A pokud by tvůj despekt vůči němu dosáhl hranice nepřekonatelnosti, rád ti hodím do mailu svou adresu.Laugh .Každopádně bych ho v Příbrami s chutí okoukl.
Posláno:

Pokročilý
Ládes: matroš je to dobrej, dost vydrží. Spíš jsem myslel ten nepovedenej povrch. Vypadal ale zajímavě, tak jsem to dotáhnul do konce...

Pechy: Wink Do Příbrami se nechystám, je to pro mě dalekoSad
Posláno:

Pokročilý
Tak jsem si do kuchyně konečně dodělal párek nožů. Chystal jsem se na to už asi rok. čepele jsou tradičně z AK5, nerezová záštira a fíbr. Střenka je pravděpodobně iroko, ale nejsem si jist. Celková déka prvního 27cm a druhého 24cm.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Moc pěkné nože, rád vařím a tohle je paráda. Můžeš je nafotit i zepředu? Docela by mě zajímalo jak je "tlustá" záštita.
Posláno:

Pokročilý
Vencál napsal:
Moc pěkné nože, rád vařím a tohle je paráda. Můžeš je nafotit i zepředu? Docela by mě zajímalo jak je "tlustá" záštita.

Nafotím zítra až bude lepší světlo. Záštita se zužuje a těsně u čepele má 6mm.
Posláno:

Pokročilý
Vencál napsal:

Tak tady je pokus o detail, jak jsem slíbil...

Lama vložil tyto přílohy:
kuch2.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
Mě se moc líbí ten horní kuchyňák.Happy
Posláno:

Pokročilý
Dneska jsem dokončil letošní první nůž. Je pro jednoho kolegu, který si vybral tvar i materiály. Je z N690 a thuje. Celková délka 26 cm. Díky toho jsem mohl použít tyto materiály. N690je príma materiál. Thuya je moc hezká, ale práce s ní mě zklamala Sad

Lama vložil tyto přílohy:
pict1.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Přesně tak, je to krásnej materiál, ale dost se štípe. Je to takový nesourodý materiál, místy se i liší tvrdostí...Musí se opatrně brousit...
Mat napsal:
Ahoj, proč tě zklamala thuja?? štípe se? Dík Mat Jinak nožík je to krásnej.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum