ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
V.Pokluda - Lama Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Lama:Kdes kdysi splašil tu 19569?Kus bych upotřebil.Ten poslední nůž se mi líbí.S N 690 se parádně dělá(mám ji čím dál radši) a hlavně dost snese + drží ostří.Na čom děláš?Na kotoučovce,nebo sis pořídil pásovku?Wink Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Výbrus té poslední kudly se mi zdá být dutý,to se dělá flexou fakt blbě,obzvlášť pokud má k dispozici takovou jako já(nejmenší 150mm kotouč,0,95kw motor a pak jen samá 230 s 1,5kw)Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2004
19569 mám od známého co mi ji donesl přímo z válcoven, kde dělal. Mám pásky cca250x40x6mm. Povrch ale není nic moc - neupravený po žíhání. jestli chceš, pár kousků klidně postrádám...

Jinak já brousím na kotoučích + pulírka, pásovku nemám, bohužel...

Ládes napsal:
Lama:Kdes kdysi splašil tu 19569?Kus bych upotřebil.Ten poslední nůž se mi líbí.S N 690 se parádně dělá(mám ji čím dál radši) a hlavně dost snese + drží ostří.Na čom děláš?Na kotoučovce,nebo sis pořídil pásovku?Wink Happy
Posláno:

Štamgast
Můžeme se domluvit na čendž za něco překovanýho(19 314,19 191,19 452,19 550,19255,14100,14109 aj.nebo pásovinu 17 029 ve 45x5mm)S pásovkou si nelam hlavu,já a spousta jiných ji taky nemáme,ale chtěli bychom ji,leč...až bude tak bude.I kotoučovka je dostatečná,jen na pásovce se líp chytají stejný rikasa-kotouč musíš orovnávat-abrazivo ti mizí tak je to občas celkem problém.Koupě nových kotoučů se rovná ceně dvou až tří pásů.Děláš to pěkně.Wink
Posláno:

Pokročilý
Ok, to bych bral, já bych uvítal kousek 19314, chtěl bych vyzkoušet vytlouct damašek. Kolik bys té 19569 chtěl? Zítra poměřím zásoby a hodím to sem....

Ládes napsal:
Můžeme sse domluvit na čendž za něco překovanýho(19 314,19 191,19 452,19 550,19255,14100,14109 aj.nebo pásovinu 17 029 ve 45x5mm)S pásovkou si nelam hlavu,já a spousta jiných ji taky nemáme,ale chtěli bychom ji,leč...až bude tak bude.I kotoučovka je dostatečná,jen na pásovce se líp chytají stejný rikasa-kotouč musíš orovnávat-abrazivo ti mizí tak je to občas celkem problém.Koupě nových kotoučů se rovná ceně dvou až tří pásů.Děláš to pěkně.Wink
Posláno:

Štamgast
Tak dva tři plátky,jak tlustý to chceš bouchnout?4-5mm?Zůstane to okujený a to musíš odbrousit abys to dobře svařil(bez kazu kizu-zakovaný okuje způsobí nesvaření v určitým místě).Kolik toho potřebuješ?
Posláno:

Pokročilý
Tak mám pásky 250x35-45 různé, a síla 4a 5 a někde najdu i 6 mm. Tak si řekni. Já bych potřeboval tak 7 kousků 110x30x5 nebo něco ¨z čeho bych to udělal...

Ládes napsal:
Tak dva tři plátky,jak tlustý to chceš bouchnout?4-5mm?Zůstane to okujený a to musíš odbrousit abys to dobře svařil(bez kazu kizu-zakovaný okuje způsobí nesvaření v určitým místě).Kolik toho potřebuješ?
Posláno:

Štamgast
Jestli bys mohl postrádat 2 pásky 250x40x6mm a jeden 250x45x6(může v nejhorším být i 5mm-ten jeden).Pásky ti nabouchám,jen si je musíš oflexovat,kovnu ti to z 19mm kulatiny.Jak moc na to pospícháš?
Posláno:

Pokročilý
Ok, nachystám a dám Ti vědět na mejla...nespěchám...

Ládes napsal:
Jestli bys mohl postrádat 2 pásky 250x40x6mm a jeden 250x45x6(může v nejhorším být i 5mm-ten jeden).Pásky ti nabouchám,jen si je musíš oflexovat,kovnu ti to z 19mm kulatiny.Jak moc na to pospícháš?
Posláno:

Pokročilý
Po dlouhé době jsem dodělal jednu finku - udělal jsem si radost Happy
Čepel D2, rukojeť kořenice akátu, fíbr, buvolí roh a nerezová záštita. Celková délka 210 mm.

Lama vložil tyto přílohy:
montaz2.jpg

Posláno:

Štamgast
Fešule fiňuleWink
Posláno:

Pokročilý
mně osobně se taky líbí...ještě jsem zkoušel mu usít futrálek, ale ten se nepovedl...S kůží se mi nějak ne a né dařit. Šil jsem ho celé odpoledne a pak mě ješte 2 dny bolely prsty..výsledek tu nemůžu ani prezentovat..
Sad
Posláno:

Pokročilý
Právě jsem dodělal zatím můj největší kousekHappy
Měl jsem ji rozdělanou od jara. Celková délka 57 cm, rukojeť Oryx, čepel 19 569 (5mm) a klínový výbrus. Zítra se ještě pokusím o lepší fotky. Klidně mi to splujte, mně se stejně líbíRazz
Posláno:

Pokročilý
Tak jsem se pokusil něco nafotit. Prosím, zde přítomné o kritiku...

kombinace.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
nadherna vecicka Wink velmo mi to je sympaticke
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
moc pěkné. mě se to velice páčíHappy

Posláno:

Pokročilý
Tak a tímto je pro mne letošní sezóna uzavřenaSad
Toto je letošní poslední kousek, co jsem vyrobil.
Parádně sedne do ruky.
Čepel je z N690 síla 5mm. Celková délka 24cm, z toho čepel 12cm.
Rukojeť Wenge a ořech Tagua.

kolaz2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/20/2007
skoda ze sezona skoncila - je to parada , treba pokracovat dalej
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
záleží na úhlu pohledu..předminulou zimu jsem makal v dílně oblečenej do zateplený tankistický kombinézy s beranicí na hlavě..sice jen pár hodin denně páč mi odumíraly nohy ale šlo to..Happy Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
želva napsal:
záleží na úhlu pohledu..předminulou zimu jsem makal v dílně oblečenej do zateplený tankistický kombinézy s beranicí na hlavě..sice jen pár hodin denně páč mi odumíraly nohy ale šlo to..Happy Wink

No když člověku mrznou prsty na rukou, tak já tedy nemám odvahu něco brousit...to pak člověk neví, jestli brousí čepel nebo prsty...Razz
Už aby bylo jaroLaugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum