ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Milan Mozolič Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/7/2010
Nová kudla, už byla k vidění na výstavě v Brně. Jméno je Strařec. Je to taková historizující kudla na běžné použití. Čepel je 19191 parciálně kalená, na rukojeti patinováná konstrukční ocel, kůže, dub. Celková délka je 235mm a čepel má 120mm. Pozdro je hovězina.

DrakM vložil tyto přílohy:
P3270362.JPG.jpg
P3270371.JPG.jpg
P3270372.JPG.jpg
P3270373.JPG.jpg

Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/17/2011
jo, líbí se mi klasickej tvar čepele i hození do stylu staříka. Určitě to bude dobrej pracant ;)
Posláno:

Pokročilý
Přidám další kudlík. Takovej fajn pracant dle mého Happy

Materiál na čepeli 19191, a na rukojeti moruše.

P3140006.JPG.jpg
P3140008.JPG.jpg
P3140010.JPG.jpg
P3140012.JPG.jpg

Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2011
"Stařec" sa mi moc páči... Ok
Posláno:

Pokročilý
Díky, chvála vždy nakopne k další tvorbě Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/18/2009
máš to moc pěkné,i ten pracantApplause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/18/2009
DrakM napsal:
Je to Štědřenec odvislý.

Přihodím novou kudlu. Moc neni čas tak to dám jenom jako fotku.
Materiál:
čepel- 19191+pilové listy, kolem 100vrstev a párkrát přeložené na kant
rukojeť- macasar, bílý longhorn, nerez a kůže

Mám to ale štěstí,tento nožík mi dnes dorazil.Milé překvapení,pečlivá práce,moc se mi líbí.Jen tak dálHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/19/2010
Z posledních 3 se mi moc nelíbí akorát stařec, ostatní jsou moc pěkné. Ok
Posláno:

Pokročilý
Díky za ohlasy.

Jinak, makám jak čert mám tu asi 5 čepelek na dodělání. Akorát sháním teď dílnu v Brně, mám sice dvě varianty ale moc se mi to nelíbí. Kdo by něco měl tak bych poprosil o mail, když to klapne odměna dotyčného nemine. Lepší by bylo něco kde je komín a pevná podlaha, kvůli kovárně.
Posláno:

Pokročilý
Tak už to máme zařízené. Od prvního července mě můžete navštívit v kovárně kterou budu mít v areálu Zbrojovky v Brně. Je to u Vojenské nemocnice.

A přidám poslední dodělanej nůž. Snažil jsem se seč jsem mohl, ale furt to nevypadá tak jak bych chtěl.

Materiál na čepeli je 19191 kalená na ostří.
Ručka je bocote, fíbr, patinovaná záštita.
Pouzdro hovězina a krocaní pařát Happy
Rozměr si přesně nepamatuju, ručka má určitě 120mm a čepel bude mít kolem 110mm. Byl to dárek k narozeninám pro mého Dědu.

P4120001.JPG.jpg
P4120008.JPG.jpg
P4120010.JPG.jpg
P4120013.JPG.jpg
P4120017.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/14/2010
tak to je paráda. Klobúk dole.Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2010
Ok Taky bych chtěl aby moje snažení dopadalo takhle a já si ještě stěžovalHappy
Sláva
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/26/2010
Chtěl bych být Tvým dědou.Ok
Posláno:

Pokročilý
Hooodně dlouho sem tady nic nepostnul tak aspoň jede damašek co sem dělal. Pásovku už mám chvilku doma a ne jenom ve škole tak doufám že toho bude víc.

Damašek torzírovanej divokej, 19191 a 19312. Na ručke Zirikot a nějakej ořech z jataganu. lehce patinovaná záštita z nějakýho blata.

P5310029.JPG.jpg
P5310032.JPG.jpg
P5310033.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Měl bych takovej dotázek na zběhlejší.

Včera jsem se rozhodl že už konečně potřebuju nějakou normální leštičku a ne jen leštit na vrtačce. Tak jsem se díval na netu a našel jsem tohle http://www.aa-servispraha.cz/bow/brusky/lesticky/64-lesticka-lestici-bruska-opti-psm-200-polish-230-v.html

Co vy na to ? nebo je něco lepšího ? Potřebuju tam občas hodit i dráťák a chtěl bych aby to bylo na stůl. Přece jenom dílnu moc velkou nemám.

Díky za názory.

D.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/19/2010
Máme ji asi půl roku v práci .Teda konkrétně brusku a 400V ,průměr kotouče stejný .Není špatná ,je hodně tichá ,ale mrcha je dost citlivá na vyvážení . Jak není kotouč úplně srovnaný ,tak má dost vibrace -krycí sklíčko díky tomu ulítlo po 14ti dnech .Ale za ty peníze dobrá a hlavně na leštění bude fajn,protože má malej motor a ten nebude překážet.
Posláno:

Pokročilý
Tak jsem zas něco vyplodil. Trochu jsem zkoušel s photoshopem no je to hrozný. Dám i normální fotky, chce to trénovat.

Kudla je damašková, divokej kantovej vzor. Materiál 19312 a 13180
Na ručce ořec tagua kretej jsem lehce na začátku opáli, líbilo se mi to, no nevim. Potom bůvol nerez, fíbr a black chachate. Perfektní dřevíčko, super na práci a nádherně vypadá. Patinovaná záštita. Nechtěl jsem dávat damaškovou.

Tak šup kritiku.

damaškový_řezník.jpg.jpg
PA270045.JPG.jpg
PA270047.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2011
Drak, si profík...Ok Krásna robota a vyzerá to byť riadny macek, daj rozmery... Applause
Posláno:

Pokročilý
Čepel 185mm a rukojeť 117mm.

Profik ještě nejsem Laugh ale snažím se jím dobudoucna stát.
Posláno:

Pokročilý
Dívám se že jsem se pořádně nepředstavil, no byl jsem ještě mladý ucho když jsem sem dával první kudlu.

Tak jmenuji se Milan Mozolič ale spousta lidí od řemesla a z šermu mi říkají Draku. Bydlím v Brně kde mám i v brněnské Zbrojovce dílnu. Narodil jsem se v červnu 1993 takže jsem ještě student a to posledním rokem na sokolské v Brně, obor Umělecký kovář a zámečník.
Jako koníčky teda spíš koně mám nože kterými bych se rád někdy živil, lukostřelbu ze silných luků (80liber a více), livinghistory(oživlá historie) 9.století a Záporožské kozáky. Tož asi tak.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum