ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Milan Mozolič Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/7/2010
Jivl: Díky Happy To potěší.

K tomu tvýmu podpisu. V podstatě s ním souhlasím.
Občas jsem fakt posranej z toho že kudla kterou akorát dodělávám je podobná noži od někoho jinýho. Happy Snažím se hodně čumět na nože dalších nožířů, ať už našich nebo zahraničních, takže většinou tam nějaká inspirace je. Nikdy jsem ale žádnou prachsprostě neokopíroval. Pevný nože většinou dělám bez výkresu. Jenom mám v hlavě nějaký nápad a s tím pracuju. Zavíráky jsou jiné. Tam musím mít výkres, ty sou plánované.
Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/8/2012
DrakM napsal:
Jivl: Díky Happy To potěší.

K tomu tvýmu podpisu. V podstatě s ním souhlasím.
Občas jsem fakt posranej z toho že kudla kterou akorát dodělávám je podobná noži od někoho jinýho. Happy Snažím se hodně čumět na nože dalších nožířů, ať už našich nebo zahraničních, takže většinou tam nějaká inspirace je. Nikdy jsem ale žádnou prachsprostě neokopíroval. Pevný nože většinou dělám bez výkresu. Jenom mám v hlavě nějaký nápad a s tím pracuju. Zavíráky jsou jiné. Tam musím mít výkres, ty sou plánované.

S podobou se netrap. Fake to bude, až na to místo M vyrazíš třeba D, nebo B a tak Grin
P.S.: Ten zavírák také není marný (doufám, že nelezu do zadku.....)
Rovná daň je je kompromisně solidární (kdo víc vydělá, víc odvede), kdežto progresivní daň je jen zlodějina.
Závist je sestra vlastní neschopnosti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/6/2010
Jivl napsal:

S podobou se netrap. Fake to bude, až na to místo M vyrazíš třeba D, nebo B a tak Grin

Takže podle tebe když Franta Vomáčka vyrobí zavírák hódně moc podobný, respektive stejný, jako je třeba ZT 0200 a napíše na něj třeba FV(jako Franta Vomáčka) 0220, tak je to naprosto v pořádku?Laugh
Nejspolehlivějšími přáteli jsou nepřátelé tvých nepřátel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/8/2012
m.jakubik napsal:
Jivl napsal:

Takže podle tebe když Franta Vomáčka vyrobí zavírák hódně moc podobný, respektive stejný, jako je třeba ZT 0200 a napíše na něj třeba FV(jako Franta Vomáčka) 0220, tak je to naprosto v pořádku?Laugh

Jistě, pakliže není chráněn vzor, patentován způsob pojistky apod. Prostě např. Chibenza vč. nápisu Idaho Made je fake, když na ní bude nápis jakýkoli jiný, je to kopie (a neříkej, že když to vyrobí někdo jiný v Idahu, může tam dát ten nápis taky....)
Rovná daň je je kompromisně solidární (kdo víc vydělá, víc odvede), kdežto progresivní daň je jen zlodějina.
Závist je sestra vlastní neschopnosti.
Posláno:

Pokročilý
Našel jsem ve fotkách ještě jeden nožík. Kantový damašek, mosaz, paroh. Rozměry si už nepamatuju. Ale nůž akorát do menší ruky.

DrakM vložil tyto přílohy:
72000_362806570471643_1298014960_n.jpg.jpg
75109_362806750471625_741566836_n.jpg.jpg
527644_362806693804964_1095456946_n.jpg.jpg

Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Posláno:

Pokročilý
A ještě pár lepších fotek nožů co jsem sem už dával.

PC010133.JPG.jpg
PC010134.JPG.jpg
PC010135.JPG.jpg
PC010136.JPG.jpg
PC010137.JPG.jpg
PC010138.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Přidám dva zavíráky. Jeden fliper s brazil ironwoodem a druhej damaškovej s mamutím zubem.

Oba jsou volné Happy

PC050144.JPG.jpg
PC050146.JPG.jpg
PC050147.JPG.jpg
PC050148.JPG.jpg
PC050149.JPG.jpg
PC050150.JPG.jpg
PC050151.JPG.jpg
PC050152.JPG.jpg
PC050153.JPG.jpg
PC050154.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Všem Vám přeju pohodové Vánoce, žádné stresy a hlavně hodně ostrých dárků pod stromkem Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Ten damašek je šikovný mrGreen Applause
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/4/2012
Ten damašek je fešnej...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/14/2010
No ale s tým mamutom si ma zabil. Admire
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2011
Co se kvality zpracování a volby materiálu týče nemám co dodat :) Jen ten mamutí zoubek mi příjde hrozně moc ohnutý takový rohlík :) Zajímalo by mě jak by seděl v ruce i když to není kudla na používání tím spíš me zaráží to prohnutí.Jinak nemám co dodati prostě kráása :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2011
BadRider napsal:
1-Co se kvality zpracování a volby materiálu týče nemám co dodat
2-Jinak nemám co dodati prostě kráása :)

1-Jestli dnes dorazíš na schůzi, tak na mém noži na vlastní oči sám uvidíš, co znamená kvalita zpracování v Mozoličově podání. mrGreen .
2-Já bych dodal, že není všecho zlato, co se třpytí.

Kdo chce, najde cestu. Kdo nechce, najde výmluvu.
Posláno:

Pokročilý
Díky za hodnocení.
Ohnutej se drží vcelku dobře. při většině prací při kterých používáš zavírák Happy Ale jo, je to jiné.

Všem přeji v novém roce hlavně zdraví, nožotvůrcům pevné ruce a tvůrčí nálady, a všem hlavně spoustu ostrých věcí Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/4/2013
Parádní kudele! :) Jen tak dál :)
Posláno:

Pokročilý
Prihodim novy zavirak. Prvni kudla letosniho roku Happy Je volny

Damasek vyrobil Jan Straka, zbytek moje vyroba. Na strenkach eben makasar.

PC210174.JPG.jpg
PC210175.JPG.jpg
PC210176.JPG.jpg
PC210177.JPG.jpg
PC210178.JPG.jpg
PC210179.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/5/2012
Čau chlape,
parádní zavíráček. Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2011
Riadne Ťa tie zatvaraky rafli Happy , ale sú moc krásne všetky štyri... Ok Applause
Posláno:

Pokročilý
Díky Happy

No rafli, a pořádně. Teď ale na chvilku musím k mečům. Ale v průběhu bude ještě jeden s parciální kalením a černým dubem Happy
Posláno:

Pokročilý
A když už je v inzerci hodím ho i sem.
Takový můj pokus a indiánsko traperskou kudlu. Zkoušel jsem omotávku jak jsem tady prákrát viděl tady u nožířů. Tak pište jak se líbí/nelíbí Happy

PC270202.JPG.jpg
PC270203.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum