ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2008
Mižo napsal:
A ako to bolo s tým poštovným, clom a tak..

Poštovné 50 USD, přepravce FedEx proclil a zdanil s mojí plnou mocí sám. Pár mejlů a bylo hotovo. K tomu si si ještě zaúčtoval 340 Kč.
Na celnici zásilka došla v 8 h ráno a v 10 h byla připravena k přepravě na dodání domů.
Platba řidiči hotově při předání balíčku

Porovnával jsem poznatky s kolegou, který už si nepamatuje kdo mu zásilku z USA dovezl.
Trvalo mu to 40 dnů, poštovné asi je 20 USD. Proclení +DPH + poplatek České poště za dopravu, a na poštu musel dvakrát. Za CLO DPH a poplaty cca 40% ceny nákupu.
Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty. G.S. Patton
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Nikdy som presne nepochopil ako to funguje s kuriérskymi spoločnosťami z USA. Prišiel mi FedEx od súkromnej osoby, samozrejme hneď kontakt že ma budú zastupovať v colnom konaní. Povedal som im že nič neplatím že sa jedná o výmenu, oni že ok že poplatky idú na odosielateľa 😂.
Ale papierovaciek bolo treba oveľa viac ako u slovenskej pošty - tu stačí len výpis z PayPal o cene a čestné prehlásenie.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2010
Ahoj, mám příbuznou v USA a nabízí mi, abych si něco vybral na Wallmartu, že bude posílat balík do ČR.
Nevíte jaká značka nožů se vyplatí koupit a jestli je to levnější? Zatím koukám na Spyderca, ale ceny se mi nezdají nějak moc rozdílné.

Díky.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/3/2020
TomasTom napsal:
Ahoj, mám příbuznou v USA a nabízí mi, abych si něco vybral na Wallmartu, že bude posílat balík do ČR.
Nevíte jaká značka nožů se vyplatí koupit a jestli je to levnější? Zatím koukám na Spyderca, ale ceny se mi nezdají nějak moc rozdílné.

Díky.

Sice jsem nezkoumal přímo Wallmart, ale v USA mají oproti nám o dost levnější ESEE Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
Nákup nože v USA se jednotlivci nevyplatí, jak se píše výše, cena skočí o 40% nahoru a to prosím pěkně i s přičtenou dopravou, příklad:
kudla 75USD, doprava 25USD, takže dáš 100USD za balík prodejci a pak tady státu dalších 40USD na daních,
celkem 140USD.
Osobní zkušenost.

Takže buď koupit víc nožů a dojednat si výrozné slevy - tj na kšeft nebo prostě kupuješ takové kousky, které tady neseženeš a pak ti je jedno, že stojí víc než by měli.
Koupil jsem onehdá asi za 500USD pár nožů do kupi, když jsem je po nějaké době rozprodával, tak jsem je prodal za nákupku právě jen proto, že to byly kusy nesehnatelné, jinak to nemá cenu. Nic navíc ani nemá cenu uvažovat.
A to jsem si to prohnal účetnictvím a dph zase odpáral.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
TomasTom napsal:

Díky.

Vo Wallmarte predavaju aj noze od Forged in fireHappy))
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/8/2009
Walmart omezuje prodej zbraní a střeliva . Dají se najít
super slevy . Na jihu byl za $11 ..

krtek4x4 vložil tyto přílohy:
IMG_20210313_085657.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Zdravicko, prosim o radu. Podle sledovaciho cisla mi nozik z usa uvizl na Ruzyni. Uz je tam tyden a zadny posun. Mohl by mi nekdo poradit kam napsat, nebo zavolat, abych vedel co bude dal? Zadny dopis o zastupovani CP v celnim rizeni jsem jeste nedostal.

PatrikD vložil tyto přílohy:
D482FFD1_106C_4600_878A_2DD332567DAA.png.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
Cauvec, samozrejme tezko soudit jen z te kratke zpravy, ale podle me ta zprava rika ze balik uz Ruzyni opustil a je na ceste do cile (departed a transfer airport / is currently in transit to the destination). Coz samozrejme neni o moc lepsi informace, ale rekl bych ze spis to bude uz prochazet celnim rizenim, nebo je to proste na ceste na postu. Celnici mi vetsinou psali vcelku rychle, takze bych rekl, ze ted to ma proste v rukach Ceska posta a za nejaky cas ti to normalne prijde. Zatim bych se neobaval.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/2/2008
Týden na celní poště není nic neobvyklého, v současné době jsou schopní na balíčku sedět i měsíc, než ho vyclí a pošlou dál.
Dej si to sledovací číslo do sledování zásilek České pošty, třeba tam uvidíš víc.
Posláno:

Štamgast
Díky za info, to sledovaci cislo uz jsem samozrejme zkousel davat do vyhledavani zasilek u CP, ale pise to ,, pro tento druh zasilek CP informace ,,nezobrazuje”. Mam jen strach, aby se balicek neztratil, neposlali ho zpet, nebo aby si ho nekdo ,,neprivlastnil”. Confused
Posláno:
Pozorovatel
Pokud se tak stane, nic s tím neuděláš, reklamovat u ČP může jen odesílatel a pokud podle čísla nic nezobrazí, tak to mají v podstatě jako obyčejnou zásilku. Musíš vydržet a pak to řešit s prodejcem - odesílatelem.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
PatrikD napsal:
Díky za info, to sledovaci cislo uz jsem samozrejme zkousel davat do vyhledavani zasilek u CP, ale pise to ,, pro tento druh zasilek CP informace ,,nezobrazuje”. Mam jen strach, aby se balicek neztratil, neposlali ho zpet, nebo aby si ho nekdo ,,neprivlastnil”. Confused

Ve vyhledávání zásilek ČP to podací číslo z USA nenajdeš, to nefunguje. Zkus poslat mail s dotazem na zásilku na adresu: sklad.praha120@cpost.cz. Do předmětu mailu uveď podací číslo ze Států. V textu samozřejmě své jméno a doručovací adresu. ČP by Ti měla co nevidět poslat mail nebo přímo tištěný dopis -"Oznámení o příchodu zásilky", který obsahuje dispozice a návod, jak dále postupovat při proclení zásilky. Dokud nebude zásilka proclena, pošta Ti ji nedoručí. Od nich zásilka po proclení dostane jejich podací číslo a to už lze sledovat v jejich aplikaci. Pokud si zvolíš to možnost, že Tě bude ČP zastupovat v celním řízení, zaplatíš clo+ DPH při doručení. Je to dost složitý proces a jak bylo shora uvedeno, nákup nože v USA se skutečně moc nevyplatí. Držím palce!
Posláno:

Štamgast
Uf ešte že u nás to funguje úplne inak.
Pozri si na usps.com či sa da trackovat aj first class mail International. Na SVK sa našťastie da a od momentu keď to odíde z colnice pošta mi to za 2 dni doručí.
Posláno:

Štamgast
obdivovatel napsal:
PatrikD napsal:

Ve vyhledávání zásilek ČP to podací číslo z USA nenajdeš, to nefunguje. Zkus poslat mail s dotazem na zásilku na adresu: sklad.praha120@cpost.cz. Do předmětu mailu uveď podací číslo ze Států. V textu samozřejmě své jméno a doručovací adresu. ČP by Ti měla co nevidět poslat mail nebo přímo tištěný dopis -"Oznámení o příchodu zásilky", který obsahuje dispozice a návod, jak dále postupovat při proclení zásilky. Dokud nebude zásilka proclena, pošta Ti ji nedoručí. Od nich zásilka po proclení dostane jejich podací číslo a to už lze sledovat v jejich aplikaci. Pokud si zvolíš to možnost, že Tě bude ČP zastupovat v celním řízení, zaplatíš clo+ DPH při doručení. Je to dost složitý proces a jak bylo shora uvedeno, nákup nože v USA se skutečně moc nevyplatí. Držím palce!

Díky moc, timhle procesem jsem si uz jednou prosel, ale balicek byl tehda z Japonska ( vodni kamen). Z balikem z USA nemam zkusenost. Jde mi hlavne o to, aby tam ten balicek nelezel nezbytne dlouhou dobu. Zkusim jim napsat a uvidime Happy
Posláno:

Štamgast
laurin napsal:
Pozri si na usps.com či sa da trackovat aj first class mail International. Na SVK sa našťastie da a od momentu keď to odíde z colnice pošta mi to za 2 dni doručí.

Usps tracker pise stejnou vec jako 17track. No hold Slovensko zacina byt napred Applause
Posláno:

Štamgast
Škoda myslel som že by to mohlo byt podobne.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/30/2020
laurin napsal:

A vedel by si mi poradiť ako? Mám podobný problém ako PatrikD len už čakám dlhšie. Usps tracker aj 17 track ukazuje to istéSad

TomasK vložil tyto přílohy:
Snímka_obrazovky_2021_03_14_195251.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak buď to už zmenili aj pre SVK alebo je dôvod to že zásielka ešte neprišla na SVK.
Posláno:
Pozorovatel
Z mých zkušeností, pokud balíček dojde na českou poštu a nejedná se o obyčejnou zásilku, tak lze původní číslo vyhledat i přes jejich stránky a ve výpisu se objeví číslo, přidělené českou poštou.
Pokud zásilka spadá pod Dph, případně clo, tak tě pošta písemně vyrozumí a pošle ti další instrukce. Náhodou tenkrát si nedával poště plnou moc pro vyclení zásilek? V takovém případě by to totiž rovnou "vyclila" a tobě doručila s dobírkou ve výši dph a poplatku.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum