ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Jak tu bylo již řečeno, dph ti naučtuje už ebay.
Ty pak v aplikaci Celnička vyplníš zbytek, nebo nevyplníš a zaplatíš víc asi o 50 kč.. nebo budes mit štěstí a projde ti to.
https://celnicka.cz/caste-dotazy
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ja jako "nejvetsi exotiku" zemi, ze ktere jsem objednaval, mel Belorusko (objektiv Peleng). A z hlediska procleni to probihalo uplne stejne jako z jakekoliv jine ne-EU zeme. Necekal bych, ze to u Pakistanu bude jinak.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/30/2022
Ahoj. Chystám se objednat kudly z bladehq. Dělal to někdo v poslední době? Nevíte jak vyjde clo? Naposledy jsem u hodinek ze Singapuru platil clo necelou tisícovku (hodnota hodinek byla cca 10 tis.) díky za info Pavel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
O dva posty nad tebou máš kompletní odpověď v odkazu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/30/2021
Objednával som z BladeHQ ako aj z DLTrading pred mesiacom všetko bez problémov z BladeHQ som zaplatil za balík v hodnote 110€ vrátane dopravy okolo 12€. Z DLTrading som mal balík v hodnote 190€ vrátane dopravy tam som platil cca 60€ colné konanie 😇
Sī vīs pācem, parā bellum.
IG: vm_knives
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Možná, že v Čechách bude ten příběh jiný.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/30/2022
No když jsem to na BHQ naházel do koše a po zadání republiky CZ to na mě vyplivlo poštovné 60 USD (Jedna RATka a dva zaviraky) tak jsem se dostal defakto na korunu stejně jako při součtu ceny na noze-nuz. A kdepak je clo? Navíc na noze-nuz skladem to co jsem chtěl.
Možná kdyby člověk chtěl něco co není v Čechách a nebo něco hodně drahého jako Microtech. Ale u tehle budget kudel to nemá význam jak jsem zjistil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Zdravím, nevíte někdo jak je to s nakupem na svycarskem eshopu? Plati se clo a dph? Diky
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/30/2019
Skuste pozriet aj Coutellerie-tourangelle, v ramci EU len za postovne, zatial len pozitivna skusenost ;)
“Ťažko je ľahko žiť.”
Posláno:

Štamgast
PatrikD napsal:
Zdravím, nevíte někdo jak je to s nakupem na svycarskem eshopu? Plati se clo a dph? Diky

Nejsou v EU, tak pochopitelně DPH a pokud je nákup na 150 € tak i clo + celní poplatky.
Posláno:

Štamgast
Jenze svycarsko neni v eu o to mi jde. Z unie je mi jasne, ze to je bez problemu. Happy
Posláno:

Štamgast
Zdeník napsal:
PatrikD napsal:

Nejsou v EU, tak pochopitelně DPH a pokud je nákup na 150 € tak i clo + celní poplatky.

Super díky
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/24/2021
PROSÍM SPĚCHÁ!

Čauec, potřebuju poradit. Jak je to s posíláním do USA. Ceny, nejlepší cesta, pojištění atd atd, vaše zkušenosti atd. Mám z toho strach, vůbec nemám s tím zkušenosti. Posílali jste někdy do USA? Jasně,ceny a e-shopy jsou plný net,ale chci slyšet i zkušenosti od vás,co jste buď posílali nebo dostali z USA.

A případně,je možné že by balík přišel už i za 2 dny,3-4 dny? Nějak se mi to nezdá, když z Finska jde bůh ví jak dlouho. Bude se asi jednat o výměnu, první pošle nůž mi,pak já jemu. Co se týče toho cla,budu něco platit při jeho noži,nebo i když pošlu něco do USA. Popřípadě jestli se dá zjistit,kolik by to přibližně bylo. Díky,měj te se. Díky za poznatky.
odvážným štěstí přeje (Vergilius, Aeneis)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
@Nikoknife_CZ: Ani nepíšeš co (dokumenty, vzorek materiálu, kudlu na servis, vlastní zboží?) tam chceš poslat, to je pak každá rada drahá. Každopádně počítej i s celníkama a jestli si na to netroufáš, koukni/zavolej/zajeď na DHL a tam se cenu dovíš na počkání. Ale levné jako dotovaný Alibaba to samozřejmě nebude NoNoNo
Posláno:

Pokročilý
radek124 napsal:
@Nikoknife_CZ: Ani nepíšeš co (dokumenty, vzorek materiálu, kudlu na servis, vlastní zboží?) tam chceš poslat, to je pak každá rada drahá. Každopádně počítej i s celníkama a jestli si na to netroufáš, koukni/zavolej/zajeď na DHL a tam se cenu dovíš na počkání. Ale levné jako dotovaný Alibaba to samozřejmě nebude NoNoNo

Byla by to kudla,on by mi poslal svou, já tu svoji. I na to se vztahuje celní poplatek atd atd ano? Asi to tak udělám. Díky...👍
Posláno:

Štamgast
Nikoknife_CZ napsal:
radek124 napsal:

Byla by to kudla,on by mi poslal svou, já tu svoji. I na to se vztahuje celní poplatek atd atd ano? Asi to tak udělám. Díky...👍

To je dost málo informací, začnu popořadě, ano, pokud to pošleš EMS, může to mít do 5 dní v pohodě. Jde o to, zdali to je obchod, nebo dar. Uvedom si, že musis mit doklady předem...
Mrkni sem...
https://www.usa-balik.cz/clo-a-dph.htm
do 150 US te clo nemusí zajímat, jen dph, ale musis doložit cenu, jinak se to chová když to je treba dar atd...
Posláno:

Pokročilý
Zdeník napsal:
Nikoknife_CZ napsal:
radek124 napsal:

To je dost málo informací, začnu popořadě, ano, pokud to pošleš EMS, může to mít do 5 dní v pohodě. Jde o to, zdali to je obchod, nebo dar. Uvedom si, že musis mit doklady předem...
Mrkni sem...
https://www.usa-balik.cz/clo-a-dph.htm
do 150 US te clo nemusí zajímat, jen dph, ale musis doložit cenu, jinak se to chová když to je treba dar atd...

Vůbec nevím,jestli to pošle jako dar, vůbec nevím že to existuje. Chce po mě 25 dolarů za dopravu, nic víc nic míň, mě zajímalo,jestli se to takhle bude pohybovat i u mého nože,jak mu ho pošlu. Jinak díky za rady 😉
Posláno:

Štamgast
Proč si o tom něco nezjistíš předem? Zásilku je třeba předclít, je to levnější, potrebujes cenu, fakturu, IOSS číslo atd... mrkni, všude jsou návody.
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni
Jak ti na to skočí celníci, musiš doložit cenu, zduvodnit nač to potrebujes atd...
Pak se vymeri dph, pripadne clo, celní poplatky a pak to dostaneš.
Pokud neco z toho nedoložíš nebo to nebude souhlasit, pošlou to většinou zpět. Na náklady odesílatele.
Na tom odkazu máš, jak to poslat i přijmout.
Posláno:

Pokročilý
Zdeník napsal:
Proč si o tom něco nezjistíš předem? Zásilku je třeba předclít, je to levnější, potrebujes cenu, fakturu, IOSS číslo atd... mrkni, všude jsou návody.
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni-rizeni
Jak ti na to skočí celníci, musiš doložit cenu, zduvodnit nač to potrebujes atd...
Pak se vymeri dph, pripadne clo, celní poplatky a pak to dostaneš.
Pokud neco z toho nedoložíš nebo to nebude souhlasit, pošlou to většinou zpět. Na náklady odesílatele.
Na tom odkazu máš, jak to poslat i přijmout.

Máš pravdu. Moje chyba. Bude to posílat jako "like a gift". Píše, že zaplatím jen 20 dolaru předem a on mi pošle kudlu. Takže když je to dárek-dar,tak chápu to dobře, že se na to nevztahuje ani DPH ani clo a přijde mi klasicky balík ale až za pět, čtyři dny? Tak jsem to pochopil. Do 150e jen DPH..
Posláno:

Pokročilý
Já chápu, že když člověk si objedná balík z Ebay za 200 dolaru, tak platí tabulkově, že je to nad to a to,atd atd. Ale víš co mě zajímá. Jak je to, když mi balík pošle "jen tak" nějaký člověk z USA. jak se tam určuje, jakou hodnotu to má. Nakolik to pojistí,jestli se vůbec tohle dá,u nás jo,ale jak říkám,s tímhle způsobem nemám zkušenosti a nic jsem nikde o tom nenašel. Díky moc za rady 😉
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum