ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/4/2007
Mě to trvalo něco přes týden cca 10 dní.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/14/2011
Lala napsal:
Mě to trvalo něco přes týden cca 10 dní.

no doufám , že to tam nezkejsne déle...
Něco tam mám pro kamaráda na 17ctýho k narozkám Sad

Al
Posláno:

Pokročilý
Počítám to od doby kdy jsem odeslal potřebné doklady. Takže by to mělo určitě klapnout Wink
Posláno:
Pozorovatel
Lala napsal:
Počítám to od doby kdy jsem odeslal potřebné doklady. Takže by to mělo určitě klapnout Wink

no ještě že tak, by mne asi seklo, kdyby to zůstalo na poště 120...
doklady jsi poslal na mail??

Al
Posláno:
Pozorovatel
Tak dnes mi řekl kámoš, že stihl objednat čast nožů co jsem objednal já a tak bude něco dvakrát... Happy
dám to sem pak do inzerce Happy

Al
Posláno:
Pozorovatel
caponeall napsal:
Tak dnes mi jsem dostal výzvu k odbavení...
Jsem zvědav jak budou makat v Praze a jak rychle to odbaví....

Zásilka podána dne 26.08.2011.
Zásilka dne 28.08.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 30.08.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 30.08.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Zásilka dne 30.08.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Adresátovi odesláno 31.08.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.

Al

Dnes 15:30h jsem doložil doklady a 18:55h jsem dostal avízo od pošty 120, že bylo předáno:
Dobrý den,
Vámi zaslané podklady budou předány celním deklarantům.
Pokud by bylo třeba něco doplnit, budou Vás kontaktovat.

Jsem zvědav jak to bude pokračovat???

Al
Posláno:

Pokročilý
Jo tak to jsem také zvědav, mě ani žádný zpětný mail z pošty 120 nepřišel, tak jsem zvědav jak se za tu dobu zlepšili (já proclíval někdy v dubnu).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/10/2011
omluvte dotaz neznaleho, ale mam v tom trosku zmatek...nikdy jsem nic z USA neobjednaval a jako asi kazdy bych rad usetril, proto o teto moznosti uvazuji. sem tam probehne medii, jake problemy zazivaji lidi co si neco objednali z amriky, dlouhe cekaci doby diky nasi poste a hlavne doplaceni cla a dane...dari se vam nejakym zpusobem tomuto doplaceni vyhybyat nebo vam davaji prirazky?
Posláno:
Pozorovatel
rainier wolfcastle napsal:
omluvte dotaz neznaleho, ale mam v tom trosku zmatek...nikdy jsem nic z USA neobjednaval a jako asi kazdy bych rad usetril, proto o teto moznosti uvazuji. sem tam probehne medii, jake problemy zazivaji lidi co si neco objednali z amriky, dlouhe cekaci doby diky nasi poste a hlavne doplaceni cla a dane...dari se vam nejakym zpusobem tomuto doplaceni vyhybyat nebo vam davaji prirazky?

dnes se nevyhneš asi 100% daň zaplatíš ....

Od 1. 4. 2011 vstupuje v platnost Zákon o DPH, který snižuje bezdaňový limit ze stávajících 150 EUR na 22 EUR (bezcelní limit zůstává nezměněn, tj. 150 EUR).

Pak jde ještě o to aby jsi neplatil clo !

to se platí u zásilky nad 150,-€

jak jsem psal tak zatím to jde podezřele rychle podle sledování zásilky...

Ještě jak se pochlapí celní deklarace, od včerejška mají doklady a jsem zvědavý co mi napočítají ... ? Sad

Jinak já jsem musel objednat nad 100 dolarů, jinak neposílají do evropy a + 35 dolarů pošta, ale to je tady už rozepsáno dříve, několikrát...

Al
Posláno:

Pokročilý
a dan se plati 20% takze objednam si dejme tomu za 200dolacu aj stim psotovnym coz jen nejakych 3400(cca 136 ecek), 35 dolacu je prepravne takze cena zbozi je 165dolacu a z toho zaplatim dan?chapu to tak spravne
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Pokud ja vim, tak dan se plati i z prepravnehoCry , prip. clo asi jen z ceny zbozi
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Pokročilý
dete do r...i chlapi...toto je normalne zlodejina :( toto neni mozne, ze i z prepravneho...des...velbnosti chce se mi blejtSad
Posláno:
Pozorovatel
dete do r...i chlapi...toto je normalne zlodejina :( toto neni mozne, ze i z prepravneho...des...velbnosti chce se mi blejtSad

no a ještě dáš poště 96,-kč za odbavení... to hold jde jen v CZ... no jak mi to dorazí , tak dám info co ta sranda stála.....

Al
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
souhlas. Tady je možné všechno, jen aby se z "obyčejných" slušných smrtelníků vytřískalo co nejvíc peněz. KO KO KO

pokud to jde, snažím se objednávat a kupovat nože ze zemí EU. Dobré zkušenosti mám s firmami z Německa, Finska a Slovenska. Jsou rychlí, spolehliví a velmi často levnější než v ČR.

A nějaké placení daní, cla, a bůhvíjakých poplatků, čekání na celní odbavení apod. neexistuje, aspoň jedna výhoda, být v EU...Happy
Posláno:

Pokročilý
oki urco dej vedet...a podle ceho oni to ti celnici kotroluji? kdyby mi dosel balicek a venm nuz a noni tedy nedodrzeli listovni tajemstvi coz neni zadna novinka, otevreli to a tam by nosli nuz, zjevne novy, ale bez jakehokoliv obaloveho materialu, krabicky, faktury,vysacky cehokoliv, jen nuz v pouzdre, aby to vypadalo napr jako darek, tam bych mel prilozene neco na zpusob prani k narozeninam tak co?:D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
oki urco dej vedet...a podle ceho oni to ti celnici kotroluji? kdyby mi dosel balicek a venm nuz a noni tedy nedodrzeli listovni tajemstvi coz neni zadna novinka, otevreli to a tam by nosli nuz, zjevne novy, ale bez jakehokoliv obaloveho materialu, krabicky, faktury,vysacky cehokoliv, jen nuz v pouzdre, aby to vypadalo napr jako darek, tam bych mel prilozene neco na zpusob prani k narozeninam tak co?:D

"Gift" na colnikov nefunguje, to nemusis od predajcu ani ziadat, mam skor pocit ze lahsie to prejde cez colnicu ked nie je zaskrtnuty "gift".
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pozorovatel

tady je info pošty co a jak:

http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/ocekavate-zasilku-ze-zahranici--id357/
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
Můžu potvrdit, že DPH se platí z ceny zboží + poštovnéSad
Clo se platí pouze z ceny zboží.
Posláno:

Pokročilý
takze zlodejina na entou...a kdyz platim zidodan v cr, nelze bez ni nakoupit zbozi z usa?takhle danim prece dvakrat...
Posláno:
Pozorovatel
athelas napsal:
Můžu potvrdit, že DPH se platí z ceny zboží + poštovnéSad
Clo se platí pouze z ceny zboží.

no kdyby to zboží bylo i v cz tak bych se na USA vykašlal....
zaplatit daň za službu to jde jen v CZ Evil . Když jsem to řekl kámarádovi z Rakouska koukal na mne, že jsem asi upadl na hlavu...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum