ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/30/2005
Diky za reakci. A jak mam vlastne dolozit tu platbu pres paypal? Popripade jak ma vypadat prohlaseni odesilatele, ze je to darek? Staci od nej prijmout email, zkopirovat a dat do wordu nebo jak to ma vypadat?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Steel Rat napsal:
Tak a ted zustal balik na celni poste i mne... :/ Mam dotaz, platil jsem pres paypal.. a chteji poslat prohlaseni, plnou moc a dolozit hodnotu zbozi.. na baliku mi prodejce napsal hodnotu znacne mensi, nez je z vypisu na paypalu.. co ted? Jak mam dolozit platbu? A je lepsi jim to poslat na email nebo prijit a osobne vse dolozit? Diky za rady!

Taky jsem měl nedávno balíček, ale z číny.
Posílal jsem pošťákům všechny podklady emailem, včetně kopie platby z Paypalu, přiložil jsem i kopii objednávky. Dle mého tebe postihnout nějak můžou, ale prodejce někde na konci světa ne.
Zajímavé je, že předchozí balíček ve stejné hodnotě šel přes DHL a nikdo nic nechtěl a balík byl doma za 3 dny :-o.

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/14/2011
Steel Rat napsal:
Diky za reakci. A jak mam vlastne dolozit tu platbu pres paypal? Popripade jak ma vypadat prohlaseni odesilatele, ze je to darek? Staci od nej prijmout email, zkopirovat a dat do wordu nebo jak to ma vypadat?

No výpis z účtu nebo ti šlo na mail potvrzení o platbě... Já doložil výpis o transakci...

Al
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Ahoj,
mám na celnici (či na poště Surprised kdo se v tom má vyznat, kde vlastně) balík z US s nožířským materiálem - carbon, fíbr, G-10, šroubky, kydex, apd. - asi 20 druhů zboží.
Po vyzvání jsem doložil co chtěli - výpis s PayPalu, specifikaci dováženýho zboží, doklad o druhu a ceně zboží, atd. = klasika.
A teď mi přišlo od "cpost" toto:

Dobrý den,
prosím rozepište zboží v češtině. CÚ požaduje popis každého kusu, k čemu slouží a z jakého je materiálu.

Je to "normální" nebo už jsem opravdu v Absurdistánu???

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/14/2011
hanes napsal:
Ahoj,
mám na celnici (či na poště Surprised kdo se v tom má vyznat, kde vlastně) balík z US s nožířským materiálem - carbon, fíbr, G-10, šroubky, kydex, apd. - asi 20 druhů zboží.
Po vyzvání jsem doložil co chtěli - výpis s PayPalu, specifikaci dováženýho zboží, doklad o druhu a ceně zboží, atd. = klasika.
A teď mi přišlo od "cpost" toto:

Dobrý den,
prosím rozepište zboží v češtině. CÚ požaduje popis každého kusu, k čemu slouží a z jakého je materiálu.

Pošleš jim na mail, že to je třeba:
2× kapesní nůž
1× brousek
1× střenky

celkem 4 Ks

Pro osobní potřebu...

to by jim mělo stačit
jo ještě jim k tomu do závorky hoď klidně z faktury číslo zboží..., aby to lepe pobral ten kdo sedí na druhé straně u PC a odbavuje to Happy

Al
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
No celníci včil nesmyslně na příkaz ministerstva financí přitvrdili.Vrchnost se nejspíš domnívá že těma drobnejma z proclení a daně zamázne tu strašlivou díru.Nebo pověřili Kalůse shromážděním prostředků na mimořádné odměny......Beating
Jo je to Absurdistán.Angry
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
hanes napsal:
Ahoj,
mám na celnici .......
.....prosím rozepište zboží v češtině. CÚ požaduje popis každého kusu, k čemu slouží a z jakého je materiálu.

Dovezené zboží vyvolalo zájem státobezpečnostních složek, nabyly dojmu, že by se z toho mohl dát poskládat nějaký komponent, k něčemu, co není zrovna košer (strategické technologie). Podrobně jim popiš co chtějí, a příštích 90 dní se v rámci mobilní a elektronické komunikace, vyjadřuj jen k nutným věcem a slušně.Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
No, musím reagovat, i když téma pro mne docela nepříjemné...

Ohledně rychlosti, 90 dní to netrvalo nikdy, většinou do měsíce, někdy i dříve, je to z USA doma.

Co mě ale strašně štve, je zvědavost celních úřadů, respektive i pošty, která za mě clení dělá...s každou zásilkou musím informovat o všem možném i nemožném, asi si myslí, že jsem Usáma....

Spíš mě štvou spojené poplatky. Nechával jsem si teď posílat 2 baléčky z USA s nožířským materiálem - železo, dřevo, nějaké nýty. Celkem jsem platil něco kolem 8.000 včetně poštovného (pošta je drahá jak sviňa, na těch 2 balíčcích to dělalo kolem 150 USD (2.500), takže jsem měl zboží za nějakých 5.500 - 6.000 korun ve finále. Bylo mi vyměřeno clo + DPH + nějaké poplatky poště za celkem 2300 korun. To je nějakých 40% z ceny zboží. A to jen proto, že žiju v ČR a stát se rozhodl. Mezi lidma by to byla zlodějina, takhle je to zákonná povinnost.

Ale nenadělám s tím nic, je to pořád levnější, něž přes české obchody, protože ty to musí udělat stejnou procedurou, navíc musí z něčeho žít a navíc, na rozdíl ode mne, z toho zaplatí jěště daň z příjmu. Ale stejně je to od státu svinstvo.

Karel
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/2/2007
je to svinstvo EU, stat se jen ridi jejich smernici...a clo a DPH se pocita s ceny vsech nakladu na porizeni zbozi, tedy i prepravy a cla. Takze zlodejina je, ze se plati dan (DPH) z dane (cla).
A tohle plati kazdy obchodnik, ktery veze zbozi pres celnici, takze jsem rezignoval na ceskou postu a jejich moloch, kam se clovek nedovola a nikdy poradne nezjisti, za co plati a kolik to dopredu bude a radeji nakupuju v Cechach...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/15/2011
Objednávám pro svůj e-shop občas zboží z USA a největší zlo je naše pošta a celnice. Zde přikládám svojí komunikaci s příslušným úřadem uvedeným na netu. Když mi dokázali zboží nedoručit několik měsíců.

Upozorňuji, že zásilka byla v hodnotě cca 10 000kč pošta a celnice si připočítali dále mnou neobjednané služby jako např skladování! takže na DPH clu atp atp jsem dal bez mála 4000,- navíc. Tuto sumu nemohu napálit svým zákazníkům, protože by se ve finále vyšplhala opravdu vysoko. Tzn. podělávám na prodeji těchto produktů. A to vše díky důmyslnému systému našeho státu, který má na vše času dost a proto není nikdo za nic zodpovědný. takže si stěžujte kde chcete...

----- Original Message -----
From: Jan Hladký<mailto:jan.hladky@atlas.cz>
To: PODATELNA<mailto:podatelna@ctu.cz>
Sent: Wednesday, September 14, 2011 12:27 PM
Subject: Stížnost ohledně uskladňování a proclívání zásilek

Dobrý den, mohl bych dostat kontakt na osobu nebo oddělení zodpovědné za proclívání a uskladňování zásilek ze zahraničí, konkrétně z USA? Nebo může mi někdo vysvětlit jak se může toto stát??
Dne 3.3.2011 jsem si objednal z USA zboží. Za jeden týden mi USPS oznámili, že můj balíček byl předán v ČR k celnímu řízení. Dnes 14.9.2011 mi balíček dorazil domů. Chtěl bych se pouze zeptat, kdo je zodpovědný za to, že můj balíček ležel jen tak skladem šest měsíců!?

Děkuji s pozdravem Jan Hladký!

Vážený pane Hladký,
Český telekomunikační úřad (dále jen "Úřad") reaguje na Vaši stížnost týkající se průběhu celního řízení.
Dohled na služby celního deklarantství poskytované Českou poštou a na průběh celního řízení nespadají do kompetence Úřadu. Dosud nejsou v této oblasti jednoznačně vymezeny kompetence, jež by příslušný dohled stanovily. V současné době jednání o kompetencích v této oblasti stále probíhají.
Kompetence Úřadu ve vztahu k České poště jsou stanoveny v zákoně o poštovních službách. Úřad dohlíží zejména na to, jak Česká pošta plní své povinnosti v oblasti základních poštovních služeb. Plnění těchto povinností vyplývá pro Českou poštu z udělené poštovní licence rozhodnutím Úřadu. Činnost související s průběhem a zajišťováním celního řízení není zákonem o poštovních službách dotčena, Úřad tedy nemůže v rámci svých kompetencí, bohužel, činit jakékoli kroky vedoucí k nápravě.
Vznikne-li zákazníkovi v souvislosti s postupem České pošty při celním odbavení poštovní zásilky škoda, Úřad, ani např. jiný správní orgán nemají pravomoc uložit České poště povinnost tuto vzniklou škodu nahradit. V takovém případě je nezbytné obrátit se na soud.
Doporučujeme Vám komunikovat s Českou poštou a co nejdříve uplatnit námitky proti jejímu postupu v průběhu celního řízení. Reklamaci je možné podat u kterékoliv pošty. Pokud nebudete spokojen s vyřízením Vaší reklamace, můžete také požádat o přešetření Vašeho případu ombudsmana České pošty na následující adrese:

Poštovní ombudsman

JUDr. Zuzana Kvášová

poštovní přihrádka 99

225 99 Praha 025
e-mailem na adrese ombudsman@cpost.cz<javascript:void(location.href='mailto:'+String.fromCharCode(111,109,98,117,100,115,109,97,110,64,99,112,111,115,116,46,99,122)+'?')>.
Aby mohl Úřad prověřit, zda ke zpoždění došlo v průběhu poštovní přepravy, potřebovali bychom znát podrobné informace o poštovní zásilce. Zašlete nám, prosím, Vaši poštovní adresu, adresu odesílatele, datum podání, podací číslo poštovní zásilky a zvolený druh poštovní služby.
S pozdravem
Ing. Petr Holub v. r.
zástupce ředitelky odboru
regulace komunikačních činností a poštovních služeb

za správnost: Ing. Petr Havel

Následkem globálního oteplování bude větší zima...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Ty vole !!! Půl roku !!! To je fakt něco neuvěřitelného...Oh No
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/13/2011
Což o to půl roku, ale ten poplatek za skladňování je sprostota. Netuším, jak bych se zachoval já, jsem člověk s nedostatkem finančních prostředků (kdo z nás jich má dostatek?!) a pokud by mi někde leželo zboží, díky kterému bych se mohl dostat do nějakých potíží, tak bych dokázal být velice nepříjemný na osoby, u kterých bych se dožadoval nějké nápravy. Každopádně asi bych žádnou částku za skladování neplatil. Otázkou je, jestli bych dostal své zboží alespoň do roka =o/

Dále 40% daň z ceny zakoupených produktů je neskutečná prasárna, to ať se na mě nikdo nezlobí!

PS: a co nějaké obchody z EU? Jak tam to vychází finančně? Máte s tím někdo zkušenosti? Např. Německo, itálie atd.?

Zajímalo by mne, jak tam jsou na tom s cenama za nože, které u nás stojí cca 4 tis. Co jsem porovnával s cenama v USA, tak se v USA (bez dopravy) dostanou s cenou na méně než polovinu!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
Zdravím. Napadá mě obchod www.weber-messer.eu, ale nemám zkušenosti. Na druhou stranu musím říct, že kupuju čas od času z www.knifekits.com, mají tam některé stejné položky a vyjdou i přes tuhle prasárnu levněji z USA - ale jak píšu, nemám praktické zkušenosti.

ALe jde o priority. Nejspíš to bude podstatně rychlejší.

Karel
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
pro martincihak:

přečti si mé příspěvky týkající se obchodů v Německu, např. vlákno whitelist, abych to nemusel stále opakovat.

Edit:
dodání rychlé, ceny i s poštovným často nižší, žádné daně ani clo v ČR neplatíš, balíček s objednaným zbožím máš v průměru do 4-7 dní od odeslání objednávky v ruce. Pokud Ti to ovšem nezdrží Česká pošta. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/18/2009
Irminia napsal:
je to svinstvo EU, stat se jen ridi jejich smernici...a clo a DPH se pocita s ceny vsech nakladu na porizeni zbozi, tedy i prepravy a cla. Takze zlodejina je, ze se plati dan (DPH) z dane (cla).
A tohle plati kazdy obchodnik, ktery veze zbozi pres celnici, takze jsem rezignoval na ceskou postu a jejich moloch, kam se clovek nedovola a nikdy poradne nezjisti, za co plati a kolik to dopredu bude a radeji nakupuju v Cechach...

Musím nesouhlasit.Není to věc EU,ale naše vlastní,tak jak my věci chápeme a zejména co z nich my dokážeme udělat.EU nemá vůbec nic z toho,že míra našeho danění dosahuje téměř 75%.Myslím tím i skryté danění.Největší business není Škoda,atd.,atd.,ale my.DPH!Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
Tak mi po více jak 5-ti letech vykradli první balík. Přišla mi jen prázdná krabička od nože. Bohudík mi během týdne přšla pojistka. Ale i tak jsem do balíku čučel jak puk....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/4/2007
athelas:
Mohl bys podrobněji popsat jak to probíhalo, jak se to řeší, abych věděl kdyby náhodou Happy Ten balík přece rozbalíš až doma, a pozdější stížnost na poštu oni nemusí akceptovat, ne? Když už jsi balík jednou převzal?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Ja jsem si 27.8.11 objednal z e-bay.com parang primo z Bornea.Vyuzil jsem sluzbu cs-ebay.cz.Na jejich ucet jsem odeslal pozadovanou castku a oni uz vsechno za me vyridily.Dne sj sem si byl balicek vyzvednout na poste,balik prisel v poredku pres pulku zemekoule.Takze za me palec nahoru.Ok
,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/30/2010
První nákup z USA mám za sebou za pomocí firmy cz-ebay.cz
Proběhlo to celkem hladce, sice jsem musel doplácet výkyv v kurzu, ale to mi až tak nevadilo. Když mi balík přišel, celkem mě udivilo, že nebyl pojištěný i přestože jsem platil několik stovek za pojištění na 500USD. A to že to neposílají přes to jejich DHL ale přes USPS je další věc. Hmm..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/17/2005
2LALA:

Probíhá to tak, že prodejci dodáš protokol s prohlášením, který Ti zašle.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum