ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/8/2010
Este je moznost pri obcasnom dovoze vyhnut sa clu a DPH sposobom ze na druhej strane mas cloveka co ti vyde v ustrety,takto:
-do balicku s nozom vlozi fakturu,blok,doklad o tom ze ti posielaju opraveny noz po reklamacii. Oprava bola bezplatna. Alebo v cene napriklad 25USD. Ak by colnica pozadovala blok potvrdzujuci nakup,mozes tvrdit ze si noz kupil v zahranici (EU) a v ramci reklamacneho konania si ho poslal spolu s nozom do servisu. Pokial ti nechodia baliky kazdy den,tak ti problemy robit nebudu. Mne tak raz pustili do volneho obehu kudlu,co v baliku nemala vobec nic ani na prepravnom liste cenu. Stacilo im cestne vyhlasenie,ze noz sa vracia po zarucnej oprave.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/10/2011
mirblue: no jo, u jednoho by to proslo, ale u nejakych 5 uz asi ne:(

Surg: aha ja prave myslel, ze to plati v pripade koupe a ne kdyz me to oficialne posila jako darek...
Posláno:

Štamgast
rainier wolfcastle
Ten servis alebo zarucna oprava prejde u kazdeho. Neriesi sa cena tovaru,ale cena sluzby a dopravy. Koli jednomu nozu urcite nebudu robit obstrukcie,ked bude deklarovany ako "navrat z opravy". Vacsina ludi aj tak nema predstavu o cenych nozov.
U daru je to ine. Inak by vsetci vozili auta a deklarovali by ich ako dar.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/10/2011
jjj je mi to jasne, byl to jen takovy napad, ze bych vyuzil znameho...myslis ze by to klaplo i u vice nozu? t asi uz ne...nechat sitakhle z opravy poslat 5 tak celnicci blby nebudou:D
Posláno:

Štamgast
Tak to by asi cumeli,ze ma niekto taku smolu na kazove noze. Laugh Pri viacerych kusoch by som to na tvojom mieste neriskoval a nechal si to jednotlivo rozoslat po rodine ci znamich,aby to neslo cez jednu colnicu. Zalezi ale ake drahe su to noze,ci sa to vobec vyplati.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
přesunutý dotaz:

crashpc napsal:

Zdravím fachmany. Objednal jsem si (několikrát) z knifecenter nože, a vždy - ať už to byl verifikovaný paypal, visa, nebo jen čistá objednávka za kterou si asi mají zadat platební rozkaz sami - to skončilo fiaskem, a objednávka nebyla odeslána kvůli nějaké chybě v platbě. Zkoušel jsem to i jinde, ale tam už třeba nevyhovuje pošta, nebo nezasílají do CZ. Proto bych někoho zdejšího poprosil, jestli nebude objednávat v následujících dnech či týdnech z nějakého shopu, kde mají Cold Steel Lone Star (nick nail) a Meyerco Shockwave za rozumnou cenu, že bych se přifařil. Platba předem samozřejmostí, a ještě něco k tomu. Děkuji předem. Petr B.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/22/2008
Ahoj,nebude někdo objednávat z www.knifecenter.com?Tenhle model na žádnym CZ e-shopu neprodávaj.
Kdyžtak mi napište,chtěl bych:
http://www2.knifecenter.com/item/QAQSE1/quartermaster-qtrm5tr-knives-qse-1-vaquita
Posláno:

Štamgast
Slim napsal:
Ahoj,nebude někdo objednávat z www.knifecenter.com?Tenhle model na žádnym CZ e-shopu neprodávaj.
Kdyžtak mi napište,chtěl bych:
http://www2.knifecenter.com/item/QAQSE1/quartermaster-qtrm5tr-knives-qse-1-vaquita

Pri jednotlivej objednavke z USA je aka-taka nadej,ze noz nezachytia colnici. Pri hromadnej objednavke mas 100% istotu ze skonci na colnici. Pri tej cene vratane prepravneho ti na to nalozia clo a DPH.
Inak,pokial niesi pirotechnik,prakticke vyuzitie toho noza nevidim je z titanu a G10 vratane cepele ktora je z titano-G10 sendvica. Ale inak je pekny. Nedavno som daval odkaz na neho v Novinkach. Ok
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/11/2012
Zdá se, že poslední odpověď platí také i na mě, a pak to opravdu nemá cenu, kvůli stovce dvoum objednávat tu samou kudlu z USA Sad
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/3/2011
Nevíte někdo kolik si the-knife-connection.com účtuje za poštu při překročení té standardní váhy (2 pounds - 0.9 kg)?
Nohavica: ... chodím po světě bez nože, to prý se nemože, to prý jsem cvok...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/3/2011
Tak už jsem to zjistil jinak. Kdyby to někoho zajímalo, tak k dnešnímu datu je cena zásilky z TKC do ČR do 2 pounds $21.95, do 3 pounds $35, do 4 pounds $44.

(1 pound = 0.45 kg)
Nohavica: ... chodím po světě bez nože, to prý se nemože, to prý jsem cvok...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/3/2008
Ahoj, je tu někdo, kdo už platil bankovním převodem přímo Spydercu? Potřebuji od nich nějaké náhradní díly asi za 10$, ale vůbec nevím, jaké jsou případné komplikace (poplatky za převod). Mimo EU jsem peníze nikdy neposílal.
Předem díky za každou zkušenost.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
přesunuto od izak

Zdravím. Chtěl bych si koupit Leatherman Wave, u nás ale stojí kolem 2400,- , v USA na Ebay mnohem míň. Ještě jsem nic z USA nekupoval. Jaké jsou tam další poplatky a vyplatí se to vůbec? Díky M.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/30/2011
Vencál napsal:
přesunuto od izak

Zdravím. Chtěl bych si koupit Leatherman Wave, u nás ale stojí kolem 2400,- , v USA na Ebay mnohem míň. Ještě jsem nic z USA nekupoval. Jaké jsou tam další poplatky a vyplatí se to vůbec? Díky M.

Pripocitaj si postu cca 20-30 $ za USPS Priority, Expressom neposielaj lebo sa to zapocita do hodnoty zasielky. Potom k cene treba pripocitat dan (20%) z deklarovanej hodnoty a este poplatok poste za preclenie cca 100,-czk. Obcas sa stane, ze colnici na to pribiju este clo 4-7%. Ked to budes platit paypalom tak kurz bude o niecom horsi nez u tvojej banky.

Hodnota zasielky nepodliehaujuca clua dani je tusim v CZ asi $28-29.

Posláno:

Štamgast
Uz som si objednaval zopar nozov cez Ebay aj za niekolko stoviek. Zatial mi do colneho konania zobrali len jeden,za 100 USD. Inak presli ostatne bez povsimnutia colnikov. Hlavne sa totiz sustredia na velke zasielky,handry a kabelky. Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/28/2013
Ahojte,chcel by som sa opytat na jednu vec a to je: chcem si priniest z USA 5 nozov je to mozne priniest bez povsimnutia colnikov v batozine?alebo sa zato bude platit clo?niekde som na nete cital ze do ceny 300 euro to nepodliha clu.vie mi niekto poradit alebo ma niekto osobnu skusenost ?vopred dakujem za odpovede
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/8/2010
Ahoj. Ohledně osobního dovozu jsem nikdy neměl nejmenší problémy. Teda pokud mužů mluvit za Prahu,Viden a Kodaň. A to nejen noze, ale i náhradní díly elektronika ke strojům. S tím jsem nikdy problém neměl. Netvrdím. Ze to je pravidlo, ale mně yo prošlo vždycky...asi 6 nebo 7 krát. Ze to je krácení daně a tím pádem nelegální je druhá věc....za sebe...risknul bych to. Pokud nepoletis přes Prahu nebo Bratislavu, a přijdou na to, hrál bych to na jazykovou bariéru a případně pak doplatil, aké to jen jdyby náhodou. Spíš di mydlim, ze to projde.
Když se ráno podívám do zrcadla, nechci aby mně ze mě bylo špatně. A tak asi zůstanu chudej.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/13/2009
Dobrý den, chci se prosím zeptat na objednání tohoto nože z této internetového obchodu:
http://www.knifeworks.com/topstombrowntrackermicartahandlekydexsheath.aspx#.VDJBWvl_snU
Máte někdo zkušenosti, či prosím radu jak postupovat?
Objednávám to jako dárek a za tuto cenu bych to chtěl dostat i do ČR. Myslíte, že by to šlo sem poslat jako dárek, aby nebylo zachyceno kvůli cla atd?
Děkuji za odpověď či případnou radu.
Dan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
Ahoj Dan,

Z vlastnej skusenosti sa uz vyhybam oznacovaniu balicka ako "gift", pretoze prave tym zvysujes sancu, ze ti to colnici pozastavia. Mne osobne stopli kazdy balik s takymto oznacenim a dozadovali sa faktury ako dokaz, ze som sa s predajcom nedohodol. Iny pripad by bol keby ti takto oznaceny balik prisiel zo sukromnej adresy, ale kedze je odosielatelom firma, tak mas 99% sancu, ze to budu chciet preverit.
Skus sa radsej s predajcom dohodnut nech ti balik oznaci ako "camping tool" a deklaruje cenu postovneho aj obsahu balicka do $50, no tym zas riskujes, ze ak sa balik nahodou strati, preplatia ti len deklarovane naklady...
Snad ti moja odpoved pomohla.

Mato
Make peace, not war.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
No nevím, jestli zrovna Knifeworks při tom množství objednávek, které určitě má, bude s někým z Evropy řešit, jak mu to výhodně poslat. Třeba se pletu a držím palce.
Osobně bych to ani po takhle velkém obchodě nechtěl.

To že nebudeš platit případné clo a dph ti asi nikdo nezaručí.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum