ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/8/2009
Buďa napsal:
Tak te vypada velmi povedene Ok Shocked

Tak to bych řekShocked
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Asi týden se těším z L. Wave. Koupil jsem ho na Aukru za necelých 1200,-kč (nový)tak snad jsem nenaletěl nějakýmu Čongovi. Zpracování je solidní, jen výbrus na noži je mírně nerovnoměrný. Co mě zaráží je, že se na něm poměrně snadno udělají škrábance. Funkci to nijak nevadí takže pokud bude vše ostatní držet a makat je to v pohodě.

Judos vložil tyto přílohy:
PC210001.JPG.jpg
PC210002.JPG.jpg
PC210008.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
2Rahmed: Proboha, co to je za bastarda ten Leatherman MUT/EOD? Oh No

Skeletool obtěžkaný pilkou, škrabkou a firesteelem, co konzervuje designové vady (nevhodně umístěný pevný šroubovák, polozubaté pidiostří) a popírá poslední dobré vlastnosti originálu tím že váží víc než 2× tolik?
Resp. je o celou třetinu těžší než zatím asi nejlepší TTi a ještě z toho trčí ta párací pitomost s karabinkou?

To si snad radši do pouzdra k původnímu skeletoolu přibalit McGyverova švýcara + firesteel ... sice to nebude tak cool-jůes-militär, ale funkčně i hmotnostně na tom budu pořád líp... Laugh

PS: Taky koukám, že "patrioti" po soudu v Kalifornii už na to "czárne gówno" i Wave radši přestali vyrážet honosné "Made in USA" - nejspíš postupná příprava userů na nenápadné malinké "china" na obrácené straně.
V příští iteraci už možná budou v rámci "optimalizace nákladů" kleštičky po vzoru Bucku odlévané z hliníku, když teď tak frčí výměnné plošky z tvrdokovu... (blicí smajlík chybí KO )
Posláno:

Štamgast
Mě nepříjde, tak špatný. Váha je děs to jo. Nůž ze 420 zamrzí, ale jinak? Karabinka je spíš otvírák na lahváče, což zrovna mě potěší a když člověk něco dělá tak ho připne na poutko u kalhot a nemusí ho strkat do kapsy. S tím šroubovákem nechápu, co je špatně? Páráček na provázky, firesteel a vše je výměné. Kdyby zhubnul, tak bych ho snad i zkusil
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
radek124 napsal:
(blicí smajlík chybí KO )

Ten se dělá takhle :-!
Posláno:

Štamgast
2Atilla:
na šroubováku je v porovnání s ostatními multitooly (vyjma skeletolu) špatně třeba to, že se nedá použít při zavřeném multitoolu a nebo sklopený o 90° (doporučuju zkusit montovat třeba něco uvnitř PC skříně) - a v otevřeném stavu je to při kroucení neskutečně neforemné a nepohodlné (viz skeletool).
A co se týče účelnosti toho ztopořeného párače kapes, je to samozřejmě věc priorit - jen si ale dovolím rýpnout, že u těch inzerovaných "militär/outdoor" aktivit asi těžko kdo reálně narazí na lahváč k otevření ... zatímco klasický otvírák na konzervy (kterým by ta flaška taky šla otevřít) opět trapně chybí...
Posláno:

Štamgast
Koukám, že to máme každý trochu jinak. Používám skeletool sklopený o 90 stupňů i v rozevřeném stavu a nemám s tím žádný problém. Navíc když už se někde hrabu v PC, tak většinou udělám 5 kroků pro malý šroubováček. Co se týče otvíráku konzerv. Většina z nich jde odtrhnout, nebo jí otevřu nožem když je nejhůř a nemám na klíčích otvíráček na konzervy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
radek124 napsal:
2Rahmed: Proboha, co to je za bastarda ten Leatherman MUT/EOD? Oh No

Tvoje "starosti" na mou hlavuBeating
Na knife chodím relaxovat u svého koníčka, ale chápu, že někdo to má jinak...a tak jsou zde negativističtí stěžovatelé navštěvující s oblibou vlákna, která jsou jim vlastně proti srstiOh No
Posláno:

Štamgast
Leatherman customCool

Rahmed vložil tyto přílohy:
Charge_Acanto_BEAUTY2.jpg.jpg
Charge_Dorado_CLSD.jpg.jpg
Charge_Espejo_CLSD.jpg.jpg
Charge_Trenzada_CLSD.jpg.jpg
Squirt_No_Me_Olvides_BEAUTY.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
2Rahmed: Proč hned "negativismus"?
Třeba ty custom Leathermany výše jsou bez výhrad funkční i krásné, i když bych si je třeba nikdy nekoupil - ale souhlasím, nechť jsou všechny bytosti šťastny. Jenže ten přerostlej Skeletool na předchozí stránce mě prostě trknul do oka, protože mi zrovna na stole ležel CX pro bratra (ano, má i svoje klady - a právě ty ten MUT/EOD dokonale popřel) - a tak bylo s čím srovnávat.

IMHO - o dokonalé nože se snaží zdejší nožíři, zatímco pro bezvýhradně pozitivní "hodnocení" konzumek jsou reklamy a placené "objektivní recenze". A teprve v diskusích jako je Knife.cz se člověk má šanci dobrat reálných názorů a informací od uživatelů. Ať už jsou pozitivní i negativní - co si budeme namlouvat, kudlíky téhle kategorie přece jenom nejsou zas tak levná egoinvestice, aby se pak musely válet v inzerci jako "nevhodný dárek"...
Posláno:

Štamgast
radek124 napsal:
...teprve v diskusích jako je Knife.cz se člověk má šanci dobrat reálných názorů a informací od uživatelů. Ať už jsou pozitivních i negativní ...

Souhlasím Razz
Mně se třeba náramně osvědčil tenhle model...mrGreen

Příloha / Přílohy:
leatherman.parity.png (391kb) staženo 257 time(s).

Posláno:

Štamgast
radek124 napsal:
...teprve v diskusích jako je Knife.cz se člověk má šanci dobrat reálných názorů a informací od uživatelů. Ať už jsou pozitivních i negativní ...

To sice ano, ale zatím pouze a jenom spekuluješ, protože dokud ho nedržíš v ruce...
Spusta lidí tu nadává na skelotool CX a snad nikdo ho neměl v ruce. Mě nikdy nezklamal a to ho nosím rok jako EDCOh No
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Atilla napsal:
...Spusta lidí tu nadává na skelotool CX a snad nikdo ho neměl v ruce. Mě nikdy nezklamal a to ho nosím rok jako EDCOh No

Zrovna si pohrávám s myšlenkou ho zakoupit. Želízka mám na upraveném Handymanovi, ale chybí velké kleště...
Carpe diem quam minimum credula postero
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
Dušan napsal:
Atilla napsal:
...Spusta lidí tu nadává na skelotool CX a snad nikdo ho neměl v ruce. Mě nikdy nezklamal a to ho nosím rok jako EDCOh No

Zrovna si pohrávám s myšlenkou ho zakoupit. Želízka mám na upraveném Handymanovi, ale chybí velké kleště...

Tak to si Dušane vem do kapsy klasický kombinačky - je to ultimátní řešení bez zbytečných kompromisůLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Dušan napsal:
Atilla napsal:

Keď sa Ti jedná hlavne o kliešte, tak si kúp Leatherman Freestyle. Sú rovnako veľké ako na Skeletoole. Tiež som potreboval hlavne šikovné kliešte, a toto je na nosenie veľmi fajn.

cykloturista vložil tyto přílohy:
Leatherman_Freestyle__0_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__1_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__2_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__3_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__4_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__5_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__6_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__7_.jpg.jpg
Leatherman_Freestyle__8_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
cykloturista:
Jaké je prosím Tě max. rozpětí kleštin.
Posláno:

Štamgast
Špičky klieští pri maximálnom roztvorení sú od seba 35 mm
Posláno:

Štamgast
Díky.
Jen škoda té zubaté čepele.
Posláno:

Štamgast
Vyrábajú sa aj klasické - bez zubov. Myslím, že v tomto prípade tie zuby neprekážajú...inak tiež na nožoch ich nemusím mať...
Posláno:

Štamgast
Skeletool versus Freestyle...

Rahmed vložil tyto přílohy:
Group.jpg.jpg
Blade_Pair.jpg.jpg
Plier_Comp.jpg.jpg
Skele_Comp.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest