ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/17/2009
Když na to tak koukám, kombinace Freestyle CX + ráčna od Victorinoxu (s lacinými standardními bity dle výběru) v jednom pouzdře by vůbec nemusela být špatná - stejně je šroubovák co chvíli potřeba odděleně od kleští, kterýma se přidržuje matka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
cykloturista a Rahmed:
Vy jste teda dva lišáciHappy takovouhle masáž na mojí peněženku.Neutral
Ještě mě láká Kick. Není sice tak líbivej, ale rozpětí má 43mm.
Sakra...
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Dušan napsal:
cykloturista a Rahmed:
Vy jste teda dva lišáciHappy
Ještě mě láká Kick...

Grin Tak tady je, prosím recenze LM Kick...Wink
http://www.multitool.org/leatherman-tool-group/medium-tools/leatherman-kick.html

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/8/2009
Freestyle 1449,-
skeletool 1635,-
Tak si vyberLaugh
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Když už se tady porovnává Leatherman Skeletool s ostatními (a já zrovna tohle dilema nedávno řešil), taky přispěju svým mini-review různých "konstrukčních škol" lehčích multitoolů s kleštěma:

1) SOG Paratool z roku 1997 (tehdy ještě USA, dnes už se dělá v Číně, cena tehdy i dnes cca 1600)
- pro mě doteď nepřekonané skládací kombinačky a (díky leštěnému povrchu nejen morální) životnost.
- 165g, nejkompaktnější konstrukce na trhu, rukojeti navíc nikdy netlačí do ruky
- Nástroje se dají za pár šupů měnit a kombinovat (hladké, zubaté, polozubaté, pilky, pilníky, stahováky...)
- kvůli každému nástroji se musí otvírat (hračičkům nevadí, ostatním samozřejmě ano),
- nástroje jsou nejištěné, ale díky sevřené konstrukci rukojetí aspoň nemůžou skřípnout. One-hand kleště Happy

2) Leatherman Skeletool CX 2009/10 (Mexiko/?/kompletace v USA, ceny 1600-2600 dle prodejce)
- inovovaný model s hladkou čepelkou ze 154CM (konečně - na tak krátkou ty zuby byly marketingový nesmysl),
- "cool" vzhled, jen ten "karbón" není nic než konstrukčně nepodstatná příložka; co díra to lapač na bordel
- kleště jsou relativně malé a zhruba o třetinu slabší než u "referenčního" Paratoolu,
- těžko se to otvírá/zavírá - kdyby tam nebyly zbytečně předimenzované 3+2 péra, mohl být klidně o 40g lehčí!
- i s tak málo nástroji váží jenom o deko míň než SOG, hrany nože trhají kapsu, ve všech rozměrech je větší.

3) Buck X-Tract z roku 2009 (ač Buck, tak horší Čína než Čína Sad cena 900-1400 dle prodejce)
- spíš nůž než multitool, unikátně řešené otvírání všech nástrojů (vše jištěné, vše one-hand!), 162g.
- nádherná one-hand čepelka otevíratelná švihem, jenže z měkké "420" a blbě zubatá (špičaté zuby se zakusují)
- malé čelisti a rukojeť kleští - ale na pořádný záběr ani nedojde, protože ta subtilní litina dřív pukne (ověřeno).

Results and Conclusion:
- kdo chce multitool s nejlepším poměrem cena/výkon, koupí si za kilo 400-gramového číňana v supermarketu
- Skeletool je překvapivě funkční machrovinka - ale byl koupenej jako dárek a nepřesvědčil mě to změnit.
- Buck beru jako ztratitelnej nožík s kleštičkama na "No-Duty" (ala s 91mm SAK), styděl bych se prodat ho dál.
- Paratool po 13 letech služby "do roztrhání těla" už nutně potřebuje NOVÉ POUZDRO.
...Asi ho oblíknu u Leathermanů Laugh

A teď fotky, ať si zas někdo nestěžuje že jenom kecám a v životě jsem to v ruce nedržel:

radek124 vložil tyto přílohy:
R0017431.JPG.jpg
R0017434.JPG.jpg
R0017436.JPG.jpg
R0017437.JPG.jpg
R0017444.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
K tomu Paratoolu se mohu jen přidat a na všech frontách souhlasit. Netvrdím, že současný Leathermany a spol. jsou špatný, ale já ho mám taky cca od 1996 a jede furt jak down. Asi jako u všeho platí, že čas je tou nejdůkladnější prověrkou. Wink
I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Já bych toho číňana ani nekupoval. Tuhle jsem ho potřeboval na zdeformovaný očko u sněhovejch řetězů na autě. Chytnu, stisknu a "pink" - jedna čelist se ulomila, asi byla špatně tepelně zpracovaná. Onehdy zase mi ulítla špička u čínskýho zavíráku. Tomu, co není vyrobený v Číně pod západní značkou, bych se opravdu vyhýbal.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
fettgesicht napsal:
Tomu, co není vyrobený v Číně pod západní značkou, bych se opravdu vyhýbal.

Problém je, že drtivá většina chinasek jakousi značku nese, spousta "západních značek" už jinde než v Číně ani neprodukuje - a na odstrašujícím případu toho Bucka je vidět, že ani ta "západní" licence už Čínskému cifršpionovi není svatá... Cry

Ale co naplat - když vezmu z auta třeba tenhle 2 roky starý a překvapivě nezničitelný 50-gramový pidičíňan s blikátkem "John Benzen Tools" za neskutečných 29 korun z Globusu (nožík původně naprosto tupý, rukojeti pekelně tlačí do dlaně - ale tehdy jsem potřeboval vypáčit pojistku stěračů, pomohl a tak už u mě zůstal), v poměru cena/výkon se musí SOG i Leatherman se svými 100× dražšími multitooly stydět, přestože je mám v podstatě hrozně rád...red face

(tímto se ctěnému osazenstvu omlouvám za znečišťování značkového vlákna fujtajblem z číny!)

radek124 vložil tyto přílohy:
R0017448.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/3/2009
Zdravím, chtěl bych si objednat Leatherman Surge, mohl by jste mi někdo poradit, kde to bude nejlepší ?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/8/2009
Nedá se náhodou dokoupit hladká čepel na skeletool? Když už je konečně napadlo ji udělat.
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Atilla napsal:
Nedá se náhodou dokoupit hladká čepel na skeletool? Když už je konečně napadlo ji udělat.

Na rozdíl od SOGu to ani v USA nejde "za $5 objednat a vyměnit" - takže nejlépe za rok-dva, až dojdou zásoby zubatých 154CM, starou přerazit a poslat do servisu... Beating

...A nebo koupit o tisícovku levnější "starý nezubatý" model ze 420 (pozor, nové 420 jsou pro změnu polozubaté!) a vykašlat se na fórových 6 cm "karbónové příložky" a 6cm čepelky perořízku z kosmické 154CM (na které se ovšem hned po rozbalení musí srazit horní hrany, protože jinak sprostě řeže do ruky)...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
Na Aukru se objevila nabídka na náhradní želízka na Leathermana. Je ovšem otázkou, jak dlouho vydrží...Wink

tady klikni Happy
Posláno:

Štamgast
Podle toho co dotyčný prodává je možné, že to nebude ani na kšeft a že se jenom chce zbavit použitelných dílů - ale to jenom spekuluju, každopádně ne všechno "levné" musí být nutně padělek (tuším že v servisu by při "celoživotní záruce" uvedené díly vyšly sakra levněji).
Konkrétně od Leathermanů se na Aukru (Yavvy, schehrezada...) běžně nabízejí úplně nové kousky za opravdu solidní importní ceny - viz Skeletool CX výše (byl za 1700 i s dobírkou) - zavedení kameníci s 50% přirážkou občas musí pukat vzteky... Cool
Posláno:

Pokročilý
Já to napsal blbě red face Já myslel, jak dlouho to vydrží, než to někdo koupí Happy Ale zatím se nezdá, že by se o to lidé rvali...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/3/2009
Nevím sice jak kvalitní ty želízka na aukru jsou, ale na svém TTi jsem zlomil pilku. Poslal jsem celý kleště do tradenetsra (protože mi pilku nechtěli prodat jen tak bez servisu).

1) cena poštovného pri odesílání kleští 45 Kč.
2) cena pilky (servis v ceně) 250 Kč.
3) cana dobírky při odeslání z tradenetsra 120 Kč

Už nepočítám to, že jsem na kleště čekal 1 měsíc, protože to poprvé odeslali na jinou adresu.

Toť moje zkušenost s autorizovaným servisem.
Posláno:

Pokročilý
To je opravdu drahý servis...Já jsem to nakonec udělal přes jednoho známého prodejce Leathermanů (praskl mi šroubovák - už jsem o tom tady psal) a stálo mě to jen poštovné. Holt je to nevýhoda toho, když koupí člověk kleště v USA nebo na Aukru bez dokladu. Nicméně nepočítám, že se na jedněch kleštích zlomí třeba 3 nástroje... Takže se nižší cena pořád vyplatí více, než vyšší cena a s dokladem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Nevíte zda lze překopat rozložení nástrojů na Leatherman Wave tak, abych jako levák využil jednoručního otevírání hladké čepele? Nebo pokud víte o jiném typu kde by to šlo, dejte vědět. Chci nějaký multitool pro leváka.
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Štamgast
Prapor napsal:
Nevíte zda lze překopat rozložení nástrojů na Leatherman Wave tak, abych jako levák využil jednoručního otevírání hladké čepele? Nebo pokud víte o jiném typu kde by to šlo, dejte vědět. Chci nějaký multitool pro leváka.

Pravděpodobně by to šlo...ale bylo by třeba upravit ručky Wink V místě čepelí jsou větší vybrání - právě na otvírání nožíků...

Rahmed vložil tyto přílohy:
P1040359.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
...ještě rozložený Wave pro inspiraciHappy

Rahmed vložil tyto přílohy:
lm.wave___.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Pěkná fotka, díky. No jo ale co ty linerlocky? To asi nebude jen tak to přehodit
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum