ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Já bych do toho šel.

Tak snad to bude pasovat...zrovna na ty PSTčka ho samozřejmě potřebuji... Grin
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/27/2016
To Rahmed: Moc děkuji za recenzi.
To zetorgs: Počítám s Tebou. Zatím jsme 4.

Pokud by měl ještě někdo zájem, tak dejte vědět. Nejlépe přes tlačítko email. Předběžně uvažuji, že bych nákup udělal během víkendu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Rádo se staloWink
Pokud by byla někde vůle, stačí to vzít přes tenkou fólii a tradáOk

Dneska lehoučké kombíčko... KF4 & Voyageur... výborně se doplňujíCool

Rahmed vložil tyto přílohy:
IMG_20220916_094620_152.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Zdravím mám taky zájem o klíče psal jsem email Bohouš.
Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Synkův nařaďáček

Piroha5 vložil tyto přílohy:
DSC_0141.JPG.jpg

Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/13/2022
Dal jsem to jako že to chci koupit a cena za 5kusu už se vším je 221.30USD. Tak že děleno 5 je 44.26. Je to teda za tu variantu tvaru kost. To je nový model. Samozřejmě pak ještě pošta po ČR. ) Pokud se někdo za těch podmínek chce přidat tak se ozvěte nebo se přidám já. Ale jeden kus se určitě nevyplatí ideál je 5 a víc.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2014
Dneska přišel Rebaru bráška.

Emilos-E1 vložil tyto přílohy:
IMG_20220916_172912_148.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/8/2016
K akci klíče se připojím taky, poslal jsem e-mail, díky...
Posláno:

Štamgast
Super Tool Cool

lm.st200.sts.1.jpg.jpg
lm.st.sts.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/29/2009
Přidám jednu „bez kleští" ...

loner01 vložil tyto přílohy:
20220917_170207.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Ahoj všem, kdo se mi ozvali ohledně hromadného nákupu klíčů pro servis Leathermanů, ale i všem ostatním Happy

Včera jsem se pokoušel provést nákup klíčů, ale Ebay začal dělat problémy se zasíláním určitého typu produktů do EU a nedovolí mi dokončit nákup. Řešil jsem to s prodejcem klíčů, který mi napsal, že se jedná o nějaký aktuální nešvar Ebay Global shipping program, kdy Ebay v domnění, že v celé EU je striktně zakázáno kupování a držení nožů (Leathermany mají obvykle alespoň jednu čepel), tak určité druhy zboží označují jako neposlatelné a nedovolí dokončit nákup.
Já jsem přitom před dvěma týdny na Ebay koupil jednoho použitého Leathermana, který byl bez problémů poslán z USA přes Ebay Global shipping program, takže nevím, zda je problém systémový nebo je to věc nějakého nastavení účtu prodejce a ne všichni prodejci si s tímto možná umí poradit a poslat balíček sice koupený přes Ebay, ale bez využití Ebay Global shipping program, se jim nechce nebo jim to možná Ebay nechce umožnit.

Po výše popsaném zjištění jsem před chvílí zkusil na Ebay a také z USA, koupit dva Leathermany, na které jsem měl zálusk a které byly k prodeji formou "buy it now - koupit hned" a také mě nepustila dále hláška o restrikcích.

V pondělí to zkusím řešit s Ebay (jejich chat funguje pouze v pracovní dny), ale popravdě moc nevěřím tomu, že budu vyslyšen.

Ještě je tu možnost dostat sem balíček přeposláním pomocí přeposílacích služeb jako například shipito.com. Zkusím prověřit, co by tahle a jí podobné služby stály.

Pokud máte někdo účet na Ebay, zkuste prosím dát nějaký počet klíčů do košíku a jít na "go to checkout - překontrolovat". Mě se zobrazí červeně podbarvená hláška o tom, že existují nějaké restrikce a není možné pokračovat v nákupu. Stejnou hlášku to hází i v případě, že dám "buy it now - koupit teď". Pokud by to nikomu z Vás, kdo to v Ebay případně vyzkoušíte, nešlo, tak asi nebude možné nákup realizovat jinak, než přes ty přeposílací služby, které ale nákup asi zase o něco prodraží.

Díky
Pavel
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/13/2022
Jo u mě to samé. Asi nějaká US novinka. )))) Já netuším jak to obejít. Většinou nakupuju jen v aukcích u obchodníka jsem dlouho nic nekupoval. A zkoušet koupit nějakej nůž co nechci by mě mohlo srá..... když by ta platba prošla, pak už to nejde zrušit ) Na chat se necejtím možná když by se tam dalo zavolat.
Posláno:
Začátečník
To milan71:
Před chvílí jsem dočetoval s Ebay. Nakonec chat fungoval i dnes.
Bylo mi doporučeno, ať se zkusím s prodejcem domluvit na poslání zboží mimo ten jejich Ebay Global shipping program. Jakože by to prodejce poslal napřímo. Zkusil jsem tedy znovu kontaktovat prodejce s žádostí o nevyužití GSP a poslání klíčů napřímo. Budu doufat, že k tomu bude ochotný. Celkem ale chápu, že se už prodejcům do přímého posílání moc nechce, protože spousta kupujících, kteří neměli zkušenost s celním řízením, odmítalo zaplatit DPH, případně i clo a pak se balíčky vracely zpět prodejcům, kde po nich přepravce chtěl ještě zpáteční poštovné. S GSP to mají prodejci vše ošetřené předem, protože kupující uhradí předem i všechny poplatky spojené s doplacením DPH, případně cla a pokud by pošta 120 fungovala vždy tak, jak by měla, tak by při příchodu zásilky vždy mělo stačit pouze podat celní prohlášení o obsahu zásilky a tím by to mělo býti vše vyřízené, protože DPH a případné clo bylo již předem uhrazeno.
Posláno:
Začátečník
Ještě dodatek.
Na chatu jsem se snažil pracovníkovi Ebay vysvětlit, že v ČR nemáme žádná omezení týkající nákupu nožů a ptal jsem se na možnost toto nějak změnit v systému Ebay a bylo mi sděleno, že nemohou měnit plošnou politiku restrikcí prodejů určitého typu zboží.
Z toho mi tedy vychází, že se v Ebay dozvěděli o nesmyslných omezeních nožů v EU, např. v UK, i když ta už není členem EU, je to fakt na hlavu a např. v DE může být z držení nože také slušný problém.
Přijde mi ale zvláštní, že Ebay uvalil omezení i na příslušenství. Klíč pro servis multitoolu Leatherman, přece neobsahuje žádné ostří - je to pouze nástroj pro údržbu. To už vážně hlava nebere :-/
Posláno:

Štamgast
Tuhle potíž jsem zaregistroval Confused
Je zajímavé, že někdy i v případě GPS není problém, a jindy vyskočí ta přihlouplá hláška... když se mi to stalo předposledně, napsal jsem prodejci a poslal to mimo systém. Ale naposled mě jiný odpálkoval, že je to ostré zboží, které nebude posílat, tam, kam nemá...

Dneska SideClip Cool

lm.sc.6.jpg.jpg
lm.sc.7.jpg.jpg
lm.sc.8.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Rahmed napsal:
Tuhle potíž jsem zaregistroval Confused
Je zajímavé, že někdy i v případě GPS není problém, a jindy vyskočí ta přihlouplá hláška... když se mi to stalo předposledně, napsal jsem prodejci a poslal to mimo systém. Ale naposled mě jiný odpálkoval, že je to ostré zboží, které nebude posílat, tam, kam nemá...

Dneska SideClip Cool

Ahoj LM maniaku. Jsem netušil, že lze do malýho "sajďáka" cvaknout to hejblo na bity. Měl bych dotaz, kde se to dá sehnat, ale gugáči jsem to nenašel. Tak poraď, kde jsi to získal a jestli to pasuje i na rebara.
Dík za radu, Jura
Posláno:

Štamgast
Adaptér je supr udělátko, mám 2 kouskyOk
Jeden jsem bral od zetorgse, jinak eBay za dardu...
Měl by fungovat i s Rebarem nebo ST300Cool
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Rahmed napsal:
Adaptér je supr udělátko, mám 2 kouskyOk
Jeden jsem bral od zetorgse, jinak eBay za dardu...
Měl by fungovat i s Rebarem nebo ST300Cool

Dík,Jura
Posláno:
Začátečník
Ahoj všem zájemcům o klíče pro servis Leathermanů, i všem ostatním.
Bohužel se musím omluvit, ale nakonec nemohu realizovat hromadnou objednávku klíčů k Leathermanům a to z toho důvodu, že Ebay v rámci jejich programu pro posílání mezinárodních zásilek - Global Shipping Program (GSP) zavedl nepochopitelné restrikce na posílání zboží určitého druhu (v našem případě nože a s nimi souvisejícího příslušenství) a tento konkrétní prodejce klíčů, ač je velmi komunikativní a nápomocný, nechce balíček poslat napřímo, tedy bez využití služby GSP. Poslání napřímo mi doporučil přímo Ebay, když jsem se věc pokoušel vyřešit přes jejich chat, takže posláním napřímo se ani prodejce ani kupující nedopouští prohřešku proti obchodním podmínkách Ebay.
Potom je to tedy pouze o ochotě prodejce a bohužel, hodně prodejců na Ebay systém zasílání GSP používá a nechce už jinak, protože to je pro ně méně pracné a také je to pro ně jistota v tom, že DPH a clo je uhrazeno kupujícím předem a nedochází tak k problémům na celnici v ČR, kdy spousta neznalých kupujících odmítala platit DPH a clo a pak s tím prodejci měli následné problémy.

Tento konkrétní prodejce mi doporučil použít buď nějakého mého známého v USA, kterému by balíček poslal na jeho US adresu a ten by jej pak přeposlal do CZ na mou adresu. Bohužel žádného takového známého v US nemám. Další možností, kterou mi prodejce doporučil, bylo využití placených služeb pro přeposílání zásilek z US do CZ. Tato služba funguje na stejném principu, jako ten známý, jen je placená.

Zkusil jsem nastudovat podmínky dvou společností a to shipito.com a planetexpress.com a z toho, co jsem v rychlosti vyčetl, je to tak, že mají několik skladů v USA, do kterých jim proudí zásilky k přeposlání a oni pak balíky posílají do jednotlivých zemí jejich adresátům. Když v USA posíláte zboží z jednoho státu do druhého, tak díky různým daňovým politikám jednotlivých států USA musíte platit daň státu, do kterého zboží posíláte. Výjimkou je stát Oregon, kde mají DPH 0 % a kde mají obě výše uvedené společnosti také své sklady, ale abych tam mohl nechat balíček poslat a vyhnul se tak placení amerického DPH, tak bych musel mít jejich účet premium, kde se platí pravidelný měsíční poplatek 10 USD nebo 60 USD ročně, což bych při objemu mých nákupů na Ebay pravidelně platit nechtěl. V ostatních skladech těchto přeposílacích společností se platí nejméně 9,5 % amerického DPH + se samozřejmě platí poplatky za samotnou službu přeposlání + potom ještě člověk zaplatí cenu poštovného do CZ, což je jasné a dále bude nutné tak jako tak zaplatit ještě české DPH a clo (DPH se platí od hodnoty zásilky nad 22 EURO a clo při hodnotě zboží nad 150 EURO).

Shrnuto a podtrženo je to tak, že Ebay svými restrikcemi dožene potenciální kupující k tomu, že buď zatlačí slzu a zboží si vzhledem k obstrukcím ze strany Ebay nekoupí a prodejci využívající Ebay tedy nebudou dosahovat takových prodejů, jakých by dosahovat mohli nebo kupující absolvuje kolečko s registrací u US společnosti, která se živí přeposíláním zásilek z USA do světa. K tomuto je ale nutné dodat všechna možná negativa, kterými jsou:
- musíte se registrovat a to zasláním skenů dvou vašich dokladů totožnosti (občanka, řidičák, pas) kamsi na druhý konec světa,
- když nechcete platit US DPH při poslání zásilek do meziskladu v USA, odkud Vám zásilku přepošlou do CZ, musíte mít jejich premium účet, za který platíte buď 10 USD každý měsíc nebo 60 USD ročně,
- pokud premium účet nemáte, potom budete platit minimálně 9,5 % amerického DPH jen za to, že se zásilka proletěla od prodejce do meziskladu v USA,
- u některých prodejců je poštovné po USA zdarma, ale u některých se za něj platí
- služba přeposlání zásilky také něco stojí; nebude to asi moc, ale pár USD to bude,
- poštovné z meziskladu v USA do CZ bude stát podle toho, jak to účtuje ta která přepravní společnost (USPS, UPS, Fedex a nějaké další nízkonákladovky); podle mého názoru ta cena nebude ale nižší, než poštovné z Ebay, které má, díky obrovským obratům, u přepravců sjednány jistě velké slevy,
- u planetexpress si musíte sami vyplnit celní prohlášení, samozřejmě v angličtině, což bude pro spoustu lidí problém; pokud jej vyplníte špatně a US úřady se ozvou, tak to za Vás obě společnosti rádi za poplatek opraví; u planetexpress je tento poplatek 15 USD, u shipito nevím kolik,
- při příchodu zásilky do CZ musíte tak jako tak projít celním řízením, během kterého Vám bude vyměřeno české DPH (21 %) a při hodnotě zboží nad 150 euro také clo, což v případě Leathermanů a jejich příslušenství bude 3,7 %,
- poplatek za zastupování českou poštou v celním řízení je, myslím, 189 Kč; bez poplatku můžete vyřídit osobně na vyměňovací poště v Praze, ale pokud jste mimopražští nebo zásilku nemusíte mít co nejdříve u sebe, tak bych dal raději těch 189 Kč a nějaký ten týden bych si na ni počkal; kdyby vše na Ebay proběhlo tak, jak to donedávna fungovalo, tak by se poplatek české poště za celní řízení neplatil; jinak je celkem tragédie, že přes půl světa to zásilce netrvá tak dlouho, jako ji trvá celní řízení a následné doručení v CZ.

Namísto toho, abych přímo při nákupu na Ebay býval bez starostí zaplatil finální cenu 204,16 USD za 8 párů klíčů + poštovné z US do CZ 47,60 USD + české DPH a české clo placené již v rámci nákupu na Ebay 73,36 USD (neplatí se tak už 189 Kč poplatek za celní řízení v CZ) + 5 % ze součtu těchto tří částek jako výpalné za provedení platby přes PayPal a pak už jen čekal na výzvu k dodání celního prohlášení o obsahu zásilky (již od české celnice) a následné doručení zásilky, tak by z toho bylo výše uvedené kolečko, jehož výsledkem by bylo ještě prodražení zásilky o všechny výše uvedené poplatky navíc viz. 9,5 % americké DPH, možná nutnost platby poštovného v rámci US, poplatek za přesměrování zásilky, poplatek za případnou opravu celního prohlášení v USA, poplatek české poště za zastupování 189 Kč a možná, ale zde to bude hodně individuální, i prodražení samotného poštovného z US do CZ.

Závěrem bych se chtěl ještě omluvit za délku tohoto textu, ale chtěl jsem tím ukázat, jak nesmyslná politika v první řadě EU při otázce nákupu a držení nožů vedla k tomu, že společnosti jako Ebay přistoupily, možná z opatrnosti, k plošným restrikcím určitého druhu zboží (v našem případě nožů a jejich příslušenství) a nám, jako koncovým zákazníkům a uživatelům tak zkomplikovali a zase o něco prodražili život.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Hele a blba otazka, nedalo by se to nakreslit a nechat vypalit tady? Co tak koukam na fotku nahore, tak clovek, co to umi, to musi mit za hodku hotove a pri cca deseti kouskach uz by se tyhle pripravne naklady rozpustily
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum