ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2011
RomanDX napsal:
codecz napsal:
Rahmed: Díky za link mrknu na to za kolik budou ty aukce končit jestli se to vyplatí.

RomanDX: Neplatí se clo pří nákupu z Izraele?

Díky

Naposled jsem tam kupoval Skeletool za 51,- USD a neplatil jsem nic navíc.
Ovšem je to už cca rok, tak to může být klidně jinak, nevím...

Jedna zajímavost ke zmiňovanému nákupu, byla to zrovna dražba. Moje nabízené maximum bylo 51,-.
Někdo mě přehodil a zakoupil ho za 53,-. Druhý den mi prodejce napsal, že z důvodu duplicitního kusu mi jej pošle za mnou nabízenou cenu, tj. 51,-
Takového jednání bych se chtěl někdy dočkat u našich prodejců...Laugh

Tak jsem koukal do historie objednávek a kupoval jsem ten Skeletool už v březnu 2021Grin
Ten čas hrozně letí... Každopádně jsem platil pouze za zboží a dopravu. Ale jak říkám, je to už dva roky. (Z Izraele)
Pokud chceš štípat dřevo, použij sekeru.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/15/2019
Rahmed napsal:
Co zkusit aukci mého dvorního dodavatele z Estonska?Cool

Tak jsem od něho objednal za pěkné peníze Wave první generace, co jsem četl tak na něj nedám asi kapesní klip že?

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Jestli to je ten s koženým futrálem, tak gratuluju, to byla supr cenaOk
Taky jsem si na něj myslel, to pouzdérko mi chybí, ale měl jsem honičku s dětmaLaugh
A ne, klip na OG nedáš...

Ale už tam má novou nabídku a Wave+ tam pár jeWink

Rahmed vložil tyto přílohy:
lm.tti.b.vision.r.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/15/2019
Rahmed napsal:
Jestli to je ten s koženým futrálem, tak gratuluju, to byla supr cenaOk
Taky jsem si na něj myslel, to pouzdérko mi chybí, ale měl jsem honičku s dětmaLaugh
A ne, klip na OG nedáš...

Ale už tam má novou nabídku a Wave+ tam pár jeWink

Futrál mám plátěnej, takže si pokukoval asi po jiné aukci než já, jinak na gen2 se dá dát kapesní klip že?
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Človek to vidí na videách a hovorí si aké je to malé, šikovné, ale v skutočnosti je ešte prťavejšie ako sa zdá Shocked Grin

-BaRD- vložil tyto přílohy:
IMG_20230517_121642.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/13/2009
Dnes dorazily leatherman nůžky z ebaye a děkuji Rahmedovi za odkaz na spolehlivého prodejce. Neměl by prosím někdo k zapůjčení tyhle montážní klíče? Zaplatil bych poštovné i odměnu.

Kouba vložil tyto přílohy:
340303079_622436019761967_1716858360460013815_n.jpg
20230519_115520.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/15/2005
Dnes na Dni otevrenych dveri v Caslavi, soucasti vybaveni na preziti po katapultazi z letadla L-159 Alca jsou i Leatherman Supertool.

Spyder vložil tyto přílohy:
6D6077E4_F30A_4F7D_9A9E_B2A414C84276.jpeg.jpg
4E7083E2_41AC_434E_A0D4_53389ED690EE.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Ahoj nemáš víc fotek té soupravy a věcí co jsou v ní? Vyptával jsem se před lety na IDETu a před loni na dnu armády na Floře. A narazil jsem buď na člověka co o tom nic nevěděl nebo na nějakého blba. Prej používají v obou sadách jak na Gripen tak Alca F1. Ale neměl ji tam a ve vestě na přežití bylo jen pouzdro se špulkou. A na hadrech je kapsa na Uton. Tak si vyber. ))) O lethermenu mě nikdo z nich neřekl a to jsem se speciálně ptal na nože. Dík za info.
Posláno:
Pokročilý
Mám jen jednu rychlou fotku. Já jsem nože samozřejmě také hledal (nože pro piloty mě extrémně zajímají, takhle jsem se vlastně před lety ke sbírání nožů dostal), ale nůž tam nebyl naprosto žádný. Měli tam samostatný stánek pro Gripen, ale tam neměli z té sady na přežití v podstatě vůbec nic a samostatně pro Alcu viz foto, ale po nožích ani vidu ani slechu. Celkem jsem spěchal a ten co to tam dozoroval taky nebyl moc sdílnej, jen jsem dostal info, že toto má být součástí té sady. Takže jsem pouze vybalil ty leathermany z pouzdra, což bylo taky trochu moc, tak jsem je radši neotevíral (abych zjistil rok výroby), vedle nich leželi ještě dvoje no-name kleště, pravděpodobně čínské výroby.

Spyder vložil tyto přílohy:
IMG_1112.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
V každém případě dík. Třeba se k tomu časem někde dostanu. )
Posláno:
Pokročilý
Teď mě ještě napadlo do kdy se dělal tedne starej super tool? Já ho mam nekdy 96 ale to už je druhej ten první jsem reklamoval. A od kdy se dělá ten novej netuším. Příjde mě ze jim řekly dejte něco na stůl tak tam je co kdo měl doma. Falkniven F1 jsem měl v ruce jen tu vojenskou pochvu nůž jim ukradlo néjaké šikovné děcko. O lethermanu jsem se dozvěděl teď od tebe. Tak nějak mě to připomíná ČSLA pořádek. )
Posláno:
Pokročilý
Další věc ta sada má bejt stejná pro Gripen a Alku. Tak by nebylo od věci zjistit jestli mají stejné sedačky.Ty věci má pilot ve vestě, po kapsách a v tom vaku v sedačce. Pak mě ještě napadlo jestli jsou gravitační nože v těch třech Leopadech. Byl by to další nůž v čs.armádě. )))
Posláno:

Štamgast
milan71 napsal:
Teď mě ještě napadlo do kdy se dělal tedne starej super tool? Já ho mam nekdy 96 ale to už je druhej ten první jsem reklamoval. A od kdy se dělá ten novej netuším...

Original Super Tool: 1994 > 2001
Super Tool 200: 2001 > 2005
Super Tool 300: 2009 > dosud
Wink Ok

lm.st.st200.st300.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Ok dík. Tak časově to sedí. První Alky ve výzbroji podzim 2000. Na tom Idetu jsem je otravoval a to už ta Alka taky litala ,ale odpověď zněla že se to teprve řeší že to lítá bez toho. Nevím jestli může lítat letadlo nekompletní ale u nás je asi všechno možné. )) Tak si dám starej Super Tool do skříně jako sběratelskej unikát a budu tahat těžkej Mut.
Posláno:
Pokročilý
Sedačky v Gripenu a Alce nejsou stejné, Gripen má Martin Baker, Alca má českou VS-2B. Sady na přežití také určitě nebyly (minimálně původně stejné), protože přesně jak píšeš výše, Alca byla zavedená v roce 2000 a v té době se tady o nějakém Gripenu ještě ani nesnilo (nakonec zaveden 2005). Takže tu sadu na přežití pro Alcu museli pytlíkovat v Čechách v Aeru, takže tam by ty staré Supertooly fakt seděly. Pokud vím tak Gripen přišel prostě se Švédskou sadou na přežití (včetně Fallknivenu), má to logiku, letadla jsou půjčená, piloti mají komplet švédskou výstroj (kombinézy, anti G obleky, přilby...), samozřejmě je možné, že následně to tam začali obměňovat, sjednocovat....
Posláno:
Pokročilý
To právě asi upně nesedí. Tu Alku asi dělali pokus omyl ale pak to asi chtěli sjednotit. Ten vak z té sedačky jsem nikdy neviděl až teď na té fotce. Tehdá na dnech armády na Floře se ten chlap dušoval že ty věci jsou na oboje stejné. Byla to Česká kombinéza, přes ní anti G návleky a vesta s kapsama v které bylo teda jen pouzdro od F1 se špulkou, Špulka je klasická Britska od nožů RAF/SAS. Návleky (kalhoty) a vesta jsou také Britské Beaufort Mk bohužel to číslo si nepamatuju ale mám ho někde napsané. V kapsách ještě dýmovnice/světilce ta z obrázku, ten stroboskop ten je výroba USA, filtr na vodu mini Sawyer. A další ty drobnosti a to bylo ve vestě. Na pravé noze ale bylo pouzdro na Uton. Švédská je tam právě jen ta F1.

milan71 vložil tyto přílohy:
IMG_20230523_132008_HDR_2.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Takhle - "Švédskou sadou na přežití a švédskou výstrojí" jsem myslel to, co mají na Gripenech standardně švédští piloti, jaká je to výroba jsem nekoumal (je mi jasné, že tam není vše Švédské v dnešním globalizovaném světě, podílu BAE v Saabu a při standardech NATO), v tom máš evidentně přehled ty Wink
Nicméně, když zjistíš něco dalšího, tak dej vědět Ok
Posláno:

Štamgast
...Cool

IMG_20230606_132249_749.jpg_big.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Nemilá záležitostOh No Dárek kolegovi k 50tinám a po měsíci poprvé použito na opravu přehazovačky jízdního kolaKO

Dudulik vložil tyto přílohy:
20230613_153406_resized.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Může se stát...
Evidentně výrobní vada, vše vyřeší bezproblémová záruční výměna za nový kusCool
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum