ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/16/2023
Parádna zbierka 👍
Bee
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/8/2023
Zdravím všechny. Postupně jsem přečetl vlákna o leathermanech, je to dobrá sonda do historie.
Mám dotaz na odborníky: Vím že na ramenech bývaly vyražená data výroby, měsíc a rok. Případně mohly být data na obou ramenech rozdílná. Mám nového Surgeho. Na ramenech mám stejná data, ale značení se asi změnilo. Mám tam 22 a 1C. Ví někdo ci to prosím znamená? - jakomrok 2022? a co je 1C? Jsou nějaké kvalitativní serie? Mám také Daicamping DL30 a ten přišel v dosti zlé kvalitě co se týče inženýrských tolerancí, vyrovnání obou ramen v otebřeném a zavřeném stavu, tak jsem se trochu obával jestli i leatherman třeba nebude na výměnu, viděl jsem také dost divné kousky z výroby - jsem na to trochu puntičkář. Musím říct že Surge přišel skvělej, inženýrský tolerance perfektní, malý mezery, na obou ramenech stejný...skvělěj kus. Tak mě jen zajímalo jestli jsou různý kvality a jestli to třeba značí na ramena...Tenhle jako všechny pro čechy je z Německa...Děkuji za případné odpovědi.
Bee
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/8/2023
Ještě jsem zapomněl k současné "cutter gate" u Leatherman Arc co řeší amíci - někde jsem zaslechl že ty cutters co má Arc a mají takovou jakoby dírku viditelnou mezi čelistma pokud jsou kleště u sebe, že mají i Surge od myslím roku 2022. A opravdu, na mém to tak vypadá, že má "nový" šmikátka drátů co má i Arc a lámou se z nich mini odštěpky u střihání drátěných ramínek.Nevíte o tom něco?
Jinak novej Surge (stříbrnej) je překvapivě skvělej. Půl roku jsem si hrál s Daicampingem DL30 a lehce podléhal názorům jak je skvělej, ale Surge je jinej level zpracování, má tlustší plechy a hlavně záruka funguje narozdíl od čínanů.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/2/2009
Ahoj,

Chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte něco bližšího k ukončení výroby modelu FREE P4. Chci na něj přejít, abych omladil svůj opasek po zhuntovaném WAVEu a teď koukám na americké stránky i na českém Morrisu, že výroba ukončena Shocked. Naštěstí se dá ještě sehnat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
...Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
IMG_20231204_182428_305_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Kleště Cool odmakají dobře třetinu použití, potom hladká čepelka asi 15% a pilka možná taky 15%. Zubatááá čepelka s řezným hákem desetinu a všechny ostatní nástroje dohromady těch zbývajících 30%. Tedy až na konzervootvírák Confused ten je netknutý, snad ten odizolovávací břit ne něm jsem asi několikrát použil.

hanes vložil tyto přílohy:
20231213_104148.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Rahmed napsal:
...Cool

Jo, přesně tahle kombinace řeší u mne doma i na cestách 80% požadovaného… no a ty knipexy si už kolikrát půjčovali i profi řemeslníci!
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2008
FríKá2 přírůstek.. Wink

pbpb vložil tyto přílohy:
IMG_20231227_154507.jpg.jpg

Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Hoši - - - > otázka Wink
lze posehnat někde ty "sexy" díratý i funkční LTHM futro druky jinak než vykuchaný z původních futrálů? Díky.. Admire Laugh
Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
Zdravím pánové.
Pritelka chce tátovi k narozeninám pořídit nějakej nůž, viceméně pracovní. Pro mě jsou multitooly španělska vesnice, tak se chci zeptat, dá se pořídit něco slusnyho za +/- 2000,- nebo si má připravit větší budget? Nemusí to být asi nutně leatherman. Pokud by jste měli tip na konkrétní model, budu vám vděčny.
Požadavek jsou kleště a hodila by se možnost použití bitů Happy

Zatím díky.
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
DD
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/27/2021
Takovej slusnej zaklad: https://www.alza.cz/sport/leatherman-curl-stribrny-d6778282.htm
Jinak super pomer vykon cena Wave+, ale tam jsme s cenou troska jinde. Ale obcas se od nekoho objevi kolem 2.7-3k.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2012
A tady maj ten Curl ještě o kus levnějc - jinde už to asi lepší nebude a je to v budgetu :)
Curl
Posláno:

Štamgast
Díky pánové, ten Curl už mám shodou okolností v záložce, byl to první z těch levnějších co mi padl do oka. Ok Wave+ nevypadá vubec zle, třeba jí trochu pomužu s rozpočtem, a ještě ho zvážíme mrGreen
Posláno:

Štamgast
Ahoj!
Mohu požádat kdo máte doma nylonové pouzdro Medium s dutým drukem
změřit co se doň vejde? Jen 100mm?
Signal i Free K2 (oba do 115mm) mi v L pouzdru vaklaj cca 15-20mm..
Jedno potřebuju dočasně pořídit a nevím jestli L nebo stačí M
Děkuju

Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
GanGreen napsal:
Zdravím pánové.
Pritelka chce tátovi k narozeninám pořídit nějakej nůž, viceméně pracovní. Pro mě jsou multitooly španělska vesnice, tak se chci zeptat, dá se pořídit něco slusnyho za +/- 2000,- nebo si má připravit větší budget? Nemusí to být asi nutně leatherman. Pokud by jste měli tip na konkrétní model, budu vám vděčny.
Požadavek jsou kleště a hodila by se možnost použití bitů Happy

Zatím díky.

Na bazoši je zánovný Surge s krabičkou a púzdrom za 2500,- Púzdro je kapánek jeté, ale za tú cenu, no nééékup to! Tak mu to dáte bez púzdra alebo kúpiš časom nové.

Ale Surge je medzi ostatnými multitoolmi ako hlavný bojový tank mezi Daciami Duster.
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/1/2007
pbpb napsal:
Ahoj!
Mohu požádat kdo máte doma nylonové pouzdro Medium s dutým drukem
změřit co se doň vejde? Jen 100mm?
Signal i Free K2 (oba do 115mm) mi v L pouzdru vaklaj cca 15-20mm..
Jedno potřebuju dočasně pořídit a nevím jestli L nebo stačí M
Děkuju

Ahoj.
V pouzdru Medium nosím Free P4 (dle popisu výrobce 10,78 cm) a po zapnutí je nad ním ještě cca 3 mm místa.
P4 (bez klipu) do něj pasuje celkem natěsno, nevaklá v něm a jde snadno vytáhnout.
Když máš nůž, není to survival, ale kempování ... (výrok připisovaný vojákům britských SAS)
Posláno:

Štamgast
Ok
Erleichda..
Posláno:

Štamgast
Svajciar napsal:

Na bazoši je zánovný Surge s krabičkou a púzdrom za 2500,- Púzdro je kapánek jeté, ale za tú cenu, no nééékup to! Tak mu to dáte bez púzdra alebo kúpiš časom nové.

Ale Surge je medzi ostatnými multitoolmi ako hlavný bojový tank mezi Daciami Duster.

Moc díky za tip Ok
Kdyby to bylo v inzerci tady, asi by to šlo, ale nákup z bazose asi neprosadim (špatný zkušenosti) mrGreen
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
@GanGreen
Zkus mrknout na SOG:

SOG Multi-tool

Osobní zkušenost nemám, jsem také team Leatherman...třeba někdo poradí, nebo recenze na YT.
Ceny ale mají tam, kde se chceš pohybovat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Pomocníci Cool k nezaplacení!

hanes vložil tyto přílohy:
20240111_120734.jpg.jpg
20240111_115507.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum