ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2009
Osobne mam Leatherman Charge TTi a musim povedat, ze je asi to naj multitool, co som mal doteraz v rukach, Vinox Spirit mi ale zas na druhej strane pride preciznejsie spracovany, i ked menej robustny. Som viac nakloneny k Leathermanovi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Taky já mám Leatherman Charge TTi ,na pásku u pracovních kalhot = že dostává PĚKNEJ KOPRLaugh ,dělám na stavbách (na "noži" používám skoro všechny želízka).
Mám ho cca 1rok a zatím 100% spokojenost ,tak asi takWink .
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/14/2009
Prave toto mam na mysli, Leatherman je uz na prvy hmat v ruke huzevnatejsi a clovek si s nim dovoli hrubsie zaobchadzanie, kym Vinox je taka lestenka, samozrejme aj ta ma svoje kvality, o tom niet pochyb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/30/2008
já tu laštěnku používám tři roky a nedam na to dopustit Laugh je skoro na všechno
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
Leatherman i Victorinox, obojí je kvalitní, záleží co, komu padne do ruky.Happy Jedinej rozdíl je, že Leatherman, dává záruku ,, jen" 25 let, kdežto Victorinox, záruku doživotní.Laugh
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2008
Mám cca rok Leatherman Blast a dostává pořádně zabrat....a je skvělej, funkční........málokdy musím vzít normální kleště anebo šroubovák, t
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/24/2009
Chci se zeptat na Leatherman Charge TTi.Ten maly vymenitelny sroubovacek na strane nuzek - pokud jej ztratim je mozne ho znovu dokoupit?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/11/2001
cipisekcz napsal:
Chci se zeptat na Leatherman Charge TTi.Ten maly vymenitelny sroubovacek na strane nuzek - pokud jej ztratim je mozne ho znovu dokoupit?

Urcite je ho mozne dokoupit a prodava se i jako soucast sady Bit Kit...

pozn. Sada se da koupit uz od 500 Kc...
PxP
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/18/2008
to mifr: neprodaval jsi nahodou Victorinox Swisstool Spirit? jestli jo, je jeste k mani, nebo uz je pryc?

jinka mam Leatherman Fuse - minuly tyden se mi ulomila ploska toho malyho plochyho sroubovaku, tak sem to posla do firmy TradeNet na opravu. Snad to daji do poradku, nicmene me to trosku znepokojilo ohledne kvality. Dotahoval jsem totiz obycejny sroubek a to ani zadnou velkou silou, tak nevim. Asi budu muset kleste poradne proverit, ale az do ted (tj.2roky) slouzily jinak dobre. PxP
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/18/2009
Já používám Charge Ti a zatím bez problémů...

maxwell vložil tyto přílohy:
P1070024.jpg

Posláno:
Pozorovatel
to maxwell: Jsou nejake zkusenosti s pinikem a pilkou na zelezo?Nekde jsem cetl ze pilnik moc nevydrzi.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
parkrat jsem s nim brousil sekyru, napred hrubou stranou pak jemnou. bez problemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
cipisekcz napsal:
Jsou nejake zkusenosti s pinikem a pilkou na zelezo?Nekde jsem cetl ze pilnik moc nevydrzi.

Dovolím si taky odpovědět - pokud máš na paměti, že to není pilník jako nástroj, se kterým můžeš dělat celý den 5x v týdnu, ale že to je "udělátko" na rychlou ("nouzovou ") práci, pak rozhodně vydrží dost. Běžně s ním dělám různé opravy i broušení nožů a jiného - 58 HRc bral v pohodě.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/18/2009
Pilník je funkční...z druhý strany je to diamanťákWink s tim brousím háčky...
Posláno:
Pozorovatel
Zajimalo by me: kdyz odmyslim kleste-dokazal by nekdo porovnat Leatherman TTI a Victorinox Outrider co do uziti v praxi?.Myslim odolnost pri praci,drzeni v ruce atd...
Outrider mi prijde levnejsi a lehci,ale zrovna ta vaha mozna nemusi byt vzdy vyhoda.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/7/2004
2 cipisekcz
mám oba - LM Ch.TTi 3/4 roku a V.Outrider 14 let. Oba patří každý do zcela odlišné kategorie, tzn. jejich porovnání je poněkud nesmyslné. Těžko srovnávat multitool a víceželízkový závírák... Kleště opomenout nelze, jelikož jsou základem multitoolu. LM tahám v batohu po městě, Vnox většinou na trek - když jedu do hor na více jak týden. Je jasný že zavírák je levnější a lehčí, plus má vývrtku (Co se týče absence vývrtky na LM - tahám v batohu ještě malý Wenger, kt. vývrtku má. :)

ad využití - každý využívám v max. míře f-cí, kt. nabízejí. Rozhoduješ-li se mezi nima, tak je to asi spíš otázka toho, co hodláš více využívat, a taky jestli chceš víc tool nebo nůž.
Posláno:
Pozorovatel
To Skywalker :Jeste by me zajimala cepel u LM trpi take vuli jako to byva u Vinoxu rady 111mm.
Co delka a umisteni krizoveho sroubovaku Outrideru.Da se rict ze je v praxi vyhodou o proti umisteni misto vyvrtky?Jinak dekuji vycerpavajici odpovedi.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2007
u charge TTi ziadna vola nieje, vsetko sedi na desatinu milimetra presne. A keby aj nejaka vola casom vznikla tak si ho jednoducho pomocou dvoch Torxov dostelujes podla svojej chuti.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
cipisekcz napsal:
....Co delka a umisteni krizoveho sroubovaku Outrideru.Da se rict ze je v praxi vyhodou o proti umisteni misto vyvrtky?.....

Křižák místo vejvrty je podle MĚ na prd, nebo spíš na takový jen "půl-otáčkový" otočeníLaugh šroubem. Umístění křížáku u Vinox Outrideru bude "podle MĚ" víc jako klasik šroubovák.
Jinak ohledně LM charge TTi - jak už jsem tu vejš psal, maximální spokojenost .
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/7/2004
cipisekcz napsal:
To Skywalker :Jeste by me zajimala cepel u LM trpi take vuli jako to byva u Vinoxu rady 111mm.
Co delka a umisteni krizoveho sroubovaku Outrideru.Da se rict ze je v praxi vyhodou o proti umisteni misto vyvrtky?Jinak dekuji vycerpavajici odpovedi.

Mám starou verzi Outridera, kt. ještě ten "dlouhý jemný křížový šroubovák " neměla :) V další řadě prostě vyplnili tím šroubovákem nevyužité místo.

Umístění širšího křížáku namísto vývrtky mi moc praktické nepřijde. Ale Outrider se dělá jen s vývrtkou, takže je to irelevantní. Beztak bych volil verzi s vývrtkou :)

LM Charge TTi je nejvyšší model Leathermana, a je tedy zpracován precizně, příp. vůli čepelí eliminuješ dotažením pinů. Prášk. ocel S30V (kt. je jen u tohoto modelu) je také poněkud jinde než nerezovka u Vnoxů (kt. je spíš takový slušný průměr).

cenově se vyplatí koupit LM venku, vychází cca kolem 118 dolarů, ceny zde jsou dosti nadsazené... V. Outrider 41 dol. plus pošta, tzn. že za cenu Charge TTi v ČR, můžeš mít při obj. zvenku LM i Vnox Happy

Přeji Ti šťastnou ruku při výběru :)

S.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum