ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/6/2005
JeromeHeretic napsal:
Core...nejmene umele hmoty

Co jsem ted koukal na Charge Ti, tak jsem tam zadnou umelou hmotu nenasel.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
wolf napsal:
JeromeHeretic napsal:

No já, ať koukám jak koukám na Charge TTi, taky žádný plast nějak nemůžu najít...

To Pítr: doklad bohužel nemám, bývalý šéf velitelky přivezl před nějakým rokem osobně z USA, ale bez dokladu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
To jsem si oddychnul Happy Charge TTi mám úplně stejný co ostatní. A co si pamatuju tak ani na modelu Wave (což je základní model full-size kleští) není ŽÁDNÝ PLAST.
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/10/2008
Vlastním L. Surge a kromě nylonového pouzdra na něm také není po plastu ani památky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
wolf napsal:
JeromeHeretic napsal:

Hm, kdyz koukam na ruzne fotky, tak taky nevidim. Nicmene TTi stoji o dobrych 15 stovek vic. A uprimne - ja nemam titan moc rad (pozor, nezpochybnuju jeho kvality, jen proste se mi nelibi, IMHO titan patri jako sroubeni do polamanych kosti, ne na noze Happy), navic to diky tomu titanu nema vzhled te leathermanovske klasiky, coz pro mne ma jisty vyznam z hlediska estetiky. Na tom Core zadna umelahmota neni s vyjimkou takovych podlozek u klesti mezi telem rukoleti a celisti klesti. Vlastne jakoby umelohmotny distancni sloupek, silu ale nese ten kovovy cep. Tusim, ze ty stare modely tam zadne podlozky nemely, ale mely v miste, kde jsou pridelane kleste, bocnice prolisovane do uzsiho profilu, aby sedely primo na kleste... (ale nevylucuju, ze si to pamatuju blbe)
Posláno:

Štamgast
Candát napsal:
Vlastním L. Surge a kromě nylonového pouzdra na něm také není po plastu ani památky.

Surge byl druhy kandidat, kterho jsem zvazoval. Nakonec zvitezli Core prave kvuli tomu puvodnimu designu. Navic sem si i rikal, jestli ta zvlastni vykrojeni bocnic na surge, by mi pri praci nevadily. Kdyz to ma clovek rozklapnute na kleste, jsou ta vykrojeni na vnitrni strane klesti, tam by to vadit nemelo, ale ve chvili, kdy to ma clovek slozene v te "kompaktni" pozici a jen ma vytrcene na praci nejake zelizko, by mi to asi vadit mohlo.
Posláno:

Štamgast
BTW: Netusite z jake oceli jsou na tom Core vyrobena zelizka? Kdyz koukam na krizovej sroubovak, tak je to takove profilovane, jak kdyby to byla nejaka praskovka lisovana ve forme...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/8/2003
JeromeHeretic napsal:
...bocnice prolisovane do uzsiho profilu, aby sedely primo na kleste... (ale nevylucuju, ze si to pamatuju blbe)

Správně si to pamatuješ - tenhle drobek se mnou rekonstruoval celej byt mrGreen

Dendorric vložil tyto přílohy:
IMG_3337.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo a pred chvilkou sem si se svoji novou hrackou hral a zjistil sem, ze otvirak na konzervy je uplne priserne tupy a budu ho muset nabrousit. Trosku me to tedy zklamalo, ze z vyroby neco takoveho pusti...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
JeromeHeretic napsal:
BTW: Netusite z jake oceli jsou na tom Core vyrobena zelizka? Kdyz koukam na krizovej sroubovak, tak je to takove profilovane, jak kdyby to byla nejaka praskovka lisovana ve forme...

Ja bych rek ze vsechny budou z 420
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/8/2007
Zdravim chlapí.Dlouho jsem tohle fórum pročítal a až teď jsem dostal námět na dotaz.Pokud se to tu už někde řešilo, tak se předem omlouvám za spam.
Nevíte někdo, jak je to přesně s reklamací leathemanů, obzvláště v ČR?A tou 25let trvající zárukou?Známýmu se podařilo zlomit kleště na 8 měsíců starým Core tak koumáme jak to vyřešit.Bohužel už nemá učtenku o koupiBeating .
někde jsem tu četl,že záspuce LM je tu tradenet.Jaký s ním máte zkušenosti?
Děkuju za odpověd
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/3/2009
Potřebuju zjistit kde koupit pilku na TTi , zlomil jsem ji. Máte někdo zkušenosti kde se dají sehnat jednotlivá želízka?????

Díky všem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/7/2008
.Predator napsal:
Potřebuju zjistit kde koupit pilku na TTi , zlomil jsem ji. Máte někdo zkušenosti kde se dají sehnat jednotlivá želízka?????

Díky všem.

www.tradenetsro.cz
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
čau kluci, pořídil jsem si leatherman wave a chci ho trochu zakonzervovat, aby nechytl liškuConfused jaký olej by ste doporučovali nebo použili vy? přemýšlel jsem, že bych ho prostříkl silikonovým olejem... ale když jsem to udělal se svým starším gerberem, tak se v čepech uvolnila nečistota a kleště dost zatuhliSad tak nevím. co vy na to?
dík za rady a hezký večer
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
LIŠKU? Surprised
Sakra chlapi, vy utrácíte takové hříšné prachy abyste byli podělaní že Vám ten klump za měsíc zrezne? Beating

Možná že XTR má zatím zkušenosti jenom s echt čínou, možná že za prd už stojí i ten slavný Leatherman (přiznávám že a na EDC pracovní nástroj mám jiné preference než je "cool značka"), ale věřte mi že KVALITNÍ NEREZOVÝ MULTITOOL Vám nezrezaví ani po 10 letech každodenního používání!

FYI, to vpravo je můj SOG Paratool z roku 1997 (za třetinu ceny dnešních TTi), nošený prakticky denně, používaný venku i v místnosti kromě žrádla na cokoliv, občas opláchnutý vodou a NIKDY NIČÍM neolejovaný. Jediné na čem je snad poznat zasloužilý věk je pilník a penál, ale ty bych teda určitě nemazal Laugh

PS: když tady čtu story o prasklých Leathermanových titanových střenkách, zlomených pilkách a puklých kleštích Oh No (já to zažil jenom jednou - u toho čínského šuntu značky "Buck" vlevo), asi bych si být Vámi vybral jinou modlu než těžký Leatherman za nekřesťanské 3-4 litry - po 12 letech už snad můžu prohlásit že "cool" design a hlavní čepelka ze 154CM (která je u multitoolů asi tak stejně druhořadá jako otvírák flašek) opravdu nejsou všechno...

radek124 vložil tyto přílohy:
R0016408.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
radek124 napsal:
LIŠKU? Surprised
Sakra chlapi, vy utrácíte takové hříšné prachy abyste byli podělaní že Vám ten klump za měsíc zrezne? Beating

asi bych si být Vámi vybral jinou modlu než těžký Leatherman za nekřesťanské 3-4 litry...

Grin Fajn, hned jdu svého Surge "hodit" do inzerceLaugh Nebo rovnou do koše??
Ještě, žes mi (nám) poradilmrGreen

Rahmed vložil tyto přílohy:
P1040359.JPG.jpg
P1040360.JPG.jpg
P1040363.JPG.jpg
P1040365.JPG.jpg
P1040367.JPG.jpg
P1040370.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Rahmed napsal:
radek124 napsal:
LIŠKU? Surprised

asi bych si být Vámi vybral jinou modlu než těžký Leatherman za nekřesťanské 3-4 litry...

Grin Fajn, hned jdu svého Surga "hodit" do inzerceLaugh Nebo rovnou do koše??
Ještě, žes mi (nám) poradilmrGreen

jo tak von má nůžkyGrin Applause tak to o něm začínám uvažovat... ja mam tti a nemůžu si ho vynachválit, tenhle se mi líbil, ale nikdy sem si nevšiml nůžek... Cool
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Laugh má...taky jsem ho přehlížel, ale pak jsem si všiml použitelných nůžek,masivnějších kleští, o centimetr delších nožíků, šídla a výměnných listů ála Bosch - a bylo toOk Další plus je Molle futrálek.
Váha 336g mi nevadí...pro mně (zatímmrGreen ) ideální konstelaceCool
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Rahmed napsal:
Laugh má...taky jsem ho přehlížel, ale pak jsem si všiml použitelných nůžek,masivnějších kleští, o centimetr delších nožíků, šídla a výměnných listů ála Bosch - a bylo toOk Další plus je Molle futrálek.
Váha 336g mi nevadí...pro mně (zatímmrGreen ) ideální konstelaceCool

na váhu nehraju, nosím ho stejně spolu s pevným kabarem v batohu, do kapsy se dostane jen vyjmečně... ale líbí se mi čím dál víc...Laugh
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
2Rahmed: Osobně proti Leathermanům (kupovaným za férové, tj. US ceny; použité s černěním za polovic - když už jeté vypadají tak hnusně Wink ) v podstatě nic nemám - ale opravdu jsem nadskočil při představě že někdo (XTR) uvalí tolik peněz za nejznačkovější a nejdražší nerezovej pracovní nástroj a pak se tady veřejně klepe esli nechytne lišku Oh No (jasně že nechytne - leda by jeden z nástrojů byla pastička Laugh )
Sorry, ale to je jako když si klobouk zaštuchá novou předraženou "Schade fmetle TDI" do garáže - a pak ten šoukár místo ojíždění (=používání) chodí už jenom leštit a dle plánu servisovat (=Egoinvestice)
Multitooly jsou na neplánované práce (skautské "buď připraven"), ne na parádění, venčení, slunění a pucování...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum