ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2009
@radek124: někdo holky, jinej vdolky...šetři si nervy, vždyť o nic nejdeCool
U tebe nářaďák maká, u mně taky a že někdo má potřebu si s ním semtam cvaknout u telky a hned ho přeleštit? Co s tím nadělášGrin Lidé jsou různí, a mají právo volby, nebo ne?
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
Tak nevím radek124, není to můj první nářaďák, první byl Victorinox SwissTool Spirit Plus, pak Gerber Suspension a Gerber Multi-Plier 800 Legend a teď ten Wave (jestli chceš večer můžu hodit foto). Leatherman je to první a když jsem viděl jak dopadly ty starší leathermany v inzerci - žádná sláva a to bez uřážky... pravda je, že jsem si ho koupil a přesto využívám spíš ty předchozí, ale to je tím, že ten leatherman se mi používá špatněSad snad si časem zvyknu...

edit: Legenda používám v práci a myslím, že se namakal až až...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
2XTR: OK, narážky beru zpět - jinak na některý z Leathermanových multitoolů už jsem měl dlouho zálusk (TTi, Skeletool), funkce i design jsou na papíře úchvatné - ale zatím pokaždé od koupě sešlo v okamžiku, když jsem ten krám v obchodě vzal do ruky - pokaždé mě na tom (v kombinaci s cenovkou která vylučuje kompromis) nějaká ptákovina naštvala a já tak zůstal kajícně u letitého Paratoolu (který by už potřeboval nový penálek).
TTi - vybavený, ale velký, těžký a k tomu ten obludný penál - nejsem Bořek Stavitel NoNoNo
Skeletool - směšný pidinožík (CX navíc zubatý) fórové kleštičky, tlačí šroubovák i ramena, žádné jiné nástroje NoNoNo
Ještě že neutrácím v e-shopech bez předchozího osahání Cool
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
podobne ja si robim zalusk na Leatherman wave tti
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
No pokud máte někdo zkušenost s Leathermanem Wave dejte vědět, našel jsem ho za velmi rozumnou cenu, tak do něj chci jít.
Th
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/21/2005
Svého času jsem byl taky posedlý myšlenkou koupit nějaký pořádný nářaďák, ale nakonec jsem měl z toho podobné pocity jako radek124. Nakonec jsem to vyřešil koupí kvalitních kleští, které nosím v batohu a ostatní funkce obstarává Vnox Forester, který je stále na opasku a v kapse BM mini pika..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Ahoj Judos,
Leathermanem Wave jsem měl, prodal jsem ho a koupil TTi -čko. Podle mne cenový rozdíl se NEROVNÁ funkčnímu rozdílu obou nožů. Na Wave oproti TTi "horší" pouze ocel hladký čepele, nejni tam ten párací háček na zubatý čepelce a rozdílný materiál madla kleští - který ale na funkci nemá vliv. Prostě TTi určitě nejni tolikrát lepší kolikrát je dražší než Wave. Já si myslím že Leathermanem Wave je VELICE SOLIDNÍ multitool i za běžnou cenu.
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Ahoj Hanes,
díky za odpověď-běžím objednat, proklepl jsm si ho ještě na You tube a jinde a zdá se v pohodě. Původně sjem měl Gerber Suspension-ten šel z domu po měsíci, teď mám Gerber sport ten je fajn i lehkej na cesty, ale nevyhovuje mi koncepčně, takže taky prodám dál, teď snad už naposledy to bude L-Wave.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/8/2009
radek124 napsal:
Skeletool - směšný pidinožík (CX navíc zubatý) fórové kleštičky, tlačí šroubovák i ramena, žádné jiné nástroje NoNoNo
Ještě že neutrácím v e-shopech bez předchozího osahání Cool

Každý na to má jiný názor. Nosím skeletool pomalu rok každý den. A nemůžu si stěžovat. Dotahoval jsem kleštěmi ocelové lanko tak že jsem se na něm houpal mám cca 90kg. Povoloval matky atd. Nikdy jsem nepochopil na noži pilku. Nikdá jsem jí nepotřeboval. A nůžky? Proč proboha, na co? Nehty si ořežu nožem, papír přeříznu. Za to 4 šroubováky využívám dost často. V kleštích jsou štípačky se kterýma se jde v pohodě prostříhat plotem.Odzkoušeno. Nebýt těch blbých zoubků,tak jsem úplně spokojený. Takže bych nic nezatracoval
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Judos napsal:
Ahoj Hanes,
díky za odpověď-běžím objednat...

Dobrá volba...starý Wave jsem používal pěkných pár let k naprosté spokojenostiOk
Teď už rok používám model Surge - chtěl jsem něco víc "heavy-duty" - a je skvělýApplause
Jediný model, který mě ještě láká, je nový Super Tool 300Cool
Zde videjko Super Tool 300
http://www.youtube.com/watch?v=hbs69ial0j8&feature=player_embedded#

...a fotečka mého Surge...

Rahmed vložil tyto přílohy:
P1050215.JPG.jpg

XTR
Posláno:

Pokročilý
2Rahmed: Na tom Super Tool 300 se mi líbí kleště, ale ostatní nástroje nic mocConfused Za to ten Tvůj černej Surge je coolOk
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/24/2009
Mel jsem leathermana super tool 200.Nelibilo se mi hlavne ze pokud chci pouzit nejaky nastroj musel jsem otevrit cele kleste.Zacal jsem uvazovat ze si koupim leatherman TTi.Kdyz jsem ho mel v ruce v obchode.Moc se mi nelibila hladkost chodu nekterych nastroju.Hlavne rozevreni celych klesti.Pak jsem mel v ruce SwissTool X a ten mi prisel nejidealnejsi.Mozna vaha by se nekomu nezdala(lehci varianta je spirit) ale vse chodi hladce.pokud chci pouzit nejaky nastroj nemusim hned rozevrit cele kleste vse ma pojistku.Ani v inzerci nevidim SwissTool na prodej tak casto jako leathermany.
XTR
Posláno:

Pokročilý
cipisekcz napsal:
Mel jsem leathermana super tool 200.Nelibilo se mi hlavne ze pokud chci pouzit nejaky nastroj musel jsem otevrit cele kleste...

Tak to je přesně to, co se mi nelíbí na mém novém L. Wave. U Spirita je to řešený líp, má ještě o 2 želízka víc než Wave a všechny jsou přístupné se zavřenými kleštěmi... Vinox u mě vedeAdmire

Edit: Abych Leathermana zas tolik nehanil, líbí se mi na něm nůž a možnost výměnných bitů...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Ahoj, vlastním starý model Leatherman Supertool , používám ho na vše možné v bytě, na vandru a hlavně jako zálohu
profinářadí v zaměstnání ( pracuji na údržbě a montážích nadzemního telefoního vedení a když ze sloupu spadne
pevný nůž, kombinačky , nebo párák na kabely, přichází na řadu Multitool, ktrerý jejich práci plně zastane, až se někdy divím, co všechno dokáže vydržet - když spadne na zem Multitool, pak je to v pr... a musím dolů za sloupu )
Chci jen říct, že bez promazání a pravidelné a alespoň minimální údržby tohoto nástroje se neobejdu - často ho lovím z bahna, sněhu, kaluže. Už skoro 8 let mi velice dobře slouží a snad kromě tlačení střenek kleští do rukou - bez použití rukavic mu nemůžu nic vytknout .Admire

Michal.Vl vložil tyto přílohy:
STP62991.JPG.jpg

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
není to sice leatherman, ale na druhou stranu- netrhá kapsu,nepotřebuje futrál... taky je to ale OPRAVDU NOUZOVÝ nástroj. přes to jakej je to mikroušek, nabízí výrobce doživotní záruku!!! tak jsem zvědav jestli ten mrňous něco vydrží- kleště i štípačky kupodivu fungují.(v rámci možností dvouprstého úchopu).prostě hezká hračka.

lotrhou vložil tyto přílohy:
mt1.JPG.jpg
mt2.JPG.jpg
mt3.JPG.jpg
mt4.JPG.jpg

Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Vynikající stránky věnované nářaďovým nožům Leatherman i zbytku světamrGreen
Testy, spousty fotek, fórum...
http://www.multitool.org/

Malý závdavek - novinky pro sezónu 2010 Leatherman Style a Squirt ES4Cool

Style_Open_black.jpg
ES4_Open_red.jpg

Posláno:

Štamgast
A jeden obrázek opravdu těžkotonážní sbírkyApplause
LM SuperTool, SuperTool 200, Core, Surge a SuperTool 300...

supertool.core.surge.300.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/24/2009
SwissTool Spirit vs Leatherman Skeletool CX.Uvazoval jsem ze koupim Swiss Spirit ale kdyz vidim ten Skeletool CX.Rikam si ze vlastne pilku,pilnik ani nuzky na multitoolu nepotrebuji.Mate nekdo praktickou zkusenost??
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/26/2006
cipisekcz: záleží, na co ho budeš používat. Já nosím nůž s jednou čepelí (nejčastěji Rat nebo Enduru) a na vše ostatní mám Spirita. Pilka se hodila na položení malé soušky na ohýnek, pilník alias pilka na kov uřízla visací zámek, když si kolegyně zapoměla klíč a nůžky od tenkých drátů až po nehty.
Není důležité zvítězit, ale nasrat toho, kdo Vás porazil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Je nějaká verze, kde je nůž, kleště i docela velké nůžky? Plus šroubovák.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum