ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Multitool V. - Leatherman Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/21/2006
lotrhou napsal:
není to sice leatherman, ale na druhou stranu- netrhá kapsu,nepotřebuje futrál... taky je to ale OPRAVDU NOUZOVÝ nástroj. přes to jakej je to mikroušek, nabízí výrobce doživotní záruku!!! tak jsem zvědav jestli ten mrňous něco vydrží- kleště i štípačky kupodivu fungují.(v rámci možností dvouprstého úchopu).prostě hezká hračka.
Jak pevně to drží na tom kroužku? Má to nějaký zajišťovací mechanismus?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Black napsal:
Je nějaká verze, kde je nůž, kleště i docela velké nůžky? Plus šroubovák.

Velké nůžky má jen Surge, zbytek výbavy samosébně takyWink

http://www.leatherman.com/products/product.asp?id=8&f=6&c=1
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
2Black: teoreticky Buck Xtract Fin.

Požadavky jsem měl podobné jako ty, akorát místo s nůžkama jsem vzal levnější verzi s otvírákem.
Hlavně jsem chtěl aby to byl spíš nůž než kleště a všechno bylo "one-hand" (což v podstatě platí).

Design Bucku je sice super, nůž se dá jako u spousty EDC dokonce i "vyhazovat" - ale po jedné reklamaci (litinové kleště puklé v čepu - od té doby jim už moc nevěřím) a smutném zjištění že na té nádherné dutě vybroušené čepelce z číňanovy 420ky udělá zub i blbá sponka ze sešívačky a vyvazovací drátek - mi po pár měsících nezbývá než zkonstatovat že ač slavný Buck, tak je to podělané blbé čínské bláto.
Žádná "prémiová" verze ze solidního nerezu se nekoná ani pro US market - a nejhodnotnější na celém kaufu zůstává ten parádní OEM penálek, co se dá nosit i naplocho...

http://www.youtube.com/watch?v=vDMKWuo8ty4

Posláno:

Štamgast
radek124 napsal:
2Black: teoreticky Buck Xtract Fin.

...litinové kleště puklé v čepu...
...smutné zjištění že na té nádherné dutě vybroušené čepelce z číňanovy 420ky udělá zub i blbá sponka ze sešívačky a vyvazovací drátek...
...nejhodnotnější na celém kaufu zůstává ten parádní OEM penálek...

Takže to shrňme: teoreticky doporučuješ něco, co je prakticky na nic (na vláknu Leatherman...)Oh No
Posláno:

Štamgast
mrGreen What do you see in the new leatherman?

Rahmed vložil tyto přílohy:
Wave_Mower.jpg
Charge_Deer.jpg
Leatherman_Charge_Sept04.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
2Rahmed: V podstatě máš pravdu, je to off-topic za který se omlouvám - jen jsem chtěl popíchnout, jak požadované parametry (které jsou papírově dokonale splněné), fantastický design a dokonce i solidní značka ve skutečnosti můžou klamat, když se výroba a výstupní kontrola přenechá číňanům (touhle cestou už se bohužel vydal nejen BUCK a SOG, ale s velkou částí dílů i Leatherman!) ... a zákazník tenhle detail nepozná dokud nevybalí krabici Neutral
Posláno:

Štamgast
radek124 napsal:
2Rahmed: V podstatě máš pravdu, je to off-topic za který se omlouvám - jen jsem chtěl popíchnout, jak požadované parametry (které jsou papírově dokonale splněné), fantastický design a dokonce i solidní značka ve skutečnosti můžou klamat, když se výroba a výstupní kontrola přenechá číňanům (touhle cestou už se bohužel vydal i SOG a je otázka času kdy to dolehne i na Leatherman) a zákazník tenhle detail nepozná dokud nevybalí krabici... Neutral

Souhlas, bohužel...doufám, že alespoň Leatherman a victorinox neopustí dobyté kótyConfused
Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:
Souhlas, bohužel...doufám, že alespoň Leatherman a victorinox neopustí dobyté kótyConfused

Jen pro doplnění:

AFAIK, Victorinox/Wenger si zatím ze švédské oceli všechno na SAKy a multitooly údajně dělá sám, jenom ocelové kuchyňáky tradičně outsourcuje do Solingenu a keramiku na nové modely páchá kdoví kde.

A co se týče Leathermanu, tak u něj ve sporu se státem Kalifornie o klamné označování multitoolů jako "Made in USA" v roce 2006 (odkaz) vyšlo najevo, že pilníky a vývrtky jsou bez bližšího určení "European Made" (takže kdoví který Turek jim to vlastně smolí) a čelisti kleští jsou z Mexika (ještě že ne z Číny - to by možná dopadli jak já s Buckem).
Ten soud o odškodné kalifornským zákazníkům sice Leatherman úplně neprojel, ale je jasné že ani Leatherman bohužel neodolal kouzlu outsourcingu. Takže si radši važte svých starých dobrých vercajků (skutečně Made in USA), protože ty nové už lepší nejspíš nebudou...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
krtenek

Posláno: 17. ledna 2010 16:20:48

Pokročilý
Připojený: 21.4.2006

lotrhou napsal:
není to sice leatherman, ale na druhou stranu- netrhá kapsu,nepotřebuje futrál... taky je to ale OPRAVDU NOUZOVÝ nástroj. přes to jakej je to mikroušek, nabízí výrobce doživotní záruku!!! tak jsem zvědav jestli ten mrňous něco vydrží- kleště i štípačky kupodivu fungují.(v rámci možností dvouprstého úchopu).prostě hezká hračka.
Jak pevně to drží na tom kroužku? Má to nějaký zajišťovací mechanismus? Zajišťovací mechanismus to bohužel nemá žádný, mělo by todržet samo- sám jsem zvědav jak dlouho se u mne zdrží- v kapse to jdeCool
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/24/2009
Tak jsem dneska zakoupil Victorinox spirit.Super nastroj.Mnohem lepsi nez muj predesly Leatherman super tool.
Hlavni vyhody oproti Leathermanovi:
pokud chci pouzit nejaky nastroj nemusim hned rozevrit cele kleste
kazdy nastroj lze vyndat/otevrit samostatne.Ne nekolik najednou jako u Leathermana.

Dekuji za cenne rady uzivatelu tohoto fora.
XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
2 cipisekcz: Gratuluju, ať Ti slouží, stejně dobře jako slouží můj Spirit mě Applause
Posláno:

Štamgast
cipisekcz napsal:
Tak jsem dneska zakoupil Victorinox spirit.Super nastroj.Mnohem lepsi nez muj predesly Leatherman super tool...pokud chci pouzit nejaky nastroj nemusim hned rozevrit cele kleste...kazdy nastroj lze vyndat/otevrit samostatne.Ne nekolik najednou jako u Leathermana.

Proti Victorinoxu nic nemám, zvláště jedná-li se o SwissTool, který má skvělé dlátko, šikovné šídlo a poctivé kleště...ale bez rychlého jednoručního otvírání ála LM už bych se asi neobešelWink
A navíc LM Surge jde otevřít flipemLaugh

XTR
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2006
Rahmed napsal:
cipisekcz napsal:
Tak jsem dneska zakoupil Victorinox spirit.Super nastroj.Mnohem lepsi nez muj predesly Leatherman super tool...pokud chci pouzit nejaky nastroj nemusim hned rozevrit cele kleste...kazdy nastroj lze vyndat/otevrit samostatne.Ne nekolik najednou jako u Leathermana.

Proti Victorinoxu nic nemám, zvláště jedná-li se o SwissTool, který má skvělé dlátko, šikovné šídlo a poctivé kleště...ale bez rychlého jednoručního otvírání ála LM už bych se asi neobešelWink
A navíc LM Surge jde otevřít flipemLaugh

To máš pravdu, otevření jednou rukou je příjemné, ale u multitoolu bych to rozhodně neřadil na první místo.. Narozdíl od zmiňovaného přístupu k nástrojům bez otevření kleštíWink
Posláno:

Štamgast
To já naopak kleště otvírám a zavírám rád, jsem hravý typLaugh a nerad bych o tuhle zábavu přišel...stejně jako jednoruční otvírání neobdivuju z důvodu rychlého tasení...málokdy totiž potřebuju něco uříznout, ustřihnout, uřezat nebo upilovat až tak honemGrin o šroubování nemluvě...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Zaujímavý klon charge TTi je charge al (alx). Rozdiel je v iných materiáloch - hliník namiesto titanu, 154cm namiesto s30v. Rozdiel vo váhe je zanedbatelný (5g). Napríklad leatherman charge al (s nožničkami namiesto háku) je na e-bay už od 85 USD +30 USD pošta. Začínam o ňom uvažovať,to už sa dá ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
lotrhou napsal:
Zajišťovací mechanismus to bohužel nemá žádný, mělo by todržet samo- sám jsem zvědav jak dlouho se u mne zdrží- v kapse to jdeCool
Díky za odpověď. Tohle mě odradilo od koupi.
Posláno:

Štamgast
baratona napsal:
Zaujímavý klon charge TTi je charge al (alx). Rozdiel je v iných materiáloch - hliník namiesto titanu, 154cm namiesto s30v. Rozdiel vo váhe je zanedbatelný (5g). Napríklad leatherman charge al (s nožničkami namiesto háku) je na e-bay už od 85 USD +30 USD pošta. Začínam o ňom uvažovať,to už sa dá ...

Osobně se mi ten hliník ani trochu nezamlouvá, ale možná by ho šlo vyměnit a nechat si udělat střenky z G10 nebo CFCool
Posláno:

Štamgast
A horká novinka nejen pro majitele AR15/M16 - Leatherman MUT (Military Utility Tool)Applause
Extra dlouhé bity, největší nůž a pila ze všech LM a kladívkoShocked
Dostupný ve dvou verzích pravděpodobně v září 2010, předpokládaná cena 150$...

Rahmed vložil tyto přílohy:
950030_MUT_Brochure.jpg.jpg
950030_EOD_MUT.jpg.jpg
lm.mut.jpg.jpg
lm.mut1.jpg.jpg
101509od_leathermanmut02.jpg.jpg
101509OD_LeathermanMUT01.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/21/2009
Tak te vypada velmi povedene Ok Shocked
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
konečně pořádný multitool !!!

lotrhou vložil tyto přílohy:
macgyver.jpg

Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum