ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/1/2007
Myslím, že si samostatné vlákno zaslouží ...

Patuloz mě žádal o nějaké fotky mojí RC-5 ky, tak tady jsou.
Narychlo dneska v lese ...

Jíra UAZZ vložil tyto přílohy:
IMGP1035.JPG.jpg
IMGP1037.JPG.jpg
IMGP1038.JPG.jpg
IMGP1041.JPG.jpg
IMGP1045.JPG.jpg

Když máš nůž, není to survival, ale kempování ... (výrok připisovaný vojákům britských SAS)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/27/2010
ahoj,ako sa sprava noz pri krajani neakych potravin?hrubka cepele je dost velka,da sa snim vobec nakrajat cibula alebo ju len rozlame?Laugh
Posláno:

Štamgast
Náhodně jsem se dostal i k novému typu pouzdra, kdy je kydex doplněn o Molle Back a Molle Pouch.
Z Molle Back jsem oddělil horní díl (je to tak konstruovaný, že to jde) a používám to tak, jak je na fotkách.
Ač pravák, zvolil jsem nošení na levém boku pro tasení křížem, kydexové pouzdro je potřeba přidržet levou rukou, protože je pěkně utažený.
Přemýšlím o úpravě ramenního popruhu ALICE tak, aby tam šlo pouzdro připnout rukojetí nože dolů.

Jíra UAZZ vložil tyto přílohy:
IMGP1048.JPG.jpg

Když máš nůž, není to survival, ale kempování ... (výrok připisovaný vojákům britských SAS)
Posláno:

Štamgast
grrr napsal:
ahoj,ako sa sprava noz pri krajani neakych potravin?hrubka cepele je dost velka,da sa snim vobec nakrajat cibula alebo ju len rozlame?Laugh

ahoj.
nevím, zatím jsem s ním krájel jenom chleba, sýr a salám, a dobrý.
cibuli a další zeleninu vyzkouším někdy v kuchyni.
Posláno:

Pokročilý
Jíra UAZZ napsal:
grrr napsal:

ahoj.
nevím, zatím jsem s ním krájel jenom chleba, sýr a salám, a dobrý.
cibuli a další zeleninu vyzkouším někdy v kuchyni.

tak daj potom vediet ako dopadol kuchynsky test, pokukujem po neakom outdoorovom nozi ale musi zvladnut aj pracu z potravinami........
Posláno:

Štamgast
Dám. Asi to zkusím příští víkend.
Ale venku mám s sebou vždycky v záloze malej V-nox, a ten to zvládne, kdyby bylo potřeba.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Zdarec, no konečně to někdo založil.

..vše o RAT Cutlery teda už ESEE je napatlaný ve vláknu o Ontario RAT Confused a je v tom bordelos...

Co se týče RC5ky a zeleniny tak nechápu proč chceš heavyduty pevnou kudlu zároveň na vaření, kup si k tomu nožík tescoma za 50kč a máš postaraný, ..prostě nejde mít jednu kudlu na vše tak aby vše dělala na 100% ... jinak pokud chceš něco velkýho na batoning a zároveň cibuli tak si kup RC6 ..nebo nějaký Bark River.... ale uplně nej combo je RC3 + RC6 ...word Admire
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Tygerstyle napsal:
Zdarec, no konečně to někdo založil.

..vše o RAT Cutlery teda už ESEE je napatlaný ve vláknu o Ontario RAT Confused a je v tom bordelos...

Co se týče RC5ky a zeleniny tak nechápu proč chceš heavyduty pevnou kudlu zároveň na vaření, kup si k tomu nožík tescoma za 50kč a máš postaraný, ..prostě nejde mít jednu kudlu na vše tak aby vše dělala na 100% ... jinak pokud chceš něco velkýho na batoning a zároveň cibuli tak si kup RC6 ..nebo nějaký Bark River.... ale uplně nej combo je RC3 + RC6 ...word Admire

nechcem heavy duty kudlu staci ak s nim odseknem palicu na opekanie pripadne neaku mensiu pracu z drevom,ziadne pacenie a pod...rozmyslam ze spravim combo z izulouWink
Posláno:

Štamgast
Ty comba ... hezký, určitě moc, ale kdo by se s tím tahal? Laugh
Určitě by ti stačila jen a pouze jak RC-3, tak Izula.
Já jsem tu RC-5 moc chtěl, na první pohled, tak jí nosím, ale tak velkej a těžkej nůž je potřeba fakt zřídka.
Asi je lepší nosit něco menšího v kombinaci se sekyrkou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Jiro dakujem za fotky. Ten noz je fakt masivny, nedavno som ho videl konecne aj nazivo. To puzdro si dostal k nemu? Nikde som ho s nim nevidel. Zvacsa len s kydexom.

Co sa tyka velkosti, ono je to tazko. Ja osobne cez weekendy nosim combo Kabar kukri spolu s Enzo trapper, pripadne RAT3 alebo F1. Ak by som vsak mal ist niekam na putak alebo na viacdenny pobyt v prirode a nechcem sa vlacit s 30kilovym batohom, myslim ze by som so sebou zobral jeden noz velkosti RC-5 pripadne RC-6 a mensi zatvarak, pripadne mnou velmi oblubenu Izulu.

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Nemáš zač.
Pouzdro k němu bylo původně celý z černý Cordury, s kydexovou vložkou. V něm teď bydlí moje BK-10 ka, pasuje do něj akorát.
Tyhle doplňky ke kydexovýmu pouzdru se v nabídce RAT Cutlery objevily až pozdějc.
Posláno:

Štamgast
Jíra UAZZ napsal:
Ty comba ... hezký, určitě moc, ale kdo by se s tím tahal? Laugh
Určitě by ti stačila jen a pouze jak RC-3, tak Izula.
Já jsem tu RC-5 moc chtěl, na první pohled, tak jí nosím, ale tak velkej a těžkej nůž je potřeba fakt zřídka.
Asi je lepší nosit něco menšího v kombinaci se sekyrkou.

Tak já třeba jo, a ani o tom pomalu nevím....RC3 momentálně nemám ale bude nová takže moje combo je RC6 + BM710 + multitool a fakt víc nepotřebuju Happy ....odpoledne nafotím ať je tu trochu na co koukat.
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Zdarec,
slíbená fota + něco k diskuzi Happy

Můj "outdoor belt"

(používam jej denně, hlavně teda v noci na foto výpravy)

- nosný opasek US ARMY Orig
- RC6 (přidělaná trochu po svém, rozteč otvorů prostě parádně sedla, luxusně se nosí ani ji necítím....navíc je trochu níž než na MOLLE které k ní byly a to mi vyhovuje)
- EagleTac T20C2 (na pouzdro připevněn MOLLE lock pomocí suchěho zipu)
- Camillus pouzdro s magnesiovým křesadlem a Linder multitool (lowend který mi slouží 9let a není důvod jej měnit)
- BM710 (můj EDC a utility nůž do terénu zároveň)
- dále mám na opasku1x MOLLE lock náhradní a 4x proužek suchého zipu je to prostě věc k nezaplacení...

"outdoor belt"

jojo je to náplast....

hehe, "malé" zapáčení....

Jo mám ji rok, a prostě stále ji miluji mrGreen

vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Když jí miluješ neni co řešit! :D

Už jsem na takovej pásek koukal, ale nějak furt nevim. Neni moc širokej na nošení v kalhotech, nebo ho nosíš jen tak jako nosnej pro nože?

Mám RC3 a chystám se na Izulu, tak nějak jsem do RATEK zamiloval :D

Co říkáte na ty nový CLI-POINT verze? Vzhledově pěkný, ale batoning asi nebude už tak moc možnej, nebo?

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Štamgast
Orcen napsal:
Když jí miluješ neni co řešit! :D

Už jsem na takovej pásek koukal, ale nějak furt nevim. Neni moc širokej na nošení v kalhotech, nebo ho nosíš jen tak jako nosnej pro nože?

Mám RC3 a chystám se na Izulu, tak nějak jsem do RATEK zamiloval :D

Co říkáte na ty nový CLI-POINT verze? Vzhledově pěkný, ale batoning asi nebude už tak moc možnej, nebo?

pásek je nosný protože je nosný, to do kalhot nenarveš... ani do maskáčů :) je to prostě nosný pásek na můj gear.....Happy

clippoint verze je moc hezká, určitě je někteří uživatelé pro taktické potřeby ocení, ale na ten batoning to nebude to pravé jako klasika mrGreen
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Tygerstyle: Můžu se zeptat, co v noci fotíš?
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
fettgesicht napsal:
Tygerstyle: Můžu se zeptat, co v noci fotíš?

Noční oblohu, blesky a různé hry světel při dlouhých expozicích....
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2009
Zdarec, díky za tohle téma a za fotky, fak nádhera! S tou několikrát zmíněnou Izulou jste mi nasadili fakt brouka do hlavy, včera jsem trošku prošmejdil net a začínám ji naprosto nutně potřebovat Grin - do lesa do kapsy jako náhradu za malýho Kabara Doziera.
Akorát teda víc se mi líbí tak jak je, prostě bez paracordu, ale skoro na všech videích na youtube a na spoustě fotek je s omotanou rukojetí... Je v tom velkej rozdíl v používání?
A pak by mě ještě zajímalo jakou máte zkušenost s těma kydexovejma pouzdrama (pokud možno konkrétně u Izuly). Nemusím mít strach že bych nůž někde z toho pouzdra ztratil? Díky
Je lepší opotřebovat se, než zrezivět!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/22/2008
Jestli se nepletu tak pouzdro u Izuly není kydex, ale plast. V pouzdru nůž drží pevně. Už ho mám přes rok a nepozoruji žádný rozdíl.

Bez paracordu jsem Izulu nepoužíval, tak ti neřeknu. Každopádně začali vyrábět i rukojeť z micarty. http://www.knivesshipfree.com/ESEE-Knives-IZULA-Micarta-Handles-Hardware

Izulu mám už druhou neb mi jednu někdo zatáh. Zůstalo mi z ní pouzdro tak jsem si ho trochu upravil.

Kurtz vložil tyto přílohy:
izula.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Reyes napsal:
Zdarec, díky za tohle téma a za fotky, fak nádhera! S tou několikrát zmíněnou Izulou jste mi nasadili fakt brouka do hlavy, včera jsem trošku prošmejdil net a začínám ji naprosto nutně potřebovat Grin - do lesa do kapsy jako náhradu za malýho Kabara Doziera.
Akorát teda víc se mi líbí tak jak je, prostě bez paracordu, ale skoro na všech videích na youtube a na spoustě fotek je s omotanou rukojetí... Je v tom velkej rozdíl v používání?
A pak by mě ještě zajímalo jakou máte zkušenost s těma kydexovejma pouzdrama (pokud možno konkrétně u Izuly). Nemusím mít strach že bych nůž někde z toho pouzdra ztratil? Díky

Izula je skvely noz na EDC. Co sa tyka toho paracordu, je to trochu sikovnejsie ked tam je, aspon mne to vyhovuje, pretoze sa noz nesmyka, v zime ti neomrzaju prsty, prijemnejsie sa drzi rukovat ako bez opletu. Nevyhodou je ked noz pouzivas napriklad pri rybarceni alebo v kuchyni, vtedy ti ten paracord dost napachne a drzi vlhkost a kedze izula je z 1095 tak pekne chyta lisku. Co sa tyka puzdra, nie je to kydex, ale nejaky plast. Izulu mam cca 2 roky a noz drzi v puzdre ako prikovany, nosim ho ako neck knife casto a chce to dost sily aby si noz bybral, takze sa netreba obavat straty.
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum