ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/23/2010
Na com sa najlepsie brusia noze RAT resp. ESSE ?? Budem mat RC4 a nie som velmi zrucny ani skuseny brusic, (snazim sa brusit na DC4, prip smirgli). Tak som rozmyslal nad nejakou DMT sadou (ale ta je vraj len do 4mm hrubky cepele) alebo napr. spyderco(tam je zas len uhol 30 a 40 stupnov) ? Bolo by to Spyderco dobre riesenie? vdaka

peku86 vložil tyto přílohy:
sc204mf.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2008
Mám ho a je dobré. V Skalici je distribútor kupoval som ho tam.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Oranžová IZULA exkluzivně pro www.knifeworks.com.

langl vložil tyto přílohy:
IzulaOR.1.jpg

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
langl napsal:
Oranžová IZULA exkluzivně pro www.knifeworks.com.

"Milý ježíšku, k vánocům si přeji oranžovou Izulu..."

krása!Admire Happy
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:

Štamgast
Potreboval by som radu. Mam ESEE 4 a noz asi po dvoch tyzdnoch chytil hrdzu na ostri, a to som ho dovtedy vobec nepouzil. nie je to moc hrdzave, asi bol uchytany spotenymi rukami. skusal som to odstranit sprejom konkor, ale moc sa mi to nedari. co zaberie lepsie? vdaka
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
peku86 napsal:
Potreboval by som radu. Mam ESEE 4 a noz asi po dvoch tyzdnoch chytil hrdzu na ostri, a to som ho dovtedy vobec nepouzil. nie je to moc hrdzave, asi bol uchytany spotenymi rukami. skusal som to odstranit sprejom konkor, ale moc sa mi to nedari. co zaberie lepsie? vdaka

Začni nůž používat, fleky neřeš a občas zakroj kus salámu.

Jinak můžeš zkusit gumu na gumování nebo houbičku na nádobí.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
peku86 napsal:

Guma na gumovani (cim tvrdsi tim lepsi) nebo kasicka z cigaretoveho popela. Ale vubec nejlepsi reseni je zacit nuz pouzivat - cim vic, tim lip. Vubec ho nesetri a nejake obcasne skvrnky rzi vubec neres - tohle proste k uhlikovkam patri.

Jen pro zajimavost - na Bladeforums pred nejakym casem majitel ESEE daval fotky ESEE-3 pouzivane peruanskym armadnim instruktorem preziti - nuz i pouzdro byly udajne 100% funkcni a majitel s nozem velice spokojeny - cili bych nejakou tecku rzi fakt neresil Happy .

3dfx4eva vložil tyto přílohy:
junglerc3.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/27/2010
Zdravím,

umanul jsem si RC-4ku v černé barvě s oranžovými střenkami, což se standartně nedělá (jeff mi neřekl proč :-/ ). Pokud někdo např. sháníte olivovou s šedými střenkami, tak se můžeme nějak domluvit ?

díky

joohan
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu jak se z lesa ozývá.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
3dfx4eva napsal:

Jen pro zajimavost - na Bladeforums pred nejakym casem majitel ESEE daval fotky ESEE-3 pouzivane peruanskym armadnim instruktorem preziti - nuz i pouzdro byly udajne 100% funkcni a majitel s nozem velice spokojeny - cili bych nejakou tecku rzi fakt neresil Happy .

A přesně tohle je sen tvůrců nožů ESEE Ok Just harware for hardcore use Wink
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2009
peku86 napsal:
.......................... Tak som rozmyslal nad nejakou DMT sadou (ale ta je vraj len do 4mm hrubky cepele) alebo napr. spyderco(tam je zas len uhol 30 a 40 stupnov) ? Bolo by to Spyderco dobre riesenie? vdaka

Tahle sada je myslim pro tebe jak delana, pevneho uhlu 30/40 se neboj staci mala podlozka nebo ruzne silne podlozky a brousis uhel dle libosti. Sice musis upravit techniku brouseni, ale to neni vubec problem. Ok
Posláno:

Štamgast
Mam ju uz a som s nou spokojnyHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Mám jí chvilku,na hodnocení je dost brzo.Ale na zpracování je znát,že si u ESEE dávají dost záležet.A podle mě to zmenšení nože o palec(oproti RAT-7)je krok správným směrem.Ani RAT-7 neni zrovna nůž na sekání tam oproti jiným sedmipalcovým modelům zaostává.Ale má jiné přednosti,spíš takovej univerzál.A s "šestkou"se díky tomu zmenšení ještě líp dělá.
Je taková akorát...
ESEE-6

Gero vložil tyto přílohy:
PB210010.JPG.jpg
PB210011.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Gero napsal:
Mám jí chvilku,na hodnocení je dost brzo.Ale na zpracování je znát,že si u ESEE dávají dost záležet.A podle mě to zmenšení nože o palec(oproti RAT-7)je krok správným směrem.Ani RAT-7 neni zrovna nůž na sekání tam oproti jiným sedmipalcovým modelům zaostává.Ale má jiné přednosti,spíš takovej univerzál.A s "šestkou"se díky tomu zmenšení ještě líp dělá.
Je taková akorát...
ESEE-6

Gero GZ, já ji mám déle něž rok a říkal jsem to stejné...je brzo něco psát, bylo by to z nadšení moc přechválené ale s odstupem času řeknu je jendo (jeden z nejlepších nožů co jsem kdy měl) Ok RC4 to stejný... hodnotím-li v adekvátních kategoriích, v tomto případě utility / work. Pro mne! to nej Happy
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Určitě to chce čas.Jen jsem psal o důvodu proč dostala přednost před RAT-7.To zmenšení i když to není o moc, rozhodně prospělo.
Akorát bych chtěl pouzdro doplnit o Mole Back(kapsa-úchyt na opasek) a ten je zatím u nás nesehnatelnej...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
V českym obchodě (e-shopu) nejspíš určitě, ale ESEE už začali rozesílat i do zámoří. Jde jen o to jak velký je poštovný.

Ale zase by se určitě našlo dost lidí, co by taky něco objednali přímo.
http://eseeknives.com/ESEE-6-Sheaths.htm

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Štamgast
Jj,vím o tom.Akorát objednávka ze zahraničí je pro mě ještě stále trochu problém.Hlavně ta řeč...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Co se týče řeči, tak jsme češi hrozně tolerantní, že ostatní jí neumí. Je na čase to otočit. Nejlepší je napsat to česky, stručně a šoupnout do překladače u googlu. Je to celkem srozumitelný a ostatní ví co chceš Happy

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Štamgast
Jak zlomit ESEE Junglas, návod od výrobce přímo z fabriky, no já nečekal že tu tyč dá do 90 stupňů se svěrákem Applause Applause Shocked Shocked Shocked Shocked

http://www.eseeknives.com/junglastest.AVI
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
Tygerstyle napsal:
Jak zlomit ESEE Junglas, návod od výrobce přímo z fabriky, no já nečekal že tu tyč dá do 90 stupňů se svěrákem Applause Applause Shocked Shocked Shocked Shocked

http://www.eseeknives.com/junglastest.AVI

a kameraman málem přišel o svůj vercajk...Happy
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Mám zrovna doma jak ESEE 6 tak RAT 7, tu mám už dost dlouho a je v stálém zápřahu. Na sekání je to prašť jako uhoď, není to úplně ono, oba lehce "padají na zadek" a centimetrovej rozdíl v dýlce čepele na to prakticky nemá vliv. Nicméně sekání tloukem je více než v pohodě, RAT 7 odolává už léta bez ztráty kytičky a nepochybuju o tom, že ESEE 6 nebude stejně odolná.

Rukojeť je totožná, resp. tvar, RAT 7 má hrubší plátno na micartě a i hrubší povrch. Obě ručky jsou takové hranaté "kvádry", u RAT 7 jsem to řešil rašplí a šmirglama, výsledek je supr. Zkosení na konci horní části rukojeti má za důsledek snahu vyklouznout z dlaně při sekání.

Moje RATka je novější provenience, tedy s odolným epoxydem na na čepeli, ESEE 6 má na pohled stejný povrch, nepředpokládám větší rozdíly. ESEE 6 má stejně "strmou" fasetu ostří, u RATky jsem to řešil sražením na kameni do konvexu, ESEE 6ce to taky určitě pomůže, faseta je podobně strmá.

ESEE 6 je bezvadně zpracovaná, u starších nožů ONTARIO RAT byly výhrady ke kolísání kvality zpracování. Novější generace krys od Ontaria už tyhle neduhy nemá, kvalita zpracování novějších kousků, včetně toho mého, je taky precizní.

O fous, tedy asi cenťák, kratší čepel ESEE 6 proti RAT 7 propůjčuje noži pocit větší obratnosti, ale není to nějak výrazný rozdíl. Příjemkná změna je u ESEE jakýsi "sklon" čepele vůči rukojeti, to je při některých pracech pohodlnější.

ESEE 6 teda vnímám jako slušný upgrade už tak špičkového předchůdce, tedy RAT 7.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum