ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Psal jsem to v příspěvku výše.V podstatě ze srovnání RAT 7 a ESEE 6 mám stejný pocit.Ty máš výhodu,že je teď máš doma obaHappy.
Cvakni mě je prosimtě vedle sebe,jestli budeš mít chvilku.
A ještě jeden kousek ESEE...

Gero vložil tyto přílohy:
PB270007.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Dost povedená úprava RC4 :) Aspoň podle mého gusta

http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=793183

to GERO: Se Ti to pěkně sešlo co? RC6 a RC4 je moje zatím nejsilnější combo Ok
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Tygerstyle napsal:

No ta úprava je dost žalostná - sundám střenky, úříznu z nich část u záštity a pak 3 bezsmyslný zárězy kulatým pilníkem ???? Patina vyrobená hořčicí +- zajímavá, ale jak dlouho to vydrží? Takovej typicky americkej gaučovej tuning. Pro mě KO
I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Štamgast
skea napsal:
Tygerstyle napsal:

No ta úprava je dost žalostná - sundám střenky, úříznu z nich část u záštity a pak 3 bezsmyslný zárězy kulatým pilníkem ???? Patina +-zajímavá, ale jak dlouho to vydrží? Pro mě KO

Já nenapsal že se mi líbí jen ta patina, ne to obroušení ve svěráku, v tomto mám stejný názor, příště se vyjádřím jasněji Wink
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Tygerstyle napsal:

Vlastně jsem jen zaměnil sedmu za šestku a trojku za čtyřku.Trojka na mě byla až moc malá.Čtyřka velikostí tak akorát.A líbí se mě na ní ta "zimní"úpravaOk.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Mam Esee 4 (RC 4). Perfektny nozLaugh Laugh Laugh

Gero, inak pekna recenzia (neck-knifov) na nozenuzOk
Posláno:

Štamgast
Nevíte někdo do kterého přípravku mám RC6 naložit aby jsem odstranil černění? Chci si udělat patinu Razz
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Tygerstyle napsal:
Nevíte někdo do kterého přípravku mám RC6 naložit aby jsem odstranil černění? Chci si udělat patinu Razz

Vzhledem k tomu, že se jedná o epoxidovou barvu, žádný chemický přípravek mě nenapadá. Já osobně jsem si koupil tašku smirkových papírů a udělal si hezké 2 odpoledne. Coating jsem odstraňoval z RAT-3 z D2. Výsledek zde, zhruba uprostřed stránky:

www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=6325

Předem tě chci upozornit, že mě strašně sklamalo provedení, které předtím milosrdně skrývala barva - hlavně obvod celého nože - to bylo v kvalitě výpalku - rýha vedle rýhy. Další den mi trvalo prezicní zahlacení... Pak mi někdo (želva?) poradil na sundavání barvy z čepele jemný drátěný kartáč a flexu. Rozhodně sem dej fotky výsledku Ok
I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Štamgast
skea napsal:
Tygerstyle napsal:

Vzhledem k tomu, že se jedná o epoxidovou barvu, žádný chemický přípravek mě nenapadá. Já osobně jsem si koupil tašku smirkových papírů a udělal si hezké 2 odpoledne. Coating jsem odstraňoval z RAT-3 z D2. Výsledek zde, zhruba uprostřed stránky:

www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=6325

Předem tě chci upozornit, že mě strašně sklamalo provedení, které předtím milosrdně skrývala barva - hlavně obvod celého nože - to bylo v kvalitě výpalku - rýha vedle rýhy. Další den mi trvalo prezicní zahlacení... Pak mi někdo (želva?) poradil na sundavání barvy z čepele jemný drátěný kartáč a flexu. Rozhodně sem dej fotky výsledku Ok

Dík za rady, ale opravdu se nebojím toho co je pod epoxidem, ESEE dělá vše fakt precizně, ostatně na bladeforums.com jsou fota a každý druhý to má dole. Právě že na to používají nějaký sajrajt Confused

jinak ta Tvoje RAT-3 je pěkně upravená Ok
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Vem to šmirglama, dělal jsem to skoro u všech a v pohodě. Ten povrch bejvá drsnější taky kvůli tomu, aby to tam líp drželo, ne že by na to ve fabrice prděli.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Tygerstyle napsal:

Z vlastni zkusenosti s Izulou - hromada smirglu, od hrubych az po hodne jemne a nekolik litru kvalitniho vinneho octu. Pak uz jen par hodin prace se smirglem (a jde to ztuha, nater drzi docela fest), osmirglovany nuz perfektne vycistit a odmastit a machacka ve vinnem octu ktera po par hodinach vytvori zaklad krasne vypadajici patiny.

PS
Na nekterych forech se doporucuje misto vinneho octa pouzit horcici, ja s tim mam blbou zkusenost. Nejlip se mi osvedcil vinny ocet na zaklad patiny a pak nuz pouzivat a pouzivat... cim vic, tim lip.

PPS
Povrch noze je drsnejsi, asi aby epoxydova barva lip sedela, je dobry s tim pocitat... proste po odstraneni barvy to nebude zadnej elegan Wink.
Posláno:

Štamgast
3dfx4eva Dík za info, prej je na to dobrá i chilli omáčka Razz

Každopádně nemám kudly od ESEE na ozdobu Ok

EDIT:

Tak údajně nejlepší je odstraňovač starých nátěrů. napatlat na kudlu, zabalit do strech folie a nechat pár hodin, mělo byto udělat vrásky a sjet samo :)

http://www.b2bpartner.cz/productdetails.aspx?id=10000616&itemno=111036&utm_source=heureka&utm_medium=shopbot&utm_campaign=heureka111036

http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1479

Psali to na bladeforums, asi to testnu a při nejhorším bude šmirgl :)
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Tygerstyle napsal:
Tak údajně nejlepší je odstraňovač starých nátěrů. napatlat na kudlu, zabalit do strech folie a nechat pár hodin, mělo byto udělat vrásky a sjet samo :)

Sem nemel odvahu to zkouset Happy. Urcite napis jak to dopadlo... ESEE3-MIL mi ceka na "odbarveni" a bylo by moc fajn si odpustit praci se smirglem Wink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Tak já jsem už 2 krát odstranoval nástřik z KA-BARů pomocí Odstraňovače nátěrů - ale i epoxidových , stojí to kolem 80,- Kč. Omotal jsem umělou elektr. páskou rukojeť aby se nenaleptala, štětečkem nanesl na čepel i kování Odstraňovač, 3 krát po půl hodině, to co se odfouklo seškrábnul kuchyňákem a bylo to. Žádnej smirek abych si " zahulil" hrany a linie výbrusu. Krásná patina. Pozor, leptá to i pokožku. Třeba by to fungovalo i na RATkách. A bez dřiny Wink Pavel
Posláno:

Štamgast
Dík všem za tipy, v pondělí to koupím, fotodokumentace jistě bude Happy
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Tygerstyle napsal:
Dík všem za tipy, v pondělí to koupím, fotodokumentace jistě bude Happy

První zrada, šroubky na střenkách nemohu dostat dolů, imbus 2 je malý a 2,5 je velký Shocked a a to mám dvě sady imbusů, jednu od TONA a jednu z bauhazu..
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Zkus sadu s palcovýma imbusama - konkrétně 3/32"
Má 2,3mm...možná spíš 2,35mm..
Edit: nebo upravit metrickou 2,5
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Tygerstyle napsal:

První zrada, šroubky na střenkách nemohu dostat dolů, imbus 2 je malý a 2,5 je velký Shocked a a to mám dvě sady imbusů, jednu od TONA a jednu z bauhazu..

Ten menší imbus oblep textilnou lepiacou páskou kolko potrebuješ. Leukoplast, elektrikárska izolačka, alebo ak máš použi vodársku teflónovú pásku.

edit: dosť dobrá je tá teflónová páska - je tenučká a dobre ti priľne
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/1/2007
Nevím, nevím, s těmi imbusy.
Na mojí RC-5 jsou to šroubky na torx Tx-10.
Zkus radši napřed torx.
Když máš nůž, není to survival, ale kempování ... (výrok připisovaný vojákům britských SAS)
Posláno:

Štamgast
Spokojil jsem se s drobnější úpravou.Na obou jsem víc zaoblil střenky.Hlavně na šestce.Líp se to teď při práci držíHappy.

Gero vložil tyto přílohy:
PC050006.JPG.jpg
PC050008.JPG.jpg
PC050001.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum