ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Ppetr: Ten zavírák, co má ruman, dělal LionSteel pro Esee a DPx Gear (http://dpgear.com/)... Esee a DPx se v průběhu výroby rozešli, a tak LionSteel dělá tenhle H.E.S.T./F už jen pro DPx. Byly nějaké problémy s dodávkami, zpoždění a dohady. Ale jak se zdá, už se to rozeběhlo... A ne, bez otvíráku žádná verze není Happy.

Esee-3F, čili zavírák dělaný na základě Esee 3, který se tu nedávno probíral, bude taky! Jeho prototypy vyrobili v LionSteelu, ale LionSteel pak od projektu odstoupil, protože by prý nestíhal termíny (původně se měla první 2000 kusová série objevit v červnu). Ano, za časovou vytíženost může i výroba H.E.S.T./F.

Jeff Randall s Mikem Perrinem z Esee stále testují prototypy Esee-3F a zároveň hledají amerického výrobce. Ještě to není zcela definitivní, ale obě strany usilovně pracují na tom, aby se Esee-3F vyráběl u Rowenů. Čili u firmy, která dělá i pevné nože Esee a má prý zkušenosti i s výrobou zavíracích nožů.

Takže otázka nezní, jestli bude Esee-3F vyráběn, ale kdy bude vyráběn Wink... Jen tak mimochodem, z mého pohledu bude Esee rozhodně praktičtější - delší čepel, užší (max. 4mm), celkově jednodušší nůž (bude chybět RotoBlock).
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Ty jo, tak to je vyčerpávající. Ten RotoBlock je tam stejně na prd. Drží to i bez něj. U HESTU mi vyhovuje kratší čepelka, ale je fakt, že bych tam taky min. 1mm z tloušťky ubral.
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Štamgast
ruman.cz: Kdyby se u Esee nepustili do Esee-3F, tak bych se asi stejně časem pro H.E.S.T.a rozhodnul, je to tak jako tak pěkný a rozhodně bytelný nůž.... Ale Esee-3F je už z fotek - a až bude bez RotoBlocku (u kterého Jeffa hlavně štvalo, že ho často spínal bez toho, že by si toho všimnul a pak se při zavírání divil, že nemůže odjistit framelock) tak tuplem - esence jednoduchosti. Střídmé tvary, vyvážený poměr mezi ručkou a čepelí, krásný vysoký výbrus. Prostě takový elegán s nenápadnými svaly, kdežto H.E.S.T. je proti němu jako nadopovaný žoldák Happy. Jsou/ budou to ve výsledku úplně jiné nože, a to přes veškerou podobnost.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
A jak že to je s Esee 3F kou? Kam si můžu zajet Laugh ?
Posláno:

Štamgast
Ppetr: Kdyby sis pořádně přečetl ten můj příspěvek nahoře, tak se ptát nebudeš Laugh... Ale vážně, kdy bude Esee-3F je ještě ve hvězdách, zatím nebyl oznámen podpis smlouvy s novým výrobcem. Navíc Jeff Randall se nechal slyšet, že už má v hlavě pár drobných změn oproti prototypům, i když nespecifikoval, co přesně má na mysli.

Takže jestli se první kusy objeví na konci letošního roku, bude to imho úspěch... Ale jestli ho chceš dřív, zkus Jeffovi nebo Mikeovi napsat, třeba ti jeden z prototypů pošlou mrGreen.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Tyler - ty máš vždycky takový vyčerpávající informace, že začínam mít pocit, že Jeff jezdí k tobě v neděli po obědě na kafe Laugh
Posláno:

Štamgast
Ppetr: Laugh Laugh
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Ppetr napsal:
Tyler - ty máš vždycky takový vyčerpávající informace, že začínam mít pocit, že Jeff jezdí k tobě v neděli po obědě na kafe Laugh

Jo hold pokud chceš něco vědět o ESEE a jiných nožířských firmách které mají zaplacenou spolupráci s bladeforums.com tak přesně tam najdeš nejpřesnější a vyčerpávající informace Ok A Tyler některým prostě ušetří hodiny procházení BF Laugh Ok
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Neco pro majitele RATek http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=825684
,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
Malé oživení. Dneska jsem přes den tahal a používal Esee 6, sekat se dají pouze klacíky ale jak přijde na větší kmínek musí nastoupit tlouk Pomocí něho to jde jako po másle, drží se obstojně a je to už větší kousek, takže razancí se nemusí šetřit.

A co se týče údržby, stačí pár tahů na keramice a vše je jak bylo, uhlíkovka je paráda

LUCKYLAKY vložil tyto přílohy:
IMG_0325.JPG.jpg
IMG_0331.JPG.jpg
IMG_0334.JPG.jpg
IMG_0340.JPG.jpg
IMG_0341.JPG.jpg
IMG_0343.JPG.jpg
IMG_0350.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Jo prostě ta ESEE6ka je při práci strašně sexy Razz
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Tygerstyle napsal:

Přesně tak Ok U mne se stala z nožů Rat Cutlery, Esee velká vášeň Grin Dlouho jsem pokukoval po Esee6, až se objevila tady v inzerci, tak jsem neváhal. Z nože jsem byl fakt nadšenej, takže přibyla Esee 3 a poté Izula 2. Šestku tahám ven do lesa, prostě když někam jdu, no a trojku a izulu spíš mezi lidi a do města Wink Uhlíkovka je opravdu super matroš, v lese jsem se s šestkou fakt vyblbl, ale nějak ohromně se neztupila, stačila opravdu minuta, pár tahů na keramice a je hotovo. Na nošení Esee 6 ven jsem si udělal jendoduchý popruh a nosím to napříč jako kabelku, rukojetí dolu, stačí sáhnout a je hned po ruce. Ručku jsem si akorát trochu ztmavil olejem, libí se mi to víc Happy Pro mne je šestka takový kompromis na běžné tahání, když jsem nosil Kabar kukri - to už bylo pořádný pádlo, ale nadruhou stranu zvládlo vše, nosil jsem i F1, ale tu jsem prodal hlavně z důvodu, že to co jsem četl, co se týče reklamací a problému s ní (vylamování, atd.), samozřejmě jen čas od času, malinko jsem v ní ztratil důvěru a nahradil jí Eséčkem 3 a jsem za to opravdu rád. No a WM1 od Fallknivenu jsem měl také, ale tu jsem vyměnil za izulu 2, lépe se mi drží a padne do ruky, je taková ,,bachratější,, díky těm střenkám a je to prostě ono, za mne ideální neck knife, na krku ho mám pořád, jediné co mi k izule chybí dokoupit je klips na pásek Wink Takže abych pravdu řekl, zrovna mám těžkou závislost na Esee nožích a jen tak se to asi nevylečí, je to to co jsem hledal Grin

IMG_0349.JPG.jpg
P3065547.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/17/2008
Tak jsem dnes vzal provětrat dva nové kamarády... no musim říct, že při testech se mi rozhodně víc zamlouvá ESSE ... to do toho dřeva jde úplně samo.. u tý RATky D2 to není tak úplně to pravé...

vpaca vložil tyto přílohy:
netrideno_193.jpg.jpg
netrideno_194.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Tygerstyle napsal:

No chlapci, tak jste mě s těma Vašima Esseejkama tak zblbnuli, že snad prodám svoje
RC-6 a RC-4 a koupím si je s nápisem Esee. Nebo, že bych si je nechal a dokoupil
k nim ty další? Ale teď trochu vážněji. Tuto rošádu už jsem jednou absolvoval. No a
to tak, že jsem vyměnil RAT-7 a RAT-3, RTAK a TAK. Pokud bych měl porovnat kvalitu
zpracovaní, tak řada RC je na tom o poznání lépe, moje chyba, že rozdíl v kvalitě
materiálu jem nedokázal vzhledem k nedostatku času a možnostem natolik posoudit,
abych se mohl opravdu objektivně vyjádřit. Jinak stará řada nahrazena od největšího:
KaBar Machete kukri+Bolo od Blacka, RC-6, RC-4, F1 ve 3G. Trochu mě mrzí odchod
TAKu, toho jsem chtěl vytunit a dát do dřeva.
Posláno:

Štamgast
Jediné co mě trochu štve, je dostupnost jiných pouzder, ať už třeba molle back, clip plate...a nebo nějaká ta kůže. A zase se mi moc nechce to objednávat z ciziny, kvůli poštovnému. Takže nezbývá nic jiného, než oslovit sedláře, nebo někoho kdo umí s kůží Happy Nadruhou stranu, dodávaná pouzdra taky poslouží velice dobře, ať už na vertikální či horizontální nošení, zrovna včera jsem zkoušel Esee 6 na horizontální nošení a je to už fakt maximu, spíš čuměla hodně ven. Co se týče Esee 3 tak tu nosím pořád vodorovně bez problému.
No a jak píšeš, dát to do dřeva, tak to není vůbec špatný nápad Wink

Posláno:

Štamgast
Poměrně slušný pouzdra na nože RAT - RC má p. Šulc, bral jsem od něho pouzdro na F1. Nejedná se o klasickou kůži, je to taková ta drcená a zas slisovaná - taková ta kůže ala dřevotříska... http://www.noze-nuz.com/pouzdra/pouzdra.php
Posláno:

Štamgast
Tak jsem dnes zase venčil Happy Zapřáhl jsem Esééčko trochu víc než minule. Kromě borovice i nějaké to tvrdší dřevo Wink Esee to zvladala naprosto s přehledem, v tom větším špatku sem docela zaklínil, pěkně ho to sevřelo, ale nakonec prošel Ok

IMG_0357.JPG.jpg
IMG_0368.JPG.jpg
IMG_0376.JPG.jpg
IMG_0378.JPG.jpg
IMG_0379.JPG.jpg
IMG_0383.JPG.jpg
IMG_0390.JPG.jpg
IMG_0393.JPG.jpg
IMG_0401.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Spyderizula Laugh... Aneb home-made prostředek pro česání pomerančů (fakt!).

Tyler vložil tyto přílohy:
4ae4dfec.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Esee lovers Grin Shocked

IMG_3609.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/12/2011
CPO officer napsal:
tak ja us taky cekam esee rc 6ku...mam to pres www.knifeshipfree.com hodne lidi je doporucovalo tak sem zvedav,,,,poslaly ji 02/24/2011 Admire
03/14/2011 duruceno eseecko.........rc6 laska na prvni pohled ve skutecnosti my pripada hesci a vetsi nez na obrazku no proste kraska jak ma bejt dam sem par prvnich fotek {je to foceny telefonem tak se predem omlouvam }jo a ty dve posledni to je jenom pro zasmani tak tady jsou WELCOME HOME

CPO officer vložil tyto přílohy:
14032011062.jpg.jpg
14032011063.jpg.jpg
14032011064.jpg.jpg
14032011065.jpg.jpg
14032011066.jpg.jpg
14032011067.jpg.jpg
14032011068.jpg.jpg
14032011070.jpg.jpg
14032011071.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest