ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2009
Díky, tohle jsem chtěl vědět Happy A co ta povrchovka? Při nějakým běžným používání(potraviny, uříznutí klacku, řezání kartonu...) to asi něco vydrží, žejo?
Pokud by to ale mělo tendenci slejzat, tak bych asi vzal TAN verzi...

Je lepší opotřebovat se, než zrezivět!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Ahoj, IZULA je takový mini OBR ...Ok

paracord je hezký a úchop příjemný ale drží vlhko a smrad z potravin.
a ta micarta co se dá koupit je na mě moc tlustá a krátká.....

Reyesi ta povrchovka u RAT Cutlery je luxus, jedna z nej co sem kdy na kudle měl
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Souhlasim, ta povrchovka fakt drží a nezůstávaj na ní po řezání takový ty lesklý čmouhy, jako na BK11...
A ten paracord tam mám podle nálady a smradu, oboje je dobrýHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Izulu nemám, takže neporadim vlastní zkušeností, ale koukám na ní už dost dlouho.

Ten oplet paracordem jak ostatní už řekli, určitě načichne, zvlhne a podobně. Ale viděl jsem jich už i hodně s koženym opletem a pak se to nejspíš chová jako rukojeť u kabaru a podobných. Pokud se napustí, tak se mu nic nestane myslim a vypadá to i trochu víc zálesácky :)

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Štamgast
Orcen napsal:
Izulu nemám, takže neporadim vlastní zkušeností, ale koukám na ní už dost dlouho.

Ten oplet paracordem jak ostatní už řekli, určitě načichne, zvlhne a podobně. Ale viděl jsem jich už i hodně s koženym opletem a pak se to nejspíš chová jako rukojeť u kabaru a podobných. Pokud se napustí, tak se mu nic nestane myslim a vypadá to i trochu víc zálesácky :)

tu kůži můžeš naimpregnovat třeba v oleji Happy nějak hardcorově ať to nasákne a pak rez nehrozí....teda aspoň se domnívám
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Reyes:
Paracord vs holej nuz je tezce individualni. Me treba ten paracord na Izule nesedne, lip se mi nuz nosi a drzi bez nej. Na druhou stranu pri delsi praci nebo nejakem silovem pouzivani bude paracord diky mekcimu uchopu jednoznacny plus.

Pouzdro na Izulu neni kydex ale nejakej mekci plast. Nuz v nem drzi dost pevne na to aby naprosto nehrozila nejaka ztrata. Po stovkach vyndani/zandani v nem drzi moje Izula plus minus porad stejne (kdyz se nad tim zamyslim tak se s tim vyndavanim asi blizim tisicovce).

Povrchovka je proste povrchovka Happy. Pocitej s tim ze pujde dolu ale na druhou stranu ji maji ESEE dost dobrou na to aby nejakej cas vydrzela - rozhodne nehrozi ze bude povrchovka po par desitkach kartonech pryc.

Jinak mam Izulu od ledna 2009 a pro me je to nejlepsi malej pevnej nuz jakej jsem kdy mel. A to mam nozu dost, vcetne hodne dobrejch customu, ale Izula ma proste "neco navic" a kdykoliv zacnu nosit neco jinyho tak je Izula za par dnu/tydnu zpatky. Diky skvelymu pouzdru nemam nejmensi problem nosit Izulu kdykoliv a kdekoliv - s molle lockem, malym tec-lockem a kusem paracordu si pouzdro prizpusobis pro noseni plavkama pocinaje a vesmirnym skafandrem konce Happy. Diky tomu mi Izula po par mesicich vykopala z kapsy vsechny zaviraky. Nuz ma podle me naprosto genialni ergonomii, vyborne se mi drzi a dela s nim. Ocel 1095 neni zadnej super material, ostri drzi slusne, ovsem s materialama typu VG10 nebo nedej boze S30V nebo RWL34 se srovnavat neda (hlavne na abrazivnich materialech je to dost znat). Na druhou stranu se 1095tka velice snadno brousi a neni problem nuz lehce vytahnout do jedu tak ze chlupy z ruky jen litaji. Rowen co noze pro ESEE dela si evidentne dava zalezet na tepelnem zpracovani takze i po par padech na betonovou podlahu a praseni typu paceni dvirek telefonni ustredny nebo rezani silnych el. kabelu nebylo na ostri zadne poskozeni. Kdyz si clovek pripocita dozivotni neomezenou zaruku a dobrou cenu tak IMHO Izula nema ve svoji kategorii konkurenci.

Ale abych jen nechvalil tak velika nevyhoda noze je tragicka odolnost proti korozi. Pri beznem pouzivani je treba se o nuz trosku starat a tolik to nevadi ale treba pri brouseni se po necelych 10ti minutach ve vode zacinaji delat na cepeli prvni tecky koroze. Pouzivat Izulu (nebo jakykoliv ESEE) v nejakem agresivnejsim prostredi znamena se bud smirit s rezavym nozem a nebo holt nesetrit lidskym sadlem na udrzbe Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/1/2007
Dneska jsem vzal RC-5ku do kuchyně, jak si porozumí s cibulí.
A ... krájí v pohodě, rozhodně ji neláme ani nedrtí.
No a lanšmítek jí šel jako po másle Laugh
Ergo ... venku při přípravě jídla určitě obstojí se ctí, ale doma si samozřejmě radši vezmu do ruky kuchyňák.

Jíra UAZZ vložil tyto přílohy:
IMGP1058.jpg.jpg
IMGP1060.jpg.jpg
IMGP1063.jpg.jpg

Když máš nůž, není to survival, ale kempování ... (výrok připisovaný vojákům britských SAS)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/5/2009
Tak tento noz vyzera vazne super...mat tak zvysnych 150 ecok,nevaham ani sekundumrGreen
Posláno:

Štamgast
Jíra UAZZ napsal:
Dneska jsem vzal RC-5ku do kuchyně, jak si porozumí s cibulí.
A ... krájí v pohodě, rozhodně ji neláme ani nedrtí.
No a lanšmítek jí šel jako po másle Laugh
Ergo ... venku při přípravě jídla určitě obstojí se ctí, ale doma si samozřejmě radši vezmu do ruky kuchyňák.

někdy na rybách otvírám velkou plechovku kukuřice tím že ji RC6kou prefiknu vejpůl..ale to jen když kamoš zapomene svou ať máme každý halfplech Happy ne není to prasárna ta uhlíkovka to ani nepocítí a stejně už mám finish sjetý od těch kubíků naštípaného dubu mrGreen
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Zdarec, kamarád si chce koupit RC-6, víceméně všechno potřebný už si zjistil a teď řešíme nákup. Volba samozřejmě padla na Knivesshipfree.com. Měl bych ale jeden dotaz. Na fotkách na tom eshopu mají nože ještě logo RAT Cutlery a na webu výrobce mají logo ESEE. Mám pravdu když říkám že rozdíl je jenom v logu, nebo se produkce po změně názvu značky nějak změnila?

http://www.knivesshipfree.com/Rat-Cutlery-RAT-RC-6p-Knife-wLinen-Micarta-Handle-1095-Steel-RC6p
http://www.eseeknives.com/rc-6.htm

Jinak co jsem si tak četl, tak na ten obchod jsou tu celkem dobrý reakce... nikdo žádnou špatnou zkušenost nemá?

EDIT: Ještě trochu řešíme RC5 vs. RC6... Tenčí RC6 asi bude universálnější, že?
Posláno:

Štamgast
Reyes napsal:
Zdarec, kamarád si chce koupit RC-6, víceméně všechno potřebný už si zjistil a teď řešíme nákup. Volba samozřejmě padla na Knivesshipfree.com. Měl bych ale jeden dotaz. Na fotkách na tom eshopu mají nože ještě logo RAT Cutlery a na webu výrobce mají logo ESEE. Mám pravdu když říkám že rozdíl je jenom v logu, nebo se produkce po změně názvu značky nějak změnila?

http://www.knivesshipfree.com/Rat-Cutlery-RAT-RC-6p-Knife-wLinen-Micarta-Handle-1095-Steel-RC6p
http://www.eseeknives.com/rc-6.htm

Jinak co jsem si tak četl, tak na ten obchod jsou tu celkem dobrý reakce... nikdo žádnou špatnou zkušenost nemá?

Ano rozdíl je jen v logu, pokud je ovšem u nože popis Clip Point jedná se o novou verzi s falešným ostřím.

https://www.knivesshipfree.com/ je jeden z nejlepších USA obchodů ever Happy objednal jsem tam už nějaký ten nůž a do 5ti prac. dnů byl vždy doma.

EDIT: Ať si veme RC6 ... RC5 je tlustý poleno Happy RC6 je řezivější, nevím já ji mám a RC5 mi nějak nesedla na tu činnost co potřebuju, na páčení dveří by jsem ji ovšem bral Ok Laugh
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Díky za info Happy
Můj favorit byla zrovna RC5 protože designově mi ten nůž prostě dokonale sedí. Ale je fakt že črvrt palce čepele by bylo hodně.
Posláno:

Štamgast
Reyes napsal:
Díky za info Happy
Můj favorit byla zrovna RC5 protože designově mi ten nůž prostě dokonale sedí. Ale je fakt že črvrt palce čepele by bylo hodně.

Jsem denně v brně v práci, se stav do komárova já Ti jí dám na omak Laugh
vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/23/2008
Čo myslíte kedy bude RC-6 Clip point v predaji na knivesshipfree?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
spibe napsal:
Čo myslíte kedy bude RC-6 Clip point v predaji na knivesshipfree?

skus sa spytat priamo Derricka, je to seriozny obchodnik. Urcite ti rad a promptne odpovie.
http://www.knivesshipfree.com/contact-us
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:
Začátečník
Neviem po anglicky preto mi to musí niekto preložiť.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
Company Name: Název společnosti (jen u firem)
Full Name: Celé jméno
E-Mail Address: E-mailová adresa
Telephone Number: Telefonní číslo
Street Address: Ulice,číslo domu
City: Město
State/Province: Stát
Zip Code: PSČ
Country: Krajina
Email Topic: Téma e-mailu
Subject: Předmět
Enquiry: Dotaz
Urgent: Naléhavé
Send myself a copy: Poslat si kopii
Please select: Prosím zvolte (krajinu)
Product inquiries: Dotazy na produkt
Wholesale inquiries: Velkoprodejné dotazy
Order status: Stav objednávky
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
spibe napsal:
Neviem po anglicky preto mi to musí niekto preložiť.

translator by si s tym poradil Happy poslal som otazku Derrickovi, ked pride odpoved, dam ti vediet.
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:
Začátečník
Nemyslel som toto ale nejaký text v ktorom by som sa spýtal na ten nôž. Google by mi to zrejme nepreložil dobre.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2008
Translator rád vyhazuje pěkné hovadiny...
Důvěřuj Cestě ikdyž nevidíš kam vede.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum