ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Něco z lesních i nelesních rozjímání Ok Happy .
Ta 4ka s oranžovou ručkou už má postupným broušením skoro plnohodnotný konvex a zakusuje se do dřeva jedna báseň Ok .

wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20220625_102102_01.jpeg.jpg
IMG_20220624_171203_01.jpeg.jpg
IMG_20220623_194449_01.jpeg.jpg
IMG_20220624_160806_01.jpeg.jpg
IMG_20220624_122432_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/10/2016
Hezké rozjímání... Happy Ok
Prosím tě, tu 4ku takhle postupně dáváš do konvexu na brusném kameni nebo normálně na smirkovém papíru s podložkou..?
Posláno:

Štamgast
zdenki napsal:
Hezké rozjímání... Happy Ok
Prosím tě, tu 4ku takhle postupně dáváš do konvexu na brusném kameni nebo normálně na smirkovém papíru s podložkou..?

Když nůž už hůř řeže, vezmu ho na keramický tyčce ( jádro z vysokonapěťové pojistky, už jsem to sem i dával), potom mám ve vrtačce upnutej filcák o průměru cca 10cm, na ten nanesu zelenou leštící pastu s WD40 a na tom to ostří přejedu. Pak ručně dohladim na kůži přilepené na kusů prkna. Žádné přípravky, klemy a držení úhlů, tím se ta hrana mezi fazetou a výbrusem časem ztratí. Celej tenhle proces broušení zabere tak max. 15 minut a řezivost superOk .
A raději na to upozornim, na tom filcu nikdy ne proti ostří, to by byl masakr.
Ta tyčinka co má tvar hvězdice bere nejlíp, ta kulatá trochu jemněji, na a pak vrtačka ve svěráku, kůže a je to. Rychlé a na uhlíkovky plně dostačující. Z druhé strany toho prkna mám ještě kůži čistou bez pasty a chlupatou stranou hore, na úplný finále.

IMG_20220625_125049_01.jpeg.jpg
IMG_20220625_125139_01.jpeg.jpg
IMG_20220624_122513_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Díííkes za odpověď.. Applause Mě právě každá tvoje fotka, kterou sem dáváš, vždycky o trochu víc nakopne k tomu, pořídit si konečně i nějakou Esee kudlu Happy a první, co bych se pak snažil, předělat fazetu postupně na konvex..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
zdenki napsal:
Díííkes za odpověď.. Applause Mě právě každá tvoje fotka, kterou sem dáváš, vždycky o trochu víc nakopne k tomu, pořídit si konečně i nějakou Esee kudlu Happy a první, co bych se pak snažil, předělat fazetu postupně na konvex..

Vůbec bych se toho nebál .. většinu fazet co sem měl sem časem stejně předělal na konvexní čočku s kamenem a podložkou pod mys a brusnym papírem.. ty uhlikovky jsou dobre, nebál bych se toho
Posláno:

Štamgast
purschack: jasně, rozumím.. Ještě jsem měl napsat, že by to pak byla určitě nějaká varianta v S35VN, tak předpokládám, že tam to bude chtít větší trpělivost než u uhlíkovky.. Happy
Posláno:

Štamgast
purschack napsal:
zdenki napsal:

Vůbec bych se toho nebál .. většinu fazet co sem měl sem časem stejně předělal na konvexní čočku s kamenem a podložkou pod mys a brusnym papírem.. ty uhlikovky jsou dobre, nebál bych se toho

Přesně, nechce to dělat z toho žádnou extra vědu, způsobů jak brousit je vícero Ok .
Posláno:

Štamgast
zdenki napsal:
purschack: jasně, rozumím.. Ještě jsem měl napsat, že by to pak byla určitě nějaká varianta v S35VN, tak předpokládám, že tam to bude chtít větší trpělivost než u uhlíkovky.. Happy

Bude to jen trvat trošku déle než uhlí. Já mám z S35VN několik Eseeček, zatím všechny s původní fazetou a řežou všechny velice slušně.
Posláno:

Štamgast
OK Ok Děkuju oběma Happy
Posláno:

Štamgast
Nechtěl jsem, nechtěl, další Čtyřku, ale bylo to silnější než já Laugh Ok . Pořízena zde v inzerciHappy .

IMG_20220628_133748_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
wrafan napsal:
Nechtěl jsem, nechtěl, další Čtyřku, ale bylo to silnější než já Laugh Ok . Pořízena zde v inzerciHappy .

jednoho dne si sednu a udelam fotku vsech tech mor co mam.. abych te uklidnil :D byť uznávám že penězy v tom nebudu zdaleka za takovy money jako ty :D
Posláno:

Štamgast
purschack napsal:
wrafan napsal:

jednoho dne si sednu a udelam fotku vsech tech mor co mam.. abych te uklidnil :D byť uznávám že penězy v tom nebudu zdaleka za takovy money jako ty :D

No jo, proti tobě jsem Míro co se počtu týče břídil, je to teprve šestej kousekLaugh , ale znáš to, když musíš....Grin Ok .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
wrafan napsal:

A keď to porovnáš? O koľko lepšie sa drží tá 3D ako klasická placka? Je v tom rozdiel?
Posláno:

Štamgast
kamzik napsal:
wrafan napsal:

A keď to porovnáš? O koľko lepšie sa drží tá 3D ako klasická placka? Je v tom rozdiel?

Rozdíl v tom určitě je. U trojky to není tak znatelný, protože je o chlup tenčí. U čtyřky ta nová ručka vyplňuje dlaň o dost víc, drží se dobře a jistě, ale jestli je lepší placka nebo 3d to zcela rozhodně neřeknu, ostatně vyhovuje mě oboje. Chce to zkusitHappy .
Posláno:

Štamgast
Odpoledne dorazila moje první Esee kudla.. Happy První dojmy nejsou vůbec špatné Applause

zdenki vložil tyto přílohy:
Esee.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
zdenki napsal:
Odpoledne dorazila moje první Esee kudla.. Happy První dojmy nejsou vůbec špatné Applause

Vítej v klubuOk .

28_06_2022_fues_003_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dík Happy. Pěkná provokace s těma 4kama.. mrGreen
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/9/2017
Tahle trojka byla taky moje první a nemůžu si ji vynachválit. Pak jsem koupil Izulu ll a to je teda taky pecka.
Posláno:

Štamgast
Venak: však podle tvé fotky na předešlé stránce jsem vybíral přesně mezi těmito dvěma... Happy Applause
Posláno:

Štamgast
Občas je třeba provětrat i starší kouskyOk Happy .

IMG_20220702_150626_01.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest, Porter

Přechod na fórum