ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/30/2017
Zohnal som relatívne lacno RAT5, tak som sa dnes zabával.
Ráno to začalo takto..

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20220721_061145.jpg.jpg
20220721_090845.jpg.jpg
20220721_111206.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
V priebehu dňa...

20220721_123851.jpg.jpg
20220721_124046.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A večer po preleštení a prebrúsení ....

20220721_194120.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Mico1300Ok , paráda Applause .
Dneska o5 vedro, i Mravencům bylo vedroHappy .

wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20220721_133434_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dnes RATka prvý krát v lese.👍

20220723_082052.jpg.jpg
20220723_075547.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Vidno,že výrazne teší...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Nejak ma tá RATka baví viac, než som čakal.
Tak som pre zicher kúpil ešte jednu funglovku.
U tohto druhého noža plánujem vytiahnuť rezný výkon na maximum.

20220730_172649.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Izula II po měsíčním každodenním nošení se střenkama. Tu povrchovku jsem neměl dávat dolů. Asi ji pořídím v nerezu. Patinoval jsem colou, ale moc to nepomohlo.

Jirka80 vložil tyto přílohy:
B7B29307_C7A9_42F6_B3B2_787E425411C4.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jirka80 napsal:
Izula II po měsíčním každodenním nošení se střenkama. Tu povrchovku jsem neměl dávat dolů. Asi ji pořídím v nerezu. Patinoval jsem colou, ale moc to nepomohlo.

Patina Cocacolou ti nůž z uhlíkovky proti korozi neochrání. Vem to nejjemnější brusnou houbou s WD40 a než tam vrátíš střenky, pořádně to namaž, já používám kosmetickou vazelínu. Na druhou stranu, takhle to Mravencoj sekneOk .
Posláno:

Štamgast
Namazané jsem to měl, ale nosím to na těle takže ani to nepomohlo. Nejde mi ani tak o radu jak se toho zbavit, to zvládnu, spiš jsem chtěl ukázat co se děje pod střenkama když člověk sundá povrchovku.
Dalo by se tomu předejít častým sundáváním střenek, čištěním a mazáním, ale to by člověk za chvíli ty šroubky uplně dodrbal.
Nechám to jak to je a uvidím jak se to bude vyvíjet. 😀
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/27/2021
Jirka80 napsal:
Namazané jsem to měl, ale nosím to na těle takže ani to nepomohlo. Nejde mi ani tak o radu jak se toho zbavit, to zvládnu, spiš jsem chtěl ukázat co se děje pod střenkama když člověk sundá povrchovku.
Dalo by se tomu předejít častým sundáváním střenek, čištěním a mazáním, ale to by člověk za chvíli ty šroubky uplně dodrbal.

Čo tak nechať spraviť povrchovku u nejakej firmy.
Posláno:

Štamgast
To zas né. Není to nůž u kterého mě to nějak vadí.
Mám ji jako pracovní nástroj na zahradu a kolem domu. Povrchovku původně samozřejmě měla, ale sundal jsem ji, protože tyhle hrubší vrstvy co používá Esee a Ontario nemám moc rád. Přijde mi, že nůž jde hůř do řezu.
Většina nožů co mám jsou z uhlíkovky a tohle se mi u nich ještě tak brzy nestalo i když jsem povrchovku odstranil.
Zarazilo mě jak to šlo rychle, ale bude to tím, že je vedro a člověk se potí. Nosím ji stylem IWB a ručka se dotýká holého těla. Ta mikarta asi trochu nasává pot a pak to takhle působí na ocel.
Nebudu to odstraňovat, nechám to tak jak to je a uvidím jak dlouho to vydrží než bude nůž nepoužitelný.
Pokud si vzpomenu tak sem dám za nějaký čas malý update.
Posláno:

Štamgast
Ještě mě napadá, co zkusit nějakou voskovou vazelínu, jak se do toho konzervují strojní součástky a nebo to stříknout aspoň bezbarvým lakem, to co je pod střenkama. Je fakt, že mám Ontario Old hitckory hunting knife, ten je z 1075, macham ho ve vodě dost a toto se neděje. Je to asi i hrubostí povrchu.
Posláno:

Štamgast
Povrch pod střenkama je stejně hladký jako čepel. Po odstranění povrchovky jsem to celé brousil postupně až na zrnitost 2000. Na čepeli se to neděje, protože tu pravidelně otírám, ale pod těma střenkama to nedýchá a vlhkost se tam drží. Vazelínu tam dávat nechci, protože když se trochu nahřeje tak by mohla vytýkat a zasvinit mi oblečení. Jak říkám, je to pracovní nůž tak to pod střenkama nechám žít vlastním životem. 😁
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
A co ty střenky na hulváta podlepit?
Když je to ten pracovní nůž, tak by asi sundavací být nemusely, ne?? Wink
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Jirka80 napsal:

Prolep to epoxidem, jinak se ti tam bude stále dostávat pot z ruky a vzdušná vlhkost, které na rozdíl od čepele pod střenkami nevětrají a proto to koroduje.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/5/2022
Hoochie napsal:
[quote=Jirka80]Namazané jsem to měl, ale nosím to na těle takže ani to nepomohlo. Nejde mi ani tak o radu jak se toho zbavit, to zvládnu, spiš jsem chtěl ukázat co se děje pod střenkama když člověk sundá povrchovku.

Prolep to epoxidem, jinak se ti tam bude stále dostávat pot z ruky a vzdušná vlhkost, které na rozdíl od čepele pod střenkami nevětrají a proto to koroduje. [/quo

Ono stačilo původní epox. barvu pod střenkami ponechat, ale když už je pryč tak to natři nebo stříkni nějakou barvou, třebas základovkou a máš po starosti. Pod střenkama stejně není vidět co tam je. Nebo balakryl a pod.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Jirka80 napsal:
Vazelínu tam dávat nechci, protože když se trochu nahřeje tak by mohla vytýkat a zasvinit mi oblečení.

Presne na tohle je idealni Tuf Glide. Mel jsem uplne stejny problem s black-oxide Izulou. Vsechno co je pod strenkama namazat Tuf Glidem a pockat az se odpari tekuta slozka (staci dat nuz ven na slunicko na par hodin nebo na topeni) a zustane jen ochranny film. Pak placnout strenky a hotovo. Bez problemu pak nuz daval i machani ve vode... teda on to nedaval, cepel rezla pri noseni silene ale aspon pod strenkama uz byl klid Happy.
Posláno:

Štamgast
Hezkej večír, nejen Všem Eseečkářům Ok Happy .

wrafan vložil tyto přílohy:
IMG_20220802_200859_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2020
Rat 1 s micartou od Mydlinku. Original crienky sa mi brutalne smykali, teraz je uchop istejsi...a aj krajsiHappy

Evenk vložil tyto přílohy:
IMG_20220806_132500388_2.jpg.jpg
IMG_20220806_132526863_2.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum