ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/1/2014
Tak Sencillo welcome home, první dojem, naprosto superOk .

wrafan vložil tyto přílohy:
1000004718_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak po pár dnech nadšení z tohodle nožíku stále přetrvává, úchop je naprosto fantastický, výbrus krásně do tenka, krásně ostrý, řeže jak sviňa. Ocel je A2, jestli se bude dělat i z Magnacut, o tom se zatím jen spekuluje. Pouzdro nemá klasický Eseečkářský klip, ale kydexový polouzavřený, na opasek lze nasadit bez nutnosti rozepnutí, pasuje horizontálně i vertikálně, nůž v něm krásně sedí a u pasu o něm člověk ani neví. Takže joOk , v jednoduchosti je fakt krása Ok .

1000004757_01.jpeg.jpg
1000004756_01.jpeg.jpg
1000004759_01.jpeg.jpg
1000004838_01.jpeg.jpg
1000004840_01.jpeg.jpg
1000004842_01.jpeg.jpg
1000004844_01.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2007
wrafan napsal:
Tak po pár dnech nadšení z tohodle nožíku stále přetrvává, úchop je naprosto fantastický, výbrus krásně do tenka, krásně ostrý, řeže jak sviňa. Ocel je A2, jestli se bude dělat i z Magnacut, o tom se zatím jen spekuluje. Pouzdro nemá klasický Eseečkářský klip, ale kydexový polouzavřený, na opasek lze nasadit bez nutnosti rozepnutí, pasuje horizontálně i vertikálně, nůž v něm krásně sedí a u pasu o něm člověk ani neví. Takže joOk , v jednoduchosti je fakt krása Ok .

Já myslel, že ten magnacut je už jasnej! Chápal jsem to tak, že teď je 600 first run A2, pak bude first run 600 magnacut a pak se už pojede jen standard run magnacut. Když bych se pletl, tak by to byla trochu čára přes můj rozpočet! Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2018
A váha a výbrus jsou nějak výrazně lepší než třeba u té trojky HM?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
wrafan napsal:
nůž v něm krásně sedí a u pasu o něm člověk ani neví.

Jak je to prosim s drzenim noze v pouzdru? Drzi dost pevne a hlavne - nevakla v nem? Hodne Sencillo zvazuju jako doplneni Izuly ale mam od White River dva noze a ty jejich kydexovy pouzdra jsou tak leda na to je vyhodit a jit si nechat udelat novy Angry .
Posláno:

Štamgast
Rozdíl ve výbrusu i váze tam je, Sencillo má výbrus více do tenka, měřit o kolik, to nebudu, protože je to naprosto nepodstatné, vždycky záleží na tom, jak je konkrétní kudla finálně nabroušená, podle toho řeže. Rozdíl ve váze, viz. foto.
Kydexové pouzdro je udělané dobře, nůž v něm nevrklá ani trochu.

1000004858_01.jpeg.jpg
1000004859_01.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
3dfx4eva napsal:
wrafan napsal:

Jak je to prosim s drzenim noze v pouzdru? Drzi dost pevne a hlavne - nevakla v nem? Hodne Sencillo zvazuju jako doplneni Izuly ale mam od White River dva noze a ty jejich kydexovy pouzdra jsou tak leda na to je vyhodit a jit si nechat udelat novy Angry .

Já mám Backpackera a tam ten kydex nebyl nic moc. Na Exodusus 3 je kydex naprostá špička stejně jako na Jackalope
Posláno:

Štamgast
Hrabak napsal:
3dfx4eva napsal:
wrafan napsal:

Já mám Backpackera a tam ten kydex nebyl nic moc. Na Exodusus 3 je kydex naprostá špička stejně jako na Jackalope

U Sencilla opravdu žádné obavyOk Ok .
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/15/2023
Mám 2 kydexové púzdra od Esee a sú vynikajúce po stránke kvality. A jedno od White River a to je kvalitou, ako to napísať slušne? Dostatočné. Udrží nôž v púzdre.Grin
Posláno:

Štamgast
Esee má ten kydex na pouzdrech silnější, to je pravda.
Posláno:

Štamgast
wrafan napsal:
Kydexové pouzdro je udělané dobře, nůž v něm nevrklá ani trochu.

Diky moc! Objednano Happy !
Posláno:

Štamgast
Tak Sencillo dorazilo a uz se nosi. Jen v rychlosti prvni dojmy... Snad s vyjimkou scandi vybrusu na RB3 je to s prehledem nejrezivejsi ESEE s nejtensim vybrusem. Vybrus je bez chybicky a dokonale vystredeny. Bohuzel ma klasickou "vlastnost" White River (a teda i nekterych ESEE) vybrusu - u rukojeti je cca 30st vrcholovych a ke spicce prechazi (ovsem krasne plynule a soumerne Laugh ) na uplne nesmyslnych cca 45st vrcholoveho uhlu u spicky. Puvodne jsem nechtel hned patlat brousek ale OCD to nevydrzela takze jsem prebrousil na cca 25st vrcholoveho s tim ze budu udrzovat mikrofasetu na 30st Sharpmakeru (ja vim, je to cunarna ale je to rychle a funkcni). A tim se dostavam k materialu - je to tvrdy! ESEE tvrdi ze 60-61HRC a uplne verim. Pri brouseni nepoznam rozdil mezi touhle A2 a S35VN. Stabilita ostri na 30st mikrofasete je uplne jinde nez u 1095, v rychlosti jsem zkousel par patch kabelu, 220V kabelu od starych prodluzovaku, nejake kartony a velice pozitivni prekvapeni proti 1095. No a nakonec pouzdro. Pozitivni je ze tento muj konkretni kus neni takova hruza jako Knucklehead nebo M1 co jsem od WR mel, negativni je ze nuz prece jen v pouzdru malicko vakla. Nastesti neni problem v casti pouzdra kde zacina ostri a ktera zajistuje retenci takze jsem pozdrem zamichal v hrnku s varici vodou, opatrne pouzdro "smacknul" a uz drzi perfektne. Kvalitou to urcite neni jako stare ESEE kydexy nebo TOPS kydexy ale zatim drzi tak uvidime.
Posláno:

Štamgast
"3dfx4eva" i když úhel fasety jsem takhle detailně nezkoumal, máš pravdu, řeže to, řeže to dobře, a až to řezat nebude, tak to nabrousim dle svého. K tomu kydexu, ono je to složité, mám dva nože od Gollika, pouzdra kydex u obou, mají lehkou vůli, když v lese popoběhnu, vrklá to. Ale na druhou stranu, nůž není od pouzdra nijak poškrábaný. Jednou jsem měl v ruce kudlu s kydex futrem od nejmenovaného nožíře, futro těsné, ale párkrát šup do futra a ven, a kudla dodrbaná jak sviňa. Otázka zní, co je lepší.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2010
Ahoj,
rad bych se zeptal jakou mate zkušenost s klipem na tomhle typu pouzdra. Trochu se bojím aby se to při blbem pohybu těla když je to na pásku třeba neulomilo.
Vypadá to docela fórově…

TomasTom vložil tyto přílohy:
IMG_4994.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
TomasTom napsal:
Ahoj,
rad bych se zeptal jakou mate zkušenost s klipem na tomhle typu pouzdra. Trochu se bojím aby se to při blbem pohybu těla když je to na pásku třeba neulomilo.
Vypadá to docela fórově…

Zkušenost nemám, ale myslím, že těžiště takhle upevneného nože je hrozne vysoko a bude mít tendenci se to na opasku převažovat. Navíc jak píšeš kvalita asi taky nic moc..
Posláno:

Pokročilý
Ani se moc nepřevažuje, toho jsem se taky bál, ale sedí hezky. Jen se bojím životnosti te spony, aby se nevylomila.
Posláno:

Štamgast
A co ten plastovej klip nahradit tímto Happy.

1000004953_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
A nebo velký utiklip.
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Nosil som ESEE3 s povodnym klipom, ktory mas na obrazku tak, ze puzdro som mal medzi opaskom a nohavicami a klip smeroval smerom od tela. Nestalo sa mi, ze by sa mi pri vytahovani noza odopol, pripadne sa klip poskodil. asi by som mal tiez obavu nosit ho len tak zaveseny na klipe s hompalajucou sa rukovatou. Pri spominanom sposobe nosenia dokonca preferujem tento klip pred tek-lokom, kedze sa da jednoducho zhodit z opasku.
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Pokročilý
Ta 1095 patinuje jen se na to člověk podívá 😂

TomasTom vložil tyto přílohy:
IMG_5005.jpeg.jpg
IMG_5006.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum