ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2022
wrafan napsal:
Delewar napsal:
Vernosť až za hrob.Wink

Dobré a prověřené věci netřeba měnit, a tohle je jedna z nich, lepší tovární nůž jsem prostě neměl, a že jsem jich zkusil dost. Takže jo, se mnou Čtyřka až do rakve, amenHappy Ok .
Ps: kteroupak vyvenčíme dnes???Grin

Stando, určitě si pamatuješ, jak jsem se jednou ptal, kde se bere ta tvoje posedlost těmahle nožema. Abych měl kontakt s realitou, pořídil jsem si kvalitní uhlíkový pevný nůž a stala se divná věc. Tenhle nůž mně přesvědčil, že řeže líp, než většina nerezovek, dobře se brousí, drží dobře ostří a stačí na všechno. Tím pádem jsem změnil názor. Ok 🦔
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
ježour01 napsal:
wrafan napsal:
Delewar napsal:
Vernosť až za hrob.Wink

Dobré a prověřené věci netřeba měnit, a tohle je jedna z nich, lepší tovární nůž jsem prostě neměl, a že jsem jich zkusil dost. Takže jo, se mnou Čtyřka až do rakve, amenHappy Ok .
Ps: kteroupak vyvenčíme dnes???Grin

Stando, určitě si pamatuješ, jak jsem se jednou ptal, kde se bere ta tvoje posedlost těmahle nožema. Abych měl kontakt s realitou, pořídil jsem si kvalitní uhlíkový pevný nůž a stala se divná věc. Tenhle nůž mně přesvědčil, že řeže líp, než většina nerezovek, dobře se brousí, drží dobře ostří a stačí na všechno. Tím pádem jsem změnil názor. Ok 🦔

Tak to mě těší, že nejsem sám s tímhle názorem. Mě tu bylo asi před dvěma lety kýmsi prorokováno, že časem taky dospěju k lepším a modernějším ocelím, než je uhlíkovka. Leč nestalo se, uhlíkovka u mě stále vítězí na plné čáře a tak to už asi zůstane.
Jen pro zajímavost, z mého aktuálního počtu pevných kudel doma, cca 75ks, N690 - 5ks (Gollik, Flug, Hamp, Exodus), 4ks S35VN (protože Esee), 2x 440c (taky Esee), jeden Magnacut, a vše ostatní 1095 nebo ČSN 19312 a jeden 14260, což vypovídá za vše.
Tak ať nám to řeže a krájíOk Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Zháňanie čoraz "lepších" ocelí je len egománia, tak ako pri nožoch je jej už, celkovo,čoraz viac- žiaľ.

Inak s tými uhlíkovkami dávam za pravdu. Aj keď, nie zrovna pri Esee...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Delewar napsal:
Zháňanie čoraz "lepších" ocelí je len egománia, tak ako pri nožoch je jej už, celkovo,čoraz viac- žiaľ.

Inak s tými uhlíkovkami dávam za pravdu. Aj keď, nie zrovna pri Esee...

I když zde už mnohokrát řečeno, Každému co jeho jest Ok.
Posláno:

Pozorovatel
Sám se tomu divím, jakože "propadu" k uhlíkovkám. Ale nelituju toho.
Tenhle názor nikomu nevnucuju, jak píšeš- podle vkusu každého soudruha. Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Tak po letech očmrdování okolo esee4 a tak vůbec na tomhle vláknu, jsem vzal jednu na zkoušku tady z inzerce, oranžovou v nerezu a musím říct, že něco na tom noži bude...Happy Hlavně mně zajímala rukojeť. Tyhle placatější můžu, jen jsem si říkal, jestli bude ok délka. A jo, jde to. Tak teď jen vzít ještě jednu v mikartě a uhlíku, jen nevím, jestli nebude povlak nechávat otěr v jídle. Co na to náš Esee Guru? Happy Je to při přípravě jídla ok? Asi se to už řešilo, ale proč to neprobrat? Třeba někdo jako já taky váhá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
za mne nejlepší je tento
Ok Ok Ok

rak nožomil vložil tyto přílohy:
IMG_20240319_123642.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
karel73 napsal:
Tak po letech očmrdování okolo esee4 a tak vůbec na tomhle vláknu, jsem vzal jednu na zkoušku tady z inzerce, oranžovou v nerezu a musím říct, že něco na tom noži bude...Happy Hlavně mně zajímala rukojeť. Tyhle placatější můžu, jen jsem si říkal, jestli bude ok délka. A jo, jde to. Tak teď jen vzít ještě jednu v mikartě a uhlíku, jen nevím, jestli nebude povlak nechávat otěr v jídle. Co na to náš Esee Guru? Happy Je to při přípravě jídla ok? Asi se to už řešilo, ale proč to neprobrat? Třeba někdo jako já taky váhá...

Vůbec se toho není třeba bát, ba právě naopak si myslím, že díky té barvě může člověk krájet cokoliv, máchat nůž ve vodě a nemít strach, co se koná pod střenkama. Oděr barvy je znatelný při štípání polínek či sekání větví apod. Tou svou oblíbenou 4kou v šedooranžové kombinaci krájim vše už 6let a v pohodě. Samozřejmě nesmí být ta barva ve stavu, že se z nože loupe.
Ono mě to zas přijde trošku jako hon na bluda, pan Kraken někde na troubě řekne, že barvu na noži ne, a tak všichni sborem, za tím prvním vo......, asi tak.
Posláno:
Štamgast
Díky, Stando, napsals to hezkyHappy a ne, to nemám od Krakena, protože ho vůbec nesleduju, ale, třeba u Kyzliarů je to fakt znát, že při řezu sýrem, to černí. Tak jsem si říkal, co bude dělat ten povlak u esee například u té čtyřky. Díky a zdar!
Posláno:

Štamgast
karel73 napsal:
Díky, Stando, napsals to hezkyHappy a ne, to nemám od Krakena, protože ho vůbec nesleduju, ale, třeba u Kyzliarů je to fakt znát, že při řezu sýrem, to černí. Tak jsem si říkal, co bude dělat ten povlak u esee například u té čtyřky. Díky a zdar!

Jasně, taky jsem neměl v úmyslu nějak Krakena poškodit, jen jsem si vzpomněl, že o tom někde mluvil.
U kyzliarů je jiná povrchovka, a ta pravda na některých potravinách špinila.
Posláno:
Štamgast
Úplně v klidu, vůbec mně nenapadlo, že bys to ohledně něj myslel nějak špatně. Ale je fakt, že o moudrech leckterých youtuberů si myslím své. A teď k tomu hlavnímu a podstatnému - vzhledem k super ochotě p.Černického z Knilandu, mi už jedna putuje domůHappy
Posláno:

Štamgast
karel73 napsal:
Úplně v klidu, vůbec mně nenapadlo, že bys to ohledně něj myslel nějak špatně. Ale je fakt, že o moudrech leckterých youtuberů si myslím své. A teď k tomu hlavnímu a podstatnému - vzhledem k super ochotě p.Černického z Knilandu, mi už jedna putuje domůHappy

Super, vítej v klubu, a bacha, je to hrozitánsky nakažlivéGrin Ok .
Já dnes za Tři Happy.

wrafan vložil tyto přílohy:
1000012209_01.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Díky moc! Happy Dám vědět až dorazí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Radši jsem to sundal...aby to necernilo Laugh

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20240314_104323.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Štamgast

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20240320_130927.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Herr Oberleutnant, už visí !Ok Laugh
Posláno:

Štamgast
Inženyhrrr kchhralik Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014
🐜Ok

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_20240321_103518.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Čau Stando. Esee to sice není, ale uhlíkový je a fungujeOk

ježour01 vložil tyto přílohy:
IMG_20240322_130710.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
ježour01 napsal:
Čau Stando. Esee to sice není, ale uhlíkový je a fungujeOk

Ahoj, schvalujiOk , proč ne, jednoduchý a prověřený tvar, ocel 1066 sic nemám žádnou zkušenost, ale dle složení to zlé nebude. Tak ať věrně slouží Happy.
Já věrný své 1095.

wrafan vložil tyto přílohy:
1000012349_02.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum