ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/13/2007
SphereF napsal:
U mě se krátce sešly na porovnání 2 střenky. Jedny klasická micarta a nejspíš G10 (nebo 3D micarta?).

G10 je mnohem plnější do ruky než plochá micarta, což je super. Nevýhoda je, že je pocitově trochu kluzká.

Tam by to možná stálo za to vyhrát si se šmiglem, jehlovejma pilníčkama nebo ideálně dráteným kartáčem a sundat z toho ten lak, leštění nebo co to je, pak to bude super.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/30/2015
Je to tak jak píšeš, ale pocit v ruce je u každého materiálu jiný. Určitě je dobré vyzkoušet oba typy před výběrem nože, každý má svoje přednosti :)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/30/2015
Hrabak napsal:
SphereF napsal:
U mě se krátce sešly na porovnání 2 střenky. Jedny klasická micarta a nejspíš G10 (nebo 3D micarta?).

G10 je mnohem plnější do ruky než plochá micarta, což je super. Nevýhoda je, že je pocitově trochu kluzká.

Tam by to možná stálo za to vyhrát si se šmiglem, jehlovejma pilníčkama nebo ideálně dráteným kartáčem a sundat z toho ten lak, leštění nebo co to je, pak to bude super.

Kdybych měl 2 kusy, tak bych to vyzkoušel, ale těžko říct jak by dopadl finální povrch. Byl by určitě hrubší, ale ruka sedřená :)
Posláno:

Pokročilý
SphereF napsal:
Hrabak napsal:
SphereF napsal:

Kdybych měl 2 kusy, tak bych to vyzkoušel, ale těžko říct jak by dopadl finální povrch. Byl by určitě hrubší, ale ruka sedřená :)

Párkrát jsem už v tomhle smyslu s mikartou něco kutil a sedřený ruky se rozhodně bát nemusíš Happy teda ookud si ji nevezmeś tím kartáčem.

Sundáš z toho ten laktakže to bude světlejší a bude to méné klouzat (hlavně v mokru) hrubší to bude jen nepatrně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Na lehko v lese

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20240715_100554.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
palong74 napsal:
Na lehko v lese

pejsek spokojenej a štenčilo pěkný, koukám po něm
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014
Ok

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_0814.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Asi jsem něco prošvihnul, nedohledal, ale ví někdo jak to je, bude s tím Esee Pacaya? Je to limitka, není to limitka? Viděl jsem, že v USA se už dá koupit. Jak to bude v našich evropskejch končinách, nevíte kde se bude dát koupit?

Jinak tady je fotka pro porovnání s Izulou 2

Hrabak vložil tyto přílohy:
IMG_5028.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Bylo psáno, že ihned po BladeShow, kde byl nůž představen, půjde normálně do prodeje jako sériový nůž.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/10/2010
Plan na zitra - Dachstein…

yeneek79 vložil tyto přílohy:
IMG_1448.jpeg.jpg
IMG_1449.jpeg.jpg

"...můžeš bejt blbej jak chceš, ale musíš si umět poradit..."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014
🐜👍

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_0838.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Happy Ok .

wrafan vložil tyto přílohy:
1000016262.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tradiční dovolenkové ráno, vychutnat dobrou snídani, kochat se absolutním klidem okolní krajiny a samozřejmě 4řku sebouOk Happy .

wrafan vložil tyto přílohy:
1000016377.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/10/2010
Schwarzkopf - 2263m

yeneek79 vložil tyto přílohy:
IMG_1771.jpeg.jpg

"...můžeš bejt blbej jak chceš, ale musíš si umět poradit..."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Velký s malým..na dovolený

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20240725_173632.jpg.jpg
IMG_20240725_194158.jpg.jpg
IMG_20240725_194818.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/29/2009
👍

loner01 vložil tyto přílohy:
20240730_170500_0_.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2009
Chlapi řešil jste někdo zlomený nuz s Esee? Psal jsem jim, dostal jsem email na nějakou firmu v Holandsku jménem Kato a od te doby je to asi už mesic zadna odpoved a i Esee dela mrtvyho brouka. Dik za případnou odpovedHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
KATO = knivesandtools.com
Mimochodem fajn obchod…cinkni tam:
+31 (0)85 888 44 77
Monday to Friday 8.00 - 18.00 h CET
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/3/2020
potopenec napsal:
Chlapi řešil jste někdo zlomený nuz s Esee? Psal jsem jim, dostal jsem email na nějakou firmu v Holandsku jménem Kato a od te doby je to asi už mesic zadna odpoved a i Esee dela mrtvyho brouka. Dik za případnou odpovedHappy

Ano, řešil jsem už několikrát Laugh

Kato neboli knivesandtools mají s ESEE nějakou dohodu o "zastupitelství" v EU, takže reklamace a podobně nemusíš posílat do USA, ale stačí do Holandska...

Poštovné tam jsem platil vždy já, poštovné zpátky oni. Jo a bacha... Neposílej jim i pouzdro, to někdy zapomenou poslat zpátky Wink
Posláno:

Pokročilý
potopenec napsal:

Někde na stránkach knivesandtools.com najdeš jejich email a nebo kontaktní formulář popíšeš co potřebuješ a oni tě budou kontaktovat. Pravděpodobně jim potom pošleš poškozenou kudlu bez pouzdra a oni ti pošlou stejnou novou kudlu bez pouzdra. Trochu se divím, že knivesandtools.com neznáš protože je to fakt velkej a prověřenej shop, nakupoval jsem tam už mnohokrát a můžu opravdu hodně doporučit.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum