ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2006
To chápu, nepochybuju o tom že je plně funkční, jen mi přijde zbytečně moc velký pro běžný nošení na krk. Chápu že je zase přizpůsobený tomu jejich kitu kde je zase víc možností uchycení. 'Sériově' nebo jakkoli jinak na eshopu se asi hotovej kydex sehnat nedá co? Nevíte o něčem?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
taiso napsal:
To chápu, nepochybuju o tom že je plně funkční, jen mi přijde zbytečně moc velký pro běžný nošení na krk. Chápu že je zase přizpůsobený tomu jejich kitu kde je zase víc možností uchycení. 'Sériově' nebo jakkoli jinak na eshopu se asi hotovej kydex sehnat nedá co? Nevíte o něčem?

No mně teda velký rozhodně nepřijde a nosím jí na krku hodně často...

http://www.youtube.com/watch?v=hTL4F_ueA18

zkus tytrubku, je tam toho fůra...se to v podstatě asi jenom obrousí...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2009
Mě taky Izula na krku nijak nevadí. Nikdy mi nepřišlo že je to nějak tlustý... nosím ji teď v létě i pod tenkým tričkem a pohoda, ale pokud bys chtěl něco lepšího, tak mrkni třeba na ebay.com a hledej "izula sheath"
http://cgi.ebay.com/RAT-IZULA-KYDEX-SHEATH-RANDALLS-ADVENTURE-TRAINING-cmo-/360282317108?cmd=ViewItem&pt=Collectible_Knives&hash=item53e27fe134

Je lepší opotřebovat se, než zrezivět!
Posláno:
Pokročilý
to jsem viděl, snažil sem se zjistit jak to je a jestli by se něco takovýho nedalo sehant u nás ;) izulu ještě nemám tak sem nejdřív chtěl mít jasno ohledně toho pouzdra :) díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Nazdárek pánové, tak jsem nově majitelem nové ESEE-6. Parádní nožík, skvělé zpracování.
Dospěl jsem k němu po dlouhé době, stále jsem nemohl najít ten správný nůž, kterým bych se nebál nasekat větve a přitom použít v kuchyni. Měl jsem BK-7, dvě Ontaria RAT-7 z D2 (s pilkou a bez) a RC-4. Jednou mi neseděla rukojeť, potom zase velikost atd. ESEE-6 je akorát.
Oproti RAT-7 je tenší rukojeť a líp se drží v ruce, tvar čepele i jeho výbrus se mi zdá souměrněji zpracován. No prostě paráda. Ještě si udělám nějaký vychytávky na pouzdru (to mi moc nesedí) a udělám fotečky.

Co bych případně změnil:
rukojeť: místo micarty na bych použil G10 - nenasákne vodou
čepel: nechal bych jak je, možná udělam 3 malé zoubky u choilu (rozhodně žádné serration)
materiál bych zvolil možná nerezovku, ale to je věc názoru

Všem tenhle nůž doporučuju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Novy zavirak od ESEE - D2, titanovy framelock a G10tka... vypada hodne zajimave Applause .

Posláno:
Pokročilý
no tak ten vypadá hodně zajimavě, mě se líbí hodně, ale cena bude určitě vysoká :/

na jejich stránkách teď koukám je i Izula folder, ale ještě se nevyrábí
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
No myslím že až tento nožík bude běžně k mání a pokud nebude extrémně předražený tak ZT má konkurenta-možnáWink Mně osobně by se líbyl víc jak materiálově tak tvarem akorát bych nemusel ten výřez z vrchu čepele-k čemu tam vůbec jeOh No
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Michal.VI: že by otvírání lahví??? Asi tam ještě nedorazil grif s hřbetem čepele...Laugh
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Ono by to mohlo fungovat i jako otvírání o kapsu
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Jo to otvírání o kapsu mně nenapadlo a pokud je to otvírák tak je vidět že v Itálii chlastaj málo pívaLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Michal.Vl napsal:
No myslím že až tento nožík bude běžně k mání a pokud nebude extrémně předražený tak ZT má konkurenta-možnáWink Mně osobně by se líbyl víc jak materiálově tak tvarem akorát bych nemusel ten výřez z vrchu čepele-k čemu tam vůbec jeOh No

Nevím, jaké jsou přesné rozměry, ale nedělá to na mě dojem podobně bytelného zavíráku, jako je třeba ZT řady 300, ale možná se pletu. A hrot jsem taky ještě nepotřeboval.

... ITALY na čepeli.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Nojo vono by to chtělo mít ty kudly naživo vedle sebe -fotka může být matoucíWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
jak napsal:
Ono by to mohlo fungovat i jako otvírání o kapsu

.....tento je pevný...

cykloturista vložil tyto přílohy:
esee.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Jé to je ta rozebiratelná jakoby Izula ne. Uvnitř rukojeti jsem viděl ještě nějaké pomůcky. Aspoň na jejich stránkách to maj rozebiratelný. Jinak ten zavíráček vypadá zajímavě a to že je to z Italie bych se nebál, to je i Extrema Ratio a jaký to jsou echt nože.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
...ITALY, tak to bych předpokládal použití N690. Nevíte z čeho by čepel měla být?
Edit: jsem slepej...

cykloturista: no jo, ale u zavíráku by to k otevření sloužit mohlo. Otevírání lahváčů je ale asi prvotní záměr...
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Má ta psáno D2, ale vypadá to ještě na nějakou povrchovku, aby to nebylo hned od lišky.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Tak ten zub je opravdu otvírák na lahve, tak to jsem bral jen jako legraci.
Mně to Italy na čepeli překvapilo u firmy, jako je ESEE, která má pár modelů.
Jinak mi ten nůž přijde takový mnohoúčelově neprakticky přeplácaný trhač kapsy,
ale třeba se to někomu líbí.

BOTTLE OPENER

You have a bottle opener and small pry on the top of the DPx H•E•S•T. You can also hook the prybar under a cap and pop it off. The 3/16th-inch-thick top area ahead of the bottle opener/pry allows you to hammer the blade through thick wood, creating a durable axe type tool
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/3/2007
Tak podle šroubku a pojistky pojistkyHappy bych řekl že byl vyroben v LIONSTEELu a nebo s nima spolupracovali a LIONSTEEL to z titanem umí sakra dobře
Aj s klockem misto řiditek
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
No mě se ten zavírát líbí hodně. Dokonce i s tím otvírákem na pivo Happy . Sice bych nemusel D2, ale jinak mi tvarově sedí. Doufám, že cena bude rozumná. Spíš bych teď ale potřeboval, aby už nidko nic nového nevymýšlel - kde na to má člověk pořád brát mrGreen
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum