ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lionsteel Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/28/2019
Santo/Olive. Napoustět G10 by asi nedávalo smysl. Asi to dělají kvůli lepší stabilitě dřeva.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
LionSteel oficiálně spustil prodej slipjointu Barlow přímo na svých stránkách. Je tam konfigurátor, kde se dá vybrat typ čepele, barva bolsterů a materiál střenek.

https://www.lionsteel.it/n/en/product/1865/ck011_barlow

Edit: Nejde kombinovat úplně všechno se vším, například čepel Roundhead a bronzově anodizované bolstry jde doplnit střenkami pouze z karbonu, ebenu nebo rohoviny, s jinými ne, u šedých bolstrů přibude i možnost olivového dřeva a mikarty. Chce to proklikat a vyzkoušet.

Mně vyšlo tohle za 155 eur.

Tyler vložil tyto přílohy:
CK0111BR_EB.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/16/2019
Tyler napsal:
LionSteel oficiálně spustil prodej slipjointu Barlow přímo na svých stránkách. Je tam konfigurátor, kde se dá vybrat typ čepele, barva bolsterů a materiál střenek.

https://www.lionsteel.it/n/en/product/1865/ck011_barlow

Edit: Nejde kombinovat úplně všechno se vším, například čepel Roundhead a bronzově anodizované bolstry jde doplnit střenkami pouze z karbonu, ebenu nebo rohoviny, s jinými ne, u šedých bolstrů přibude i možnost olivového dřeva a mikarty. Chce to proklikat a vyzkoušet.

Mně vyšlo tohle za 155 eur.

Dik za info. Bol som pomerne sklamaný, že táto kudla zmizla z ponuky.
Len sa mi zdá, že predtým sa dala kúpiť v cene okolo 100 Eur.
V tej konfigurácii, v ktorej teraz stojí 140. (Roundhead + Grey titanium + Carbon f.)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2015
Počul som sťažnosti na rezivosť týchto moderných slipjointov. Ako sú na tom napríklad v porovnaní s victorinoxom? Hlavne ma zaujímajú tie neskoršie série.
Abstinujúci nožoholik
Things that you own end up owning you.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
měl jsem sheepsfoot, lehoučky, neskutečně ostrý, řezal jakože hodně dobře, nůž vážil cca 75g
CF a titan bolstry
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Pokiaľ viem, tak lionsteel reagoval na sťažnosti na hrúbku výbrusov v prvých várkach a v ďalších ju zmenšil, novšie várky by teda mali rezať lepšie. Je o tom vlákno na nejakom nožovom fóre v angličtine.
Pozri si ale videá od LuvThemKnives na YT..zdá sa mi, že podľa jeho testovania M390 dopadli nože od lionsteel dosť zle. No sám som to ešte celé nepozeral..
Posláno:

Štamgast
Vďaka za tip. Shuffler M390 zakalený na 48, resp. necelých 53 HRC?! WTF?
Abstinujúci nožoholik
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/15/2009
Kde to čtěte těch 48-53, sem se namlsal a teď mám být zklamaný 😂
Posláno:

Štamgast
Ctihor napsal:
Vďaka za tip. Shuffler M390 zakalený na 48, resp. necelých 53 HRC?! WTF?

No je to hnus ak je to pravda. Ďalší človek mal u dvoch kusov namerané hodnoty okolo 48..

Dopsler, je to tu: https://www.youtube.com/watch?v=1UwLOPDlhlg&t=2199s
Má tam aj nejaké ďalšie video, kde hovorí okrem iného aj o reakcii riaditeľa Lionsteel..
Posláno:

Štamgast
dopsler napsal:
Kde to čtěte těch 48-53, sem se namlsal a teď mám být zklamaný 😂

Tuhľa:

https://youtu.be/1UwLOPDlhlg

Rozbaľ si popis videa. Je tam aj odkaz na hárok s výsledkami meraní.
Abstinujúci nožoholik
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/15/2009
Dík a to je u těch staré produkce nebo i té nové?
Posláno:

Štamgast
To neviem.
Ale podľa časti toho ďalšieho videa to znie že Lionsteel má vôľu to preveriť a prípadné chyby napraviť. Takže by možno bolo dobré počkať na ďalšiu várku.
Ale video som len zbežne prebehol, zatiaľ som nemal čas ho pozrieť a hlavne vypočuť si celé..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Ahoj.Mám jeden deň SR 1 s aluminiovou rúčkou.Rád by som sa dozvedel či SR 2 celotitán má tiež len plastové klzné podložky na čepeľ.Chcem si ju objednať, no sr1 s plastovými podložkami nieje zrovna luxsus pri otváraní.Ak ju niekto má(sr2 celotitán)budem vďačný za postrehy.Ďakujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
manuel noriega napsal:
Ahoj.Mám jeden deň SR 1 s aluminiovou rúčkou.Rád by som sa dozvedel či SR 2 celotitán má tiež len plastové klzné podložky na čepeľ.Chcem si ju objednať, no sr1 s plastovými podložkami nieje zrovna luxsus pri otváraní.Ak ju niekto má(sr2 celotitán)budem vďačný za postrehy.Ďakujem.

Oba modely majú teflónové podložky..
In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Teflonove podlozky boli dobre pre Ricka Hinderera, preco by nemali byt dobre pre Lion Steel? Teflonove podlozky su prave fajn, neoxiduju ani ked clovek noz dlhsie nepouziva a v pripade vymeni je to halierova zalezitost. Na Hindereroch je to jediny hardware, co by som nevymenil.
Posláno:

Štamgast
No ono to má aj po vyčistení a následnom premazaní konkorom zvuk aj vztlak jak hydraulický válec.Nečakal som že to bude zrovna otf no je to hodne pomalé.Pred premazaním to bolo horšie.Ten biely kruh som za teflón nepovažoval,dík za info.
Posláno:

Štamgast
Inak od maniaga mám odino celotitán aj cf.Oba lietajú na cinknutie palca(viem,ložiská).Mám aj rok celotitán a ten aj po vyčistení a premazaní nelieta úplne čisto.Tam sa dá pochopiť (byť má ložiská) možnosť odstránenia fliperu.To je myslené ironicky.Technické prevedenie u všetkých modeloch je 100%. Všetko lícuje a povrchová úprava je dokonalá.Tú SR 2 aj tak kúpim.Už som proste nahlodaný,veď chápeteLaugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/20/2010
Práve som na svojom Bugoute vymenil bronzové podložky za teflónové. A aj tam ostávajú. Nôž otváram potiahnutím poistky a pohybom ruky vyhodím čepeľ. keď tam boli bronzové, tak mal nôž veľmi malú vôľu, ale mal. S teflónovými sa ani nehne a navyše ho nemusím mazať :)
Ja by som napríklad nechcel mať ložiská, pretože sa o ne musíš starať...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
tohle by se mi mohlo líbit

Lionsteel a Gudy Van Poppel

odkaz: https://knifenews.com/lionsteel-and-gudy-van-poppel-bring-out-production-gitano/

jestli to tu už někde je, tak se omlouvám za duplicitu
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2011
Je doma Ok

Ryback Casey vložil tyto přílohy:
725C73F8_0876_46C2_868D_A37E63B3992F.jpeg.jpg
B3F3AC13_0F52_42C3_A27D_3AD10E75EF26.jpeg.jpg
42159C8F_E97C_4B86_ACAB_5B0F55F98ED8.jpeg.jpg
EA7A49C2_986E_4A9F_B689_0918C08E1382.jpeg.jpg
E50CABE9_4441_4B56_BBFB_FEA2140E5945.jpeg.jpg