ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lionsteel Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Ahoj, neviem či to pomôže, no ja som od neho kupoval drevený Fox Deimos a všetko bolo v pohode. Komunikácia, nôž a ešte mi dal aj menšiu zľavu. Myslím, že takto sa fejkár nespráva...
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Pánové díky za rady. Inzeráty jsem zkoumal všechny a také mi to přijde v pořádku.
Jen jsem chtěl názor někoho zkušenějšího. Díky mocOk
Posláno:

Štamgast
Určite daj vedieť, ako si s ním spokojný, po takom poškuľujem už dlhšie a hlavne ma zaujíma tá prídavná poistka. Vďaka Ok.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Tak už aj ja som šťastným majiteľom SR 1 G. Hlinikovú verziu už mám tuším piaty rok a až teraz som sa odhodlal na titanovú. Musím konštatovať, že pocitovo je to ozaj rozdiel, ako som tu párkrát čítal, ten titanový kúsok je perfektný. Som z neho nadšený. Už dlho ma žiadny nôž tak neočaril. Má trochu masívnejšiu čepeľ, potraviny vraj rozlamuje (jablko určite, ale s ostatným som so svojou SR1A nemal nejaké problémy), ja som s ním rezal iba do dreva zatiaľ a ten konvex sa veru pekne zakusuje... Štefan, ak sa ti páči, choď do toho, je to pecka.

peku86 vložil tyto přílohy:
20200701_174822.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Vďaka za odporúčanie Ok. Veru, mne ťažšie nože nevadia, má to (pre mňa) ideálnu dĺžku čepele a aj ten Sleipner je naozaj lákavý Applause. Na druhú stranu mi moje EDCčka verne slúžia a ja, keď už si niečo obľúbim, som tomu verný. A tento nôž sa mi nezdá ako kandidánt na vitínu, to je bezpochyby makač.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
To s tým rozlamovaním jablka máš odskúšané? Ja som krájal tvrdé jablko aj s kudlami ako BOB Hunter alebo ESEE 6 ktoré sú ešte hrubšie a keď som si dal trochu pozor a netlačil iba ako besný tak sa mi nerozlomilo. 4.5mm by som sa ešte nebál že bude nejaký závažný problém s potravinami. Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2019
Štefan napsal:
Ahoj, neviem či to pomôže, no ja som od neho kupoval drevený Fox Deimos a všetko bolo v pohode. Komunikácia, nôž a ešte mi dal aj menšiu zľavu. Myslím, že takto sa fejkár nespráva...

Ahoj chtěl bych od nej taky nuz.
Jmenuje se tedy Roman Kulifaj.Je tedy v pohode obchodník?
Posláno:

Štamgast
Petr6955 napsal:
Štefan napsal:

Za mňa určite áno, nemal som s ním jediný problém, ale kupoval som od neho len jeden nôž, takže sa na 100 percent za neho zaručiť nemôžem. No chápem, na bazoši sa to čiernymi ovcami len tak hemží. Skús mu navrhnúť dobierku, ja som sa s ním na nej dohodol.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2019
Štefan napsal:
Petr6955 napsal:
Štefan napsal:

Za mňa určite áno, nemal som s ním jediný problém, ale kupoval som od neho len jeden nôž, takže sa na 100 percent za neho zaručiť nemôžem. No chápem, na bazoši sa to čiernymi ovcami len tak hemží. Skús mu navrhnúť dobierku, ja som sa s ním na nej dohodol.

Chapu.Nabidl dobírku sám tak se rozhodnu a uvidim.moc ti diky za infoAdmire
Posláno:

Štamgast
Chapu.Nabidl dobírku sám tak se rozhodnu a uvidim.moc ti diky za infoAdmire [/quote]
On sám navrhol dobierku?Shocked Shocked. Tak to mu môžeš pokojne veriť. Mne sa ešte nikdy nestalo, aby predajca navrhol dobierku sám od seba, vždy som to bol ja. Veľa zdaru a určite o noži trošku poreferuj Ok.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Nebol by som prekvapený,keby bol aj tu na fóre, akurát inzeroval inde Cool

Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Petr6955 napsal:
Štefan napsal:

Obchodník je to určitě v pohodě, jak jsme se dohodli tak bylo, doporučuji. Ok
Jinak dorazil mi od něj dnes SR-1 G a je to tedy parádní kus železa Wink
Díky za pomoc Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/4/2018
Na dotaz od Roman5 píšem recenziu nedávno zakúpeného Lionsteel B35.

Nôž hneď po prvom chytení do ruky spôsobil, že som ho už nevedel dostať z hlavy. Asi ešte nikdy mi žiaden nôž tak nesadol do ruky. Veľkosť ruky mám č. 9, takže skôr menšia, ale paradoxne aj kamarátovi s medvedími labami sadol. Nechápali sme, ako je to možné.

Mikarta na rúčke je ideálne drsná, dáva dostatočný grip ale zároveň nie je nepríjemná na dotyk. Proste radosť držať tento nôž.

Čo má však veľmi milo prekvapilo, tak konečne to nie je kopytoidný výbrus, ako je v Lionsteele zvykom. Na tento účel som si včera kúpil posuvné meradlo v Lidli, takže odchýlka tam asi nejaká bude, ale premeral som ho a nad fazetou má luxusných 0.5 mm. Lionsteel M4 0.9 mm a veľká Sebenza 21 0.7 mm. A to sa Sebenza už považuje za kvalitný krájač. Na Shirogorov a jeho 0.35 mm nad fazetou nemá, ale zas vzhľadom na povahu a použitie noža je to veľký luxus.

Spracovanie klasicky Lionsteel. Kvalitné materiály, nevšimol som si žiadne nedostatky. Jedine nad uhlom fazety by mohli porozmýšľať. Odhadol som ho na vrcholových 50°, čo je zbytočne veľa.

Dal som si niekoľko hodinovú brigádu (prokrastinácia kvôli miliónu iných povinností) a na Fallkniven CC4 som to prebrúsil na cca 30°. Robil som to z ruky, takže úplne rovnomerne to nie je a je to aj jemný konvex, ale už to reže tak, ako som chcel.

Výhradu mám k púzdru. Znova klasika lionsteel, avšak B35 má v porovnaní s M4 o dosť menšiu záštitu, takže vytiahnuť sa dá aj so zapnutou poistkou. Viď foto nožov v púzdrach.

Hrany noža sú krásne oblé, tak sa mi to páči a tak mi to vyhovuje. Pre buškrafťákov urobili ostrý koniec noža, ktorý je až extrémne ostrý. Takže aj škrtači si prídu na svoje.

Záverečný test na paradajkách dopadol na výbornú, nerozlamuje, krásne ich reže.

Celkové hodnotenie 9.5/10 (ten uhol fazety a púzdro), avšak za tú cenu som veľmi milo prekvapený a mám pocit, že sa momentálne stal mojím najobľúbenejším pevným nožom sériovej výroby.

kamzik vložil tyto přílohy:
IMG_20200729_150148.jpg.jpg
IMG_20200729_150002.jpg.jpg
IMG_20200729_145940.jpg.jpg
IMG_20200729_145625.jpg.jpg
IMG_20200729_181158.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Kamzik
Dík za test👍👌
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/4/2018
Roman5 napsal:
Kamzik
Dík za test👍👌

Rád ☺️ Spokojný som s ním veľmi.

kamzik vložil tyto přílohy:
IMG_20200801_160532_BURST002_01.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den pri prohlizeni katalogu dvou firem me zarazyli tyto noze zajimalo by me kdo od koho opisoval ja sem stastnym majtelem toho Foxe ve dreve a musim ric ze je moc hezky udelanej zatim moc postreu nemam ale je to kus noze o proi rat 1 kterou sem tahal prez 10let je to rozdil hezky den.
FOX Pro Hunter Folder Satined BLD Desert Wood Handle
LionSTEEL SR1A-BS

brom vložil tyto přílohy:
img3b22a99809ded670c1a14d4c3ca6c_1__387f073364041b994df06948aa28d65f6257cebc.jpg
imgc7978e4cbf65bfc546436c75c51da_1__fe717769eabe97f0a887b838dd2ecfad46591f7a.jpg

Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/12/2018
Ahoj. Chci se zeptat jestli někdo nemá tyto pevňáčky T5 M5 M3? Zkušenosti a reálné fotky? Děkuji za odpověďi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Nazdar, m3 aj m5 som mal, nože krásne, nad fazetou šialené čísla. Ak chceš rezať, pozri radšej inde.

P.S. M5 je krásny nôž, za hriech stojí.
Posláno:

Pokročilý
Mico1300 napsal:
Nazdar, m3 aj m5 som mal, nože krásne, nad fazetou šialené čísla. Ak chceš rezať, pozri radšej inde.

P.S. M5 je krásny nôž, za hriech stojí.

Mě se líbí ty ručky. Jak jsem tvarované. Takže říkáš nože kopyto? 😄
Posláno:

Pokročilý
Zkusím se zeptat prodá někdo T5 nebo M5?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum