ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Emerson Možnosti
mB
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/18/2003
Přeji krasný sváteční den, první roku 2004.
Protože se občas objeví dotaz stran nožů fy Emerson Knives, rád bych zde prezentoval svou osobní zkušenost se dvěma noži této značky.
Nejdříve, jak jsem se o této značce dozvěděl. Banalita - viděl jsem film Slzy slunce / Tears of the sun / a všiml si nože, který Bruce Willice nosil na pravém rameni a jednou dokonce použil. Zaujala mne ergonomická rukojeť, a proto jsem se snažil zjistit, o jaký nůž se jedná. Byla to fuška, ale internet pomohl. Jedná se tedy o nůž EKI Police Utility Knife.
Na EKI webu jsem si početl /ignoruji sebeoslavné fráze Happy/, také na jiných webech získal info a rozhodl se, že jej musím mít Happy
PARFILEX /www.parfilex.cz/ mi udělal radost, nůž je sqelý, velmi ostrý, bez kazů, teflonový černý povrch má výdrž, pouzdro je geniální.
Zakoukal jsem se také do jiného EKI nože, a to COMMANDERa, černěného bez zubů.
Dostal jsem od kamaráda tip na firmu LEIKO /www.leiko.cz/, jsou velmi vstřícní a ochotní, jeden z jejich obch. partnerů měl tento nůž / jeden kus / skladem.
MAM JEJ Happy
Je nádherný, ergonomická rukojeť z G-10, nevídaně ostrá čepel typu chisel grind, titanový liner lock zapadá pevně s hlasitým a bytelným zacvaknutím a drží velice pevně - dosedá do poloviny šířky čepele. Jedná se o model 2003.
Mám z něj velkou radost.
Navíc, abych zjistil a uklidnil svou mysl stran kvality materiálů a zpracování, neboť před koupí tohoto nože "na dálku" jsem sampzřejmě prosetudoval také na internetu uváděná negativa, oslovil jsem jednoho známého mého známého, který je machrem ve svém oboru - zpracování kovů a jemná mechanika.
Tento / s mým svolením a za mého bedlivého dohledu /, vymontoval všech 7 křížových šroubků spojujících střenky nože a provedl nedestruktivní test materiálu. Identifikoval titan a "zaručil" se mi za kvalitní zpracování šroubků.
Velký šroub, spojující střenky s čepelí vymontován nebyl, ale machr uvedl, že se jistě není čeho obávat, jako znalec věří, že se kvalitou nebude lišit od těch křížových.
Nůž jsme opět bez problémů zkompletovali.
Čepel nože dle jeho slov nevykazuje viditelné kazy, byl překvapen kvalitou a ostřením "polovičního véčka".
Pokud si tento nůž zakoupíte pro potřeby případné sebeobrany, dle mého názoru nemůžete býti zklamáni. Chisel grind se jistě nehodí k přesnému rovnému řezání materiálů, ale řezat, sekat, nařezávat a nabodávat případného zlého a zákeřného útočníka mužete zcela spolehlivě Happy
Tak jak vidím, rozepsal jsem se až hrůza, doufám, že to nevadí. To víte, mám radost jako malej kluk Happy
Na závěr ještě cena, LEIKO mi jej sehnali za částku 7.900,- Kč, ovšem předpokládám, že se může i změnit vzhledem k aktuálnímu kurzu USD a nákladů na jeho dovoz a jinou režii.
Poslední slovo - DOPORUČUJI !
P.s. Až budu mít foto, určitě zde uveřejním.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/12/2002
no pokud mě neklamali oči tak v tom filmu měli nože firmy STRIDER a ne Emerson bohužel nemohu najít ten tvůj model(na emerson stránce není model EKI jen police utility knife)
je možné že ho měl Bruse a ostatní z týmu měli Stridery
mB
Posláno:
Začátečník
Cau krtku.
Omlouvam se, ale nozu STRIDER jsem si nevsimal. Jak jsem uvedl, Emersona mel Bruce, a to na pravem rameni. V jedne scene jej i pouzil. Jedna se opravdu o nuz Police Utility Knife / EKI znamena Emerson Knife Inc. /. Pokud jsem si dobre vsiml, mekl jej take dalsi z Bruceho tymu SEALS, ten kulometcik s M60. Ten jej mel na tameni levem / ergonomie uzivana u spec. jednotek - pravak na levem, levak na pravem /.
Nozu fy STRIDER jsem si bohuzel nevsiml, me zaujal jen ten EKI noseny na rameni. Pro upresneni, Bruce mel u sebe tri noze - u pasu, na lytku a na rameni. Ostatni znacky jsem neidentifikoval.

mB
Posláno:
Začátečník
jeste oprava k predchozimu prispevku. EKI znamena samozrejme Emerson Knives Inc., ne Knife.
Posláno:
Začátečník
ano bruse měl emersona,
to EKI mě došlo později
a další z týmu měli Stridery (odhad GS dle tvaru čepele
Posláno:
Začátečník
jinak pěkný nůž
gratuluji at slouží aspon stejně dobře jako Brusovy
mB
Posláno:
Začátečník
Dik Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
ahoj,
dám sem pár fotek novýho přírůstku. někdy přidám ještě nějaký poznatky a fotky z praxe

jendach vložil tyto přílohy:
DSCN3194.jpg.jpg
DSCN3197.jpg.jpg
DSCN3199.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
ahoj tak jsem tu zas
první dojmy z používání commandera jsou jednoznačně skvělé. kvalita zpracování je špicová, nenašel jsem jedinou vadu. vůle žádné. pojistka drží skvěle a její zaklapnutí doprovází hlasité zacvaknutí. klips je pevný až hrůza. Wave funguje opravdu skvěle, ale je potřeba to trochu nacvičit. největší radost mám ale z toho, jak je nůž ostrý. nikdy jsem snad neměl v ruce nic ostřejšího. holí bezvadně.

pár fotek:

DSCN3219.jpg.jpg
DSCN3222.jpg.jpg
DSCN3226.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/14/2006
Ahoj Jendach !
Je to krásnej nůž - žádnej pucek! Kolik váží jsem nikde nenašel.
Čepel je 154CM ? Je do symetrického "véčka" nebo do polovičního?
Kde a za kolik sis jej pořídil, jestli to není tajný ?( za 7.900,- jako mB ?)
Díky !!
I pád na hubu je krokem vpřed!
Posláno:

Štamgast
tak jsem ti ho zvážil na kuchyňské váze s přesností 1g a má 151g. čepel by měla být ta 154CM. na noži to přímo sice není, ale všude to jinak píšou. myslím, že emerson ani jiný materiál nepoužívá. co se výbrusu týče, tak to je taková kombinace. výbrus čepele symetrický je, ale samotné ostří už je broušeno jen z jedné strany. důvod neznám, ale jednou jsem se o tom bavil s prodejcem v parfilexu v pardubicích. ten mi tvrdil, že to je kvůli tomu, aby šel nůž do řezu pěkně rovně. no suď bůh v čem to je. zkusil jsem to vyfotit, tak to snad uvidíš
jinak koupil jsem ho na www.noze-nuz.com za rovnych 5000,- dohodli jsme tuhle nižší cenu, protože už jsem mu tam nechal dřív pár litříků za jiné věcičky. pokud bys ho chtěl, tak se zkus zeptat. skutečná cena je většinou o něco nižší než tam uvádí.

DSCN3231.jpg.jpg
DSCN3232.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tak tos mě potěšil jak s tvarem čepele a ostří tak s cenou na Nože-nůž !!
Taky tam nakupuju a vždy jsme se s panem Šulcem dohodli na rozumný ceně.
A ta hmotnost takovýho nože se dala předpokládat, je to macek. A krásnej.

Díky za info a měj se fajn!!
Honza.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Pěkný nožík. ten výbrus není úplně symetrický, je tak?
David
( . )( . )
Posláno:

Pokročilý
Ahoj Davide,
taky Tě zaujal tenhle fešák, co?
Já ty nesymetrický nemusím. Ale tenhle je zvláštně symetrickej i nesymetrickej, viz. výše!
Honza.
Posláno:

Štamgast
Aha, ono se to tam píše Happy Abych pravdu řekl, mi se ten tvar vždy líbil. Jen mi vadilo takové "laciné" zpracování (obyč. šrouby, úzké příložky). Kdysi jsem měl pár kousků v ruce a ty byly děsné, pojistka nejistila, nůž byl celý rozvrzaný. Ale to je už mnoho let - teď to vypadá, že problémy s kvalitou nejsou. Kdyby čepel nebyla černěná, možná bych si jeden pro radost pořídil :)

D.
( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/15/2007
A co tenhle ? Podle popisu by měl být stejný
Posláno:

Pokročilý
Ano, stejný, jen v satenu. Pak už podle gusta .....
Posláno:

Pokročilý
D.[/quote]
Jen mi vadilo takové "laciné" zpracování (obyč. šrouby, úzké příložky). Kdysi jsem měl pár kousků v ruce a ty byly děsné, pojistka nejistila, nůž byl celý rozvrzaný. Ale to je už mnoho let - teď to vypadá, že problémy s kvalitou nejsou.

To se týkalo taky zn. Emerson?Shocked ?
Honza.
Posláno:

Štamgast
packa napsal:
D.

Jen mi vadilo takové "laciné" zpracování (obyč. šrouby, úzké příložky). Kdysi jsem měl pár kousků v ruce a ty byly děsné, pojistka nejistila, nůž byl celý rozvrzaný. Ale to je už mnoho let - teď to vypadá, že problémy s kvalitou nejsou.

To se týkalo taky zn. Emerson?Shocked ?
Honza.[/quote]

Jo, Emersony vyráběné firmou Benchmade tyto problémy neměly. Stačí projít fora tak 8 roků zpět :)

D.
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
[quote=jendach] nepoužívá. co se výbrusu týče, tak to je taková kombinace. výbrus čepele symetrický je, ale samotné ostří už je broušeno jen z jedné strany. důvod neznám, ale jednou jsem se o tom bavil s prodejcem v parfilexu v pardubicích. ten mi tvrdil, že to je kvůli tomu, aby šel nůž do řezu pěkně rovně. no suď bůh v čem to je. zkusil jsem to vyfotit, tak to snad uvidíš
quote]

je to tím že fazeta je špatně vybroušená už od výrobce..jednostraně broušená fazeta je totální blbost při tomhle typu výbrusu,fazeta musí být souměrná aby jsi při broušení dodržel ten samý úhel a tím i rovnoměrný odběr materiálu..jednostranou fazetu mají nůžky a jiné nástroje které mají jednostraný výbrus..prostě to odflákli..vždycky mě zaráží kolik je člověk ochoten investovat do nože na kterém platí akorát značku..při občasných návštěvách obchodů s noži se někdy až divím co všechno jsou někteří výrobci schopni naservírovat zákazníkům za nemalé sumy..fy Buck prodává své nože totálně tupé,fy CRKT a jiné mají naprosto prasáckým způsobem odfláklé fazety..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum