ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
STRIDER - Mick Strider, Duane Dwyer Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
Ahoj, koukal jsem na různý diskusni fóra, a skoro všude jsem narazil na nože Strider.
Tady toho ješte moc o těchto nožích napsáno není, tak by neškodilo, kdyby někdo, kdo o těchto nožích něco ví, přispěl. Jaký používaj materiály, povrchovou úpravu, výbrusy, typy nožů, obrázky nožů, kde se dají koupit, co říkáta na jejich cenu apod.
Posláno:

Štamgast
Mick Strider a Duane Dwyer - tvůrci "Strider knives"Happy. Kromě klasické řady nožů Strider ještě oba tvoří své tzv. custom knives. Oficiální stránka je: www.striderknives.com, tam je možný najít základní informace a několik obrázků (nic moc, dají se najít mnohem lepší). Nejlepší jsou od majítelů těchto nožů, takže pokud někdo vlastníte - zašleteWink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Pokud máš málo informací o nožích Strider, přihlas se do jejich fanklubu:

www.usualsuspect.net/forums/index.php?s=
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Jsou to neuvěřitelně masivní nože. O těch otevřených nedávno někdo napsal, že mu to připomná naostřené páčidlo. Ona je totiž tloušťka jejich čepelí i přes 6 mm. Raději zůstanu u sekery a menšího nožeHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/17/2001
Nůž Strider jsem si vždycky přál podařilo se mi ho sehnat tak před měsícem přez kamaráda v USA, koupil mi ho na www.tadgear.com .
vybral jsem si model SNIPER s 5 palců čepelý. cena asi +/- 350 USD.
Nůž je vyroben z práškové ocely S30V což je asi dneska špička, hrubost čepele je opravdu něco málo přes 6 mm Shocked, ale na tomto druhu nože mi to nijak nevadí. Nůž je doslova od pohledu nezničitelný je to opravdu "kus" ocely Happy. Ostří je ale perfektně nabroušeno, něco jako skalpel !!

Rukojeť je z parašňůry, někumu může maximálně vyhovovat někomu zase ne, asi v tomto případě záleží na každém z nás. Výrobce uvádí, že padáková šňůra je ideální pokud je ruka mokrá nebo ušpiněná od krve. To můžu potvrdit, určitě se dobře drží i v rukavicích.
STRIDER je opravdu podle mě určen někam do války, kde bude jako ryba ve vodě, podle mě na trampování moc neni Sad. Někde na fóru jsem četl "na kempování do lesa si vem KaBar, ale do války až ti pujde o zadek tak nůž Strider" Wink.

Absolutně perfektní je pouzdro, mám spoustu vojenských nožů ( Maďarič, SOG, Chris Reeve, AlMar) ale Strider pouzdro od firmy Eagel je nejlepší co jsem vyděl. Je maximálně variabilní a několikrát je nůž jištěn proti vypadnutí při seskoku nebo pod vodou. Těžko se to popisuje nutno vidět Wink. Ale fakt Bomba.

Teď jsem vyčerpal mojí můzu z ČJ takže pokud vás bude zajímat něco konkrétně tak se zeptejte Happy

Posláno:

Štamgast
Dobre se to cte, osobne mam dost informaci i obrazku. Ten nuz je dost drahej. Porad premeslim nechat si udelat neco podobnyho, ale z tenciho matrose (asi tak 4 až 4,5 mm). Nejvic se mi libi varianta MT, MTL nebo Mark A1 s mensima upravama... Co se tyce toho pouzdra, je fakt super, mam jeho obr. v ruznejch moznostech pripevneni (uvnitr je pozdro z kydexu ne?). Spatny nejsou ani ty rukojeti z nejaky micarty, nebo G10. Ted fakt nevim co to je. Brzo poslu obrazky nekterejch z nich.
Pokud mas svoje fota s timhle nozem (sniper), posli je sem, urcite se vsichni radi mrknem. Nebo ty fotky proste udelej, nejlip ze vsech moznejch stran a uhlu (pokud mas digitak).
Tesim seWink

jsouk napsal:
Nůž Strider ...img]

Jo a jeste neco - jen predbezne - kdo by udelal takovej nuz a za kolik - napiste (velikost cepele kolem 14 cm, rukojet asi 11 cm), material asi D2, stacila by mi i 440C,A. Jde mi pouze o cepel (paracord bych si udelal sam), pripadne zda nekdo dela z G10.

Posláno:

Štamgast
mikup napsal:

Jo a jeste neco - jen predbezne - kdo by udelal takovej nuz a za kolik - napiste (velikost cepele kolem 14 cm, rukojet asi 11 cm), material asi D2, stacila by mi i 440C,A. Jde mi pouze o cepel (paracord bych si udelal sam), pripadne zda nekdo dela z G10.

Zkusil bych ukecat pana Honse, být tebou. Kdysi pro mě dělal jen čepel, bylo to z 440C, super brus, stálo to asi 3500 Kč. Už jej nemám, dal jsem ho kámošovi v Belgii....
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Nebo taky Dohnal dělá nože, zkus mu napsat pdohnal@volny.cz Laugh
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2004
Jj, jestli je to "Ten" Dohnal, kteryho myslim, Tak ty nože docela ujdou. Wink Možna by něco takovýho fakt i zvládl. Wink MožnáLaugh
Posláno:

Štamgast
No jo, ten Dohnal mě taky napadl, ale tohle je takový neosobní kus železa (nekamenovat) a tak jsem si nebyl jistý, jestli by se do něčeho takového pustil.. ten Dohnal Wink

D.
( . )( . )
Posláno:
Pokročilý
Ja to spíš myslel jestli by to zvládl WinkLaugh
Posláno:
Pokročilý
Peťo doufám, že mi dokážeš odpustit mou troufalost. Sad