ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
STRIDER - Mick Strider, Duane Dwyer Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2005
jsouk napsal:
takové STRIDER zátiší Happy, ale musím říct, že todleto PR (česky imič Laugh) a fotky má Strider zvládnutý na 100 %
nechci vypadat jakohlupák, ale mohl by mi někdo prosím vysvětlit účel těch zubů na hřbetu striderů
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
humvee1 napsal:
nechci vypadat jakohlupák, ale mohl by mi někdo prosím vysvětlit účel těch zubů na hřbetu striderů
no můžeš si vybrat:
- buď k zastrašení nepřítele Laugh
- anebo jako zdrsněná opěrka pro palec (při jemnější práci) Wink

btw: teď jsem koukal na druhou stranu a tam jsou ještě i velký zuby, takže jestli jsi myslel tyhle (jsou větší a téměř po celé délce hřbetu), tak potom:
- buď k zastrašení nepřítele
- anebo jako pilka ke snadnějšímu přeřezávání např. lan
(v tomto případě bych ale sázel spíš na tu první možnost Wink )
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Pozorovatel
[quote=gespa]
Jo myslel jsem ty velký zuby. Díky za vysvětlení. Když na ně koukám tak mi moc ostrý nepřijdou takže budou asi spíš na to zastrašení Happy(popravdě řečeno vypadá to fakt strašidelnějc). Pokud ale nemaj moc velkej význam tak jsou spíš na škodu. Když vzpomenu co nám říkaly před třema rokama na průmce tak každej zub vlastně narušuje pevnost. Chci říct že kdyby se zkoušelo zlomit dva nože stejných rozměrů jeden se zubama a druhý bez nich asi by první zařval ten se zubama. Potom fakt nevím jestli bych tam ty zuby chtěl
Posláno:

Štamgast
humvee1 napsal:
Jo myslel jsem ty velký zuby. Díky za vysvětlení. Když na ně koukám tak mi moc ostrý nepřijdou takže budou asi spíš na to zastrašení Happy(popravdě řečeno vypadá to fakt strašidelnějc). Pokud ale nemaj moc velkej význam tak jsou spíš na škodu. Když vzpomenu co nám říkaly před třema rokama na průmce tak každej zub vlastně narušuje pevnost. Chci říct že kdyby se zkoušelo zlomit dva nože stejných rozměrů jeden se zubama a druhý bez nich asi by první zařval ten se zubama. Potom fakt nevím jestli bych tam ty zuby chtěl
tak to já určitě souhlasím - zrovna nedávno jsem četl o tom novém bodáku pro U.S.M.C. a tam psali, že když testovali jeho předchůdce (mého oblíbence M9), tak model bez hřbetní pilky byl prý o 70% pevnější ve zkrutu

navíc k reálné účinnosti těch různých hřbetních pilek jsem osobně tak trochu skeptický (tedy alespoň k většině z nich) - např. u té M9 jsem ji nikdy za ty roky nepotřeboval a když už jsem ji pro zajímavost zkoušel, tak jsem zjistil, že se akorát rychle zanáší (zato byla super ostrá)

ale víš jak to je - hodně nožů prodává jejich design a věřím tomu, že hodně lidí po té verzi se zuby na hřbetě sáhne jen proto, že to prostě působí agresivněji...
Posláno:
Pozorovatel
[quote=gespa]
Až o 70%. Tý brďo Shocked. Tak velkej rozdíl jsem nečekal. Ten design a prodejnost do vzhledu nožů mluví někdy až moc. Občas i na úkor účelnosti a možná i rozumu. Škoda. Prostě peníze hýbou světem
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/17/2001
tak tady je to v detailu Laugh
Posláno:

Pokročilý
ještě jeden Laugh
Posláno:

Pokročilý
tak naposledy ještě jeden, jinak nože Strider jsou opravdu asi jen do války, na táboření a kempování se naprosto nehodí. Ale do té války jsou naprosto perfektní.
Překvapilo mě, že ten parakord se naprosto perfektně drží a nehrozí za žádných podmínek vysmeknutí ruky. naprosto perfektní grip v porovnání např.s kůží apod....Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/7/2004
gespa napsal:
humvee1 napsal:
no můžeš si vybrat:
- buď k zastrašení nepřítele Laugh
- anebo jako zdrsněná opěrka pro palec (při jemnější práci) Wink

btw: teď jsem koukal na druhou stranu a tam jsou ještě i velký zuby, takže jestli jsi myslel tyhle (jsou větší a téměř po celé délce hřbetu), tak potom:
- buď k zastrašení nepřítele
- anebo jako pilka ke snadnějšímu přeřezávání např. lan
(v tomto případě bych ale sázel spíš na tu první možnost Wink )
to je přece jasný, ty zuby jsou na trhání střev
Posláno:

Štamgast
no ty střeva mi připomínají jeden meč, kterej měl po celé délce zuby jak prase a někdo mi to vysvětloval, že je to jednak na eventuelní zlomení v nich zaklesnutého protivníkova meče anebo taky když se to zasekne mezi žebrama v protivníkově tělě, tak na zlomení těchto žeber...

a tuším něco podobného jsem viděl jako polní úpravu na jakémsi bodáku (tuším snad z první světové?) a taky to bylo tenkrát okomentováno tím, že je to na lámání žeber, když se v nich bodák vzpříčí

takovéto zuby ale bývaly o dost větší - takže tady by to opravdu mohlo být akorát tak na trhání těch střev (na pilku to dle těch detailních záběrů moc nevypadá)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
gespa napsal:
no ty střeva mi připomínají jeden meč, kterej měl po celé délce zuby jak prase a někdo mi to vysvětloval, že je to jednak na eventuelní zlomení v nich zaklesnutého protivníkova meče anebo taky když se to zasekne mezi žebrama v protivníkově tělě, tak na zlomení těchto žeber...

LaughLaughvy kluci zálesácký...už jste někdy "křesali" o šutrák????zkuste a budete zase o kus dálWink fuj střeva...

a tuším něco podobného jsem viděl jako polní úpravu na jakémsi bodáku (tuším snad z první světové?) a taky to bylo tenkrát okomentováno tím, že je to na lámání žeber, když se v nich bodák vzpříčí

takovéto zuby ale bývaly o dost větší - takže tady by to opravdu mohlo být akorát tak na trhání těch střev (na pilku to dle těch detailních záběrů moc nevypadá)
Posláno:
Pozorovatel
Nevíte někdo o nějakým obchodu nejlíp v okolí Hradce Králové, kde by se dali tyhle kousky ošahat? Napadá mě Třeba Parfilex v Pardubicích. Mají je tam? Dík
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
gespa napsal:
jeden meč, kterej měl po celé délce zuby jak prase a někdo mi to vysvětloval, že je to jednak na eventuelní zlomení v nich zaklesnutého protivníkova meče...
To ty zuby ale musi byt fakt velky:
www.mujweb.cz/www/hurdalek/pages/PC120008.htm
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:
Štamgast
humvee1 napsal:
[quote=gespa]

umístění zubů na "křesání ohně" je poměrně rozšířená a stará záležitost...možná je logičtější umístění u hrotu,ale přemlouvej designera....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
maxeem napsal:
umístění zubů na "křesání ohně" je poměrně rozšířená a stará záležitost...možná je logičtější umístění u hrotu,ale přemlouvej designera....
Tak já vám nevím, právě proto, že už jsem oheň křesal... Na klasické ocílce taky zuby nejsou. Přijde mi, že by se o ně akorát tak mnohem rychleji rozbíjel pazourek. A že by to jiskřilo nějak víc?
Posláno:
Štamgast
Laughjestli tady rozjedeme diskuzi o křesání ohně,tak nás vykřešou stridermaniaci...samozřejmě,že se jedná o pomůcku v nouzi a opravdu to nějakou tu jisktu hodí,filosofie je taková aby jsi u toho "kurvil" tu část nože,kde to vzhledem k okolnostem tolik nevadí...samozřejmě se nabízí umístit podobný bazmek třeba na pochvu,ale to už sem taháme selský rozumy a tam na to mají designery...sorry strideřiLaugh
Posláno:

Štamgast
wolf napsal:

To ty zuby ale musi byt fakt velky:
www.mujweb.cz/www/hurdalek/pages/PC120008.htm
jo tak nějak to vypadalo, jen bych řekl, že mezi nima byly o něco širší mezery a i ten samotnej zub byl o něco málo širší a možná to bylo o něco málo méně hluboký (přičemž samotnej meč byl celkem dost širokej - řekl bych že ještě o polovinu víc než ta dýka - asi pro nějakýho golema) - zaujalo mě to tenkrát proto, že mi ten meč přišel jinak docela na h*vno a tak mě zajímalo voc e go... (ale už je to víc než patnáct let a tak detaily si už nevybavím)

jinak u toho bodáku pak ty zuby byly už citelně menší (taky to nebylo na čepele, ale na žebra a navíc ten bodák samotnej nebyl moc širokej, takže... navíc o případné účinnosti taky ani slovo a taky už to bude drahně let co jsem to viděl)

btw: já osobně zuby na čepelích nemám rád v jakékoliv formě
Posláno:

Štamgast
něco spíš v tomhle stylu

akorát že ty zuby by byly stejně široký jako ty mezery a nebyl by to dagger, ale meč a ta plná část čepele by byla ještě o jednu svou polovinu širší

ale byl to asi spíš nějakej exces - nic takovýho jsem už nikdy neviděl a ani na netu nic podobnýho nenajdeš - maximálně ty daggery
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
gespa napsal:
něco spíš v tomhle stylu

U meče nevím, ale tohle je levoručka ke kordu a ty zuby slouží k zachytávání, znehybnění a eventuelně zlomení soupeřovy čepele.
Pro maxeema: dobře, tak já už se dalších komentářů ke křesání zdržím.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/11/2003
Já bych naopak to křesání rozvířil. Docela se mi to líbí Happy. Co vím tak ke křesání to ho je zapotřebí více než pouze ocílka a kus kamene.
A co přepálené plátno a dokonale suchý troud.
Nemyslím si že by někdo dokázal jen tak s nožem udělat - jak tady bylo napsáno - nouzově oheň. Myslím si že by mu to zabralo hromadu času a hledání vhodných materiálů a ještě k tomu by musel být sakra dobrý a měl natrénováno.
Ten kdo tady vykřesal oheň pouze s nožem a neměl nic jiného připraveného ať mi to začne vyvracet. Těším se.

Mám dlouholeté zkušenosti s rozděláváním ohně třením dřev. A bez dokonale připravených materiálů a bez zkušeností to prostě tak nějak nejde.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum