ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
STRIDER - Mick Strider, Duane Dwyer Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2003
tady je ten green beret s drevenou rukojeti ...

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2005
měl jsem tu čest mít v ruce nůž Chris reeve P2 přímo od vojáka z 601. spec. a musim říct, že jestli jsou ostatní stejní jako on nebo i horší, tak by jim nepomohli nože ani z titanu či damašku. čepel měla ohnutou špičku, koroze na čepeli byla samozřejmostí, nůž zamazán od nějakého jílu či co, vůbec to nešlo dolů...poškrábán a otlučen - tomu se zase tak nedivím, ale péče - nula! myslím, že armáda vyhodila pěknej balík za něco, co tam skoro nikdo nepoužívá a leží mu to ve skříni.
Já jsem nůž testoval na štípání dřeva a sekání a řekl bych že je dobrej. na řezání bych si vzal už rukavice nebo omotal tu rukojeť.
Myslím, že něco od BK Toolu /nebo jak se to píše Happy/by jim bohatě stačilo a ušetřilo by se! to jsem se zase nas..l
chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
PANACEA napsal:
....... čepel měla ohnutou špičku, koroze na čepeli byla samozřejmostí, nůž zamazán od nějakého jílu či co, vůbec to nešlo dolů...poškrábán a otlučen - tomu se zase tak nedivím, ale péče - nula! myslím, že armáda vyhodila pěknej balík za něco, co tam skoro nikdo nepoužívá a leží mu to ve skříni......
nechci rejpat, ale tak jak to popisujes, vypada to ze ty noze od nich dostavaji pekne zabrat a ne ze lezi ve skrini Wink. Kazdopadne jak pises, nejakou udrzbu by si urcite zaslouzily (ale tam bych to videl jako spis individualni vec)
Wink
petr
Posláno:

Pokročilý
4 petr
jojo, ale po použití ho hodil do skříně a dál už ho nevytáhl, a dělá to dost lidí dle jeho tvrzení...Sad
chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Pokročilý
no tak to ti snad rekl proc ?
petr
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
PANACEA napsal:
4 petr
jojo, ale po použití ho hodil do skříně a dál už ho nevytáhl, a dělá to dost lidí dle jeho tvrzení...Sad
vies co si osobne myslim ja ? mno ci uz to vies chces alebo nechces vediet ja osobne si myslim ze fakt profik si sam vyberie a kupi co mu najviac sedi a kedze vie co je zac tak je jasne ze ked o sebe vie ze sa o zbrane velmi nestara tak si kupi nieco viac odolne prostrediu ak je puntickar tak si kupi nieco z uhlikovky kupovat vojakom noz za 10 k je hlupost tak okolo 1-1,5 tisic je podla mna maximalny limit a to som uz zohladnil ze armada nebude brat 1 alebo 2 kusy ale kvantum a tym padom ide cena za 1 kus dole
alebo je druha cesta a sice vysvetlit a naucit vojakov pouzivat osetrovat a starat sa aj o svoj noz lenze to je cesta dlha trnista a hlavne zbytocna Happy nic proti vojakom
Posláno:

Pokročilý
4 petr
je prej těžkej, chleba stím prý neukrojí...někdo ho prý taky zlomil,...blbě se drží...mám pokračovat???...v zimě studí a přimrzá..netlumí rázy...a taky maj třeba strach aby ho neztratil...a proti 601. spec. já NIC nemám!!!!! jsou to machři.
chcete snad žít věčně ?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/31/2005
mikup napsal:
Ahoj, koukal jsem na různý diskusni fóra, a skoro všude jsem narazil na nože Strider.
Tady toho ješte moc o těchto nožích napsáno není, tak by neškodilo, kdyby někdo, kdo o těchto nožích něco ví, přispěl. Jaký používaj materiály, povrchovou úpravu, výbrusy, typy nožů, obrázky nožů, kde se dají koupit, co říkáta na jejich cenu apod.
www.striderknives.com/
Posláno:

Pokročilý
Dik,
neco podoobnyho jsem cekal,
ale jak uz tady bylo neco malo napsano, tezko se da vybirat neco co by melo slouzit vice lidem k jejich spokojenosti
Wink

petr
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
S těma Reevama u 601. (nebo noži u vojáků obecně) to je tak, že to nafasuje a pak to používá. Zjistí že to není ono a tak si koupí svůj jiný nůž a nebo používá třeba standartního UTONa. Voják to nafasoval a tak je mu jedmo že ten nůž stál desítku. Jěště jim jistě řekli jak je dobrej a nezničitelnej. On ho prostě používá na co je potřeba (třeba na okop-i když nevím jestli 601. kope zrovna okopy, ale to byl příklad)a je mu v podstatě fuk jak ten nůž dopadne. Zvlášť když mu nesedí v ruce a raději si koupí něco jiného.
Většina zde na fóru si na ten vysněný nůž musí vydělat a naštřit a tak má k tomu noži lepší vztah, pečuje o něj a rozmyslí si než ho zapíchne do bláta. Na vojně mi taky bylo jedno kam zapíchnu bajonet od sapru. A jak lidi ničili bajonety, když je ve službě celou noc "brousili" o schody.
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/15/2005
Nesmíte to těm borcům z 601 vyčítat. Pro většinu lidí na tomhle fóru jsou nože něco víc - koníček, hračka, miláčekHappy A proto nám přijde jejich chování dost barbarské. Pro ně je to jen pracovní nástroj a podle toho se k němu chovají.
No, možná se taky trochu projevuje česká povaha: "Když to není moje, tak to nemusím šetřit"Laugh
Posláno:

Pokročilý
ja si myslim ze jim to nikdo nevycita, a jestli jo tak at. Pravda je ze je aspon vyzkouseli a je jenom skoda, ze nam nenapisou nejakou recenzi Wink. Aspon neco jsme se dozvedeli.
petr
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/24/2003
Zdravim vsechny
Obrazek byl myslen pouze jako inspirace pro mikupa a slo o drevenou strenku ktera podle meho vypada lepe nez ta z micarty.
mimochodem mikupe jak jsi na tom s navrhem?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
REDWIN napsal:
Zdravim vsechny
Obrazek byl myslen pouze jako inspirace pro mikupa a slo o drevenou strenku ktera podle meho vypada lepe nez ta z micarty.
mimochodem mikupe jak jsi na tom s navrhem?
No nazdarek, po odmlce (dovolená, práce atd.)jsem tady a posílám "zatim" jen upravu originalu velke verze GB (bez zubu)a potom jeho hrubou úpravu - zatim na tom pracuju - ale konecna vezre bude urcite jina, mělo by to byt něco mezi ti GB a Wilsonem tactical.

Upravený GB - zuby pryč

obrázky smazány
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
Co vy na to?

Dotaz pro Petra Dohnala - děláš i plochý výbrus?
Díky za odpověď.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Já bych ho těl se zubama, takže nic.
Ale ten Wilson se mi líbí
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Pokročilý
...půjčil jsem si časák Zbraně a náboje a jen tak mimochodem jsem zabrousil na inzerci nožů. Byl zde představen nějaký výrobce...již si nevzpomenu na jméno...ale ve znaku měl škorpióna. No byly to zavíráky a pevný čepele, přičemž ty pevný čepele jako by z oka vypadly od STRIDERa !!!! alespoň co se zubů na čepeli týče a ceny okolo 2-3tis. Kč. nevím jestli se zase někdo snaží něco okopírovat..???
chcete snad žít věčně ?
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
PANACEA napsal:
...půjčil jsem si časák Zbraně a náboje a jen tak mimochodem jsem zabrousil na inzerci nožů. Byl zde představen nějaký výrobce...již si nevzpomenu na jméno...ale ve znaku měl škorpióna. No byly to zavíráky a pevný čepele, přičemž ty pevný čepele jako by z oka vypadly od STRIDERa !!!! alespoň co se zubů na čepeli týče a ceny okolo 2-3tis. Kč. nevím jestli se zase někdo snaží něco okopírovat..???
Taky jsem to četl, firma se jmenuje myslím LINTON KNIVES. Vzhledem k tomu, že jsou to asiaté, tak se kopírování vůbec nedivím. Zajímalo by mě, co na to řeknou ve STRIDER KNIVES...
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/15/2005
[quote=FMJ]
Taky jsem to četl, firma se jmenuje myslím LINTON KNIVES. Vzhledem k tomu, že jsou to asiaté, tak se kopírování vůbec nedivím. Zajímalo by mě, co na to řeknou ve STRIDER KNIVES...

Je to opravdu Linton Knives. Pokud se nepletu jsou z Taiwanu.
K tomu kopírování: myslím, že pro Strider je to vlastně docela dobrá reklama. Pokud něco stojí za kopírování, tak to asi musí být dost dobrý. Takže pokud se to Linton nepokusí prodávat jako originál Strider (jako to dělají číňani našemu výrobci minibiků BLATA), tak to pánové od Strideru nemusí moc řešit, protože dost pochybuju, že by si ty nože někdo mohl splést
Posláno:

Pokročilý
jo nesplete si je zkušenej nožíř, ale obyčejnej smrtelník si bude pamatovat jenom vzhled a potom stačí málo a naletí prvnímu hajzlovi, kterej je bude vydávat za Stridery...známe to "čim vic pruhů, tim vic Adidas" Happy.

Koukal jsem na TV jak číňani kopírujou kdeco a prodávaj to pod stejnou značkou jako origoš, viz. Tatra 815 !!!tfuuj!
chcete snad žít věčně ?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum