ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
FranaD Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2005
Také jsem se rozhodl založit své vlákno. I já doufám a věřím, že na mých nožích bude vidět nějaký vývoj...

Takže No.1 - tvar inspirace: Mad Dog a jiné vojenské nože, materiál: Elmax, Pertinax, střenky budou přilepeny a se třemi dutými nýty, výbrus: něco mezi V a konvexem - po kalení bude doleštěno, pouzdro: ještě je ve stádiu myšlenkových příprav, ale bude co nejjednodušší, pravděpodobně kydex (zde bude vyrábět mistr Mudžahedýn) Nůž není dokonalý, ale je můj..:o))

Pozn. Vyrábím ve svém volném čase (zaměstnání, 2 malé děti, manželka, pes) a to na balkoně nebo v kuchyni: dílenské vybavení: ruční vrtačka, flexa, el. regulátor otáček, pilníky, brusné papíry.

FranaD vložil tyto přílohy:
IMG_7940.jpg.jpg
IMG_7957.jpg.jpg
IMG_7983.jpg.jpg
IMG_8858.jpg.jpg
IMG_8873.jpg
IMG_8889.jpg.jpg
IMG_8896.jpg
IMG_8904.jpg.jpg

- Γ Ν Ω Θ Ι - Σ Α Υ Τ Ο Ν -
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
Ať se daří. Nůž vypadá zatím dobře...Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
pekná práca,obdivujem ludí ktorý robia výbrus flexou!nech sa ti daríHappy pac imro
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
Díky chlapi..:o))
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
jojo flexa a balkon tak to mam rad Ok Laugh
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Dalsi balkonovy spolubojovnik, prajem trpezlivych a tolerantnych susedov. Nech sa dari.
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
baca napsal:
Dalsi balkonovy spolubojovnik, prajem trpezlivych a tolerantnych susedov. Nech sa dari.

Díky. Jedna naše sousedka, když jsem se zmínil, že mi ve výbavě chybí leštící kotouč na vrtačku, přinesla ze svého, ale drátěný, ocelový... Ale myslela to dobře....:o)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/28/2010
zatím to máš moc hezký, držím ti palce. Taky jsem zkoušel udělat výbrus flexou a výsledek je strašnej , kdybych to měl alespon z půlky tak dobrý jako ty skákal bych radostí do vzduchu Applause
Posláno:

Štamgast
Tak No.1 je na cestě do kalírny a jen co bude hotov a vyměněn za peníze, investuji do výroby dalšího z níže uvedených tvarů. Preferuji pořadí č.3, č.2 a č.1. To, že jsem u některých z nich obšlehl nějaký ten tvar z jiného nože (zvláště ručka z mého oblíbence KA-BAR 4071), to je pravda...o)), ale když ty tvary jsou tak pěkné..:o))

IMG_9003.jpg.jpg
IMG_9002.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
No.1
Včera ráno dorazil z kalírny, tímto velice děkuji Buddymu Westonovi. Ještě večer jsem střenky nalepil, dnes zhruba nastínil tvar rukojeti....

IMG_9137.jpg.jpg
IMG_9162.jpg.jpg
IMG_9164.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/18/2009
ručka vypadá dobřeOk
Posláno:

Štamgast
... a jdeme do finále .... :o)) (příště vložím jen foto hotového nože, slibuju..:o) )

IMG_9204.jpg.jpg
IMG_9209.jpg.jpg
IMG_9214.jpg.jpg
IMG_9217.jpg.jpg
IMG_9220.jpg.jpg
IMG_9223.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
perfektně odvedená práce, hlavně vybroušení-leštění střenek.Ok
Jen bych zauvažoval o zmatnění čepele. Trochu se tluče lesklá broušená část s tím matným koncem.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2006
Je to ještě moc hranatý. Při práci to bude tlačit. Dělal jsem repliku swamp rata, s pertinaxem na ručce, první broušení jsem zkončil asi tak jako ty, ale po zkušenosti jsem ještě asi dvakrát nebo třikrát ubíral.
jirikostinek.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
Ahoj, kudla pěkná, jen mohl bys napsat jak silné jsi nechal ostří? Na té poslední fotce mi to přijde až dost..... ale možná to klame..... Jirka.
Posláno:

Štamgast
jirka007 napsal:
Ahoj, kudla pěkná, jen mohl bys napsat jak silné jsi nechal ostří? Na té poslední fotce mi to přijde až dost..... ale možná to klame..... Jirka.

No, já nevěděl, kolik mám právě nechat a tak jsem nechal víc, ubrat teoreticky můžu vždycky a osobně mám rád vyšší fasetu a chtěl jsem nůž, co obstojí i při nějakém tom páčení a opravdu hrubší práci, takže tady za rikasem to je malinko sekeroidních 1,5 mm... ale nůž ještě není hotov, pořád myslím na pár upravujících změn a tak se to možná změní.
Posláno:

Štamgast
Tááák hotovo. Oproti poslednímu příspěvku jsem se snažil ztenčit ostří v místě pro fasetu, povedlo se, ikdyž bylo zakaleno, ale dalo mi to dost práce, přesto je faseta vyšší než u jiných nožů, ale noži to podle mě moc sluší a nic to neubírá na řezivosti ani odolnosti. Za její vytvoření musím poděkovat Přemkovi (Mudžahedýn). Jinak ručku už jsem dále nezeštíhloval, ani nijak nezaobloval, v mé ruce sedí dost dobře na to, abych jí už pokoušel. K povrchovce dodávám, že čepel je zmatněna pouhým brusem zrnitosti papíru 320. Toť asi vše.

N1.jpg.jpg
N2.jpg.jpg

FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Fakt perfektní práce, gratuluju k výsledku.Vidím to na inspiraci Mission knives MPK říznutý Mad Dog Knives A.T.A.K.. Pokud budeš s nožema válet, jako s focením, tak zdejším nožířům roste dosti vážná konkurence.
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
FMJ napsal:
Fakt perfektní práce, gratuluju k výsledku.Vidím to na inspiraci Mission knives MPK říznutý Mad Dog Knives A.T.A.K.. Pokud budeš s nožema válet, jako s focením, tak zdejším nožířům roste dosti vážná konkurence.

Ahoj Luky, díky za pochvalu, ale myslím, že určitě ne..:o)) Nemám tolik času, kolik bych potřeboval, to myslím, že je to nejtěžší na mých zálibách, že se jim nedostává....
Posláno:

Štamgast
No.2 - inspirace Microtech Currahee... z balkonu a kuchyně jsem se přestěhoval do sklepa (tedy pouze na dobu nožotvoření), kde máme se sousedem malou dílničku. Hodina a půl práce s flexou a pilníkem, velmi hrubý nástin tvarů. Už teď se dobře drží...

IMG_9496.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum