ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Tlačné dýky Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/14/2015
Uznavam, ze na rychle tasenie by bolo vhodnejsie puzdro z kydexu ktore by malo samosvornu schopnost drzat dyku v puzdre.Ale ja sa momentalne ponaram do tajov koze a planujem sa zlepsovat v tomto smere.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/19/2010
pizmar napsal:
To je pravda. Naštěstí nenosím moc volný kalhoty Happy . Rychlost tasení se dá taky velice dobře natrénovat, ale tady jde spíš o raritku. Většinou mám u sebe stejně ještě normální nůž. Jinak velkou výhodou je skrytost nošení, kdo to nezná, nepřijde na to. X krát jsem šel přes bezpečnostní rám a i po prohlídce mi tlačka vždy zůstala.

Tak nechoď přes RTG Happy

1969jakub vložil tyto přílohy:
932029.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/8/2007
1969jakub napsal:
pizmar napsal:
To je pravda. Naštěstí nenosím moc volný kalhoty Happy . Rychlost tasení se dá taky velice dobře natrénovat, ale tady jde spíš o raritku. Většinou mám u sebe stejně ještě normální nůž. Jinak velkou výhodou je skrytost nošení, kdo to nezná, nepřijde na to. X krát jsem šel přes bezpečnostní rám a i po prohlídce mi tlačka vždy zůstala.

Tak nechoď přes RTG Happy

Chudák holka. Mít v zadnici tohle Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/13/2016
CS best Best Pal Plain - výhoda, malá skladná, při uložení u knoflíku u kalhot dostupná, i když do tebe kopou na zemi, pak bych si dovedl představit výhodu překvapení - jak už zaznělo-ta by byla s každým železem....
když ovládáš boj, je fakty jedno s čím, nevím, jestli bych šel do úchopu s dýkou v ruce(stejné, jak s drápem)
boj na nože nezažil,ale instruktážní videa - ty reálný - dost dobře ukazují fikci(podobnost asiat filmů atd...) a reál(pích pích pích- na páku moc času a prostoru k obraně není...)
dýku mám,ale jak o EDC ji nenosím
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Mám skromný dotaz. Kdo z vás někdy použil tlačnou dýku, karambit, nebo i jakýkoli jiný nůž k nutné obraně? Myslím k aktivní obraně. Je tu tuším 11000 členů, tak by mě zajímalo, kdo to někdy k obraně použil. Ale opravdu, po pravdě, ne chlapský keci po 8 pivu. Tak Kdo?
(ještě mám v hlavě jednu myšlenku, ale nechám to na pak)
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Tiež som sa na to pýtal, nie tu na tomto fóre a odpoveď bola takmer nulová. Jednak sa k tomu nik veľmi nehlási a jednak tí, ktorí áno, nepochopili pojem "nutná obrana".
A ešte iná otázka by bola, k teda nie k nutnej obrane, podľa definície zákonov, ktoré máme podobné, kto použil nôž k útoku. A to by bolo tiež dosť výpovedné...
(neviem, či tá vaša myšlienka nebola práve mnou teraz napísaná).
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Ne, ta myšlenka je trochu jiná, ještě si ji chvíli nechám.
Ta tvoje otázka také není špatná, ale v podstatě to je stejné, jako zeptat se: pánové, kdo u sebe nosíte pistoli, kdo jste ji použil k útoku?
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/2/2014
Pospa napsal:
Mám skromný dotaz. Kdo z vás někdy použil tlačnou dýku, karambit, nebo i jakýkoli jiný nůž k nutné obraně? Myslím k aktivní obraně. Je tu tuším 11000 členů, tak by mě zajímalo, kdo to někdy k obraně použil. Ale opravdu, po pravdě, ne chlapský keci po 8 pivu. Tak Kdo?

Je to jedna z najväčších zodpovedností Pospa, aké človek môže niesť. Ak máš pri sebe zbraň, tak Ti garantujem, že sa budeš zložitú situáciu snažiť riešiť mierovou cestou do posledného možného okamihu. A aj potom budeš voliť, ak to bude len trocha možné, radšej možnosť ústupu. Ak si teda normálny, všedný, obyčajný človek - v tom najlepšom význame slov.
Aj keď sa násilie vinie ľudskými dejinami veľmi výrazne, je pre človeka prirodzené neubližovať.

Tým som trocha zložito chcel povedať, že si myslím, že na Tvoju otázku veľa kladných odpovedí nedostaneš. Ani od tých mládencov, ktorí tu riešia problém kde mať nôž čo najšikovnejšie umiestnený pre prípad jeho rýchleho použitia.

Tiež som kedysi riešil kde mať pištoľ. Mám podpazušné puzdro, puzdro na opasok, potom som pištol nosil voľne zastoknutú za opaskom, a teraz ju čoraz častejšie nechávam doma.
:)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Vagabond: Skoda, ze si vybrus nepotiahol az do stredu. Myslim, ze by sa dostala o triedu vyssie. Inak je docela pekna.

Tomuto ale moc nerozumiem:

Vagabond napsal:
Prikladam fotku mojej tlacnej dyky,vyroba na zakazku
...
Sluzi k mojej spokojnosti..

Kto to teda zakazal? Grin
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Začátečník
Pospa napsal:

Už říkal, že jako EDC tlačnou za mne ne, častěji potřebuju ořezet tužku, ukrojit salám, vykuchat kapra... než se bránit (i když už bránil, bohudík - bez nože) - tak v tomto případě se mi vždy hodil nůž daleko lépe, než dýka(ne že by se nedala použít, ALE kdo ji má, ví své...)
Jinak někde byla jakási statistika a tuším, že vyhrál kuchyňský nůž - napadení i obrana...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/25/2016
Tibor Mihálik napsal:
Pospa napsal:

Je to jedna z najväčších zodpovedností Pospa, aké človek môže niesť. Ak máš pri sebe zbraň, tak Ti garantujem, že sa budeš zložitú situáciu snažiť riešiť mierovou cestou do posledného možného okamihu. A aj potom budeš voliť, ak to bude len trocha možné, radšej možnosť ústupu. Ak si teda normálny, všedný, obyčajný človek - v tom najlepšom význame slov.
Aj keď sa násilie vinie ľudskými dejinami veľmi výrazne, je pre človeka prirodzené neubližovať.

Tým som trocha zložito chcel povedať, že si myslím, že na Tvoju otázku veľa kladných odpovedí nedostaneš. Ani od tých mládencov, ktorí tu riešia problém kde mať nôž čo najšikovnejšie umiestnený pre prípad jeho rýchleho použitia.

Tiež som kedysi riešil kde mať pištoľ. Mám podpazušné puzdro, puzdro na opasok, potom som pištol nosil voľne zastoknutú za opaskom, a teraz ju čoraz častejšie nechávam doma.
:)

Jo jo
Ono píchnout do teplýho masa , když se jedná o človeka, není jen tak . Pokud se teda jde o běžného občana, pomineme li ony různé agenty, psychopaty, opilce a narkomany a hlavně taky žárlivé manželky...
Posláno:
Začátečník
Tak do lidí nepíchat!!!... hledal výhody tlačné dýky v teorii, ale výhody dýky - se nějak nepodařilo nalézt. TAk zkoušel cvičně u pár pohybů jak zavírákem, pevným a zmiňovanou tlačnou a skoro vždy byla TD stejně když né "horší", tak stejná. Co z toho : nenašel jsem žádnou výhodu -pozor, pro laika , výhodu. Samozřejmě výhoda čepele dýky - je patrná při zpětném pohybu(oboustranné ostří...)
Tak nevím....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/9/2017
Hodně se tu řeší boj, bitky v hospodách atd. (a případná nevhodnost TD k boji). Většina z nás je ale v boji nožem necvičených. Další věc - zažil jsem na vlastní kůži dvě noční přepadení. Coby invalida chodím s holí a tak působím na některé vykuky jako snadný cíl. Vžijte se do situace: Jdete nočním městem, minimum chodců okolo. Vaším směrem jde člověk, který vás postupně dohání. Nevíte, zda je to útočník nebo ne. Až do poslední chvíle. Adrenalin stoupá, ale těžko mu jednu fláknete, když prochází okolo vás. Co když to žádný padouch není? Pak máte pořádný problém. Pokud to padouch je, většinou vás nebude z dálky varovat. Přiblíží se až na kontaktní vzdálenost a pak vás chytí. Může to udělat způsobem, že se vám nepodaří účinně použít pepřák, byť byste ho měli připravený v kapse v ruce, natož otevřít švihem teleskop. Pro tyhle situace, kdy má člověk v kontaktu tělo na tělo omezenou možnost pohybu rukama, tím spiš možnost nějakého rozmachu, pokládám malou tlačnou dýku s krátkou čepelí (nebo jiné podobné menší pevné prdítko jako je nějaký dráp, šetrnější kubotan apod.) za jednu z nejlepších variant, zvlášť, pokud ji má člověk od vytušení možného nebezpečí připravenou v dlani.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/26/2014
Shocked DOBREJ PŘÍSPĚVEK Krkavčí :D GRATULUJU No.1 = G Ok Admire
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/19/2010
Krkavec: Jestli je potenciální útočník každej, kdo chodí stejnym směrem a rychlejc než chodíš Ty, tak je možná lepší nechodit potmě městem. Nemůžu si pomoct, ale todle mi přijde zcestný.
Život stojí za hovno, ale v tom nejlepším slova smyslu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/9/2017
Co ti přijde zcestný, Gestro? Chodit nočním městem? Často se tomu člověk nevyhne. Za 49 let mýho života jsem přesně takhle byl dvakrát napadenej. Takže ne, určitě se to neděje každej den. Ale čas od času se to stane. Bez ohledu na to, jestli to pokládáš za zcestný. Dokonce si troufám říct, že u modelu "vyhlédnutá oběť na místě bez lidí" je právě tenhle scénář jeden z nejčastějších.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Na odlehčení debaty - jeden historický, "zákopový", kousek... (foto z netu)

P. vložil tyto přílohy:
P5220013_zpsd5a40553.jpg_original.jpg.jpg
P5220020_zps82e6096e.jpg_original.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Zopár mojich tlačných dýk Ok .

Štefan vložil tyto přílohy:
COLD_STEEL_TLACNE_DýKY.JPG.jpg
COLD_STEEL_TLACNE_DýKY_BACK.JPG.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Tak som si medzi tie tlačné dýky od CS pridal aj veľkosť strednú. To nezmyselné zberateľstvo ma raz zničí Laugh, ale stále je to lepšie, než tie peniaze prechľastať alebo prehrať...

Štefan vložil tyto přílohy:
DSC_0211.JPG.jpg
DSC_0213.JPG.jpg
DSC_0226.JPG.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/24/2018
Tlačné dýky jsou fajn.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum