ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2007
Příspěvky: 103
Od p. Poka už jsem koupil asi 10-12 nožů, sám používám 4 - různé velikosti. Vzhledem k tomu, že se mi do kuchyně plete i přítelkyně a kuchyňský nůž je pracovní nástroj a ne mazlík (na to mám jinéHappy) mi tyto nože zcely vyhovují. Nakrájím pohodlně a rychle co potřebuji, pokud se objeví nějká vada na ostří (porcelán, že...) přebrousím rychle a v klidu.
Co se ergonomie týče, práce pohodlná, úchop pevný, váha akorát... Ruka od nože nebolí ani po hodině
krájení zeleniny...
Fiskarsy mám také, ale leží ve skříni - používám Poka.

Na jiné nože jsem se také díval, ale Pok zvítězil poměrem cena/výkon.

Neberte to jako reklamu, Happy ale názor spokojeného uživatele.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Příspěvky: 7,590
Hm,tolik povyku pro kudlu do kuchyně.Ládes,i Slon dobře vědí,o čem mluví,to nejsou jen tlachy teoretiků,ale znalosti teoretické,i praktické s výrobou téhož.A až se Slon zdravě namíchne,podloží to i důkazy s fotkama z mikroskopu,či,jak se ten krám jmenuje.Od toho je metalurg.A já jako brusič neřeším,na krátko naostřím i lejno do špičky...ale nejraději pocitově výrobky z města Solingen..
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 5,975
Taky se chystam trochu dovybavit kuch. arzenál u p. Poka.Spokojenost a reference většiny uživatelů jeho nožů,pro mě byl dostatečný argument při rozhodování kterou značku zvolit.Jsem toho názoru že na kuchyňák nepotřebuju zrovna nejmodernějíší práškovku a při běžném kuchyňském použití nebude rozdíl oproti průměrně dobré oceli tak markantní.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Pako napsal:
Mám 3 nože od Poka a řežou jako čerti. Parádní nástroje, stačí udržovat ocílkou a starat se o ně. Jsou perfektní a velice dobře fungují a musím se přiznat, že je mi tudíž lhostejno, jakou má ocel jejich čepelí distribuci karbidu, nebo jestli mají daleko horší QC atd, atd.

Celkem vsechny noze rezou "jako certi". Staci ze jsou dostatecne ostre. V tom pripade clovek nepotrebuje tu nejnovejsi a nejlepsi ocel. Presne jak to pises.

Jinym lidem ale tohle nestaci. Otazka je jak dlouho rezou bez udrzby (kvalita oceli), jak je pohodlny a do jake miry je efektivni na ruznych materialech (profil). To jsou tyto fakta ktery nakonec rozhodnou ktery nuz volime a kolik za nej chceme dat.

Proto jsem byl tak zvedavy na odpoved, kdyz jsem se ptal proc noze pana Poka jsou tak cenene/oblibene, i kdyz za tu samou cenu muzu dostat jine, nejmene tak dobre noze.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
mudd napsal:
dePaul napsal:
OK, clovek ale nemusi kupovat od tech nejdrazsich Wink

~Paul~

pokovi ceny taky mame od vyrobce - si myslim, ze je to fair porovnani. ;)

Ty ceny nejsou neobvykle.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
mr.karno napsal:
2 dePaul: Ještě je tu jedna věc, která má na nože Poka velký vliv, která zde nebyla zmíněna . A to skutečnost, že pan Pok objíždí se svými noži "všechny" výstavy a na výstavách je pokud se nepletu jediným člověkem, který tam má ručně vyráběné kuchyňské nože. Takže pak logicky všichni fandové nožů, když chtějí nůž do kuchyně, tak šáhnou po jediné možné variantě a to po nožích pana Poka. Materiálová kvalita možná není na špičce, ale dostačující. Zároveň zde stále není příliš rozšírené nakupování přes zahraniční internetové obchody, nabídka v kamenných obchodech také není příliš velká, alespoň mě přijde, že právě nějaké "střední" třída tu chybí. A pan Pok se v této oblasti poměrné dlouho a úspěšně drží. Tohle jsou podle mne ty pravé důvody, proč jsou jeho nože mezi lidmi na fóru tolik rozšířené a oblíbené.
Diky Ti. Konecne logicka odpoved Wink.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Ládes napsal:
Dle mého názoru je ocel od Bonpertiusu do kuchyně i jinam zcela dotačující.Dá se poměrně snadno nabrousit a relativně drží ostří a navíc je poměrně levná.Asi takhle poku bych si pořídil kuchyňák z RWL,S30V,M390,elmaxu případně jiné hitech oceli,stejně bych je musel někdy v průběhu práce obtáhnout případně přebrousit.Při dlouho trvající práci se asi nikdo nevyhne tomu aby nůž použil pro nástroj i nevhodným způsobem a tím mu způsobil újmu.Takže proč do kuchně ne top class?
1.Vysoké pořizovací náklady,nad poměry průměrné české rodiny jak na nůž tak na prostředky jeho údržby
2.čas strávený uvedením nástroje do stavu schopného přesné práce je delší a dnes v době požadavků maximálních výkonů se toto nenosí(hosti počkají kuchař si stojí u Tormeka a brousí si kudlu) bo čas jsou peníze.Jasně ty z top materiálů vydrží dýl(nezbrousíš je tak rychle),ale stejně je jednou opotřebuješ a zase následuje vysoká investice do pořízení nových.Na Poky vyděláš rychlejiWink

Ano, presne tak. Ale znovu. Za tu cenu co pan Pok bere za sve noze, je tu mnoho jinych znacek, ktere IMO jsou nejmene tak dobre.

~Paul~

PS. Ve vsem ostatnim drzim s Tvym nazorem Wink
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Fido napsal:

1. nože zcely vyhovují. Nakrájím pohodlně a rychle co potřebuji

2. Co se ergonomie týče, práce pohodlná, úchop pevný, váha akorát... Ruka od nože nebolí ani po hodině
krájení zeleniny...

3. Fiskarsy mám také, ale leží ve skříni - používám Poka.

4. Na jiné nože jsem se také díval, ale Pok zvítězil poměrem cena/výkon.

5. Neberte to jako reklamu, Happy ale názor spokojeného uživatele.

1. OK. To dokazou skoro vsechny noze Wink .

2. Hm, vypada to na dobrou ergonomii!

3. Noze Fiskars jsou ergonomicky (IMO) lepsi nez noze pana Poka. Bohuzel je jejich ocel jeste "horsi" nez Bonpertuis T5-T7. Jde tu o AISI 420J2, HRC 52.

4. OK, to je tohle co me ze zacatku zajimalo. Zda se mi, ze tu je mnoho jinych firem, ktere podle me jsou nejmene tak dobre.

5. Jasne. Tady je velky rozdil mezi tim co Ty pises a to co jsem komentoval predtim Happy .

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/6/2005
Příspěvky: 610
mr.karno napsal:
... pan Pok objíždí se svými noži "všechny" výstavy....


Jo. Clovek prijde na vystavu, prohlidne vsechny stoly, podiva se do penezenky a koupi si nejakej mensi kuchynak od Poka, aby si neco odvez Happy
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Black napsal:
Hm,tolik povyku pro kudlu do kuchyně.Ládes,i Slon dobře vědí,o čem mluví,to nejsou jen tlachy teoretiků,ale znalosti teoretické,i praktické s výrobou téhož.A až se Slon zdravě namíchne,podloží to i důkazy s fotkama z mikroskopu,či,jak se ten krám jmenuje.Od toho je metalurg.A já jako brusič neřeším,na krátko naostřím i lejno do špičky...ale nejraději pocitově výrobky z města Solingen..

A co tohle vsechno znamena?? Ze ja nevim o cem mluvim? Muzes mi rici, kde jsem nekoho mym nazorem urazil do takove miry aby jsi reagoval timto zpusobem?

Mimo jine, to co pan Slon nebo Lades dokaze nejsou zadne hyperparabolicke vyzkumy. Jde tu o jednu vec; totiz ma otazka proc noze pana Poka jsou tak hypovane v CR (a nikde jinde). Nic jineho do toho nemusis davat.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Gero napsal:

1. Spokojenost a reference většiny uživatelů jeho nožů,pro mě byl dostatečný argument při rozhodování kterou značku zvolit.

2. Jsem toho názoru že na kuchyňák nepotřebuju zrovna nejmodernějíší práškovku a při běžném kuchyňském použití nebude rozdíl oproti průměrně dobré oceli tak markantní.

1. To je to co jsem chtel vyjadrit uz od zacatku Wink .

2. To je omyl. Rozdil je monumentalni!!

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
wolf napsal:
mr.karno napsal:
... pan Pok objíždí se svými noži "všechny" výstavy....


Jo. Clovek prijde na vystavu, prohlidne vsechny stoly, podiva se do penezenky a koupi si nejakej mensi kuchynak od Poka, aby si neco odvez Happy

Presne tento argument si myslim je ten nejobvyklejsi v CR, jak to vypada Wink

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Příspěvky: 6,607
Proč jsou Pokovy nože u nás tak prodávané vychvalované žádané a jinde ne?U nás v podobné cenové relaci těžko seženeš neco v obdobné kvalitě a pak myslím že starý pán stihá tak pokrýt požadavky zákazníků v rámci republiky když je dělá sólo.Možná mu syn občas pomáhá,ale nejsem si jist.Já nejraději používám v kuchxni Fallknivena A1 v kombinaci s Morou Frosts.Fiskars byl moc měkký ostří prd drželo a kovaným nožem z blbýho tenaxu jsem odříznul celou fazetu ostří v délce cca 3cm,tak skončil na chatě v šupleti a to byl dražší než od Poka.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 5,975
dePaul napsal:
Gero napsal:

1. Spokojenost a reference většiny uživatelů jeho nožů,pro mě byl dostatečný argument při rozhodování kterou značku zvolit.

2. Jsem toho názoru že na kuchyňák nepotřebuju zrovna nejmodernějíší práškovku a při běžném kuchyňském použití nebude rozdíl oproti průměrně dobré oceli tak markantní.

1. To je to co jsem chtel vyjadrit uz od zacatku Wink .

2. To je omyl. Rozdil je monumentalni!!

~Paul~
HappyNo možná pro nějakého šéfkuchaře,nebo profikuchtu,ale pro mě opravdu ne,(oba dva bych jednou za čas obtáhnul ocílkou,i když by to třeba jeden potřeboval více a druhej méně,to je prostě zvyk).Ale zase je pravda,že kuchyňským nožům nevěnuju takovou pozornost jako "nekuchyňským" a ten kdo ano,pravděpodobně věnuje větší pozornost materiálu ze kterého jsou vyrobeny.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Ládes napsal:
Proč jsou Pokovy nože u nás tak prodávané vychvalované žádané a jinde ne?U nás v podobné cenové relaci těžko seženeš neco v obdobné kvalitě a pak myslím že starý pán stihá tak pokrýt požadavky zákazníků v rámci republiky když je dělá sólo.Možná mu syn občas pomáhá,ale nejsem si jist.Já nejraději používám v kuchxni Fallknivena A1 v kombinaci s Morou Frosts.Fiskars byl moc měkký ostří prd drželo a kovaným nožem z blbýho tenaxu jsem odříznul celou fazetu ostří v délce cca 3cm,tak skončil na chatě v šupleti a to byl dražší než od Poka.

Chapu a nechapu Wink. Porad mi je divne proc nikdo nepreferuje noze Sabatier nebo Victorinox pred nozema pana Poka, kdyz jsou priblizne stejne drahe. Ale proc uvazime na techto trech firmach? Jak rikas; Frosts, Mora of Sweden, noze z IKEI, EKA, Bergo Tools. Tady je tolik znacek, ktere IMO jsou o tolik lepsich. Cili, porad jeste nechapu ten hype kolem nozu pana Poka ............!

~Paul~

Bergo Tools: http://www.websitefolder.net/bergotoolsab/Start.asp
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Gero napsal:
No možná pro nějakého šéfkuchaře,nebo profikuchtu,ale pro mě opravdu ne,(oba dva bych jednou za čas obtáhnul ocílkou,i když by to třeba jeden potřeboval více a druhej méně,to je prostě zvyk).Ale zase je pravda,že kuchyňským nožům nevěnuju takovou pozornost jako "nekuchyňským" a ten kdo ano,pravděpodobně věnuje větší pozornost materiálu ze kterého jsou vyrobeny.
Hm, OK. Skoda, ze nemuzes vyzkouset nektere z mych nozu Sad . Myslim, ze by jsi zmenil nazor. Muj R2 Santoku mam asi 3 mesice a doposud jsem ho nepotreboval brousit. Staci ho jednou tydne obtahnout na kozenem pasu.

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 5,975
To nemůžu popřít,ale jak už jsem psal,kuchyňské nože nejsou zrovna "moje parketa",takže si na to svoje kuchtění vystačim k plné spokojenosti se střední třídou.Navíc je mě ta značka prostě sympatická(to ale třeba Victorinox taky) a mam možnost si ty nožejky pořádně ošahatWink
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 6,382
To de Paul:
dePaul napsal:

5. Jasne. Tady je velky rozdil mezi tim co Ty pises a to co jsem komentoval predtim Happy .

~Paul~


Přestávám být asertivní a začínám být nasraný! Sad Svůj příspěvek jsem psal jako bezprostřední reakci na Tvůj dotaz, podle svého osobního názoru a reklamou se opravdu nezabývám! Sad
Takže v rámci zachování své vnitřní vyrovnanosti a pohody si Tě zařazuji mezi účastníky fóra se kterými se nadále raději zdržím jakýchkoliv diskuzí... Wink Sbohem! Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Gero napsal:
To nemůžu popřít,ale jak už jsem psal,kuchyňské nože nejsou zrovna "moje parketa",takže si na to svoje kuchtění vystačim k plné spokojenosti se střední třídou.Navíc je mě ta značka prostě sympatická(to ale třeba Victorinox taky) a mam možnost si ty nožejky pořádně ošahatWink

Chapu Happy . Nuz je ale nuz. Kuchynsky nebo jiny. Rekni mi co se Ti libi a muzem diskutovat dalsi modely Happy (bez kritiky): depaul56@hotmail.com

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
P. napsal:
To de Paul:
dePaul napsal:

5. Jasne. Tady je velky rozdil mezi tim co Ty pises a to co jsem komentoval predtim Happy .

~Paul~


Přestávám být asertivní a začínám být nasraný! Sad Svůj příspěvek jsem psal jako bezprostřední reakci na Tvůj dotaz, podle svého osobního názoru a reklamou se opravdu nezabývám! Sad
Takže v rámci zachování své vnitřní vyrovnanosti a pohody si Tě zařazuji mezi účastníky fóra se kterými se nadále raději zdržím jakýchkoliv diskuzí... Wink Sbohem! Happy

Promin, jestli jsem Te nejak urazil. Tak jsem to neminil.

~Paul~
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris